Jatkossa ollaan

Brighton – Arsenal 2-3 (0-2)

Jos ottelu kestäisi 45 minuuttia, niin eilisestä voisi antaa hyvän, jopa loistavan arvosanan. Näin ei kuitenkaan ole ja toisella jaksolla Brighton päästettiin aivan liian helposti mukaan peliin ja jatkopaikkaa jouduttiin jännittämään ihan loppuun asti.

Ensimmäisen puoliajan esitys oli hieno ja alku suorastaan loistava, kun pallo oli maalissa jo vajaan puolentoista minuutin pelin jälkeen. Sarjatasoa alempana pelaavaa vastustajaa ei päästetty missään vaiheessa peliin mukaan ja ainoastaan yksi lahjoitettu paikka, toki huippu sellainen, oli Brightonin saldo ensimmäiseltä 45 minuuttiselta.

Kokoonpanossa oli hyvin kierrätystä. Cazorla, Merte ja Sanchez olivat kaikki penkillä. En ymmärrä miksi Sanchez piti ottaa peliin mukaan, mutta siinä ei ole mitään uutta, että en ymmärrä Wengerin aivoituksia vaihtojen suhteen. Silti chileläinen sai edes jonkin verran lepoa, joka on positiivista.

Ospinan ja Coquelinin penkkikomennusta en sen sijaan ymmärrä alkuunkaan. Molemmat ovat vasta viime aikoina nousseet avaukseen ja hakevat vielä pelituntumaa sekä tarvitsevat pelejä, jotta oppivat tuntemaan pelikavereiden tekemiset paremmin. Voitto on voitto, mutta tuskin kummankaan peluuttaminen olisi heikentänyt joukkuetta.

Rosicky on pakko nostaa esille eiliseltä. Tsekki oli huikeassa iskussa ja Brighton ei saanut miestä millään kuriin. Maali ja maalisyöttö ovat kova saldo ja enemmänkin olisi voinut tulla tehoja jos Walcott osaisi vain laittaa helpon syötön viereen tai Ramsey viimeistellä loistavasta paikasta.

Rosicky on todella ristiriitainen pelaaja, sillä eilisen kaltaisilla esityksillä mies pitäisi ehdottomasti pitää joukkueessa. Valitettavasti näitä ei montaa tule kaudessa. Yleensä mies viettää sen puolet kautta loukkaantuneena ja jostain syystä alkukaudesta edes kunnossa ollessa ei minuutteja tullut ollenkaan.

Ehkä jos Diabysta viimeinen päästään kesällä eroon olisi varaa Rosicky pitää vielä yksi kausi joukkueessa. Tosin Wilshere on myös osoittautumassa sen luokan lasijalaksi, että ainoastaan toinen kannattaisi pitää, koska miehet pelaavat samaa paikkaa. Wilsheren pitäminen olisi tietysti looginen valinta monestakin syystä, mutta jos joku maksaisi miehestä kunnon korvauksen en olisi kovinkaan pahoillani myynnistä. Karu totuus on, että olit kuinka hyvä tahansa, niin joukkuetta et auta loukkaantuneena ja kaiken lisäksi Wilsheren taso ei viime vuodet ole edes ollut mikään erikoinen kunnossa ollessa.

Eiliseen otteluun vielä palatakseni Walcott ja Özil olivat ennakkokaavailujen mukaisesti avauksessa ja molemmat onnistuivat maalinteossa, joka varmasti teki hyvää. Molemmista huomasi, että pelituntuma ei ole vielä paras mahdollinen, mutta ei tuo ihme ole pitkien poissaolojen jälkeen. Positiivista on kuitenkin, että molemmat parantavat varmasti koko ajan ja nyt myös vaihtopenkiltä löytyy todellista laatua. Toinen asia on tietysti osaako Wenger tätä käyttää tarpeeksi hyvin hyödyksi ja peluuttaa ennen kaikkea Öziliä keskellä laidan sijaan.

