Viimeinkin voitto huippuottelussa ja millä esityksellä

Manchester City – Arsenal 0-2 (0-1)

Todella mukavaa, että olin täysin väärässä eilisen suhteen. Oletin ottelun kulun olevan sama kuin mitä vuosia on jo jouduttu todistamaan. Periaatteessa se olikin, mutta meidän onneksi roolit olivat vaihtuneet. Tämä on juuri se asia, että kuinka joku voi puolustella meidän kaunista pelitapaa, joka sitä paitsi on ollut viime vuodet pelkkä myytti. Voitto on voitto ja voitan eilisen tapaisella pelitavalla paljon mieluummin kuin lähes varmasti häviän normaalilla pelitavallamme.

Eilinen oli luultavasti paras esitys mitä olen nähnyt meiltä vuosikausiin. Viime kaudella haimme Dortmundista 1-0 vierasvoiton, mutta väitän eilisen olleen vielä parempi suoritus. Emme olleet missään vaiheessa vaikeuksissa suuremmin, vaikka sai City paikkoja luotua varsinkin toisen jakson alkuun. Selvää on, että ihan ilman paikkoja City ei varsinkaan kotipelissään jää oli vastassa kuka tahansa.

Sanoisin voiton olevan nimenomaan koko joukkueen, sillä viimeinkin pelimme ja erityisesti puolustaminen näytti olevan koko joukkueen asia. Jokainen teki osuutensa ja välimatkat pysyivät tiiviinä niin puolustuksen ja keskikentän kuin keskikentän ja hyökkäyksen välillä. Tämä tarkoitti muun muassa sitä, että Cityn pelin maestro Silva ei saanut juuri ollenkaan tilaa tai aikaa pyörittää peliä normaaliin tyyliin.

Ennen ottelua pelkäsin, että ratkaisijoita ja todellisia vastuunkantajia ei löydy Sanchezin lisäksi ainuttakaan ja väittäisin pelon olleen melko aiheellinen. Se oli kuitenkin turha eilisen osalta, sillä kaikki kentällä olivat tekivät osuutensa, mutta muun muassa Cazorla ja Coquelin olivat loistavia. Myös Giroud onnistui vihdoin maalinteossa kovassa ottelussa ja vieläpä vieraskentällä.

Pelasimme juuri niin kuin olisi pitänyt jo vuosikausia pelata kovempia joukkueita vastaan. Emme tarvitse pallonhallintaa ja siihen ei kannata välttämättä edes pyrkiä. Koko joukkue pallon alle ja tila puolustuslinjan taakse minimiin. Näin ollen vastustajan hyökkääminen vaikeutuu huomattavasti ja paikkoja ei tule liukuhihnalta, kuten ennen.

Pelkkä puolustaminen ei kuitenkaan toimi yleensä koko ottelua, vaan tarvitaan myös nopeat ja toimivat vastaiskut, jotta eilisen kaltaiset voitot ovat mahdollisia. Siihen on tällä hetkellä hyvin pelaajia, kun Sanchez, Ox, Walcott kuntoutuessaan, Welbeck ja jopa Rosicky sopivat erittäin hyvin vastaiskupeliin. Kaikki ovat tarpeeksi nopeita ja suoraviivaisia hyötyäkseen Cazorlan ja hiljalleen paluuta tekevän Özilin syötöistä. Myös Ramsey äärimmäisen juoksuvoimaisena pelaajana sopii vastaiskupeliin erinomaisesti.

Skysportsin pelin jälkeisen haastattelijan tapaan haluaisin kysyä Wengeriltä miksi tämän taktiikan toteuttamiseen meni vähän liioitellen lähes 10 vuotta? Tähän managerimme ei osannut vastata mitään järkevää, vaan vastasi kaikkea kysymykseen liittymätöntä.

