Viimeinen kolmannes jo siirtoikkunasta menossa

Tammikuu alkaa kääntyä loppusuoralle samoin kuin siirtoikkuna, josta takana on jo kaksi kolmasosaa. Tähän mennessä joukkue ei ole vahvistunut, vaan heikentynyt ainoastaan Podolskin verran. Lisäksi Sanogo on myös lainattu ja Afobe myyty, mutta nämä eivät vaikuta oikeastaan mitenkään.

Bielikin hankinta on ainoa ja se ei myöskään vaikuta mitenkään tähän tai edes tuskin seuraavaan kauteen jos ylipäätään koskaan. Tämä sama kaava toistuu joka kerta ja se on niin ennalta arvattava, tylsää ja ennen kaikkea joukkueen menestysmahdollisuuksia olennaisesti heikentävää. Wenger jahkailee, keskittyy epäolennaiseen (Bielik) ja tekee tarjouksia, jotka ovat selvästi alle pelaajien arvon.

Paulistan kanssa tilanne olisi hyvin yksinkertainen. Kyseessä on 24-vuotias toppari eli ei mikään junnu. Pelaajalla on ulosostohinta 15 miljoonan punnan luokkaa eli jos haluamme pelaajan, niin tuo summa tiskiin ja homma on selvä edellyttäen työluvan järjestyvän. Jos taas kyseinen summa on liikaa, niin samalla voi miettiä onko meidän mitään järkeä ostaa pelaajaa, joka ei ole tuon arvoinen eli toisin sanoen tarpeeksi hyvä.

Winston Reidin kauppa pitäisi olla myös selkeä. Sopimus on loppumassa ja West Ham myy varmasti jos tarjotaan jotain kuuden ja kahdeksan miljoonan paikkeilla. Tuo ei mielestäni ole parhaassa iässä ja hyvällä Valioliigakokemuksella varustetusta pelaajasta liikaa. Toki sopimus loppuu kesällä, mutta ilmaisella siirrolla ottajia on enemmän ja me tarvitsemme topparin nyt, eikä hetken päästä. Lisäksi West Hamin kanssa kauppaa käydessä halutessaan Jenkinsonia voisi käyttää osana kauppaa eli kaikki avaimet ovat meillä, mutta silti homma vaikuttaa olevan liian vaikeaa jostain käsittämättömästä syystä.

Puolustavan keskikenttämiehen hankinta olisi aivan yhtä tärkeää kuin topparin, mutta tuosta en edes jaksa haaveilla. Niin monta vuotta sitä on odotettu turhaan. Ja sanoihin Wenger suurin piirtein Coquelinin olevan nyt se ratkaisu yhden loistavan pelin jälkeen.

Tämä Coquelinin tilanne kertoo pienessä kuvassa kuinka Wengerillä ei ole mitään isompaa suunnitelmaa, vaan kaikki ratkaisut ovat lyhyt aikaisia ja nopeasti tehtyjä loukkaantumisista ja muista äkillisistä tilanteista johtuvia.

Pariin kauteen Coquelin ei ole mahtunut managerimme suunnitelmiin ja kesällä mies oli kaupan, mutta ilmeisesti ottajia ei ollut managerimme pyytämällä hinnalla. Peliaikaa ei sitten tullut koko alkukaudella ja laina Charltoniin oli seuraava ratkaisu. Sielläkään ei mennyt mitenkään erikoisesti, mutta vähemmän yllättäen karmean loukkaantumissuman seurauksena Coquelin oli pakko kutsua takaisin ja ranskalainen sai tilaisuutensa kaikkien muiden ollessa joko loukkaantuneena tai pelikiellossa.

Sitten muutama hyvä tai ihan kelvollinen esitys sekä yksi huikea ottelu ja yllättäen mies onkin se vuosikausia etsitty ratkaisu keskikentän puolustavaan rooliin. Vaikea uskoa, että yli 30 vuoden managerikokemuksella voi toimia näin, mutta valitettavasti se on totisinta totta. Kaikkein koomisinta asiassa on, että olen lähes varma Artetan ja Wilsheren kuntoutuessa Coquelinin tippuvan välittömästi penkin puolelle, vaikka mitään järkisyytä tehdä vaihtoa ei olisikaan.

10 thoughts on “Viimeinen kolmannes jo siirtoikkunasta menossa

 1. Toppari pitäisi kyllä hankkia, mutta en näe mitään järkeä hommata puolustavaa keskikenttää nyt kun keskikenttämiesten suhteen ei kuitenkaan olla määrällisesti kusessa. Yksikään DM ei enää tämän kauden oslata tee meistä mestarikandidaattia mitään turnausta silmällä pitäen ja vaihtoehdot ovat aivan varmasti Tammikuussa hyvin rajalliset. Jos huippuluokan puolustava keskikenttä pelaaja halutaan ostaa, ehdottomasti paras on odottaa kesään, mutta Wenger tuskin tekee asialle mitään tuolloinkaan.

  Reid tai Paulista sisään, niin Tammikuun siirtoikkuna on jo hyvä, sillä kaikkein onnistunein tammikuu on silloin kun ketään ei täydy hankkia! Mieluiten Reid, sillä Paulistaan liittyy aika monta kysymysmerkkiä aina työluvasta lähtien.