Ensimmäisellä jaksolla nähty pelisysteemi keskikentän osalta toimi hienosti. Siinä Flamini oli selkeästi puolustavassa roolissa, kun taas Özil, Ramsey ja Rosicky pelasivat suurin piirtein missä halusivat paikkoja koko ajan vaihdellen. Walcott näytti myös olevan enemmän toinen hyökkääjä Giroudin rinnalla kuin laituri.

Heikompia vastustajia vastaan tämä on varmasti pelitapa, jota voi käyttää erityisesti kotikentällä. Silti puolustussuuntaan tämä vaikutti liian haavoittuvalta jos vastassa olisi yhtään kovempi joukkue. Keskikentän kolmen pelaajan vapaa liikkuminen väkisinkin tarkoittaa, että vastustajalla on ainakin välillä aivan liikaa tilaa vastaiskuille pallonmenetyksen jälkeen erityisesti laitapakkien tukiessa hyökkäyksiä vahvasti, koska varsinaisia laitureita ei taktiikassa ole.

Paulistan siirto on enää virallista vahvistusta vaille, sillä Wenger lähes vahvisti kaupan eilen pelin jälkeisessä haastattelussa. Samalla toiseen suuntaan matkaa loppukauden pituisella lainalla Campbell. Eipä saanut Campbell missään vaiheessa sitä Wengerin lupaamaa mahdollisuutta ja todella vaikea nähdä costaricalaisen saavan enää uutta mahdollisuutta tykkimiespaidassa. Ei ainakaan Wengerin alaisuudessa ja eiköhän matka jatku viimeisimmän lainan jälkeen pysyvällä siirrolla jonnekin jo ensi kesänä.

13 thoughts on “Jatkossa ollaan

 1. Rosicky on viime keväinä ollut joukkueelle tärkeä rotaatiopelaaja. Huippuesityksiä tulee aina silloin tällöin ja usein Arsenal myös poistuu kentältä voittajana. Vuosi sitten oli loistava pariin otteeseen Spursia vastaan. Ja eilen kirjautti voittomaalin. Itse olen jo alkanut toivo, että mies jää Arsuun ja lopettaa jopa uransa meillä. Jollain tavalla tulee mieleen Bergkamp loppuvuosinaan. Ei pelannut niin säännöllisesti mutta pystyi edelleen olemaan se pelinvoittaja. Joukkueelle tärkeä ja arvostettu pelaaja. Ja eikös Rotsilla tulis sitten kymppi täyteen jos jatkaa vielä ensi kauden?

  Johtotilanteessa huippupelaajien ottaminen vaihdosta kentälle on varmasti aina jonkinlainen riski. Suurempi riski kun vastassa on fyysisempi joukkue ja kentällä tuomari joka katsoo osan jutuista sormien läpi. Ehkä eilinen olisi hoitunut ilman Sancheziakin. Mies kuitenkin tuntuu elävän peliminuuteista ja viime viikkojen pelitahdilla varmasti halusi itsekin kentälle. Ilman vammoja taidettiin selvitä, joten hyvä näin. Mukava oli myös nähdä Akpom kehissä, hienoja otteita ja minuuttien myötä ”nuorten miesten” ratkaisut eri tilanteissa tulevat vähenemään. Akpom kuitenkin näytti jo valmiilta rotaatioon. Toivottavasti cupissa arpa on suotuisa ja saadaan nähdä miestä lisääkin.

  Jos nyt joku aiheuttaa hieman huolta, niin Chambersin alkukauden hyvä vire ei ole kyllä kestänyt talveen asti. Ei mitenkään erityisen vakuuttavaa pelaamista divarijengiä vastaan. Syötti toki maalin, mutta ekassa kaverin maalissa huonoa tekemistä. Omasta mielestäni pitäisi pelata palloa tai miestä eika ainoastaan virhettä vastustajalle. Noinkohan kuitenkin Bellerin olisi se ykköstuuraaja Debuchylle? Wenger myös jälleen peluutti Monrealia topparina mieluummin kuin Chambersia. Paulistan tullessa sisään voisi ennustaa Chambersin vastuun vähenevän entisestään. Ei sillä, ei kai miehen tällä kaudella pitänyt olla noinkaan suuressa roolissa.

