Paulista todennäköisesti ainut vahvistus tässä siirtoikkunassa

Vielä ei ole Paulistan siirtoa vahvistettu Arsenal.comissa, mutta en epäile silti siirron enää mihinkään kariutuvan. Olisi silti hyvä saada kauppa varmistettua mahdollisimman pian, jotta brassitoppari ehtisi mukaan kokoonpanoon sunnuntaille. Ei tuo tietysti mikään pakko ole ja peliaikaa tuskin olisi luvassa ilman loukkaantumisia tai ulosajoa, mutta silti onhan se aina mukava saada uusi pelaaja joukkueeseen. Yleensä se tuo myös koko joukkueelle jonkin asteisen lisäpotkun.

Paulista hankittiin Wengerin mittapuulla jopa yllättävän aikaisin siirtoikkunassa, eikä ihan viimeisien tai viimeisen päivän paniikissa. Hyvä niin. Valitettavasti en kuitenkaan näe enää ketään muuta hankittavan. Tietysti Bielik tuli myös, mutta nuorta puolalaista ei voi ajatella ykkösjoukkueen hankintana puhui managerimme asiasta mitä tahansa.

Puolustavan keskikentän hankinta olisi listalla seuraavana, mutta valitettavasti en usko mitään tapahtuvan enää tämän vajaan viikon aikana. Puolustavan keskikentän hankintaa on odotettu nyt vuosikausien ajan ilman tulosta ja kaiken lisäksi luin jostain sivustolta, että Artetan kanssa olisi tehty vuoden jatkosopimus. Tämä yhdistettynä Coquelinin yllättävään (hetkelliseen) tasonnostoon tarkoittaa nykyisten vaihtoehtojen riittävän Wengerille. Lisäksi Wenger varmasti edelleen laskee paljon Wilsheren varaan, vaikka tuo on jo jonkin aikaa vaikuttanut väärältä ratkaisulta.

Puolustavan keskikentän jälkeen seuraavana hankintalistalla omissa papereissani olisi ehdottomasti ykköshyökkääjä, vaikka toisaalta maalivahdinkaan hankintaa ei voi täysin unohtaa. Tietysti ensin pitää katsoa Ospinan taso ja antaa kolumbialaiselle reilu näytönpaikka.

Van Persien jälkeen meillä ei kuitenkaan ole ollut kunnollista ykköshyökkääjää, joka pystyy henkilökohtaisilla ratkaisuilla voittamaan pelejä. En muista yhtään mestaruuden voittanutta joukkuetta, jossa ei olisi ollut vähintään yhtä loistavaa hyökkääjää. Sanchez on loistava, mutta ei hyökkääjä, vaan enemmänkin laituri tai vapaassa roolissa pelaava kymppipaikan pelaaja.

Giroud ja Welbeck menevät kakkos- ja kolmoshyökkääjistä, mutta tarvitsemme ehdottomasti selkeän ykköshyökkääjän jos haluamme tulevaisuudessa kisata kirkkaimmista pokaaleista. Yksinkertaisesti se fakta, että Giroud tai vielä vähemmän Welbeck eivät olisi Manussa, Chelseassa tai Cityssä ykköshyökkääjiä tai ehkä edes kakkosvaihtoehtoja kertoo kaiken oleellisen.

Hyökkääjistä puhuttaessa Akpomin sopimus on katkolla kesällä ja mies on ilmeisesti saanut jo tarjouksia muun muassa Dortmundilta. Ei nuori englantilainen ole vielä esittänyt mitään ihmeellistä, mutta peliaikakin on ollut todella vähissä. Käsittämätöntä, kun samaan aikaan Sanogo sai puolitoista kautta sekoilla piikissä silloin harvoin kuin sattui olemaan pelikunnossa loukkaantumisten välillä.

