Kahdelle CL-paikalle tunkua jopa seitsemän joukkueen verran

Suunnitelmiin tuli muutos. Pahoittelen asiaa ja joudutte tyytymään normaaliin päivitykseen Henten juttujen sijaan.

Kaudesta on kohta kaksi kolmasosaa takana ja tilanne Mestareiden liigan kahden viimeisen paikan suhteen on täysin auki. Tilanne on paljon tiukempi kuin koskaan aiemmin, sillä nyt kahdesta paikasta kisaa meidän lisäksi jopa kuusi joukkuetta.

Yleensä nelossijasta on kisattu yhden tai maksimissaan kahden muun joukkueen kanssa, joten tilanne on tällä hetkellä huomattavasti haastavampi. Lähes vuosikymmen sitten kisasimme Aston Villan kanssa, useasti olemme kisanneet Tottenhamin kanssa ja on välillä mukana ollut jopa Everton. Tällä kertaa mukaan täytyy laskea myös ManU, Liverpool sekä kauden suurin yllättäjä Southampton ja toinen vahvaa kautta pelaava joukkue eli West Ham.

Jos pitäisi heittää arvausta, niin West Hamin laatu ei riitä loppuun ja sitä rasittaa lisäksi vielä FA Cupissa mukana oleminen. Liverpool on jonkin verran pisteissä jäljessä, mutta sillä ei ole enää mitään muita kilpailuja jäljellä, joten se saattaa pelata vahvan kevään tuon ansiosta. ManU taas on sekaisin ja todella ailahteleva, mutta siltä löytyy hyökkäyspäähän varsinkin niin paljon laatua, että vaikea uskoa sen tippuvan neljän sakin ulkopuolelle.

Tottenham yleensä löytää keinon munata mahdollisuutensa ja toivottavasti niin tälläkin kertaa. Pidän Pochettinoa kuitenkin hyvänä managerina, joten pieni pelko on, että ehkä tämä sittenkin on se vuosi jolloin naapuri nousee neljän joukkoon.

Kauden suurimman yllättäjän romahdusta on veikattu jo hyvän aikaa. Sellainen tuli pienessä muodossa marraskuun lopussa ja joulukuun alkupuolella, mutta sen jälkeen Koemanin ryhmä otti meiltä, Chelsealta ja Manulta seitsemän pistettä ja palautti kautensa raiteilleen.

Vaikka kuinka aiempien kokemusten perusteella yllättäjät eivät kestä kautta loppuun asti neljän sakissa, niin ei tuota enää voi täysin sulkea pois Southamptonin kohdalla. Ehkä etelärannikon joukkue romahtaa jossain vaiheessa, mutta tällä hetkellä siitä ei ole suuria merkkejä ilmassa ja mikäli se jatkaa edes suurin piirtein samaa tahtia, niin meillä sekä muilla on todella vaikea tehtävä edessä tai ainakin otteiden pitää parantua selvästi tähän asti nähdyistä.

Hankintoja ei varmasti ole enää luvassa, kuten managerimme käytännössä suoraan sanoi lehdistötilaisuudessa. Miten olisi kuitenkin harjoituskuvassa vasemmalla oleva herrasmies? Vaikuttaa ihan pelimieheltä 🙂

5 thoughts on “Kahdelle CL-paikalle tunkua jopa seitsemän joukkueen verran

  1. Kuten moni on täällä todennut, tuo top neljä skaba alkaa tulla jo korvista ulos, mutta toisaalta olisi erittäin vastenmielistä nähdä esim. ManU ja Tottenham CL- paikoilla meidän jäädessä rannalle. Olen kuitenkin erittäin luottavainen sen suhteen, että Arsenal on kauden lopuksi jälleen kerran metsurien liigaan oikeuttavalla sijalla. Itse asiassa olen melko varma, että sijoitumme kolmanneksi.

  2. Taitaa olla top 10 joukkueista ainoastaan manu ja spurs vieraissa. Loput kotona tai kohdattu kahdesti.(tarkastamatta)
    Näillä tiedoilla todella suotuisa peliohjelma.

  3. Ja tänään kaikki nelossijapokaalista kamppailevat voittavat. Tai jos joku pitää Hammersia tähän joukkoon kuuluvaksi, niin sit ei. Tosin Wenger seuraa vain chelski-shitty-matsia ja toivoo tasuria, koska mehän kamppailemme niiden kanssa…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s