  Noh, mitä ilmeisemmin nyt ollaan jo ihan konreettisissa neuvotteluissa Paulistan kohdalla ja on tainnut Wenger myöntää kiinnostuksensa myös Reidiä kohtaan eli jotain voi jopa tapahtua!

 2. Vaikuttaa vahvasti siltä, että panokset on laitettu Paulistaan. Jos ei onnistu, niin aikaa muihin vaihtoehtoihin ei taaskaan ole. Toiv. Arsenal on ainakin varmistanut sen, että työlupa irtoaa, jos diili syntyy.

 3. Kohtuu kova hinta kuitenkin melko tuntemattomasta kaverista,pienen googletuksen/youtube videoiden perusteella voi olla ihan ok hankinta.haastaako merteä tai kosia avuksen paikasta?vaikkei ni toivotaan ainakin jäärältä järkevää kierrätystä.

 4. Mikähän logiikka tuossa on ettei sitä puolustavaa keskikenttää kannataisi hankkia nyt? Mielestäni ehdottomasti kannattaisi hankkia nyt, jotta ei tulisi uutena ensi kaudella joukkueeseen, vaan sisäänajo olisi jo tapahtunut. Toinen syy on se, että tällä kaudellakin on vielä pelattavaa. En itsekään jaksa uskoa tuohon Chartonin lainalta tähtipelaajaksi rummutukseen Coquelinin kohdalla, mutta toivottavasti pääsee pelaamaan ja taso pysyy nyt nähdyn kaltaisena. Arteta ja Wilshere ovat puolustavissa rooleissa melkoisen huonoja vitsejä. Jos nyt kerrankin käytettäisiin järkeä, tulisi ostettavan pelaajan olla ehdottomasti sellainen joka saa edustaa Arsenalia vielä Euroopassa, eli mitkään Chelsea rejectit tai vastaavat ei kelpaa.

  • Logiikka on se, jota lukuisat managerit joka vuosi toitottaa. Tammikuun siirtoikkunassa on paljon vaikeampi löytää sopivia pelaajia, koska kesken kauden harvempi haluaa myydä? Myykö Soton esim. Schneiderlin sopivaan hintaan nyt? Todennäköisesti Schneiderlin ei edes haluaisi siirtyä. Kesällä voi olla hieman valinnan varaa ja helpompi löytää se oikea pelaaja. Silloin myöskään kukaan ei ole ”cup-tied”, mikä entisestään laajentaa tarjontaa.

 5. Mikähän into on mennä todennäköisesti keskinkertaisesti tai ainakin pehmeän brassitopparin perään? Aika heikolta näyttävät mahdollisuudet työlupaan ainakin aiemman perusteella, toki ostosopimus on tässä suhteella ehdollinen.

  Käynee niin, että hankinta kaatuu. Vaikea ymmärtää mistä tämä riskinotto kyläseuran pikkutähden takia?

  Tietysti voi olla Wengerin julkista vedätystä.

 6. Joo, voi olla vedätystä, mutta harvoin Wenger puhuu ääneen jostain mahdollisesta hankinnasta, jos kyse olisi pelkästä vedätyksestä. Tuskin Hammers alkaa hätäillä Reidin kanssa tämän takia.

  DM: johan Wenger hankki Bielikin – kolmen viikon päästä on ottelukunnossa, sanoo samainen Wenger. Ja valitettavasti tuolloin heppu myös ilmaantuu kokoonpanoon – siis penkille, mutta anyway.

 7. Mielestäni alakerrasta puuttuu kovuutta ja tasaisuutta suorittamisessa. Ainakaan tasaisuudesta eivät brassipakit ole erityisen tunnettuja. Nopeutta ja pallollista sulavuuttahan tässä haetaan ja tällä kaverilla niitä on. Toki jos koko joukkue viitsii puolustaa antaumuksella kuten Cityä vastaan, ei ole hätää, mutta kovanaamaa pelaavia joukkueita riittää liigassa ja oikeaa muskelia ja särmääkin pitää olla.

  No, Wenger knows, vaikka puolustajien ostorekordi ei ole rikkumaton. Taitaisi muuten olla Wengerin kallein hinta puolustajasta, jos toteutuu?

 8. Muuna uutisena tuntuu Wengerkin antavan periksi ikuisuusprojektinsa Diabyn kanssa. Pakkohan se on, pelikuntoon ei tullut eikä tule koko kautena lukuunottamatta yhden pelin muutamaa minuuttia, Uhka jatkosopimuksesta väistyy.

 9. Eikös Chamberskin teoreettisesti ollut aika hintava, ainakin jos kaikki add-on:it menee maksuun. Issen kanssa samoilla linjoilla, eipä Wenger yleensä asiasta puhele ennenkuin savua jo on melkolailla. 24-vuotias puolustava toppari kuulostaa kyllä ihan hyvältä. Toivottavasti kaveri olisi myös orastava johtajatyyppi (jos kauppa siis saadaan toteutumaan).

  Walcott ja Özil saanevat minuutteja sunnuntaina, mahdollisesti myös Akpom pääsee kehiin, jopa avariin. Jollain tapaa nämä cupin pelit ovat usein mielenkiintoisia, ehkä joutuu taas lankeamaan Viaplayn pauloihin…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s