Omaan silmääni Akpomissa voisi olla potentiaalia ja olen pettynyt jos jatkosopimusta ei saada aikaiseksi. En sano englantilaisen olevan mikään varma tulevaisuuden pelaaja edes rotaatioon, mutta potentiaalia olisi siihen. Sen kuitenkin tiedän, että jos Sanogoa roikutetaan mukana, vaikka taso on luokkaa vitsi, niin ei Akpomia pitäisi päästää muualle ilmaisella siirrolla.

Loppuun Peetun eilinen kommentti Arsenal Finlandin ry:n kokoontumisesta, joka oli jäänyt roskapostisuodattimeen ilmeisesti kahden sähköpostiosoitteen takia:

Vieläkin yksi paikka helmimeetiin vapaana. Ilmo pikapikaa sihteeri@arsenalfinland.net.
Kaikki ilmottautuneet ovat saaneet mailiinsa vahvistusviestin.

Arsenal Finland ry:n meet Sportissa Helsingissä 7.2.2015. Alkaa kello 12:00 saunalla ja ruokailulla. Päivän matsi Arsenal-Tottenscum klo 14:45. Curlinghuone käytössä klo 20 asti. Mukaan mahtuu 40 ensimmäisenä ilmottautunutta. Ilmot osoitteeseen sihteeri@arsenalfinland.net. Ilmottautumismaksu 5e paikanpäällä. VAIN RY:n JÄSENILLE!
Kysymykset tähän alle tai mailiin. t:Peetu

14 thoughts on “Paulista todennäköisesti ainut vahvistus tässä siirtoikkunassa

 1. Jos uusi puolustava keskikenttä pelaaja tulee niin, se tulee luultavasti vasta kesällä. Se olisi varmaan se viimeinen palanen mitä Wenger ehkä ajattelee että joukkue kaipaisi, jotta pystytään kunnolla haastamaan mestaruudesta. Voi toisaalta olla että mennään nykyisilläkin mutta uskon että kesällä viimeistään tulee joku, riippuen lähteekö ketään muuta pois.

  Itse tekisin sellaisen muutoksen että tarjoaisin Giroudin ja rahaa vaihdossa esim. Cavaniin niin sillä saisi mielestäni hyökkääjä tilanteen kuntoon. Welbeck voisi olla kakkoshyökkääjänä ja Akpom/Sanogo sitten kolmantena vaihtoehtona.

  • Siis laittaisit hyvässä vireessä olevan tuhnun pois ja pitäisit tuhnumman Jaakon joukkueessa. Tottakai Welbeck on se joka kehittyy vielä. Mutta tämän kokoisessa seurassa pitäisi olla vähintään Cavani, Giroud ja Welbeck..

   • En usko että tyytyvät rooliinsa jos kaikki ovat joukkueessa. Kaikki ovat kuitenkin sen tason kavereita että ovat ykköshyökkääjiä, ei ehkä huippujoukkueessa mutta kuitenkin jossain niin vuoden jälkeen joku lähtisi pois.

 2. Alustavaa raporttia pukkaa, että pelätysti Arteta on tehnyt jatkosopimuksen. Onneksi ilmeisesti vain vuoden, mutta onhan se silti pettymys, jos ensi kausi mennään tällä yhdellä tärkeimmistä pelipaikoista tandemilla Coquelin-Arteta. Joku Wilshere tmv. paikkaa tarvittaessa, kun Arteta joka tapauksessa loukkaantuu helposti.

  Joukkueen kapteeni saa palkankorotuksen ja istuu enimmäkseen penkillä. Ei ihan optimaalista.

 3. ’Ykköshyökkääjä’ olisi toki toiveissa, mutta ei ehkä ole aivan niin välttämätön. Viimeisen 10 vuoden aikana mestaruuden on voittanut mm. 2005 ja 2006 Chelski ilman sellaista, tai ainakin niin että paras maalintekijä oli Lampard 13 ja 16 osumalla (jälkimmäinen sama minkä Tuhnu tykitti viime kaudella). Toki niillä oli tuolloin mm. Drogba rosterissa ja jäätävä puolustus. Molemmilla kausilla muuten muuan Henry pokkasi maalikuninkuuden. Viime kaudellakin Cityn paras maalintekijä oli Toure.

