Hyvää ja huonoa

Aloitetaan hyvillä uutisilla. Paulistan siirto on viimein varmistettu seuran puolelta brassin poseeratessa kuvissa virallisilla sivuilla. Hinnaksi muodostui noin 11 miljoonaa puntaa plus mahdolliset lisät pelimäärien ja muun menestyksen myötä. Siirtosumma vaihtelee vähän eri lähteiden välillä, mutta kuitenkin kaiken kaikkiaan hyvin tyypillinen ostos Wengerille eli tuossa 10 miljoonan hintaluokassa.

Kaupan varmistuminen tarkoitti myös, että brassitoppari voi olla mukana kokoonpanossa jo sunnuntaina Aston Villan saapuessa Grovelle. Paikka vaihtopenkillä voisi olla mahdollisuuksien rajoissa, mutta vaikea uskoa avauksen paikkaan missään nimessä. Eiköhän Wenger peluuttaisi mieluummin Monrealia topparina kuin laittaisi Paulistan suoraan avaukseen.

Toppari olisi pitänyt jo hankkia kesällä, mutta onneksi sentään nyt. Se ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että tällä kaudella on menetetty useampi piste sen takia, että puolustajat ja ennen kaikkea topparit ovat olleet vähissä. Laitapuolustajista toppareina on nähty Monreal useaan otteeseen, Debuchy sekä Chambers, joka ei ennen tätä kautta ollut pelannut Valioliigassa kuin reilu 10 ottelua laitapakkina.

Nyt ollaan siinä tilanteessa, että lukumäärällisesti toppareita on tarpeeksi jos Chambers lasketaan nelosvaihtoehdoksi. Tason riittävyys on sitten toinen asia. Paulista ja Chambers ovat täysiä arvoituksia vielä ja saa nähdä riittääkö taso. Merte ja Koscielny ovat laadukkaita, mutta ovatko silti aivan ehdotonta huippua. Uskon parivaljakon riittävän kuitenkin mainiosti jos joukkuepuolustaminen saadaan kuntoon, sillä harva jos yksikään toppari loistaa niin sekavasti puolustavassa joukkueessa kuin me useasti olemme.

Paulistan hankinta oli positiivista, mutta samaan aikaan negatiivisia uutisia tuli Artetan jatkosopimuksen muodossa. Tämä on yksi ja vain yksi erittäin selkeä ratkaisu lukemattomien muiden joukossa, jonka takia Wengerin ei pitäisi olla ollut enää vuosiin joukkueemme manageri.

Kaikki ovat nähneet jo parin kauden ajan kuinka Artetan taso on laskenut ja loukkaantumiset selvästi lisääntyneet. Jalka ei liiku enää entisellä tavalla ja taso riittää ainoastaan heikompia joukkueita vastaan, kun hallitsemme palloa selvästi.

Nyt olisimme päässeet kivuttomasti eroon pelaajasta, jonka parhaat päivät ovat takana ja taso ei yksinkertaisesti riitä enää jos halutaan voittaa pokaaleja. Kaikki muut ovat nähneet tämän, mutta mitä tekee Wenger. Tietysti aivan päinvastoin kuin muut tekisivät eli antaa jatkosopimuksen.

Samalla tämä tarkoittaa myös, että uuden puolustavan keskikenttäpelaajan hankinta jää nyt ja myös ensi kauden osalta tekemättä. Coquelin saattaa jatkaa ja tässä tapauksessa Wilshere mukaan luettuna yhdelle paikalle olisi jo kolme vaihtoehtoa, mikä on riittävästi managerillemme, vaikka yhdenkään pelaajan taso ei ole riittävä.

Lisäksi on melkoinen vaara, että myös Flaminin sopimusta jatketaan, vaikka tilanne on melkein sama kuin Artetalla. Muistelisin Flaminin tehneen kahden vuoden sopimuksen, jossa oli optio kolmannesta kaudesta ja kesällä tuosta sopimuksesta on takana kaksi vuotta.

Loppuun kevennys tämän valitettavan Artetan jatkosopimuksen vastapainoksi. Uusin hankintamme vaikuttaisi tietävän kuinka Diego Costa laitetaan kuriin 🙂 Toivottavasti näin jatkossakin.