Luulen tietäväni myös vastauksen, että tuleeko tästä tapa tai taktiikka, jota pyrimme toteuttamaan useamminkin huippuotteluissa. Viime kaudella ei ainakaan Dortmund vierasvoiton varaan rakennettu mitään, vaan seuraavassa ottelussa hävisimme surkeimmalle Manulle vuosikausiin. Toivottavasti tällä kertaa olisi toisin, mutta en todellakaan ole niin naiivi, että uskoisin tähän.

Eilinen voitto oli mahtava, mutta en usko sen muuttavan isossa kuvassa yhtään mitään. Ainoastaan nelossijapokaali on askeleen lähempänä kolmen odottamattoman pisteen myötä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, ettenkö olisi nauttinut eilisestä voitosta erittäin paljon. Loistava voitto huikealla esityksellä hallitsevan mestarin kotikentällä on temppu, johon harva joukkue pystyy.

Mainokset

27 thoughts on “Viimeinkin voitto huippuottelussa ja millä esityksellä

 1. Tämä taktiikkahan ei ole mitään uutta Wengeriltä. Kaikki pitempään seuranneet muistanevat, miten Fergusonin kulta-aikoina yli 10 v sitten pelien kaava OT:lla (joka oli se keskeinen areena silloin) muistutti aika paljon tätä. Oikeastaan vasta invincibles-putken katkeamisessa ja sen jälkeen ja Fabregasin esille tulon myötä siirryttiin tehottomaan hieromiseen ja vastustajan vastaiskuissa luhistumiseen.

  Wenger siis osaa valmentaa tällaisen esiyksen ja on osannut jo vaikka kuinka pitkään. Jostain syystä hän on kuitenkin viimeiset 10 vuotta painottanut voimakkaasti pallonhallinnan dominointia pelitavassa. Toki moni muukin on tässä ajassa ehtinyt julistaa tämän olevan tulevaisuuden pelitapa. Itse olen kallistumassa siihen, että possession football on nimenomaan ns. pienikokoisuuteen, tekniseen taitoon ja kieriskelyyn tukeutuvan pelitavan elinehto. Siis sen, jota edustaa hollantilaispelistä jalostettu nykyinen katalaanipeli. Heillä ei yksinkertaisesti fysiikka riitä muuhun, pienikokoiset pelaajat jäävät muuten jalkoihin. Esim. saksalaisessa totaalisemmassa valmennuksessa ja muuallakin pelaajien roimasti parantunut fysiikka ja isompi koko ja voima sen sijaan mahdollistaa entistä suuremman repivien spurttien määrän per peli ja ilmeisesti myös suuremman pelimäärän per kausi, joten Wengerin vanha kaava voikin olla taas jossain määrin ajan hermolla?

  • Juuri näin. Olen itse jotenkin aina mieltänyt sen, että Arsenal olisi vastahyökkäysjoukkue ja sitä puoltanut nopeat laiturit ja isot hyökkääjät, jotka sitten rynnivät sisään. Kuitenkin pelistä toiseen ollaan puskettu päätä seinään ja koitettu hieroa ties mitä kuvioita, jota varten ei kuitenkaan joukkuetta ole rakennettu. Nyt kun tätä asiaa miettii enemmän, niin tuntuu hullulta ajatella, että miksi pakkomielteisesti Arsenal on aina ottanut sen pallonhallinan itselleen.

 2. Jos Wenger joskus kirjoittaa elämäkertansa, saanemme vastauksen, miksi hän muutti tosiaan pelitaktiikkaa noin 10 vuotta sitten. Oli kyllästynyt vanhaan? Ajatteli, että Fabregasin ympärille rakentuu pallonhallinta paremmin kuin vastahyökkäykset? Fabregasia ei ole ollut vuosiin – miksi sama on silti jatkunut?

  Viimeistään Spuds-ottelussa näemme, oliko tämä hetkellinen ”kokeilu” vai pysyvämpi muutos.