  Tykkimiesten ’maalikuninkuuden’ on esim. 2009 voittanut ainoastaan 11 maalilla van Perse, joka taisi kyllä olla puolet kaudesta ammeissa. Jos Sanchez kantaa maalintekovastuuta syyskauden malliin ja tykittää yhteensä yli 20 osumaa ja pari muuta säestäisi yli 10 maalilla, olisin tyytyväinen. Joukkuepuolustamisen ja taktiikan petraaminen olisi nyt mielestäni avainkysymys.

  • Samoilla linjoilla Eeron kanssa. Toissa kaudella jengissä taisi olla 5 ukkoa jotka teki liigassa vähintään 10 maalia. Mielestäni sellainen on parempi malli kuin se, että ollaan yhden 25 maalin miehen varassa.

   Giroud ei ole kliininen maalitykki mutta sopii kyllä pelitapaan ihan hyvin koska pystyy pelaamaan selkä maalillepäin ja antamaan hyviä yhden kosketuksen syöttöjä. Ilman Giroudia jengi ajautuu helpommin lähemmäs laitaa, jolloin maalintekokin on haastavampaa. Nykyisellään ei ole mitään mahdotonta huolta ylöspäin pelaamisesta vaan pikemmin siitä, että koko paketti saadaan pelaamaan ja joukkuepuolustus on samalla tasolla kuin Cityä vastaan.

 4. Tämä on mielenkiintoista.. olisiko ollut viime kaudella, kun Giroudia haukuttiin jonkun jättitappion jälkeen tuhnuksi, vaikka kaikessa muussa tekemisessä kustiin totaalisesti.

 5. Sais alkaa gabriel ensitöiksee käymää puntilla että jaksaa painia shawcrossien ja terryjen kanssa,aika hoikan olonen kaveri.enkä sinänsä ihmettele ettei kaverilla maaotteluja ole,kun brasseilla kuitenkin on avauksee laittaa thiago silvaa ja luizia(luiz tosin yliarvostettu) sekä vielä se munchenin toppari(en muista nimeä).niin ei ole helppo murtautua rosteriin.

  • Käsittääkseni fysiikka on kuitenkin kaverin vahvuus. Ramiresilla ja Luis Gustavolla on samanhenkinen starvin’ marvin – tyyppinen ruumiinrakenne, mutta hyvin vääntävät. Toki lisämassa aina kelpaa jos ei hidasta, mutta nopeus, tasapaino ja hyvä ponnistus vie pitkälle.

 6. Jotain outoa huumorintajua täytyy olla valioliigan tuomarivalinnoista päättävillä: Anthony Taylor viheltää jälleen Arsenal-Villa-ottelun kuten teki murheellisesti viime kaudellakin.

 7. Fysiikka olisi oikein kiva, nimenomaan vahvuus ja nopeus sekä ketteryys. Kahta viimeksimainittua löytyy ainakin. Kaikki tämä on kuitenkin turhaa, jos puolustajan perusrutiinit ovat epävarmoja ja löysiä. Espanjan höntsäliiga ei ole hyvä mittari, mutta totuus saadaan tänä keväänä varmasti selville. Nyt on kolme melkein samanhintaista topparia, joista yksi on maajoukkueessaan, yksi haluaa sinne ja yksi luopunut. Luopuja eli Merte on liipasimella motivaatiotekijöissä hieman, mutta uskoakseni aika pitkälle parhaat pelaa. Brassin puolella on nuoruus, hän on se tulevaisuus tai ainakin sellaiseksi ajateltu. Chambersin sakkaus on kyllä tehnyt selväksi, ettei hänen kanssaan voi mennä mitään fast trackia, vaan aikaa tarvitaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s