Paulistan siirto lähellä ja kuka oli taktiikkamuutoksen takana?

Paulistan kohdalla huhut kiihtyvät entisestään ja nyt voi varmasti sanoa siirron mahdollisuuden olevan jo kohtalainen. Joidenkin uutisten mukaan Paulista ei ole Villarrealin kokoonpanossa tänään liigaottelussa ja kyse ei pitäisi olla loukkaantumisesta. Jos näin on, niin tämä on selvä merkki vähintäänkin neuvotteluiden olevan käynnissä ja todennäköisesti melko pitkällä.

Tietysti pelaajat ovat ennenkin jättäneet pelejä pelaamatta siirtoneuvotteluiden takia ja loppujen lopuksi siirto on kuitenkin kariutunut syystä tai toisesta. Meidän kohdalla siirtojen valmiiksi saaminen tuntuu olevan todella vaikeaa kerta toisensa jälkeen muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta, joten vielä ei uskalla olettaa joukkueessa oleva uutta topparia.

Siirto voi kariutua työlupaan tai sitten perinteisesti Wengeri saattaa vielä vääntää miljoonasta tai kahdesta. Eipä myöskään olisi ennen kuulumatonta, että aivan loppuhetkillä kaiken ollessa oikeastaan valmista managerimme peruisikin kaupan. Toivottavasti ei kuitenkaan tällä kertaa, sillä tarvitsemme topparin ja vaikka Paulista ei ole oma suosikkivaihtoehtoni, niin mies olisi vahvistus tilanteeseen, jossa laitapakit jatkuvasti pelaavat topparina.

Sunnuntain Manchester Cityn voiton taktiikasta on paljon kirjoitettu jo tähän mennessä ja lisää paljastuksia on tullut. Villeimpien huhujen mukaan Bould olisi tavannut avainpelaajia ennen ottelua ja sopinut taktiikan ilman Wengerin suostumusta. Tämä on radikaali väite, johon en välttämättä usko. Toisaalta, kun katsoo kuinka totaalinen muutos oli peliesityksessä aiempiin huippupeleihin nähden ei tätäkään teoriaa voi täysin sivuuttaa.

Todennäköisempänä pitäisin kuitenkin uutista, jonka mukaan pelaajat vaativat muutoksia taktiikkaan manageriltamme. Käsittämätön tilanne, että pelaajien on vaadittava Wengeriä muuttamaan taktiikkaa, kun tämä ei itse tajua, vaikka on hakannut päätä seinään vuosikaudet ja hävinnyt valtaosan otteluista aina samalla taktiikalla.

Ymmärrän sen. että manageri ja pelaajat vaihtavat ajatuksia pelaamisesta, taktiikasta ja ryhmityksestä tuon tuosta tai ainakin sen pitäisi olla niin. Meidän kohdalla en ole yhtään varma, että näin on ollut. Silti muutos sunnuntaina oli niin suuri, että sen takana oli jokin muu kuin Wenger. Managerimme on nimittäin lähes kaikessa toiminnassaan viimeisen 10 vuoden ajan todistanut, että ei ole kykenevä muutoksiin tai edes halua kokeilla uutta tai kuuntele muiden mielipiteitä, joten en usko tämän muuttuneen yhtäkkiä sunnuntaina.

31 thoughts on “Paulistan siirto lähellä ja kuka oli taktiikkamuutoksen takana?

 1. Nyt on huikeaa tekstiä.
  Voitettiin Wengeristä huolimatta.
  No noihin huhuihin sen verran, että jos Paulistan ja Reidin väliltä pitäisi valita niin valitsisin Monrealin.
  Vittuako noita silvestre vol 2 pelaajia raahaamaan.

  Monreal oli minun mielestä man of the match City pelissä. Toki pelasi laitapakkina..

 2. City ottelu voitettiin viisaalla taktiikalla lähestymällä peliä puolustuksen kautta. Tätähän useat valmentajat painottavat ennen ottelua lehdistölle. Oliko taktiikka City ottelussa sitten Wengerin laatima vai pelaajien ja Boldin ”oma” tekee asiasta
  mielenkiintoisen, sillä se osoitti pelaajillekin että se on oikea lähestymistapa otteluihin. Mikäli Wenger yrittää edelleenkin syöttää joukkueelle omaa ”itsemurha” taktiikkaansa jatkossa, niin pelaajathan rupee pelaa omaa peliään otteluissa ja siitähän voi syntyä hyvin mielenkiintoisia jännitteitä joukkueen ja managerin
  välille ja voi olla kova pala narsistiselle managerille. Mitä siitä sitten seuraa jään käsiä hykerrellen odottaa……..

