Manchester City vastassa vierasottelussa – ei paljoa odotettavissa

Sanon ihan suoraan tähän alkuun, että tämän päivän päivityksessä ei ole paljoa positiivisuuksia odotettavissa eli jos haluatte kuulla niitä ja luoda uskoa illan kamppailuun kannattaa vaihtaa jollekin muulle sivustolle tai blogiin välittömästi.

Nämä vierasottelut tai oikeammin sanoen huipputottelut kotona tai vieraissa ovat olleet jo vuosikausia meille goonereille yhtä tuskaa ja en usko minkään muuttuneen tai olevan erilailla tänään. Tasurikin olisi suurin piirtein kuin voitto, sillä niin surkeasti yleensä pelaamme näissä peleissä.

Viime kaudella tämä vastaava ottelu taisi olla 6-3 tai ainakin lähelle. Kuusi päästettyä maalia on sen luokan pohjanoteeraus, että siitä ei luulisi olevan vaikea parantaa. Toki päästimme kuusi myös Chelseata vastaan viime kaudella ja tällä kaudella vain kaksi, mutta siitä huolimatta molemmissa otteluissa pistesaldo oli sama nolla. Odotan tänään samaa eli tuskin päästämme kuutta, mutta Sanchezin yhden tai kahden maalin turvin matkaan tuskin lähtee edes yhtä pistettä.

Olen yllättänyt jos päästämme vähemmän kuin kolmea maalia. Tämä kertoo koko kuvan siitä mikä on meidän mahdollisuus tai tilanne nykyään. Ennen huippuotteluita odotti innolla ja oli mahtava voittaa tai ainakin tietää, että voittaminen oli aina mahdollista pelattiin sitten Old Traffordilla, Stamford Bridgellä tai Anfieldillä. Nyt vain lähinnä odottaa, että kunpa emme häviäisi tennislukemin.

Kokoonpanosta sen verran, että viime aikojen näytöillä Bellerinin pitäisi ehdottomasti olla oikeana puolustajana, mutta pelkään pahoin Wengerin valinnan olevan Chambers. Entinen Southampton peluri on ollut viime ottelut laitapakkina todella ongelmissa ja Cityä vastaan se ei kuulosta hyvältä, kun vastassa on Navasin tapaisia laitureita.

Maalivahtitilanne on myös kysymysmerkki ja sitä se ei saisi olla missään nimessä. Palaako Szczesny nyt maaliin vai jatkaako Ospina helpon nollapelin jälkeen tolppien välissä? En tiedä, mutta se on varmaa, ettei tämä tilanne ole hyvä koko puolustuksen kannalta. Etenkin kun puolustuslinja muutenkin vaihtuu lähes joka otteluun. Mitään pysyvyyttä tai jatkuvuutta ei saada rakennettua ja se todella näkyy päästetyiden maalien sarakkeessa.

Muita kysymysmerkkejä on muun muassa palaako kolmikosta Ramsey, Özil ja Flamini joku tai jotkut suoraan avaukseen. Viime pelissä kaikki olivat penkillä, mutta mikä on tilanne tänään? Vaikea tilanne ja henkilökohtaisesti en laittaisi kuin korkeintaan Ramseyn avaukseen, mutta saa nähdä mikä on Wengerin valinta.

Walcott on myös tyrkyllä avaukseen, mutta sen verran ruosteessa englantilainen näyttää olevan edellisten pelien perusteella, että Oxin pitäisi ehdottomasti olla avauksessa. Theo sitten sisään jossain vaiheessa toisella jaksolla, kun Ox tai joku muu alkaa olla enemmän tai vähemmän puhki.

Meidän maalinteko ainakin ennakkoon on lähes täysin huippuvireessä olevan Sanchezin harteilla ja se ei ole hyvä asia. Ratkaisijoita pitäisi löytyä useampia, sillä huippujoukkueet osaavat puolustaa ja ottaa yhden pelaajan melko hyvin pois jos muista pelaajista ei ole todellista uhkaa.

