Pohjois-Lontoon derby vieraskentällä

Tänään vuorossa on yksi kauden odotetuimpia pelejä. Paikallisvastustaja Tottenham vieraskentällä on ollut vuosien varrella vaikea paikka, vaikka olemme muuten hallinneet keskinäisiä pelejä sekä ennen kaikkea menestyneet huomattavasti paremmin kuin naapuri.

Wengerin aikana olemme voittaneet White Hart Lanella liigapeleissä ainoastaan neljä kertaa lähes 20 yrityksellä. Suurin osa on tasapelejä, sillä ei Tottenhamillakaan ole onneksi kuin kolme voittoa. Liigacupissa molemmat ovat kertaalleen voittaneet, kun peliareena on ollut tämän päiväinen.

Henkilökohtaisesti tämä on ottelu, jonka haluan vielä joskus päästä paikan päälle katsomaan vieraskannattajien sekaan. Pari kertaa olen paikan päällä nähnyt kotiottelun, mutta vieraspeli on vielä kokematta White Hart Lanella ja sen tunnelma on varmasti erilainen. Tietysti tämän päivän ottelu on varmasti yksi vaikeimpia saada lippuja erityisesti vieraskannattajien katsomonosaan, mutta ehkä sitä joskus on vielä tarpeeksi onnekas.

Palataan kuitenkin itse otteluun. Sanchezin piti olla jo aikaisempien tietojen mukaan varmasti sivussa, mutta Wenger antoi sen suuntaisia lausuntoja eilen, että asia ei ole täysin varma. Saa nähdä kuinka on. Tietysti Sanchez olisi äärimmäisen tärkeä pelaaja, mutta silti mitään riskiä ei pidä ottaa, sillä usein riskinotto tällaisissa tapauksissa tarkoittaa pelaajan pystyvän pelaamaan sen 10 minuuttia, tulevan sitten vaihtoon ja olevan riskinoton seurauksena kuukausia tai vähintäänkin viikkoja sivussa.

Tietysti Sanchez olisi kunnossa ollessaan täysin selvä avauksen mies, mutta tällä hetkellä riskiä ei kannata ottaa vaikka kyseessä onkin paikallispeli. Valitettavasti jos ja melko todennäköisesti Sanchezin poissa ollessa meillä ei ole taas kuin yksi todellinen laituri kokoonpanossa. Valitettava tilanne ja näin se ei saisi olla.

Walcott on ainut laituri ja pelikunto Theolla ei vuoden poissoolon jälkeen edes vielä ole täydellinen. Oxin loukkaantuminen tuli huonoon saumaan, kun se on Sanchezin kanssa samaan aikaan. Valitettavasti myös Ox alkaa vaikuttaa pelaajalta, joka on joka ikinen kausi aivan liian pitkiä aikoja loukkaantuneena. Meillä on yksinkertaisesti näitä pelaajia liikaa (Diaby, Rosicky, Gibbs, Walcott, Ox, Arteta) ja se yhdistettynä Wengerin heikkoon kierrättämiseen sekä siihen, että palautumisessa tehdään jotain väärin aiheuttaa liikaa ongelmia joka ikinen kausi.

Kokoonpanossa ei varmasti ole luvassa mitään ihmeellistä Ainoa kysymysmerkki ja miettimisen paikka on kuka kolmikosta Ramsey, Özil, Rosicky jää vaihtoon. Luultavasti se on tsekki, mutta tietäen Rosickyn viime aikojen vireen ja lisäksi tehokkuuden viime vuosina Tottenhamia vastaan jättäisin Ramseyn tai Özilin penkille. Ehkä Özilin, sillä tämä on sellainen ottelu, jossa en välttämättä haluaisi nähdä Öziliä laidalla ja taas keskellä Cazorlan kanssa ryhmitys olisi ehkä liian hyökkäävä. En sano Rosickynkaan olevan omimmillaan laiturin paikalla, mutta suoraviivaisempana pelaajana sekä parempana puolustamaan sen luulisi kuitenkin toimivan paremmin.

Edellinen pohdinta oli, sillä oletuksella että Sanchez ei pelaa. Jos mies pelaisi, niin silloin pitäisi ainoastaan päättää pelaako Ramsey, Özil vai Rosicky keskustan kolmantena pelaajana. Cazorlaa, eikä Coquelinia vain voi tällä hetkellä tiputtaa penkille.

Tottenham on vaarallinen joukkue kotikentällä, mutta aivan yhtä hyvin se voi hävitä kenelle tahansa kotiyleisönsä edessä. Se on voittanut Chelsean, mutta vastaavasti hävinnyt muun muassa Leicesterille. Pitää toivoa, että saamme hyvän alun otteluun, eikä Tottenham onnistu heti alkuun, sillä se nostaisi menon myös katsomossa vielä pykälää kovemmaksi.

