Vieläkö joku uskoo parempaan Wengerin johdolla?

Tottenham – Arsenal 2-1 (0-1)

Pyydän yhtä asiaa olit sitten kuinka paatunut AKB eli Wengerin kannattaja tahansa. Älä sano, että eilinen oli vain yksi ottelu, sillä se ei ollut sitä todellakaan. Manchester City voitto oli se yksi ottelu ja nyt palattiin normaaliin, vaikka vastassa ei ollut edes ManU, Chelsea tai City.

Hävisimme täysin ansaitusti kenttätapahtumien perusteella. Jos tuota ei pysty myöntämään, niin pettää itseään aivan samoin kuin Wenger teki taas kerran pelin jälkeisessä haastattelussa, jossa väitti pelin olleen tasainen ja meidän puolustaneen hyvin.

Et puolusta hyvin jos vastustaja tekee erikoistilanteesta taas kerran maalin. Ensinnäkin kulmassa hävisimme ykköspallon ja kaiken lisäksi vastustajan vaarallisin pelaaja oli jätetty täysin vapaaksi takatolpalle. Toinen maali oli vielä nolompi ja osoitti vain, että Koscielnylle tulee näitä samoja virheitä aivan liian usein. Kane sai täysin vapaasti puskea pallon maaliin parhaalta mahdolliselta sektorilta. Säälittävää puolustamista ja ei suinkaan ensimmäistä tai viimeistä kertaa.

En tiedä Ospinan lisäksi yhtään pelaajaa, jonka viitsisi nostaa esille hyvässä. Olimme tasaisen heikkoja ja Özil maalista huolimatta ei ollut sen parempi kuin kukaan muukaan, vaikka tietysti maali on aina maali. Sen sijaan muun muassa Cazorla, Ramsey ja Giroud olivat surkeita.

Olin pettynyt avauskokoonpanoon. Pahinta oli Welbeckin pelaaminen Walcottin sijaan ja tämä tappoi meidän vastaiskupelin lähes kokonaan. Käsittämätöntä kuinka Wenger laittaa yli kuukauden loukkaantumisen jälkeen Welbeckin suoraan avaukseen tällaiseen peliin, erityisesti Sanchezin ollessa pois toiselta laiturin paikalta. Karmea virhe Wengeriltä ja myös Rosickyn olisin halunnut avaukseen, sillä Özil ei vain laidalla toimi, ei ainakaan kun edes toisella puolella ei ole kunnollista laituria ja myös Ramseyn viime aikojen esitykset eivät oikeuta avauksen paikkaan jatkuvasti.

Tottenham vei laukaukset 23-7 ja maalia kohti 8-3, joten paljoa jossiteltavaa ei jäänyt. Olimme myös huonompia kulmatilastoissa ja myös pallonhallinta oli kotijoukkueella. Toisin sanoen emme ansainneet voittaa myöskään tilastojen mukaan ja peliä katsomalla tuo oli vielä selvempää.

Nyt paatuneimpienkin Wengerin puolustajien olisi syytä tunnustaa tosiasiat. Tämä ei tästä muutu yhtään paremmaksi, vaikka välillä voitamme muutaman pelin putkeen. Seuraava sukellus on edessä vain paria peliä myöhemmin ja mistään pysyvästä muutoksesta tai parannuksesta on turha haaveilla. Se on tosiasia, mutta edelleen aivan liian monet eivät suostu sitä myöntämään, joka osaltaan vain antaa jatkoaikaa Wengerille ja pitkittää hetkeä, jolloin päästään aloittamaan puhtaalta pöydältä uuden managerin kanssa.

Valitettavasti vain tiistain Leicester ottelu tulee jälleen olemaan täydellinen esimerkki kuinka homma jatkuu. Voitamme selkeästi sarjan heikoimman joukkueen kotikentällä, vieraissa emme siihen alkukaudella pystyneet, ja kaikki on taas hyvin Wengerin nimeen vannovien mielestä.

Mitäpä siitä, että olemme paikalliskilpailijan, surkeimman Manun vuosikymmeniin ja ”suurseura” Southamptonin takana sarjataulukossa. Ei näillä ole mitään väliä, kunhan Leicester vain kaatuu ja mahdollisuudet ovat edelleen olemassa nelossijapokaaliin, jolla päästään osallistumaan kilpailuun, jonka voittamiseen meillä ei ole vuosikausiin ollut mitään mahdollisuuksia. Emmekä ole sitä koskaan voittaneet, vaikka managerimme on saanut yrittää sitä kohta 20 kertaa.