Ehkä Sanchez nykyisessä vireessään silti onnistuu kerran tai parhaassa tapauksessa jopa kahdesti, mutta pahoin pelkään, että tuokaan ei tule riittämään. Toivottavasti olen väärässä, mutta edes pisteen saaminen tänään olisi melko suuri yllätys. Kaikesta huolimatta:

COME ON YOU GUNNERS!!!

66 thoughts on “Manchester City vastassa vierasottelussa – ei paljoa odotettavissa

 1. Arsenal voi voittaa kenet tahansa, ja hävitä kenelle tahansa. Tämähän on se pelkotila joka ottelussa. Cityä vastaan pitäisi laittaa ne pelaajat aloitukseen joilla on pelejä paljon alla, ja ne vielä oikeille pelipaikoille. Sanchesin varassahan ne maalit ovat, ranskalainen divaritason rautakanki kärjessä tuskin muuhun pystyy kuin kieltä näyttelee ja elvistelee kentällä, mutta vaihtoehtoja ei juurikaan kärkeen ole….? Matsi taas näyttää lyödäänkö Wengerin arkkuun lisää nauloja, vai revitäänkö entisiä pois tuloksesta riippuen. Puolustusta huippuvalmentajat eivät yleensä paljon muuttele, mutta Wenger on ottanut toisenlaisen näkökannan tähän ja se on näkynyt monessa ottelussa paniikin omaisena sekoiluna ja monesti helppoina vastustajan maaleina. Eletään kuitenkin toivossa matsin suhteen sillä se alkaa kuitenkin nolla nollasta.

 2. Kaikki kertoimet osoittavat Cityn suosikkiasemaa ja tottahan se on, että sillä on matsissa vain hävittävää: vain voitto kelpaa. Arsenalin yllätysvoitto olisi jättietu Chelsealle mestaruustaistossa. Chelsea on jo selättänyt minikriisinsä eli porskuttaa vahvasti ja tuossa tapauksessa sen pitäisi hävitä kaksi peliä enemmän 16:sta kuin Cityn, mikä tuntuu aika epätodennäköiseltä.

  Paineettomasti siis peliin ja puolustuksen kestämistä toivoen. Viime viikonlopun fiaskopäätöksen jälkeen toivon Ospinan jatkavan maalilla, jotta tämä saa antaa painenäyttöjäkin. Oikeaa pakkia jouduttaneen vaihtamaan kesken pelin, nämä kaksi kokematonta nuorukaista sortunevat muuten liikoihin kortteihin jos joutuvat taistelemaan taitavia pelaajia vastaan koko pelin.

  Noin jatkon kannalta olisi hyvä, jos Sanchez ja kumppanit onnistuisivat maaleissa isoissa vieraspeleissä. Jotain uutta henkeä näihin ”varmoihin tappioihin” tarvitaan.

 3. Hyvä, että varoitettiin negatiivisesta tekstistä, mä kun odotin ihan jotain muuta ;).

  Timo, mikä fiaskopäätös viime viikolla oli? Maalivahti? Mun mielestä on hyvä, että pelaajien näytöilläkin on jotain merkitystä. Myönnetään, että Ospinan näytöt ovat erittäin ohuet, mutta olihan polakin Soton-sekoilut melko karmeita. Ja sen lisäksi meistä ei kukaan tiedä, mitä pukuhuoneessa lopulta on tapahtunut.

 4. Reid ei edelleenkään Hammersin avauksessa – penkillä kylläkin. Mutta onko siirtymässä meille, on sit toinen asia.

 5. Toivottavasti bellerin aloittaa pakkina kun hyvässä muistissa pitäisi wenkullakin olla miten kävi chambersille swanseamatsissa ku vastassa oli nopea laituri ….
  Mut jäätähän on jäärä enkä yllättyisi jos chambers aloittaa.

 6. Aresnal XI: Ospina, Bellerin, Mertesacker, Koscielny, Monreal, Coquelin, Ramsey, Oxlade-Chamberlain, Cazorla, Alexis, Giroud.

  Heikot on laitapakit. Yllättäen Özil ei avaa.

