FA Cup ykkösprioriteetti loppukaudelle tai ainakin näin pitäisi olla

Huikeita tuloksia nähtiin eilen FA Cupissa, kun muun muassa Chelsea, Manchester City, Southampton ja Tottenham ovat ulkona kisasta. Tämän lisäksi Swansea Valioliigan joukkueista tippui, joten pahimmat jäljellä olevat ovat ManU, Liverpool, Stoke ja West Ham. Toisin sanoen cupin voittamiseen toiseen kertaan tarjotaan loistavaa tilaisuutta ja toivottavasti siihen myös panostetaan kaikki mahdollinen, eikä panostus mene nelossijapokaaliin ja mahdottomaan Mestareiden liigaan. Pahoin pelkään kuitenkin asian olevan juuri näin.

Eilisen tuloksia on toivottavasti katseltu myös siihen malliin meidän leirissä, että asenne ja tekeminen ovat heti alusta asti kohdallaan tänään, sillä Brighton ei kuitenkaan ole mikään läpihuutojuttu jos asenne on huono. Luulisi eilisten tulosten toimivan hyvänä esimerkkinä ja ennen kaikkea pokaalimahdollisuudet nousivat moninkertaisiksi Chelsean ja Cityn tiputtua.

Olemme pelanneet peli per viikkotahtia, joten sen puolesta ei suureen kierrätykseen ole tarvetta tänään. Toisaalta sairastuvalta on palaamassa sen verran hyviä pelaajia joille täytyy jossain vaiheessa antaa peliaikaa ja tämän parempaa mahdollisuutta siihen tuskin tulee enää koko loppukaudella.

Wenger jo aiemmin sanoi Walcottin ja Özilin olevan avauksessa, joka kuulostaa viisaalta ratkaisulta. Se kuka sitten tippuu penkille tai saa lepovuoron on toinen asia. Ospinan pitäisi jatkaa ehdottomasti maalissa, sillä kolme nollapeliä on hieno saldo ja ei ole mitään syytä laittaa Szczesnya takaisin, sillä Ospina tarvitsee edelleen pelejä saadakseen täyden pelituntuman ja yhteispelin toimimaan puolustuksen kanssa.

Coquelinin pitäisi jatkaa myös ehdottomasti avauksessa, sillä ranskalainen pelasi elämänsä pelin viime viikolla ja muutenkin pelimäärät ovat vähäiset tältä kaudelta. Cazorlan kohdalla tilanne on hankala. Vireen puolesta espanjalaisen pitäisi olla ehdottomasti avauksessa, mutta tämä on niitä harvoja pelejä, joissa lepoa voisi antaa. Laittaisin Cazorlan penkille varsinkin, kun Özil on avauksessa.

Merte tai Koscielny voisi olla myös penkillä, jolloin Chambers tulisi avaukseen. Viimeinen kysymys on Sanchez, sillä chileläiselle lepo tulisi todella tarpeeseen. Veikkaan tähtipelaajamme avaavan, mutta toisaalta jos tässä pelissä mies ei saa lepoa, niin sitten lepoa ei tule koskaan.

Brighton on parantanut otteita Hyypiän lähdettyä seurasta ja vastustajamme on voittanut neljä viimeisestä viidestä ottelusta. Eilisen tuloksia katsellessa täytyy toivoa, että pelaajamme eivät oleta tämän olevan läpihuutojuttu ja kentälle ilmestymisen riittävän voittoon.

Olemme ehdottomasti massiivinen ennakkosuosikki, mutta niin oli moni muukin joukkue eilen ja vieläpä kotikentällä, mutta siitä huolimatta jatkopaikka jäi haaveeksi tai uusinta on edessä. Muutaman pelaajan järkevä kierrätys ja lepovuoro, mutta muuten vahva avaus oli toiveissa. Penkiltä sitten Cazorlaa, Sanchezia ja kumppaneita jos asiat eivät mene niin kuin pitäisi.