 3. Jättäisin noi telegraphin uutiset omaan arvoonsa. Itse kuulin kemin TB:llä, että Kloppi pyysi Wengeriä johtamaan Saksaa kesällä ja sen takia AW lähti itse Etelä-Amerikkaan..

  Semmosta ja tämmöstä. Ei noihin tabloideihin oikein voi luottaa, eikä kemin tebarin huhuihinkaan.

 4. Ottamatta kantaa ko. jutun paikkansa pitävyyteen pieni tarkennus ko. julkaisusta: Telegraph (The Daily Telegraph ja The Sunday Telegraph) ei ole tabloidi – ei edes sivukooltaan. Telegraphin jutut pitävät yleensä paikkansa eikä niitä ole ainakaan ihan tuulesta temmattu. Verkossa linja on kevyempi kuin printissä. Tabloideja ovat erityisesti The Sun ja The Mirror, mutta myös esim. Daily Mailin voi laskea tabloidiksi muutenkin kuin sivukokonsa vuoksi.

 5. Telegraph oli ennen suht luotettava, mutta nykyää tuntuu suoltavan samaa roskaa, kuin muutkin. Guardian on sentään jollain tapaa pitänyt tasonsa.

 6. Isse, sivukoon puolesta olet oikeassa. Jaken kanssa kuitenkin siinä samoilla linjoilla, ettei telegraphin jutut ole omaan silmääni olleet kaikkein luotettavimpia – tosin tämä on ihan subjektiivinen näkökulma.

  • Nimenomaan verkossa Telegraph on keventänyt otettaan, mutta Telegraph on toisaalta myös kohtuullisen hyvin haistellut muun muassa tulevia siirtoja. Guardian sen sijaan ei ole juurikaan kertonut mitään, mitä muutkin eivät tietäisi. Nämä siis liittyen jalkapalloon. Muuten Guardian on tietty parempi julkaisu.

 7. Kohtuuttoman vaikeaa on taas tämän brassin osto. Arseblogin mukaan nyt tinkataan pienesti hintaa alas antamalla Campbell loppukaudeksi lainalle.

  Ei tämä nyt mitenkään huippuhaluttu pakki ole, eikä varsinkaan hypetetyn maineikas. Hinta vaikuttaa silti kovalta, joten siinä mielessä Arsenalin nihkeilyä vähän ymmärtää. Hieman isommalla summalla voisi saada tosin kovemman pelimiehenkin.

 8. Eikö tuo telegraph viittaa daily mirrorin artikkeliin. Ja mirror on kyllä tehnyt taas semmosen otsikon jutulleen, joka varmasti saa niitä klikkauksia.. Menee kyllä aika hukkaan kun noita lukee..

  Aika kovia yllätyksiä tulossa FA-cupissa, jos vaan nuo pitää.

 9. Kyllä nyt pelataan Arsenaliin pussiin. Ja Chelskissä voivat lopettaa neljästä pokaalista puhumisen.

 10. Kahdelta kärkiseuralta taktinen pudottautuminen. Arsenalkin tietysti panostaa metsurien liigaan ennen kaikkea, mutta tarjolla on todellisuudessa lähinnä FA cuppia. Enää Manu varsinaisena esteenä.

  Spursillahan kauden päätavoite on kaljacupin voitossa.

 11. Joo-o. FA-cupia tarjoillaan ihan toden teolla taas Arsenalille. Itse panostaisin loppukaudella voimakkaasti pokaalin voittamiseen. Nelossija tulee joka tapauksessa. Itse asiassa tuloksellisesti kaudesta voi tulla yllättävänkin hyvä. Sieniliigassa kahdeksan joukkoon, jopa neljän jos arpa on suosiollinen, valjussa kolmas sija ja FA-cup kotiin.

 12. Kun katsoi FA-cupin kotisivuilta, kyllä nuo putoajat olivat lähes poikkeuksetta ykköskokoonpanolla ja maalintekoyritykset olivat rutkasti putoajien puolella, ei tainnut Citynkään kaatajalla olla kuin 3 laukausta maalia kohti.
  Ja kyllä 2-0 johdon sulaminen syö miestä (mourinho ja pelaajat ja muutkin), niin kuin meillä hyvin tiedetään, joten taitaa olla valmentajat hiukan hiljaista porukkaa, ehkä tuomaria syyttelevät….

  Go Silvermoon Gunners!

 13. Joo, en usko, että etenkään chelski putosi ns. tahallaan. Mou ja kumppanit oikeasti elättelivät neljän pokaalin mahkuja.

