FA Cupin seuraava kierros ja Brighton odottavat sunnuntaina

Tämä viime aikojen peli per viikko vauhti tuntuu vähältä vuodenvaihteen peliruuhkan jälkeen. Tilanne kuitenkin muuttuu jo ensi kuussa, kun kuvaan astuvat Mestareiden liigan ottelut, liigassa taitaa olla ainakin yksi viikkokierros ja FA Cupissa saattaa tulla uusintapelejä. Tietysti ikuinen riesa maaottelut taitavat myös palata kuvioihin helmikuussa tai ainakin viimeistään maaliskuun aikana.

Sunnuntain Brighton ottelua varten saatiin loukkaantumispäivitystä eilisessä Wengerin lehdistötilaisuudessa. Bellerinillä on ongelmaa nilkan kanssa, mutta nuori espanjalainen on todennäköisesti pelikunnossa. Sen sijaan Oxin nivusen kanssa saattaa olla toisin ja toivottavasti mitään riskiä ei oteta.

Welbeck on edelleen sivussa ainakin sunnuntain ja todennäköisesti myös reilun viikon päästä pelattavan Aston Villa ottelun. Wilsheresta ei kuulunut mitään, mutta se tarkoittaa sairasloman jatkuvan pidempään samoin kuin Artetan kohdalla.

Sen sijaan pitkästä aikaa kuultiin Gnabrysta uutisia. Saksalaislupaus on palannut täyteen harjoitusvahvuuteen, mutta tarvitsee pelejä reserveissä ennen kuin on valmis palaamaan ykkösjoukkueen kokoonpanoon. Kuulostaa järkevältä, kun poissaolon pituus alkaa Walcottin tavoin olla lähes vuosi ykkösjoukkueen peleistä. Diaby ei ole lähellä paluuta ja tämä tuskin yllättää ketään. Enää Wenger ei viitsi edes sanoa, mikä tai paremminkin mitkä paikat ovat rikki tällä kertaa ranskalaisella.

Siirtohuhut Paulistan ympärillä ovat kiihtyneet entisestään, kun Wenger suoraan kertoi keskusteluja käytävän ja tilanteen olevan aikalailla 50-50 siirron suhteen. Tämä useasti tarkoittaa siirron todennäköisyyden olevan korkea, sillä managerimme harvoin kertoo tällaista jos neuvottelut eivät ole jo varsin pitkällä.

Henkilökohtaisesti en tosiaan tiedä Palulistan tasosta tai pelityylistä mitään voidakseni kommentoida onko brassi oikea pelaaja meille. Silti mieluummin Paulista topparina kuin esim. Monreal. Tämän uskaltaa sanoa, vaikka en ole nähnyt miehen pelejä ollenkaan.

Jos kuitenkin saisin tehdä valinnan esim. Reidin ja Paulistan välillä, niin valitsisin Reidin. Uusiseelantilainen ei tarvitsisi sopeutumisaikaa liigaan ja vaikuttaisi muutenkin ainakin fyysisesti valmiimmalta kuin brassi. Tosin tämä havainto on tehty ainoastaan kuvien ja luettujen juttujen perusteella brassin osalta. Sanotaan, että en ole pettynyt jos Paulista tulee, mutta ottaisin mieluummin Reidin näistä kahdesta vaihtoehdosta.

Kuten aiemmin oli jo helppo arvata managerimme ei aio muuttaa pelityyliä ja Manchester Cityn voiton seurauksena noussut mediahässäkkä pelityylin muutoksesta on selvästi ärsyttänyt Wengeriä. Jatkossa on odotettavissa samaa yltiörohkeaa hyökkäämistä puolustuksen kustannuksella kuin ennenkin.

Angel Di Maria on uusin nimi Wengerin listalla pelaajista, jotka managerimme melkein hankki. Ennestään listalla ovat muun muassa olleet Ronaldo, Messi ja suurin piirtein kaikki maailman parhaat pelaajat. En tiedä miksi managerimme on koko ajan pakko nostaa esille pelaajia, jotka ”melkein” hankittiin. Todella rasittavaa ja en ole muiden managereiden kuullut nostavan esille vähän väliä pelaajia, jotka he melkein hankkivat.

8 thoughts on “FA Cupin seuraava kierros ja Brighton odottavat sunnuntaina

  1. Ei kiitos Reidille, ei riitä nopeus eikä taito. Ei ole urallaan pelannut yhtään hyvää ottelua top-4 joukkueita vastaan. West ham fanitkin luopuisi miehestä ilomielin, se kertoo jo jostain. Paulistalla päin vastoin pitäisi olla nämä molemmat ominaisuudet kunnossa.

  2. Nyt väitetään, että Munakin ois Paulistan perässä. No, voi olla Villarealin keino vedättää hintaa.

  3. Wengeriltä aika virhearvio mennä höpisemään työlupakäytännön hylkäämisestä kokonaan. Brittein saaret on täynnä nationalisteja ja välitön Fat Samin avautuminen asiasta kertoo kaiken: halutaan räikeää omien talenttien suosimista ulkomaalaisten kustannuksella. FA ja hallitus on täynnä ihmisiä, joille sopisi se, että valioliigan kelpaavia erikoistalentteja olisi vain Messi ja Ronaldo. Toki on EU:n vapaat yövoiman liikkuvuus, mutta Englanti haluaa muutenkin haastaa EU-lait, joten tiukennukset ovat huomattavasti todennäköisemmät kuin löysennykset. Platinikin on melkoinen kiintiöiden ystävä, joten UEFA voi yrittää jonkinlaisia työvoiman liikkuvuuden kiertämisyritystä EU:n kanssa, tämä peli ei suinkaan ole vielä pelattu.

    Usein toivoisi Wengerin julkisten esiintymisten suhteen, että vähempikin idealismi riittäisi.

  4. Kohta puuttuu enää se työlupa: Villarreal boss Marcelino says “everything indicates” Gabriel Paulista will join Arsenal Football Club (ESPN)

  5. Näkyykö toi cupin matsi siltä bbc:ltä?toimi viime peli jopa ihan kohtuu hyvin ku latas sen apin ni pysty kattoo jopa kesken treenien kännyllä.

    • Ei näy, tulee Britanniassa BT Sportilta. Jos on ipad tai iPhone, voi kokeilla tällaista appsia: World tv pro. Siellä on ollut sekä skyn että bt:n sporttikanavat (BT:n nimellä B Sport 1 ja 2), mutta tänään niitä ei tosin näkynyt. Lienevätkö saaneen ukaaseja…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s