 7. Ei jumankekka. Monreal on pelannut viime pelit hyvin, Ospina on nostettu kokoonpanoon koska Sczczny on tehnyt jotain typerää (mistä me ei tiedetä muuta, kuin että jotain on tehnyt) ja Girolla on 3 maalia viimeiseen neljään peliin…

  Täällä syytetään aina manageria siitä ettei ”jäärä sitä tai jäärä tätä”. Nyt tosin tuntuu, että ainoat jäärät on kommentoijat.. Ei me tätä peliä ole vielä hävitty!

  Come on Giro!

  • Giroud voisi ekan kerran yllättää ja tehdä maalin ns. isommassa vierasmatsissa. Özil lienee edelleen puolikuntoinen?

 8. Näköjään 4-1-4-1 taas käytössä. Viime kauden nöyryytyksistä siis on jotain opittu ja lähtökohtaisesti isoihin otteluihin lähestytään eri tavalla, kuten Chelsea ottelu osoitti.

 9. Nyt pitäisi hyödyntää Shittyn selkeä hermoilu. Arsenalin vieraskannattajat pitävät muuten ääntä enemmän kuin kotijoukkueen kannattajat. Kerrankin heillekin voisi tarjota mukava kotimatka.

 10. Ei mitään Chambers kentälle varmistelua, vaan 0-2 taululle heti toisen jakson alkuun. City on ollut kyllä paska.

 11. Olen ollut melkein koko kauden jo sitä mieltä, että City ei ole riittävän tasainen mestariksi. Selvä ero Chelseaan. Ja nyt taitaa olla niin, että Arsenal saa kunnian naulata Cityn suurimmat haaveet.

  Nyt oli jotain tehty oikein matsiin valmistautumisessa. Miksei aina?

  • Siks koska tää on urheilua. Katsotaan useasti valkopunaisten lasien läpi näitä asioita. En usko että me pelataan välttämättä umpisurkeasi selkeästi useammin kuin muutkaan huippuseurat. Sama efekti Suomea kannattaessa lätkässä. Voi pojat kuinka useasti saa kuulla paskan säkän seuraavan meitä. Joka ei edes pidä paikkansa..

   • Eihän Arsenal todellakaan ole pelannut huippumatseissa säännönmukaisesti umpisurkeasti. Se on vaan hävinnyt useammin kuin vertailuseurat.

  • No jos me ollaan vertailussa 3-4 tason joukkue niin todennäköisesti me aavistuksen enempi näitä matseja tuolla rosterilla/valmennuksella myös hävitään. Ollaanko me hävitty pitkällä aikajänteellä liian monta. Siihen en osaa sanoa. Se on totta että paljon on tappioita. On myös vuosia kun ollaan kärkiseuroja vastaan pelattu tuloksellisesti myös hyvin..

 12. Onkohan Cazorla löytänyt dopingin ihanuudet vai mistä moinen tason nosto. Ei väliä vaikka olisikin, kaikki keinot käyttöön vaan. Tätä ei saa sössiä enää.

 13. Siinä Ospinalla ja Monrealilla kommunikaatio-ongelma. Olikos se niin, että Szczesny oli se huonoin puolustuksen ohjaaja seurassa?

 14. Joo… ei enää sählääjäpolakkia maalille kiitos. Nollapeli-Ospina saa mun puolesta jatkaa niin vaikka kaikki pelit.

 15. VIHDOINKIN voitto tämän kaliiperin ottelusta. Cazorla oli kentän kunkku ja muutenkin koko latino-osasto onnistui erinomaisesti. Paras peli laitapakeilta pitkään aikaan. Ramseyn muutamissa ratkaisuissa oli taas toivomisen varaa, mutta sillä nyt ei tässä riemussa ole mitään väliä.

 16. Huhhuh. Olipas paras vierasmatsi aikoihin. Löimme Shittyn oikeastaan kaikessa, fyysisesti ja lopuksi myös henkisesti. Pari sekoilua puolustuspäässä, mutta ei kohtalokkaita. Ehkä hyvää puolustamista kuvaa myös se, että Kos ei ollut lähelläkään toista keltaista.