 3. Silmiini osui erikoinen pala statistiikkaa viimeisiltä kausilta. Giroud on eniten maaleja päällä tehnyt pelaaja valioliigassa 2012/2013 kauden alusta tähän päivään.. Kyllä meillä ainakin joku vissiin osaa päälläkin pelata? 🙂

 4. Coquelinia hehkutetaan ympäriinsä ja ihan ansiostakin. Ospinaa ei kannata kuitenkaan unohtaa kun voittoa analyseeraamme. Meillä on Ospinan myötä tolppien välissä mies joka ei aiheuta omassa puolustuslinjassa kaaoshetkiä. Kauan joutui odottaa suupaltin polakin penkittämistä ja nyt näyttää vahvasti siltä, että konsonantin päivät meillä on luetut ja hyvä niin.

 5. Niin eroaako tämä eilinen ryhmitys ja taktiikka mitenkään alkukaudella nähdystä, muuten kuin virheherkät Sczc ja Flamini (ja Chambers) ovat pois kokoonpanosta. Flegmaattista Öziliä unohtamatta.

 6. Aivan turha nostaa vielä tässä vaiheessa Ospinaa miksikään sateentekijäksi. Pelasi Szczesnykin alussa tullessaan sisään yllättävän hyvin ja on nyt tällä kaudella saanut aivan liikaa kuraa niskaan puolustajien möhläilyjen seurauksista.

  Veikkaan, että suurin osa kokee edelleen kesällä seurassa olevan maalivahtiongelman.

  • Puolustajat ”möhlii” sekoilevan Tsesnin takia ja Tsesni ansaitsee kaiken saamansa kuran. Toivottavasti häipyy ja nopeasti sekoilemasta. Ei ollenkaan Arsenalin näköinen kassari eikä tule koskaan sitä olemaankaan. Morjes!

   Ospinaa ja konsonanttia ei juuri kannata vertailla, koska siksi erityyppisiä ja eriluonteisia pelaajat ovat. Polakki (joka luulee olevansa vähintään Manuel Neuer) höyryää ja uhoaa ympäriinsä niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin, Ospina taas keskittyy työhönsä ja antaa tekojen puhua puolestaan. Tulokset näkyvät samantien: Puolustuslinja rauhallinen, oikea-aikainen ja loppuun saakka joukkueelle pelaava. Tsesni pelaa vain itselleen.

   • Arsenal tarvitsee maalivahdin, joka osaa ja uskaltaa tulla ulos sekä nopeissa tilanteissa että keskityspalloissa. Nicen löytö ei ole se mies. Ei ehkä ole konsonanttikaan, mutta todellakin neuerimainen peli on se, mitä halutaan. Tai scmeichelimainen edes, eli dominoi ainakin omaa boksia rautaisesti, jos ei koko omaa kenttäpuoliskoa. Ospinalla on vaikeuksia dominoida edes vitosen boksiaan.