 2. Sehän voi Jarkka olla, että Bellerinin lievä vamma pakotti Chambersin oikealle ja sitä kautta Monrealin toppariksi, koska Mertelle kuitenkin haluttiin antaa lepo. Kyllä omissakin papereissa Bellerin tällä hetkellä on Debuchyn tuuraaja. Chambers sitten varamiehenä topparipuolelle.

 3. Niin, Ospina ei ollut edes penkillä. Toiv. ei kuitenkaan jälleen loukkaantunut?

  Mä luulen, että Sanchez tuli osittain kentälle siksi, että wenger halusi nähdä, miten Özil ja Alexis pelaavat yhteen. Tosin Özil otettiin myös vaihtoon jossain välissä. Tai sit wenger uskoi, että Sanchez ratkaisee matsin lopullisesti ilman loppuhetkien hermoilua.

 4. Tuo Chambers ei kyllä millään ole mahtunut mun joukkueeseen kesän höntsäpeleistä lähtien. …menee vähän samaan kastiin Ramseyn ja Wilsheren kanssa. Potentiaalia on, mutta jotenkin se vain jää vajaaksi. En ymmärrä minne Ramseyn viime kauden vire on kadonnut.. toki loukkaantumista taas sinne ja tänne, mutta ei se kaikkea selitä.

  Viime pelissä Rosicky katosi täysin pelistä, kun tutut jantterit lähti penkille ja Alexis tuli hautomaan palloa. Liian vaikeita asioita ymmärtää. =)

 5. Mitä nyt olen tuosta Gabrielista lukenut niin ilmeisesti kyseessä on epätyypillinen brassipakki, joka pelaa matalan riskin fyysistä peliä eli kikkailun sijaan laittaa palloa tarvittaessa katsomoon. Vahva ilmassa, mutta ei jalalla mikään Zidane. Kuulostaa myös hyvin epätyypilliseltä Wengerin hankinnalta. Nähtäväksi jää, mutta itse en odota ihan hirveesti, vaikka totta kai parasta toivotaan.

 6. Alle puoli tuntia arvonnan alkuun. Nyt nimenomaan tarvittaisiin se kevyt ja helppo kotimatsi, muuten Wenger saattaa helmikuun UCL-kiimassaan sortua häviävään kokoonpanoon tiukassa vieraspelissä.

 7. Jep, ihan ok arvonta. Boro on kovaa vauhtia palaamassa liigaan. Jos muna hoitaa Cambridgen, saavat nyt ykkösliigan joukkueen vierasmatsiin.

 8. Pool voi jopa tipahtaa, jos Pardew saa Palacen iskuun. Todennäköisemmin totta kai keskittyvät liigassa säilymiseen.

  Boro sen sijaan satsaa varmaankin cuppiin, varsinkin City-voiton jälkeisellä boostilla. Toivottavasti eivät pakota uusintaan.

 9. Pakko kehua Tomasta, on pelannut samperin hyvin viime loppukauden ja tänä vuonna kun hän on saanut pelaa. Eurosportissa oli hyvä kirjoitus miksi on pakko rakastaa Pikku mozart

  Brighton peli oli mahtavaa peli, vaikka maaleja ei tule niin tiheästi kun toivotaan niin esimerkkejä hänen laadustaan löytyy jokaisesta pelistä esimerkiksi:
  Rosicky highlights city – arsenal 2015

  jos ette jaksaa katsoa koko klipin katsokaa 1:35

 10. Ainahan Tomasta voi kehua, kun kentällä on. Muistelen viime vuosilta vain yhden huonon matsin, olisko ollut dortmundia vastaan ei Tomaksella oikein mikään onnistunut.

  Sääli vain ettei kaveri pysy kunnossa. Ei joukkuetta pysty rakentamaan tällaisten pelaajien varaan..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s