24 thoughts on “Hyvää ja huonoa

 1. En oikein ymmärrä, miten Arteta muka loistaa pallonhallintapeleissäkään. Pallollisena toki syöttelee näyttävästi. Mutta ne pahasti alakynnessä olevat joukkueet usein joko vetävät pitkää palloa (Arteta kärppänä kakkospalloihin, vai?) tai vetävät hirveällä munaravilla 3-5 kertaa vaarallisesti harppuunaiskuja. Arteta juoksee juoksijat kiinni, vai? Nimenomaan näissä peleissä Arsenal on päästänyt jo vuosia aivan ihmeellisiä maaleja nololla tavalla ja tärkeimpiä syitä on mielestäni Artetan puutteellinen topparien tuki juoksuvoiman puutteen takia. EI Artetatasta ole prässäämääkään Coqualienin tapaan, mikä näkyy sitten niissä kovemmissa peleissä.

  Kuten jo aiemmin toin esille, aika heikko päätös jatkaa sopimusta, kun tällaisen täysin loukkaantumisten pilaaman kauden jälkeen olisi ollut luontevaa päästää irti.

 2. En oikein ymmärrä, miten Arteta muka loistaa pallonhallintapeleissäkään. Pallollisena toki syöttelee näyttävästi. Mutta ne pahasti alakynnessä olevat joukkueet usein joko vetävät pitkää palloa (Arteta kärppänä kakkospalloihin, vai?) tai vetävät hirveällä munaravilla 3-5 kertaa vaarallisesti harppuunaiskuja. Arteta juoksee juoksijat kiinni, vai? Nimenomaan näissä peleissä Arsenal on päästänyt jo vuosia aivan ihmeellisiä maaleja nololla tavalla ja tärkeimpiä syitä on mielestäni Artetan puutteellinen topparien tuki juoksuvoiman puutteen takia. EI Artetatasta ole prässäämääkään Coqualienin tapaan, mikä näkyy sitten niissä kovemmissa peleissä.

 3. Costasta puheenollen: Mourinho arvosteli kovin sanoin Skyn Jamie Redknappia, kun ex-pooljampan mielestä Costa ois pitänyt ajaa ulos ekasta jalanpäälle astumisesta. Erikoista tässä Moun hyökkäyksessä on se, että Redknapp lähinnä komppasi sitä, mitä Thierry Henry ekaks sanoi. Ilmeisesti Moullakin on jokin kynnys, ketä kannattaa julkisesti arvostella. Ja sehän tekee koko hemmosta aika säälittävän.

 4. Blogaaja saa mielipiteensä Artetasta vaikuttamaan joltain ultimaattiselta totuudelta jonka tietää kaikki, paitsi Wenger. Arteta kuitenkin on näyttänyt pystyvänsä perusvarmiin virheettömiin suorituksiin ilman jalkojakin tuossa roolissaan. Toisin kuin tämän kauden Flamini, joka on todennäköisesti Rosickyn kanssa joukkueessa viimeistä kautta.

  Ja ei Jack Wilshere ole vaihtoehto keskikentän pohjalle nykyryhmityksessä.

 5. Mä taas: Sanchezilla jonkin sortin lihasrevähdys eikä pelaa tod.näk. sunnuntaina. Tulikohan brighton-ottelussa?

  • No voi vittu,täytynee valita uusi kapteeni Fantasy Premier leaguessa,jos vaikka giroud tuurais sanchezia maalien muodos.taitaa myös Walcott saada myös pitkästä avauksen paikan valioliigassa siinä tapaukses.

   • FP:stä puheen olleen, olen ottamassa wild cardin ja haluaisin otta joukkueseen puolustaja tai maalivahti? Mutta kuka on edes meidän ykkösveskari Ospina tai konsonantti? Iso O on pitänyt liigassa kaksi nollapeliä putkeen ja konsonantti piti nollan cupissa, vaikka hän pärjäisi cupissa niin onko hän vielä koirankopissa? Ja kuinka meidän puolustuslinja näyttää sunnuntaina? Bellerin oikealla laidalla vai Chambers? Koscielnylle lepovuoro? Chambers tai Paulista tilalle? vasen puolustaja Monreal vai Gibbs?

 6. Täytyy siis toivoa, että Kokkeliini jatkaa hyviä suorituksiaan..

  Arteta on rotaatio jantteri heikompia vastaan..

 7. Olisi mielenkiintoista tietää, miksei nimimerkkini (Timo) postit enää tule näkyviin? Tekninen vika?

  • Onko ”Täytä tietosi alle…” -kohdassa kaikki ok: sähköpostiosoite, nimimerkki ja kotisivukohdassa ei mitään? Tässä wordpressissä on pieni tietoturvaongelma, joka ehkä saattaa vaikuttaa. En tiedä, onko tässä blogissa wordpressin uusin versio, jossa ongelmaa ei tietääkseni ole.

   • Ei tämä spostiosoitetta varsinaisesti vaadi. Enkä ole ennen mitään outoa havainnut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s