Paulistan siirto vaikuttaisi olevan paketissa ja enää puuttuu virallisen sivujen vahvistus. Ihme on jos kauppa enää kaatuu, mutta odotetaan nyt kiltisti tuo varmistus ennen kuin kommentoidaan enemmän uutta topparihankintaamme.

Tänään jatkopaikka täytyy pystyä hakemaan. Uusinta ei tietysti olisi siinä mielessä katastrofi, että kotikentällä jatkoonpääsy olisi lähes varmaa, mutta toisaalta lisäpelejä emme tarvitse ensi kuun muutenkin täyteen ottelukalenteriin. Jatkopaikka kiitos ja seuraavan kierroksen arvonnassa olisi syytä välttää ManU ja toisena Stoke vieraissa. Kaikki muut pitäisi olla voitettavissa.

COME ON YOU GUNNERS!!!

38 thoughts on “FA Cup ykkösprioriteetti loppukaudelle tai ainakin näin pitäisi olla

 1. Se on mielenkiintoista, mikä sai Wengerin panostamaan tällaiseen puolustajaan. Hyvä vertailukohta on nähdäkseni Jeremy Boateng, joka aika selkeästi epäonnistui nuorempana Englannissa (heikkouttaan siirrettiin laitaan), mutta nyt Saksassa ja varsinkin maajoukkueessa on noussut vakuuttavaksi toppariksi. Hentoinen, mutta elää nopeudellaan. Paulista tuntuu äkkiseltään aika samanlaiselta. Boateng on menestynyt varsinkin dominoivan ja ohjaavan parin kanssa, erityisesti Hummels sopii.

  Wenger hakee nopeutta alakertaan, koska se nopeampi toppari Koscielny tuntuu loukkaantumisten takia hidastuvan ja täyttää myös kolmekymmentä syksyllä, jolloin luontainen hidastuminen muutenkin alkaa näkyä pikku hiljaa. Koscielny ja Paulista ei välttämättä ole kuitenkaan toisiaan täydentäviä. Alakerrassa voi tulla johtajuusongelmaa, joka muistuttaa Gallasin ajanjaksoa Campellin dominoinnin jälkeen, jolloin organisointikyky hävisi Gallasin kyvyttömyydessä.

 2. Vielä tuosta Telegraphin artikkelista niin aika hakemalla saa hakea, jotta saisi sellaisen kuvan että joukkue on yhdessä pakottanut Wengeriä muuttamaan taktiikkaa! Jos tuossa artikkelissa oli kaikki mitä Wenger oli sanonut niin, on todella vedetty mutkat suoriksi jotta on päästy tuohon otsikkoon.
  Aikaisemmin käveltiin Wengerin yli siirroissa ja nyt kävellään jo taktiikassakin, mitä seuraavaksi?

  Paulista on itselle ainakin todella tervetullut siirto. Uskon että tulee pärjäämään valioliigassa. Summa on aika korkea mutta tammikuu ja mitä lehtijuttuja lukenut niin on ollut hyvä syksyllä.

 3. Pakko sanoa, että Paulista on minulle täysin uusi tuttavuus. En ole koskaan nähnyt hänen pelaavaan, joten mahdoton sanoa mitään.

 4. Komppaan Isseä ja pakko vielä sanoa että nostan niille hattua, joilla perehtyneisyys riittää Paulistan arvioimiseen. Itselleni nimi ja pituus ovat ainoat tiedot tällä hetkellä..

  Toisaalta kukapa meistä Koscielnyäkään tunsi..