 7. Täytynee nyt eka kerran oikein kommentoida ku Isse heitti ylempänä niin sattuvan kysymyksen: ”Miksi Wenger muutti pelitaktiikkaa noin 10 vuotta sitten?” (onhan tätä blogia tullu pelkästään lueskeltua +5v suurinpiirtein joka rivi…).
  Itse kuulin seuraavan väittämän juurikin noihin aikoihin, serkun mieheltä joka asui saarilla, väitti että englantilaislehdistön mukaan Arsu meinaa vaihtaa suoraviivaiset hyökkäykset Cesc Fabregasin ympärille rakennettuun pallonhallintapeliin. Sanoi että motiivina oli euroopassa menestyminen. Pidin puheita provokaationa, serkun mies kun sattuu olemaan Spuds-fani, niin ja kuka nyt voittavaa taktiikkaa vaihtaisi (2004 ei näyttäny pahalta…). Nyttemmin ku miettii, niin eipä siihen aikaan esim Milania vastaan juuri vastahyökkäyksiin ollu mahdollisuutta (10 puolusti ja joku Intsaaki kyttäs pitkiä palloja). Niin ja taisse parsaki jonku pytyn voittaa hieromisella sittemmin.
  Miksi pallonhallinta jatkui (jatkuu?) niin pitkään, pakkohan se on myöntää että olihan se ajoittain nättiä, parhaimmillaan Cesc-Hleb-Flamini ”kolmio” piti vastustajia pilkkanaan. Wenger ei varmaan halunnut luopua ”luomuksestaan”, joukkue oli hankittu täyteen pieniä näppäriä keksikenttämiehiä ja taitaapi olla vähän jäärän vikaakin taustalla.
  Miksi sitten tuolla pelillä ei saavutettu pyttyjä, siihen saatiin vahvistus taas eilen Coquelinin muodossa. Mielestäni Cesc-projekti epäonnistui pitkälle siksi koska Wenger ei koskaan paikannut Vieiran lähtöä keskikentän pohjalta. Yksi kausi meni hyvin, Villenkin monesti mainitsema Flaminin huippukausi, sekin kausi menetettiin viimeistään silloin ku Flamsteri loukkaantu jossain UCL-pelissä poolia vastaan. Ja sitten vielä päästi Flaminin ilmaiseksi pois, eikä ketään tilalle (sori Isse Deni ei mun mielestä oikeen toiminu siinä). Ois ees hommannu sen Xabi Alonson siihen, silloinku se oli poolista lähdössä, tuskin Cescillä ois ollu mitään sitä vastaan…

  • Deni ei toiminut, koska vierellä ei ollut riittävästi taitoa ja peliälyä hänen virheettömille oivalluksilleen.

 8. Jees, Tapsa is back! Nössöjä vain joukkue täyteen. Bendystä jo päästiin, Sesny sit seuraavaksi. Onks muita? Giroud?

  Ospina on ollut ok, tosin tiukkaan paikkaan ei ole vieläkään joutunut ja yhden käden nyrkkeilyesitys onnistui joten kuten, mutta seuraavalla kerralla voi tulla huti. Parasta Ospinassa on ollut fanien ”Ooospina!”-huudahdukset avauspotkuissa.

  Mä taidan aloittaa vaatimukset Sesnyn palauttamiseksi tolppien väliin.

  • Mieluummin yhdellä kädellä kerran pelissä nyrkkeilevä nössö joka tekemisellään ja olemisellaan rauhoittaa joukkuetta kuin sekopäinen mouho joka luulee olevansa jotain mitä ei koskaan tule olemaan:) Ugh.

   Judge me (and Ospina in May)😎

   • Kyllä kovat jätkätkin nyrkkeili joskus, kuten Schmeichel ja muut. Mutta silloin pallo lensi 25 metriä eikä 4,5 m kuten eilen.

    Seaman ei nyrkkeillyt. Uusi Seaman pitäisi löytää, jos tällainen rauhallinen jamppa on ihanne.

 9. Hyvää keskustelua. Itse näkisin, että koko jalkapallo muuttui ja Wenger yritti pioneerina kehittää oman formaattinsa. Kenties jos seura olisi ollut varakkaampi, olisi Wenger pystynyt valitsemaan hieman laajemmasta (ja laadukkaammasta) poolista projektin palaset. Olisiko pokaaliton vaellus ollut tällöin lyhyempi? Mene ja tiedä. Sinänsä oikeilla jäljillä mies oli jos katsoo miten Milan, Barca ja nyt Bayern ja maajoukkueiden osalta Espanja ja Saksa ovat glooriaa kahmineet. Kenties asia ei jäänyt niinkään kiinni Vieiran korvaamisesta (koska Gilberto ja Flamini olivat ihan hyviä pelaajia uudistettuun pelitapaan) vaan pikemmin siitä, että Campbellia ei saatu korvattua. Ja ei ole oikein vieläkään saatu.