Kane ja Eriksen ovat varmasti ne kotijoukkueen kiistattomat tähdet, vaikka varsinkin alkukaudesta myös Chadli onnistui maalinteossa kiitettävästi ja esim. juuri meitä vastaan Grovella. Turhat vaparit on syytä karsia pois, sillä Eriksen on todennäköisesti tämän hetken paras vaparinvetäjä koko liigassa. Kane tavalla tai toisella kuriin ja erikoistilanteet minimiin kotijoukkueelle niin meidän pitäisi olla vahvoilla. Helpommin sanottu tietysti kuin tehty.

Tottenhamin keskikenttä Erikseniä lukuun ottamatta ja etenkään puolustus ei vakuuta ja näihin pitäisi pystyä iskemään. Meidän ei pitäisi jäädä missään nimessä nollille, vaikka Sanchez ei pelaisi. Cazorla ja moni muukin on ollut viime aikoina hyvässä tai jopa loistavassa iskussa, joten maali tai kaksi pitäisi pystyä tekemään.

Hyökkäyspeliämme suurempi kysymysmerkki on puolustaminen. Jatkuuko kurinalainen tekeminen Manchester City ottelun tapaan vai tapahtuuko paluu entiseen? Tämän sanoisin olevan se ehdoton avainasia tänään. Jos puolustaminen ei kiinnosta koko joukkuetta, niin tämä voi päättyä miten vain. Jos taas saamme pidettyä Tottenhamin nollilla tai korkeintaan yhdessä maalissa on helppo nähdä meidän saavan vähintään pisteen ja todennäköisesti enemmänkin.

COME ON YOU GUNNERS!!!

70 thoughts on “Pohjois-Lontoon derby vieraskentällä

 1. Olen ollut tässä suurinpiirtein Vieiran lähdön jälkeisillä kausilla hieman pettynyt siihen, että Lanen mölisijät ovat päässeet aika hyvin Arsenalin pelaajien ihon alle. Almunia aika selvänä erityisesti ja eräät puolustajat prässin alla, mutta ei se hyökkäyspelikään ole mitenkään loistavasti usein Lanella ole sujunut.

  Nyt huomio kiinnittyy erityisesti Ospinaan, miten kestää paineen? Virheetön peli tarvittaisiin voittoon. Monreal on toinen potentiaalinen pettäjä, mutta spanski on kyllä petrannut aika tavalla ja voi hyvin onnistua. Coquelinilla on se tavallinen aikaisen kortin riski ylilatauksen myötä.

 2. Höpöhöpö mitään Öziliä vaihtoon, samalla voittavalla ryhmityksellä kuin Villaa vastaan, niin hyvin pyyhkii. Luotto omiin on vihdoin palannut ja tänään haetaan 0-3 voitto. Nollapeli-Ospinan nollaputki saa jatkoa. Jos nyt on ehdottoman pakko sorkkia avausta niin sitten Ramsey sivuun ja Rosicky kentälle ja tietenkin Sanchez piikkiin jos paikat on kunnossa.

 3. Rosicky on erittäin epätasainen pelaaja, hyvää peliä saattaa seurata onneton surffailupeli. Ei asiaa tässä kentälle tähän peliin. Ramseyn työmäärää tässä tarvitaan.

  • Ramsay vaa kehii,ihan turhaa miestä liikaa tällä kaudella haukuttu,ainaki itestä tuntuu et vaa sen takia ku maalit puuttuu verrattuna viime kautee,on aika kurinalasesti mun mielestä puolustanu,tai ainaki ei o höntöilly liikaa hakemaa niitä maalipaikkoja.

 4. Ospina, Nacho-Kos-Merte-Bellerin, Coq-Ramsey-Santi, Welbeck, Giro, Özil.. Pakko taas ihmetellä että meneekö juuri tähän matsiin loukkaantumisesta toipunut Welbeck Walcottin edelle?

 5. Hyvällä asialla Miksu, mutta melkoisen karmea raiskaus Wellerin ehdottomasta klassikosta. Eikös Weller vielä ollu Chelsean miehiä?

 6. Derby olisi ehdottomasti enemmän Theon heiniä kuin tuhnu-Dannyn. Bellerinille myös paineensiedon näytönpaikka. Kuraa tulee yleisöltä vauhdilla, jos otteet vähänkin notkahtaa.

 7. Tässä ehdottomasti samaa mieltä. Walcott ennen Welbeckiä. Parempi viimeistelijä ja on joskus tehnyt isojakin maaleja. myös kahdesta aivottomasta munaravaajasta se vähemmän kuutamolla oleva.