 14. Juu, vähän parodialla panin katkerien fanien suosikkitekosyytä. Toki asenne ei varmasti ollut timanttia ja kuten niin usein Arsenalillakin, puolivillainen tekeminen ei vaan riitä.

  Veikkaan, että Pellegrini saa potkut kesällä. Kolme kisaa jo ryssitty jokseenkin naurettavalla tavalla. Edes liiga, jota City ei siis tosin voita, ei pelastaisi.

 15. Itse en ampuisi alas heti kättelyssä tuota Gabriel Paulistaa, vaikkei olisikaan kokemusta Valjusta. Mitä tässä tähän asti kautta on katellut LaLigaa, niin ihan hyvin se on pelannut ( Kun olen nähnyt). Huomattavasti parempi lähtönopeus ja taitavampi jalalla, kuin mitä Winston Reid tulee koskaan olemaan. Vipuvarttakin löytyy se 187cm ja pääpelikin toimii hyvin. Se miten kaveri sitten sopeutuu Valioliigaan on jää nähtäväksi. Muistuttaa muuten pelityyliltään hieman Leverkusenissa ja Bayernissa aikoinaan loistanutta brassitopparia, Luciota.
  Sanogohan oli aikamoisella pelipäällä tänään, kun kävi laittamassa yhden sisään ja oli ensimmäisessäkin aika vahvasti mukana. Chamakh pisti riparista sisään.

 16. Ja vielä maksa-allaskin joutui tyytymään 0-0 tasuriin kotonaan Boltonia vastaan.
  Go sivermoon Gunners!

 17. Poolkin pääsee pelaamaan uudestaan Boltonin kanssa. Aika erikoinen kierros – Top7-valkkujoukkueista enää Arsenalilla mahkut suoraan jatkopaikkaan. Ja ulkona jo neljä.

 18. Puolet valioliigaseuroista jo ulkona. Sanoisin, että vain reissu Anfieldille voi vähän hyydyttää uskoa varmaan pokaaliin.

 19. Joel Campbell on ilmeisesti suostunut uuteen jatkosopimukseen ennen lainaansa Villarrealiin. Ihme juttu sinänsä, kun kausi on mennyt näin. Luultavasti ehtona oli sopiva ulosmyyntihinta, vaikka Villarrealiin ei olekaan ostopykälää.

 20. Mourinho veti vastoin varmaan monien odotuksia pinnat kotiin shokkitappiosta olemalla nöyrä mediassa ja menemällä vastustajan koppiin onnittelemaan. Ei onnistu Wengeriltä. En pidä Josea hienona miehenä, mutta joskus silläkin onnistuu ja viraalit Josen itkusta jäivät tekemättä. Fokus on Chelsealla eittämättä parhaassa tuplassa eli valio plus UCL. Perinteinen tupla on siihen nähden paperia.

  Tämä brassi on nyt sitten espanjalaisten vahvistamana Arsenalin mies. Toki medicalin ja varsinkin työlupan haun tuloksia pitää odotella monta päivää.

  Brassi ja Koscielny lienee sitten Wengerin idea monivuotisesta ykköstoppaparista. Merte häviää kisan ajan mittaan. Koscielny on hasardi ja melko varmasti brassikin on Englannissa ainakin vähän hasardi. Olen hieman pettynyt, topparia olisi voinut hakea Saksastakin, eikä puolustamattomuusliigasta.

  • Varmaan se fokus oli enemmänkin ens tiistain liigacupissa. Hyvältähän tuo vielä näytti 2-0:ssa mutta sitten sulivat. Viime kaudella eivät voittaneet mitään, joten varmaan ne tosissaan yrittäävät edes tuon liigacupin voittaa. Veikkaan ettei Liigacupin pysti vaan riitä omistajalle ja Mou saa kenkää toisen kerrran chelseasta. Brittijoukkueilla ei ole saumoja champparissä ja City vie mestaruuden leveydellään. Chelsea parantaa viime kaudesta mutta ei vielä yllä mestaruuteen.

   • Erikoinen mielipide. Cityllä todennäköisin tapahtuma on Agueron xx:s reisivamma ja hyökkäys on sitten siinä, eikä Pellegrinolla ole myöskään mitään ideaa, miten alakerran saisi tilkittyä. Chelsea on ylivoimainen mestarisuosikki.

    UCL:ssä periaatteessa sama, mutta ainoat paremmat englantilaisiin nähden ovat Bayern ja Real. Niitäkin vastaan on saumoja joinain päivinä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s