  Ospinaa enemmän näen viime otteluiden nollan johtuvan siitä, että vihdoin puolustuslinjan eteen on löytynyt hyvällä tasolla pelaava suojaava ukko. Coquelin tuntuu rauhoittaneen alakerran tekemistä kun hoitaa omaa tonttiaan, no niinkuin sitä kuuluisi hoitaa. Maalivahteja on vaikea vertailla, mutta omaan mieleen kumpikin on ihan laadukas. Tyylillisesti pidän enemmän Szczesnystä, mutta onhan tuolle virheitä sattunut. Ospina muistuttaa hieman Almuniaa ja Fabianskia tyylillisesti, laadukas torjuja, mutta ehkä hieman arka ”viivahiiri”. Mutta, niin kauan kun nolla pitää saa kolumbialainen minun puolestani jatkaa maalipuiden välissä.

  • Näin. Olen sitä mieltä, ettei Fabregasilla ollut tarpeeksi laadukkaita pelikavereita ja ykköskärki oli koko ajan vähintään puoli kautta saikulla. Isommalla rahalla olisi pokaaleja tullut, ehkä se UCL:kin. Mutta turha sitä itkeä enää.

 10. Itsekkin hieman karsastan tuota konsonantin tyyliä.. Hieman ylimielinen kukkoilija, mutta kait se kuuluu tuohon ikään. Nuori kaverihan se vasta on. Ospina on onnistunut peleissään, Se on hyvä juttu. Siitä myös kiitos puolustuspelaamiselle, sillä ei ole ospinan hirveästi tarvinnut paraatipelastuksia esittää.
  Minusta polakki on taas saanut vähän turhaakin kritiikkiä. Esim westham peli meni hienosti, kuten myös koko joukkueen puolustus pelaaminen. Paketti pysyi kasassa ja oltiin varauduttu West Hamin keskityksiin carolille. Southampton peli taas meni ihan reisille. Eikä niistä maaleista tai tappiosta täysin voi syyttää konsonaattia.. Kuiteskin joukkuepeli kyseessä. Mistä se tulee että voiton jälkeen haetaan se kuningas joukosta, ja tappion tullessa yksi tervattavaksi. Wengerhän näköjään tervataan joka pelin jälkeen. Päättyy ne miten tahansa.

 11. Kyllähän kahjotkin veskarit voivat olla erinomaisia. Tulee ekana mieleen eräskin Mad Jens. Mutta nää on näitä, mua Konsonanttikasan kukkoilu miellyttää – eihän se perustu tietenkään järkisyihin. Toisin on Denin kanssa…

  ”Sekopäinen mouho” on hieno sanapari. Aion plagioida jossain yhteydessä. Thänks, Tapsa. Siinä mallia kommentoijille, jotka ryydittävät kommenttejaan alatyylillä.

 12. Hyvää vääntöä maalivahtiasiasta. Itse olen ehdottomasti Tapsan/omalla linjallani. Toivottavasti Szzzzzzzny on pudonnut pysyvästi kakkoseksi ja poistuu viimeistään kesällä seurasta. Itseäni ei niinkään tuo kukkoilu ja liiallinen itsevarmuus ärsytä, jos on uhoamisen taustalla kovia näyttöjä. Esim. Ian Wright uhosi kokoajan, mutta teki siinä sivussa myös maaleja.

  Polakilta nämä kovat näytöt puuttuvat tyystin ja hän onkin mielestäni ”sulanut” aina tiukan paikan tullen. Pahimmat esimerkit tästä tietenkin Puolan kotikisat ja liigacupin finaali. Pää ei kestä ja jampalta nähdään lähes säännöllisesti karmeita kämmäyksiä erityisesti vastaantuloissa, jotka maksavat pisteitä rankkarien ja punakorttien muodossa. Myös erikoistilanteissa omiin soi jatkuvasti liikaa maaleja sekä suorista vapareista, kulmista että keskityspalloista. Tietysti huonolla puolustamisella on osansa tässä, mutta mielestäni on täysin aiheellista osoittaa syyttävällä sormella myös maalivahtia, jonka ainakin teorissa pitäisi ohjata koko ryhmää (esim. muurin sijoittaminen).