  • Danny jaksaa juosta puolustamaan, se on se syy. Eli puolustavat ominaisuudet tässä nyt sanelee paljon valintoja.

 8. Pakko kehiasta, että kyllähän Spurs pelasi loistavan pelin Chelseaa vastaan. Kaikki meni sisään. Mutta jokainen tietää myös, että se oli sattumapeli, kerran 2-3 vuodessa korkeintaan, eikä sellaisesta ole nyt vaaraa. Toivottavasti kumpikin pelaa miehekkäästi ja Arsenal voittaa maalilla eli mahdollisimman katkerasti.

 9. Hyvin nousi Monreal ylös, mutta Spurs kontrasi aika vaarallisesti myös tyhjentynyttä alakertaa vastaan.

 10. Näyttää siltä, että melko sama kaava kuin Cityä vastaan. Palloa annetaan suosiollakin Spudseille.

 11. Eiköhän tuossa paikassa Walcottinkin juoksuvoima olisi riittänyt 🙂 Mutta hyvin pelattu!

 12. Kivasti kyllä seuraillut City-pelin nuotteja. Pochettino ei ole keksinyt mitään taikaluotia tähän.

  Siinä Ospina sylki vaarallisesti.

 13. Spursin pojat näköjään tykkää heittäytä boksin tuntumassa saadakseen Eriksenille vapareita. Tuomarille lujuutta!

 14. Maalin jälkeen Welbeck ei ole saanut kertaakaan palloa omille. Terävyyttä syöttöihin kaipaisi muiltakin.

 15. Ei tämän ihan näin varmaan pitäisi mennä, ei päästä iskemään vastaan ja Spuds saa kokoajan vaarallisia kuteja sekä kulmureita. Welbeck on saanut ehkä 2/10 syöttöä omille. Santikaan ei ole vielä ainakaan väläytellyt.

 16. Maalilsta huolimatta surkea puoliaika. Ihme on, että ollaan johdossa, mutta hyvä niin. Ylöspäin syötöistä puuttuu voima ja idea täysin.

 17. Johtoasema kuitenkin puoliajalla. Paljon jää parannettavaa, varsinkin keskikentälle, jossa Cazorla ja Ramsey eivät pärjää pallollisina. Varsinkin Santi on vähän turhan monesti hukannut pallon ja Ramseyn syöttöpeli on sitä samaa mitä koko kauden. GIro ja Welbeck tekevät äärettömän kovaa duunia alaspäin, mutta ei sitten ole miehiä edes vähän ylhäällä.

  Kortit Monrealille ja Welbeckille. Ulosajon riski ei näytä kovinkaan suurelta kuitenkaan. Coquelin on ottanut rauhallisesti.

 18. Omiin vastahyökkäyksiin pitäisi saada jotain tolkkua toiselle jaksolle. Walcott kentälle luomaan painetta.

 19. Jahas, Kane sitten jätettiin takatolpalle vapaaksi. Ospinan jälleen torjui pallon vaarasektorille.

 20. Miksi ihmeessä Merten äskeisestä käsivirheestä vapari Spudseille kun vastaavasta tilanteesta ei tullut meille ekalla jaksolla pilkkua?

 21. Tulos ja tapa millä se tuli romuttavat kyllä täysin sen pienen toivon kipinän joka tässä olii ehtinyt syttyä.

 22. Arsenal pelasi hyvin lähinnä jaksojen alkujen lyhyet hetket. Muuten mitä enemmän peli eteni, sitä pahemmin joukkue menetti muotonsa ja organisaationsa ja Spursin rummutus puri nolon voittomaalin muodossa. Järkyttävää tekemistä ja Koscielnyn suoritus oli naurettava. Mutta esim. jos Spursilla olisi Lamelan tilalla pelimies, numerot olisivat olleet rumemmatkin.

  Matsi ei ratkaissut mitään 3-4. sijojen suhteen, mutta toki Spurs saa pökkö pesään. Toivon suhteen tämä on rätti vasten kasvoja, kuten yllä jo ehdittin todetakin. Esitys oli munaton ja myös ikävällä tavalla taidoton, mikä kyllä murentaa puhetta noususta takaisin huippulle. Vihamielisistä paikoista pitää pystyä hakemaan pisteet, ei se selittelemällä miksikään muutu.

 23. Oltiin koko matsi altavastaajina. Saimme vastahyökkäyksestä maalin, mutta pelkkää pallonmenetystä muuten. Pari vetoa maalia kohti, joista säkällä ois voinut saada toisen.

  Cazorla ihan yössä, rambo menetti sata kertaa pallon.

