Coquelin, puolustavan keskikentän tarve ja topparihankinta päivän teemat

Coquelin oli Cazorlan ohella Manchester City ottelun tähti ja on pelannut nyt muutaman kelpo ottelun. Näytöt ovat kuitenkin äärimmäisen vähäiset ykkösjoukkueessa ja myös lainakomennus Saksan liigassa meni aivan pieleen.

Coquelinin sopimus on loppumassa kesällä ja nyt miehen palattua Charltonista lainalta ja päästyä pelaamaan muutamia otteluita on jatkosopimuksesta alkanut liikkua huhuja. Varsinkin sunnuntain esityksen jälkeen miehen arvo on noussut mediahehkutuksen ansiosta, mutta nyt ei mielestäni kannattaisi tehdä samaa virhettä, kuten useasti aiemmin.

Nyt pitäisi katsoa vähintäänkin muutama peli lisää pysyykö taso edes suurin piirtein sunnuntain kaltaisena vai oliko kyseessä kerran elämässä ottelu. Ranskalaisen näytöt huipputasolta ovat kuitenkin niin ohuet, että ei pitäisi taas toistaa Denilsonin, Ebouen, Bendtnerin ja kumppaneiden kohdalla tehtyä virhettä eli tarjota joku viiden vuoden sopimus aivan liian kovalla palkalla, vaikka näytöt ovat vielä lähes nollatasoa.

Parin vuoden sopimustarjous vähän parannetulla palkalla olisi nyt paikallaan tai sitten katsotaan pidemmälle kevääseen mikä on taso ja sitten parempi tarjous jos Coquelin ottaa puolustavan keskikentän paikan omakseen vakuuttavilla esityksillä. En kuitenkaan näe mitään järkeä suoraan tarjota mitään jättisopimusta, vaikka periaatteessa riski on olemassa, että ranskalainen vaihtaa maisemaa kesällä ilmaiseksi. Yhtä suuri tai suurempikin riski on, että ranskalaisen jää roikkumaan joukkueeseen ylisuurella palkalla vuosikausiksi.

Coquelinin yllättävä tasonnosto ei saisi myöskään vaikuttaa millään tapaa uuden puolustavan keskikenttäpelaajan hankintaan. Ranskalaisen taso pidemmässä juoksussa on täysi kysymysmerkki, jota sopimustilanne entisestään suurentaa. Tarvitsemme ehdottomasti yhden esimerkiksi Schneiderlinin tapaisen varman ja tasonsa osoittaneen pelaajan, vaikka Coquelin pitäisi tasonsa ja tekisi jatkosopimuksen. Kaksi hyvää puolustavaa keskikenttää ei joukkueessa ole todellakaan liikaa ja kesällä olisi oikea aika hankkiutua sekä Artetasta että Flaminista eroon, sillä kummankaan taso ei oikein riitä edes rotaatioon.

Valitettavasti Wengerin ajatusmaailman ja uusimmat kommentit tietäen Coquelin on nyt se ratkaisu keskikentän ongelmaan ja sitä todellista vahvistusta ei tälläkään kaudella hankita, vaan etsintä jatkuu kohta kahdeksatta vuotta.

Topparihuhuja liikkuu jonkin verran, mutta en ole jaksanut linkkejä oikeastaan avata. Villarrealin 24-vuotias brassitoppari taitaa olla uusin nimi, joka on ollut esillä vähän enemmän. En muista koskaan nähneeni Gabriel Paulistan pelaavan, joten en osaa sen kummempaa miehestä sanoa. Villarrealin puolustus on päästänyt tällä kaudella vähän maaleja, joten sen perusteella voisi kuvitella brassin myös onnistuneen.

Toinen vaihtoehto olisi jo pitkään huhuissa ollut West Hamin Winston Reid, joka on selvästi lähtökuopissa Länsi-Lontoosta. Allardycen luottopuolustaja on aloittanut muutaman pelin penkillä tässä kuussa ja syy on varmasti, että mies ei ole edelleenkään laittanut nimeä jatkosopimukseen.