 17. On tässä jukolauta koeteltukin… Vielä tuohon maalivahti asiaan sen verran, että väitän, että Ospinan maalilla ololla on suurempi merkitys voittoihin kuin pelkät torjuntanumerot kertovat. Ei siellä tarvi olla mikään sähläävä kumiukko, se riittää että pelaa varmaa peliä päivästä toiseen. Siksi yleensä kokeneet maalivahdit ovat paljon parempia kuin fyysiikaltaan paremmat nuoret.

  • Miehet palasivat joukkuepelaamiseen ja toisen auttamiseen. En näe, että tässä on Ospinan tekemisillä mitään merkistystä, vaan se että kurittomat ja todennäköisesti sisäisiä sääntöjä uhmaavat ja managerille mieltään avoimesti osoittavat pelaajat on nyt ojennettu. Eli Poldi ja Szczesny.

   • Puolustuksen ohjaaminen ja alakerran rauhoittaminen ilman järjettömiä vastaantuloja tai muita megakämmäyksiä. Toimii.

   • Paras ja enin puolustustyö tapahtui selkeästi kaukana Ospinasta, eikä hänellä ollut siihen mitään osaa. Siksi topparit ja maalivahti pääsivät suhteellisen vähäisin hätäreagoinnein. Ospinan ulostuloja ei testettu lainkaan siinä mielessä, missä Szczesny epäonnistuu jos epäonnistuu eli possession-pelin tuottamissa vastustajan vastaiskuissa.

 18. Huikeeta vittu!!! Tätä on odotettu!! Jokainen antoi kaikkensa. Heikkoa lenkkiä ei ollu tänään, pelkkiä kuninkaita! JESS!!

 19. Nyt meni Spursin, Poolin ja Manun leirissä laskelmat takuulla uusiksi. Varmasti jokaisessa muussa leirissä oli laskettu tästä pelistä Arsenalille 0 pinnaa.

  Arsenalilla on kaksi todella vaikeaa vieraspeliä jäljellä (täysien pisteiden kannalta) eli Spurs ja Manu. Lisäksi kotona Chelsea ja Pool. Kaikki siis voitettavissa nyt?

 20. Jumakauta juu , täytyy myöntää et en pisteisiin etukäteen uskonu.
  Kolmea pistettä tosiaan virlä tärkeämpää on et joukkue näytti et pystyy kaatamaan suuriakin…

  Kiitos Arsenal

 21. Muuten, aina jotkut ovat väittäneet, että täällä on enemmän kommentteja kun menee huonosti. Tämä myytti on nyt murrettu – aikoihin ei ole ollut ottelun jälkeen yli 50 kommenttia.

 22. Olihan hieno ja pitkästä aikaan todella eheä suoritus. City ei oikeastaan päässy niille loistaville paikoille, mutta tästä antaisin ennen kaikkea tunnustusta Arsun puolustukselle. Olisi ollut mahdollista lyödä rumemmatkin luvut taululle, mutta 2 -0 riittänee. Oli hieno katsoa matsia streamista, oli meinaan selostajilla hieman ihmettelemistä meidän pelistä.
  Voisiko olla niin, että Wenger ei tule ostamaan tässä ikkunassa ?
  Eiköhän huomisessa päivityksessä kerrota mikä meidän esityksessä oli huonoa, ainakaan omalla näytölle sitä ei välittynyt.
  ” Arsenal voitti vaisun Cityn… ”

 23. Se oli vahva esitys koko joukkueelta. Arsenalin mittapuulla timanttisen kova. Esitys salli jopa sen, että Sanchez, Ramsey tai Ox eivät esiintyneet erityisen hyvin. Eivät siis huonojakaan olleet, mutta kaikilta on nähty parempaakin. Pakko myös kompata Keownia, monille Santi oli MoM mutta itselle se oli Coquelin. Huikea huomata tuolla tontilla pelaaja, joka tekee pääosin oikeita arviointeja ja ratkaisuja. Tänäänkin todella vahvaa tekemistä alusta loppuun, hyviä katkoja ja taklauksia. Unohtamatta sitä, että mies oli paljon äänessä, tuntui olevan se liideri alakerran osalta. Nyt useampi hyvä peli putkeen, josko se sittenkin seisoisi?! Niin kauan kuin jatkaa tuohon malliin, niin Wengerin ei tarvitse lähteä ostoksille puolustavan keskikentän osalta. Sen topparin voisi kuitenkin hommata asap. Nyt taisi olla huhuissa Villarealin Paulista.