 24. Täysin ansaittu voitto roskasakille. Ospina on ainoa pelaaja, joka saa edes tyydyttävän arvosanan pelistä. Pelattiin kuin joku pahainen divarijoukkue ikään kuin vastassa olisi ollut FC Bayern. Häpeällinen esitys ja nimenomaan koko joukkeen ja valmennusjohdon kollektiivinen sukellus. Masentavaa nähdä, että joukkue ei edes tunnu välittävän.

 25. Joku valmennusportaassa voisi opastaa Öziliä pelaamaan tilanteet loppuun asti vaikka kuinka revittäisiin ja sukitettaisiin. Tuo luovuttaminen ja käsien levittely on saatava pois lopullisesti.

 26. Valitettavasti spuds myös onnistui siinä, että veivät meiltä tilan pois keskikentällä. Cazorla ei päässyt ollenkaan huseeraamaan ja myöskään laidolta emme edenneet paitsi maalitilanteessa.

  • Tosin Wenger näköjään näki ottelun siten, että spuds ei saanut juuri mitään aikaiseksi ja tuomari oli huono. Right.

 27. Totta kai tämä oli harkittua tämä Spursin painostus Arsenalin kenttäpuoliskolla. Taktiikka oli aivan sama kuin Cityä vastaan, mutta Spurs pelasi aggressiivisemmin ja loi painetta minuutti minuutin perään, tietäen kuin ettei Arsenal sitä kestä. Se oli Pochettinon ainoa oivallus ja aivan totta lukuisista Stoke ym. vieraspeleistä. Tila pois keskikentältä ja samalla Arsenalin syöttöketjut katki ja sitten vain odotellaan Arsenalin alakerran lapsellisia nukahduksia. Arsenalin pitää päästä välillä hyökkämään ja päästää painetta pois, muuten tulee noutaja. Ja tulihan se. Spurs ei luonut mitään huippupaikkoja lainkaan, mutta tyypillisesti tykkimiehet murtuivat keskityspalloissa. Kovalla toppariparilla olisi silti tullut voitto, mutta Koscielny alkoi selvästi pettää pelin edetessä.

  Taktiikka oli hyvä, kenties oikea, mutta toteutus ala-arvoinen ja valmistautuminen täysin odotettuun fyysiseen haasteeseen surkea. Täytyy muistaa se, että spudsit juoksevat aina maanisesti kotipelissään Arsenali vastaan, mikä on murtanut myös sen possessionpelin aikaisemmin. Spurs pelkää kannattajiaan enemmän kuin Arsenal ja siksi yrittää enemmän derbyssä. Niillä on myös osaava valmentaja.

 28. Ainoa oivallus tästä matsista on se, ettei Ospina tai Coq ole mitään sateentekijöitä, jos tiimi pelaa huonosti huonosti valmistettuna. Joukkuepeli ja jos vastustaja panee kovaa painetta, heikkoa lenkkiä ei saa olla.

  • Itse asiassa Konsonantin syytä tää tappio. Jos ei ois sössinyt Soton-pelissä, ois pelannut tänään eikä yhtään ois mennyt.

 29. Tässä alkaa vähitellen karista myös Shitty-ottelun loistokkuus. Shitty on sen jälkeen hävinnyt kotonaan cupissa Borolle ja tänään viime hetkellä saivat tasurin Hull-ottelusta.

 30. Joo, Pellegrinin potkut alkaa olla selviö toukokuussa. Helpolla tulee Chelsean mestaruus. Kakkossija on edelleen 7 pinnan päässä, mutta olisi todella haarukassa, jos olisi hoidettu homma. Omituinen liigatilanne ja taas alkaa tuntua siltä, että vähän turhan monella joukkueella on formi kunnossa tällä hetkellä.

 31. Matsissa yksi prässinmurtamisen kulmakivi petti tai puuttui Arsenalilta. Väkivahvat kuljettajat, joita seurassa edustavat Ox ja Sanchez, puuttuivat ja se oli luullakseni aika ratkaisevaa. Osin tätä tekevät myös Wellbeck ja Walcott, mutta pallokontrolli on paljon heikompaa ja nämä elävät enemmän juoksuista, joita ei siis tänään tullut, kun jälleen kerran Özilin ja Cazorlan pelihuumoria häivytettiin fyysisellä pelillä ja iholle menolla noin yleensäkin.

  Ox on kehittynyt tällä kaudella paljon ja on samalla syystäkin pelannut paljon. Vielä kun saaa maalijyvän kohdalleen, niin alkaa saada ansaitsemaansa laajempaa huomiota.

  Tämän pelin ilmeen takia ymmärrän kyllä Wengerin fetissiä Diabyyn. Iso hyvin suojaava mies on kätevä näissä tilanteissa, varsinkin jos Diabyn syöttötaito olisi kehittynyt paremmin playmakerin suuntaan. Iso taitava playmaker on yleensä parempi kuin pieni ja helposti tuupittava (ks. Zidane).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s