Vaikea sanoa kumpi olisi parempi, kun Paulistan pelejä ei ole nähnyt. Reid olisi ehkä varmempi ratkaisu ja myös halvempi sopimuksen ollessa katkolla kesällä. Ainoastaan on varmaa, että topparin tarvitsemme tämän siirtoikkunan aikana ehdottomasti. Aivan toinen asia on tekeekö Wenger kuitenkaan mitään asialle. No se selviää aika tasan tarkkaan viimeistään kahden viikon kuluttua, kun siirtoikkuna sulkeutuu maanantaina 2.2.

Mainokset

26 thoughts on “Coquelin, puolustavan keskikentän tarve ja topparihankinta päivän teemat

 1. Paras ratkaisuhan olisi se, että ketään ei osteta, Coquelin osoittaa olevansa maailman paras omalla pelipaikallaan, Viski on hyvää ja mummot tanssaa alastomina.. Kuitenkin totuus on tarua ihmeellisempää ja voi hyvinkin käydä niin, kuin usein ennenkin. Heti huippusopimuksen jälkeen tapahtuu yksi traaginen tilanne, jossa Coquelin loukkaantuu ja on loppukauden sivussa. Sen myötä taso ei ikinä nouse sille tasolle, mitkä oli kaikkien odotukset.

  Toisaalta, jos Arsenal nyt ostaa kovalla rahalla puolustavan keskikenttäpelaajan, joka myös voi loukkaantua ihan milloin vain. Miten pitkälle pitää ajatella, että ”mitä jos”? Loukkaantumiset kuuluu jalkapalloon ja niitä tulee ja menee… Samoin, kuin pelaajia. Ville aivan oikeassa, ettei kannata innostua sopimuksen suhteen vaan antaa avaimet Coquelille. Pysyykö hän uskollisena Arsenalille, jos sopimus ei olekkaan satoja tuhansia puntia viikossa? Nouseeko parin ottelun hyvät otteet hattuun? Aletaanko vaatia kauhalla, vaikka lusikkaa olisi tarjolla?

  Aikamoista saivertelua. Joku voisi sanoa myös, että ehkä olisi kannattanut tehdä jatkosopimus aikaisemmin, mutta silloinhan Coq ei olisi ikinä pelannut yhtään hyvää ottelua.

 2. Aivan. Coquelinin loistavista edesottamuksista huolimatta, toinen DM on kyllä välttämätön. Rotaatiota silmällä pitäen (mitä meilläpäin valitettavasti ei kovinkaan usein harrasteta) ja muutenkin tuolla on niitäkin pelejä, joissa on vain lähdettävä kahdella DM:llä liikenteeseen vastustajan fyysisyydestä riippuen. Tästä hyvä esimerkki oli, kun Chelsea kävi hakemassa täyden potin Britannia-stadiumilta. Mou päätti vetää Oscarin sivuun ja laittoi fyysisemmän Obi Mikelin keskellä Maticin kanssa. Näin ollen kentälle jäi 3 luovaa pelaajaa (Fabregas, Hazard ja Willian) yksinäisen piikin taakse (Costa). Mutta joo, saapi nähdä.
  Arteta ja Flamini pois roikkumasta. Kavereiden taso ei vaan yksinkertaisesti enää riitä korkeammalle kuin alemman keskikastin rotaatioksi.

 3. Eiköhän tässä mennä riskillä kevät tuon puolustavan keskikentän suhteen. Eli toivotaan Coquelin olevan se sateentekijä ja solmivan jatkon, Arteta ja Flamini tuuraavat tarvittaessa.