 5. Reid Hammersin avauksessa – eli ei liene siirtymässä minnekään. No, eipä tuo enää juuri kiinnosta.

 6. Full team: Szczesny, Chambers, Koscielny, Monreal, Gibbs, Flamini, Walcott, Ramsey, Ozil, Rosicky, Giroud

  Ei toi Paulista joukkuetta ainakaan heikennä!
  7 vaihtoo city matsiin verrattuna. Nyt pitäisi ainakin löytyä tuoreita jalkoja. Toivotaan ettei tule lisää loukkaantumisia ja että peli ”tapettaisiin” jo ensimmäisellä jaksolla
  Nyt on oiva sauma näyttää, ettei Me tiputa Cupista alasarja joukkuetta vastaan. Jatketaan siitä, mihin city pelissä jäätiin

 7. Millo arvotaa seuraava kierros?onko appia et voi samsung tab2 katella peliä?anyone?on toi yläpuolen linkki aika hurjan näköst kuvaa nimittäin,ja saatto tulla viruksiaki koneelle kaupan päälle.

  • Ipadille on live media player ja wolrld tv pro, mut en tiedä onko niistä android-versioita. Noista ainakin jälkimmäinen löytyy myös iphonelle.

 8. Oli kyllä kliininen viimeistely Theolta ja hyvä häkki myös Özililtä. Hieno passi Rosickyltä. Hyvää tekemisen meininkiä niin kuin kuuluisi ollakki. Tärkeät onnistumiset pitkään sivussa olleille pelaajille. Toivoisin Theolle vielä yhden lisää, Özilin syötöstä 😉

 9. Kotkanpoika!
  Aina kannattaa selaimelle asentaa adblock.
  Löytyy googlen lisäosista. tai ihan googlaamalla.
  Se estää mainokset.
  Muutenhan noista streamien katseluista ei tule helvettiäkään.

 10. Noh, kyllähän tää taas turhan jännäksi menee. Toivotaan, että Alexis kiittää luottamuksesta ja niitta 2-4 numerot tauluun. Come on Gunners

 11. No ei sössitty kuten monet muut valkkuseurat tällä kierroksella. Jännäksi kyllä laitettiin. Chambersin käsivirheestä joku ois viheltänyt pilkun.

  Joo, eiköhän Sesny taas teilata, kun kaksi vetoa ja kaksi maalia. Puolustus sekoili, kun rauhoittava Ospina puuttui…

 12. Palattiin näköjään takaisin perinteisempään perseilypuolustamiseen. Täysin ilmaisia maaleja niinkin sysipaksalle hyökkäysjoukkueelle kun mitä Brightonkin oli, mutta voitto on tärkein. Toivottavasti arpa on mahdollisimman helppo seuraavallekin kierrokselle

 13. Ekan maalin laittaisin ehdottomasti Flaminin piikkiin. Näennäinen karvaus takaa ja divaritason hyökkääjä pääsee rauhassa kääntymään ja laukomaan. Ei hyvää päivää. Toki Kos olisi voinut heittäytyä eteenkin, mutta ei kaveria koskaan olis pitänyt päästää kääntymään. Tokassa vastustaja pääsi juoksemaan tyhjään väliin ja kumpikaan toppareista ei oikeastaan tiennyt missä hyökkääjä meni. Pääasia kuitenkin, että voitettiin ja hyvä näin.

 14. Jaaha, peli oli ja näköjään voitettiin. Hyvä niin, meni vähän ohi koko homma kiireisen viikonlopun takia. Eikä ne striimit muutenkään vielä ainakaan näin varhaisessa vaiheessa kilpailua kiinnosta.

  Ja ilman muuta näin peliä näkemättäkin, jos polskagola taas kaksi imi niin Szzzzzzzzznyn maaleja molemmat 😉 Nollapeli Ospina maalille tärkeämmissä koitoksissa kiitos!

 15. Ekassa Brightonin maalissa oli monta koheltajaa: ensin Rotsin surkea hätäpotkupurku, sit Chambers keskittyi levittelemään käsiään, kun selän takaa puskettiin, sit Flamini tosiaan löysäili ja lopulta Kos jätti heittäytymättä pallon eteen.

  Tokassa Monreal päästi läpisyötön längistään.