  En ymmärrä niitä argumentteja, jotka puoltavat polakin jatkoa ykkösenä. Näyttöpaikkoja on ollut aivan tarpeeksi ja kehitystä ei ole tapahtunut ainakaan positiiseen suuntaan. Kuka muu maalivahti Arsenalissa on koskaan kauhonut sellaista määrää palloja omasta verkosta suhteutettuna ottelumäärään (Manu 8, Man C 6, Chelsea 6, Liverpool 5, Anderlecht 3 jne. jne.) Vastaus: Ei kukaan.

 13. Jalkapallo on tietenkin joukkuepeli, mutta siitä huolimatta Szzzznyn näytöistä vielä sen verran, että on tuo melkoisen kuvaavaa, että uskomattoman pitkä voitottomien otteluiden putki ns. isoja vastaan katkeaa silloin kun Szzzzzny ei ole maalilla. Samat sanat fa cuppiin. Viimeisin pokaalimme on kilpailusta, jossa polakin ei annettu pelata.

  • Eli kaikki onkin sesnyn eikä wengerin syytä 🙂 Tai wengerin vain sikäli, että on valinnut väärän moken.

 14. Tämä on tyypillistä syntipukkikeskustelua, johon ei-menestyvässä seurassa koko ajan mennään. Yhtä hyvin voisi leuhottaa jatkuvasti, miten Szczesnyn 16 nollapeliä viime kaudella ja 73% torjuntaprosentti (jolla kyykistyi mm. Hart, de Gea ja Lloris) oli hänen loistavaa taisteluaan haparoivan alakerran tuen puen puutteesta huolimatta. Mutta en sitä väitä. Totuus on jossain keskivälillä. Tällä kaudella yksikään puolustaja ei ole pelannut tasaisen hyvin ja Flamini/Arteta olivat lähinnä surkuhupaisia tontillaan. Vaikea siinä maalivahdin pelata virheettömästi.

  Cocquelinille sorvataan sitten pikatahtia uutta kolmen vuoden sopimusta. Ei siinä mitään, erityisesti toivon kuitenkin, että miehen nousu rohkaisee Wengerin jättämään ikiloukkaantuneen ja kangistuneen Artetan ilman jatkoa. Cocquelin ei ole mitenkään monissa perusominaisuuksissa parempi kuin Arteta, ero on vaan valtava juoksuvoimassa ja nopeudessa nuoremman hyväksi. Ja tuolla tontilla fysiikka merkkaa paljon. Tuskin kukaan voi vielä väittää, etteikö Artetan syöttävalikoima ja pelinluku olisi hieman edellä.

  • Samaa mieltä että ei Szczesnya voi hirveästi tästä alkukauden konttauksesta syyttää. Maalivahdiksi todella nuori ja kaverissa on mielestäni sitä samaa monissa huippuvahdeissa mutta myös aiheuttaa usein todellisia vaaratilanteita. Johtuu varmasti iästä mutta toisaalta ollut jo monta vuotta ykkösvahti joten pikkuhiljaa pitäsi alkaa kasvamaan tehdä se harppaus sinne huipulle.
   Penkitys silti mielestäni oikea ratkaisu koska pelasi huonosti ottelun ja jotain piti tehdä. Loppukauden voi mielestäni mennä Ospinalla jos ei tule mitään suuria kämmejä ja ensi kaudella tulisi kunnon kamppailu kumpi on ykkösvahti.