  Schneiderlinistä on koko ajan huhuja meidän suuntaan, mutta ei tammikuussa, vaan vasta kesällä. Sinänsä loogista, koska siihen mennessä on myös selvä Coquelin tilanne ja voidaan myös tehdä ratkaisuja Artetan ja Flaminin suhteen. Uskoo tosin ken tahtoo…

 4. Itsellä ei oikein edelleenkän löydy luottoa Coqueliniin pitkässä juoksussa, mutta ehkä juuri tuo parin-kolmen vuoden maltillinen soppari olisi paras ratkaisu. Puolustavaa keskikenttää en edes paljon katselisi tammikuun siirtoikkunassa. Vaikka Wenger puhuu paljon tyhjyyksiä niin tammikuun siirtoikkunan suhteen olen miehen kanssa samoilla linjoilla. Hinnat on pilvissä ja kukaan ei myy oikeasti parhaita pelaajiaan. Sitä suuremmalla syyllä ihmettelen Wengerin toimintaa kesällä. Silloin sen pakin olis voinu saada helpommin kuin nyt. Nyt on pakko roudata sisään sitten joku tusina-Reid, jonka taso on lähempänä Tottenham/Newcastle/Soton/Everton akselia kuin ihan top toppia.

  Tällä squadilla (+ uus toppari) nilkuttaen sinne neljän joukkoon, itseasiassa uskon vahvasti kolmanteen sijaan, ja sitten kesällä Flamini ja Arteta pihalle ja DM laatua sisään, ainakin yhden miehen muodossa riippuen Le Coqin loppukauden formista. Vastaavanlaista virttä on tosin taidettu jauhaa ennenkin.

 5. Matin kommenttiin: ”Ville aivan oikeassa, ettei kannata innostua sopimuksen suhteen vaan antaa avaimet Coquelille. Pysyykö hän uskollisena Arsenalille, jos sopimus ei olekkaan satoja tuhansia puntia viikossa? ”

  Ei kai tässä nyt Coquelinilta voi alkaa vaatimaan mitään uskollisuutta. Arsenalissa se on ollut kirjoilla jo vuosia ja vasta nyt on tullut todellinen näyttöpaikka. Jos joku toinen seura tarjoaa rekkalastillisen rahaa ja Arsenal pennosia, niin eiköhän Coquelinin valinta ole ihan oikeutettu, mikä tahansa se sitten onkaan.

 6. Niin, harmillisesti tässä tulee mieleen tapaus Flamini vuosien takaa. Periaatteessa pelaajalla on hyvät kortit jos jatkaa hyviä esityksiään. Ilmainen siirto tarjoaa mahdollisuuden ihan mukavaan allekirjoitusbonariin. Ei Arsenalin tietenkään kannata maksaa mitään huippupelaajan palkkoja nykyisillä näytöillä. Mutta kannattaa tehdä kuitenkin järkevä tarjous jos miehen kykyihin uskotaan. Varsinkin saarilla Coquelin lienee monellekin seuralle mieluinen vaihtoehto, käynyt Arsun kohtalaisen laadukkaan akatemian ja on lisäksi HG-status.

  Muistanko oikein, että Flamini teki aikanaan 2 vuoden diilin? Jos näin on, niin sehän umpeutuu tulevana kesänä. Tätä taustaa vasten Coquelinille kannattaisi sorvata kyllä uusi sopimus.

  Matin tavoin ajattelen, että olisi aikamoista saivartelua ihmetellä miksei mies ole saanut aiemmin uutta sopimusta. Eihän mies sellaista ole aiemmin ansainnut. Samalla toki mielenkiintoista, että kuinka pienestä asiat joskus ovat kiini ehdottomalla huipullakin.

 7. Cocquelinin edeltävät kaudet on sen verran tasapaksua tai mollivoittoista tekemistä, ettei nyt viiden valiomatsin jälkeen vielä satumaisia sopimustarjouksia mikään ainakaan Arsenalia isompi seura vedä povitaskustaan. Siinä mielessä juuri nyt Arsenalin neuvotteluasema on hyvä, mannermaan seurat saavat siis tehdä jo vapaasti tarjouksia. Voi helposti olla, että Coq tarttuu Arsenalin tarjouksee nyt. Toki onhan tosiaan todennäköistä, että Wenger rohkaistuu nyt menemään näillä kolmella kevään eikä ketään siis tule ja mahdollisen loistavasti menevän koko kevään jos Coqcuelin uskaltaa odottaa, niin muhkeita tarjouksia lienee sitten edessä. Jo keskinkertaisella keväälläkin jotkut West Hamit ja Sunderlandit tarjoavat bosman-pelaajalle ihan kohtuupahvia.