  • Oli kyllä huikea peli ja vaikka City saikin muutamia myllytyksiä niin niistä selvittiin kun joukkue pysyi suht rauhallisena. Mitä mieltä muuten ootte että onko Coquelin se mitä Arsenal on kaivannut ja tarvitseeko sille pelipaikalle nyt ostaa ketään?

 24. Jesee!Aivan mahtava esitys koko joukkueelta.Pari hasardin poikasta omassa päässä,mut onneksemme pallo kimppili useimmiten päätyrajasta pihalle. Koko joukkue puolusti nöyrästi ja ennenkaikkea fiksusti.Ylöspäin pelattiin myös järkevästi, eikä puskettu liikaa. Tänään oltiin myös hyvällä jalalla liikkeellä, mun mielestä citin miehet ei jaksanu yksinkertasesti liikkua meidän tahtiin. Toivottavasti tämänpäiväinen tatsi säilyy harjoituskentällä ja siirtyy mukana seuraaviin peleihin. Naatiskellaan nyt tästä ”suurvoitosta”, on tätä niin kauan odotettu. Cheers, nyt napataan 1 konjakki!

 25. Pakko kyllä jatkaa tästä kuntoasiasta. Siellä on neljä jätkää vetäneet jo 30 peliä tai enemmän ja juuri nämä olivat myös vahvoja tänään eivätkä mitään väsyneitä hiippailijoita. Yleensä Arsenal katkeaa juuri tässä vaiheessa ja viimeistään helmikuussa on kankeaa UCL-jatkojen aikaan. Nyt erityisesti Ox ja Santi kirmaavat kuin nuoret pojat ja tietenkin Sanchez pystyy teräsmiesmäiseen työmäärään viikosta toiseen. Jotain tehdään nyt paremmin.

  Pahat loukkaantumiset on pääsääntöisesti tulleet selkeistä taklauksista kuten Giro, Jack ja Debuchy kertaa kaksi. Ehkäpä tässä mennään todella eteenpäin tieteen voimin. Katsotaan nyt kuitenkin kausi loppuun. Erityisesti kiinnostaa, miten saadaan Ramsey, Walcott, Wilshere ja Özil täyteen lyöntiin. Varsinkin Ramseylle ja erityisesti Wilsherelle jotain uutta treeniin kaipailisi, jotta tietty diisseli karisisi.

 26. Täytyy sanoa myös, että Pellegrini jonkin verran inisee rankkarista ja sen musertavasta vaikutuksesta lopputulokseen. Tietyllä tavalla hän on tietenkin oikeassa, Arsenalkin on mennyt niks naks avausmaalin näissä peleissä päästettyään. Sinänsä suuri ihme, että tuo pilkku annettiin, epäilyttävä espanjalainenkin tilanteessa kaatui. Usein nuo menee niin, että tuomari vaan viittilöi Arsenalin pelaajaa ylös.

 27. Hieno peli. Kerrankin pallo pomppi meille. Nyt vielä pari vahvistusta, ja äijät terveiksi, niin voi tulla hieni loppukausi. Jos tulisi mestareiden liigassakin normaalia parempi suoritus.

 28. Kattelin pelin nauhalt yöllä, olipas hieno peli.Näitä lisää, Ospina toi rauhallisuutta,Laitapait onnistuivat ,Santi oli huikea.Jokainen pelaaja kun tekee mitä on suunniteltu ja laadulla niin kaikki on mahdollista.Ja rosteristakin löytyy tekijöitä tarpeen mukaan molempiin päihin.Nyt alkoi nousu,keväällä nähdään mihin se riittää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s