 15. Hyvää keskustelua Konsonantista ja Le Coqista. Ospina ei ole päästänyt yhtään maalia kolmessa viimeisessä pelissä, joissa on ollut avauksessa. Saattaapi myös johtua siitä, että ollaan vihdoinkin saatu fyysinen atleetti suojaamaan puolustuslinjaa Le Coqin muodossa. Kaveri on kuitenkin vasta 24 vuotias ja pelejä valioliigassa taitaa olla vasta toistakymmentä. Uskon kovasti, että kaveri parantaa vain tuosta kun pelejä ja kokemusta tulee lisää.
  Itsehän olen sitä mieltä, että DM:n ensisijainen tehtävä on riistää palloja ja antaa helpot passit omille. Aivan kuten Coquelin on toiminut viime peleissä. Artesta olen alusta asti ollut sitä mieltä, että kun kaveri ei ole

 16. De Gealla ja Hartilla on viime vuosina ollut omat vaikeutensa. Neuer tai Courtois ovat aika harvinaisia nuorena kypsyneitä maalivahteja. Viime otteluissa koko joukkueen puolustaminen on ollut monta kertaa parempaa, joka on helpottanut veskarin roolia jossain määrin. Silti Ospina on nyt tällä erää ansainnut paikkansa aloittavana maalivahtina. Parhaassa tapauksessa tämä ruoskii konsonanttia antamaan kaikkensa kun koko alkukauden on saanut pelata vailla kirittäjää.

  Topparihuhut pysyvät edelleen aika näennäisinä. Mahdollinen hankinta venynee ihan ikkunan loppuun ja silloinkin varmaan puhutaan yhdestä miehestä. Aika paljon kevättä nyt rakennetaan kokemattomien Chambersin, Bellerinin ja Coquelinin varaan. Toki oikealla pelitavalla pystytään kompensoimaan mahdollisia laatupuutteita yksilötasolla ja hyökkäyspäähän on tarjolla niin vahvoja yksilöitä, että pelejä pystytään kyllä voittamaan.

 17. Oho, jäi kommentti kesken 😀 Artetasta olen tosissaan ollut alusta asti sitä mieltä, että kaveri on enemmänkin playmakeri kuin DM. Niin on varmasti moni muukin. Le Coq puolestaan on pelannut aina DM:ää Ranskan kaikissa nuorten maajoukkueissa, mikä myös näkyy kaverin otteissa. Pelinlukutaito kehittyy toivon mukaan kokemuksen karttuessa, mutta tarvitseeko syöttörepertuaarin olla DM:llä playmakerin tasolla? Jos hoitaa ensisijaiset asiat moitteettomasti (fysiikka ja juoksuvoima)? Mielestäni ei. Sitten on tietenkin niitä OnceInALifeTime kavereita, jotka tekevät kaiken loistavasti ja joita ei ikävä kyllä korvata. Kuten Patrick Vieira ( toki kortti heilui gooner uran alussa tiuhaan tahtiin, mutta loppu onkin historiaa).

  • Ei varmasti tarvitse olla täydellinen syöttörepertuaari, esim. Gilberto Silva pärjäsi aika hyvin vaikka pitkät syötöt olivat aika kauheita. Lähinnä pitäisi olla konemaisen varma helpoissa syötöissä, Flamini, Ramsey ja miksei silloin Gilberto Silvakin syöttivät joskus täysin paineettomasti pallon suoraan vastustajan jalkaan. Se on ominaisuus, joka joillain vaan on teknisestä täydellisyydestä huolimatta ja nämä kaverit eivät ole otollisinta ankkuriainesta.

   Nostin Artetan syöttelyä ja ”pelin rytrmittämistä” esille siksi, että tämä nähtiin puolustelijoilla hänen erityiseksi vahvuudekseen keskikentän pohjalla. Puolustuksellisia vahvuuksia ei sitten olekaan ollenkaan tarpeeksi enää näin raskaasti hidastuneena. Hölkkämiehillä ei nyt vaan tee mitään, kun vastustajalla nämä hyökkäävät keskikentät ovat nykyään aikamoisia juoksukoneita, eikä mitään velttoja taitelijatyyppejä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s