  Jos Cocquelin ei tee pikaisesti sopimusta, luultavasti jopa Wenger tajuaa, ettei ole sitten tekemässäkään. Ainoa harmi on sitten siinä se, että laiskuuttaan tarjoavat sekä Artetalle että Flaminille hätäpahvia ja homma jatkuu entisellään. Ehkä toivotaan toivotaan Chambersista jotain.

  • Näköjään massiivisia vaikeuksia kaverin nimen oikeinkirjoituksessa. Tarkistettuna Coquelin. Muistaakseni toisenlaistakin kirjoitusasua on joskus nähty, mutta tällä mennään nyt.

 8. Ykkösjengeillä Chelski ja Pool lähtevät liigacupin ekaan välierään. Sataa tietty muiden laariin ainakin vähän.

 9. Mikä lie logiikka ollut Freiburgilla kun peluuttivat Coquelinia enimmäkseen laiturina. Ihan kuin joku olisi unohtanut kertoa että kaveri on muuten keskikentän pohjan pelaaja.

 10. Hyvä päivitys.samaa mieltä siitä,että coquelenin hyvät otteet ei saa vaikuttaa puolustavan kk-miehen hankkimatta jättämiseen.onkin jopa pienestä kii ettei tällä hetkellä annettas porukalla kritiikkiä,olisi anasainnut kyllä sen ulosajon niillä tappotaklauksilla siinä hull pelissä(muistaakseni).vähä pelko perseessä että se seuraava miehen aivopieru odottaa kulman takana,toivottavasti olen väärässä ja hyvät otteet jatkuvat mutta toivoisin myös hieman kookkaampaa kaveria kyseiselle paikalle kuin kokkelin 178 cm muistaakseni.että olisi myös apua pääpelissä.

  • Vuonna 08 ku espanja voitti em-tittelin,tärkein palanen mestaruudessa löytyi keskikentän pohjalta.Hän oli villarealin Marcos Senna 177 cm,ei se pituus ole ratkaiseva tekijä,jos ei siitä haittaakaan ole.

 11. Ihan varmaa ainakin omasta näkökulmastani, että Coquelin ottaa punaisen vielä kauden aikana. Jos ottaa kaksi, se saattaa olla Wengerille liikaa. Muutenkin heikompia pelejä varmasti tulee, saa nähdä kannattajien kannalta miten pahoja. Eli kääntyykö palttoot.

  • Ja Facebookin puolella kaveria jo hehkutetaan uutena Vieirana muutaman hyvän pelin perusteella.mut kuten todettu,toivotaa et hyvät otteet jatkuu,vertauksia vieiraan ei tosin sais sanoa edes humalassa,

 12. Niin Facebook-ryhmään ymmärrettävästi mahtuu kommentteja laidasta laitaan, kun ryhmän koko on yli 1300 hlöä. Mutta kyllä mun mielestäni siellä oleva keskustelu Coquelinista noudattaa pääosin samaa linjaa, kuin täälläkin.

  Fanien kahtiajaosta on ollut paljon puhetta ja tämänkin palstan kommenteissa on annettu usein ymmärtää fb-ryhmäläisten olevan fanipoikia ja täällä on sitten paljon asiantuntevammat oikeat kannattajat. Mutta mikäpä estää käydä keskustelua molemmilla saiteilla?

  • Emmä tiedä onko FB-ihmiset fanipoikia vai mitä, mutta jokunen poliisi siellä tuntuu olevan, jotka neuvovat muita miten kannattaa paremmin (kritiikittä) ja miten ennen joka peliä pitää pitää uskoa lujana voittoon. Melestäni järjetöntä, varsinkin niinä aikoina kun selkeästi taas kerran pudotaan mestaruustaistelusta. Itse ainakin tulkitsen sitä keskustelua näin.