  Mut kuten eiliset tulokset osoittavat, valkkujoukkueiden keskittymisessä cupmatseihin on puutteita. Me kuitenkin hoidettiin tää himaan.

  Varmaan Houghton kitisee, että jäi mukamas kaksi rankkaria viheltämättä. BT Sportilla sekä Ian Wright että Steve McManaman olivat samaa mieltä kuin dumari – kumpikaan ei ollut pilkun paikka. Eka puolittainen sukellus ja toka lähietäisyydeltä Chambersiin käteen – ei ollut mitään mahkuja väistää.

 16. Wenger muuten vahvisti matsin jälkeen, että huomenna pitäis olla Paulista-diili valmis eikä työluvankaan kanssa pitäis olla ongelmia.

 17. Kiitos isse ja henkka.täytyy ehkäpä illemmalla syventyä noihin appseihin ym kuhan saa pikkuväen nukkumaan.jäi loppu pelistäki näkemättä.pääasia että voitto irtosi ja toivotaa hyvää arpaonnea seuraavalle kiekalle.

 18. Jäihän siellä toisessakin päässä käsipalloilu viheltämättä, joten sinänsä nuo meni ihan tasan. Alku oli vakuuttava mutta iskikö hieman hyvä olo kahden maalin jälkeen? Ramseyn tekeminen hieman paremman näköistä mutta edelleen pitää parantaa. Rosicky on taas vuoden vaihtuessa päässyt oikein hyvään vireeseen. Toivottavasti paikat kestää ja tsekki ratkoo muutaman matsin omalla kontribuutiollaan.

  Paulista siis tulee. Kai se työlupakin sitten hoituu. Positiivista myös se, että Campbell saanee minuutteja Espanjassa.

 19. Kommenteista päätellen me hävittiin tää peli.. =D kyllähän tuo asenne näytti vähä heikko kaikilla olevan. Mä en vain jaksa antaa mitään arvoa näille peleille. Plussat menee siinä, että vailla tuntumaan olevat pelaajat pääsevät kentälle. Tää on vain sitten mun mielipide, jotta pitäkää herneet pussissa.

  Nyt olisin valmentajana kovassa paikassa, kumpiko kentälle Özil vai tulikuuma Cazorla? Kumpaakaan en laitaan kiikuttais.

  • Niin, unohtamatta tietenkään Rosickya joka eilen keräsi 1+1. Sekä syöttö että maali olivat komeita henkilökohtaisia suorituksia. Tilanne on sinänsä kyllä loistava. Nykyformissa kuitenkin Cazorla saa toivottavasti jatkaa avauksessa.

 20. Niin siinä tokassa maalissa toki Monreal jätti läpisyötön katkomatta, mutta Koscielny näki koko ajan Baldockin juoksun, kutta hölkkäili vaan vieressä kun ei ilmeisesti uskonut, että syöttö tulisi läpi. Löysää puolustamista ja jos jatkuu valjussa niin omissa soi urakalla

 21. Aika hidasta pelia, mutta Rosicky oli Man of the match. Uskomattomia syottoja ja jaksoi juosta paasta paahan. Toivottavasti ei loukkaannu seuraavalla maju kierroksella…

 22. Ensimmäistä Brightonin maalia edelsi kaksi vihellettävää rikettä heiltä, mutta huonosti puolustettu joka tapauksessa. Rotski oli MOM todellakin.
  Mutta missä on Via Dolorosa ja Tommi Läntinen?

 23. Olihan se hienoo ku Theo Ja Özil sai hanat auki.
  Hyökkäys suuntaan on meilläkin sen verran kova paketti, että kyllä siellä Espanjan suunnallakin puntti tutisee. Barcastahan meille olis tullut voitto ilman RVP:n ulosajoa jo joku vuosi sitten ja nyt kokoonpano on kuitenkin ihan eri luokkaa.Eli CL-suhteen on tulossa myös mielenkiintoinen kevät.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s