 13. No joo, isoon joukkoon mahtuu toki mielipidettä laidasta laitaan. Pointtina lähinnä se, että yksittäisten henkilöiden kommentit eivät sielläkään välttämättä edusta enemmistön näkemyksiä, eikä niiden johdosta kannata koko ryhmää leimata.

 14. Joo, mä(kin) joskus sorruin kritisoimaan fb:ssä olleita kommentteja, mutta se on aina hölmöä. Siellä on tosiaan jengiä paljon ja muutamat erittäin aktiivisia – aktiivisista jotkut ovat myös erittäin kriittisiä. Siksi jotkut siirtyivät afsc:n viralliselle puolelle toivoen pelkästään kannustavia kommentteja ottelupäivinä – tämä keskustelu ei lähtenyt lentoon, syystä tai toisesta.

 15. Mä otan vieläkin osumaa siitä, että vuosi sitten kesällä tehtiin Manchester City matsia edeltävässä Helsinki-marssiin päätöksiä Facebookin puolella jättäen ”virallisen” kanavan seuraajat varjoon. Meni marssit sun muut ohi, kun kuulin niistä vasta myöhemmin.

 16. Ainakin ottelupäivän aamuna vähän ennen yhdeksää infottiin koko päivän aikataulu tuolloin 10.8.2013.

  • Peetu
   10.8.2013 klo 8.48

   Moi!

   Tässä vieltä tämän päivän matsin ympärille rakennettua ohjelmaa:

   Klo 12:00 The Circus aukeaa (Liput 20e, ennakko http://www.lippu.fi, lippuja myös ovelta)
   Klo 15:00 Arsenal-kulkue kohti Stadikaa, lähtö Mauno Koiviston-aukiolta Circucsen edestä
   Klo 17:00 Arsenal-ManCity
   n. klo 21:00 Away Boyz, The Circus

   Muuta:
   Sports Academyn juoma- ja ruoka alennukset Super Matc-päivänä Arsenal Finland- jäsenkortilla:
   Carlsberg III hanaolut 0,5l 4€ (norm. 6,10)
   Crowmoor hanasiideri 0,4l 5,50€ (norm. 7,20)
   Klassikko hampurilainen 17€ (norm. 20,80)

   Linkkejä:

   http://www.thecircus.fi/etusivu

   http://www.sportsacademy.fi/

  • Peetu
   10.8.2013 klo 8.48

   Moi!

   Tässä vieltä tämän päivän matsin ympärille rakennettua ohjelmaa:

   Klo 12:00 The Circus aukeaa (Liput 20e, ennakko http://www.lippu.fi, lippuja myös ovelta)
   Klo 15:00 Arsenal-kulkue kohti Stadikaa, lähtö Mauno Koiviston-aukiolta Circucsen edestä
   Klo 17:00 Arsenal-ManCity
   n. klo 21:00 Away Boyz, The Circus

   Muuta:
   Sports Academyn juoma- ja ruoka alennukset Super Matc-päivänä Arsenal Finland- jäsenkortilla:
   Carlsberg III hanaolut 0,5l 4€ (norm. 6,10)
   Crowmoor hanasiideri 0,4l 5,50€ (norm. 7,20)
   Klassikko hampurilainen 17€ (norm. 20,80)

   Linkkejä:

   ….
   ….

   • Noin tais olla joo. En mä tiedä miksi se jäi pännimään niin paljon, kun ei nyt tälläkertaa saanut infoa ensimmäisten joukossa. Kyllä sitä ihminen voi olla itsepäinen.

 17. Kyllä jokainen kommentti on yhtä tärkee,oli se ny vaikka veskin seinässä.Jos joku jaksaa uskoa joka pelin ennen omien voittoon,ei se pitäs olla keneltään pois,on hän ny sitten vaikka finngoonereiden umpikriittinen ”jalkapalloasiantuntija”

  • Siellähän on ajoin päinvastoin eli hus pois muiden iloista tunnelmaa pilaamasta. Sehän tässä on se FB-pointti. Kyseessä on omin sanoin sanoen Pool-tyyppinen muniinpuhalteluyhteisö.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s