Täytyy sanoa, että onneksi en eilen ollut paikan päällä, vaikka joskus haluaisin vielä kyseisen derbyn päästä näkemään vieraskannattajien joukossa. Tosin niin kauan kuin Wenger jatkaa, niin asian voi ihan suosiolla unohtaa. Masokisti sitä on varmasti, kun tätä on seurannut jo vuosikausia, mutta ei sentään niin paljon, että paikan päälle tuota olisi pakko päästä katsomaan hinnalla millä hyvänsä.

23 thoughts on “Vieläkö joku uskoo parempaan Wengerin johdolla?

 1. Itse en ole uskonut Wengeriin ainakaan viimeiseen viiteen vuoteen. Tänään oli sitten luotu sellainen taktiikka että nyt vaan sitten puolustetaan koko joukkueella, mutta ei sitä miten hyökätään, ja heti ensi minuutilta näki että tästä ei hyvää seuraa. Bussi oli parkeerattu puolustus kolmannekselle niin, että kärki Giroud kärjestä oli myös alhaalla puolustamassa…oli siinä Tottenhamilla herkkupala haarukassa hyökkäillä ja nostaa miehiä alhaalta ylös. Vastustajan kulmissa olen pitkään ihmetellyt sitä miksi puolustava joukkue niinkuin tänäänkin, ei laita miehiä tolpille, se olisi pelastanut nyt yhden maalin. Ennen sitä käytti lähes kaikki joukkueet mutta ajattelu tapa valmentajilla on näköjään muuttunut. Tottenhamin pusku maalissa Koscielnylle sattuu liiankin usein näitä nukahtamisia, nytkin oli vielä kylki kyljessä Kanen kanssa mutta ei edes kunnolla yrittänyt, ja varmasti hänelle on jo junnuna taottu päähän että vaikka et voittaisikkaan pääpalloa on siitä aina TAISTELTAVA ja häirittävä vastustajan puskua. Tämä on yksi tärkeimpiä topparin perusasioita ilmatilan herruudesta taisteltaessa, mutta kait se Wengerin alaisuudessa pelatessa jo välillä unohtuu? Kyllähän tämän päivän matsi hävittiin suureksi osaksi (taas) huonosti suunniteltuun taktiikkaan. Onhan se hyvää että lähdetään pelaamaan puolustuksen kautta, mutta se miten sitten pallon riistosta lähdetään hyökkäämään pitäisi olla myös mietitty ja siinä ei ollut tänään mitään suunnitelmaa eikä ideaa, tosin lähes jokainen pelaaja pelasi tänään myös alle arvostelun. Huippuvalmentajat korjaavat nämä taktiset heikkoudet ja virheet ja virittävät pelaajat raivoon yleensä viimeistään puoliajalla, mutta Arsenalissa se ei valitettavasti ole ollut mahdollista moneen vuoteen, mutta nenälleen kaadutaan JOS eteenpäin mennään ja Arsenal Wengerin ihmeelliset sekoi… eiku seikkailuthan jatkuvat taas nousuviikolla.

 2. Welbeckin nostaminen avaukseen perustui varmaankin siihen, että hän on parempi puolustamaan kuin Theo. Ja kun taktiikkana oli vain ja ainoastaan puolustaa. Wengerillä on selkeästi paniikki päällä: nelossijapokaalin saaminen on tällä kaudella erityisen vaikeaa ja kisassa mukana useita joukkueita, joten pallonhallinta on ollut pakko unohtaa. Ongelmia sit tulee, jos vastustaja prässää ylhäältä kuten eilen. Jäljelle jää vain bussin parkkeeraus, kun prässiä ei saada purettua.

 3. Harmittaa Kane-hypen paisuminen Arsenalin kustannuksella. Ja samaan aikaan Arsenalin lädit kyntävät todella syvällä, erityisesti Ramsey, Wilshere (jota päivän lehdissä ollaan jo myymässä) ja virheostos Welbeck. Wilsheren maine alkaa olla täysin mennyttä ja muutaman vuoden takainen häneen kohdistuva hype tuntuu täysin naurettavalta. Hyvä pelaaja, muttei mitään eliittitasoa.

  Arsenalin olisi aika saada aikaan edes jonkinlaisia supertähtiä omasta akatemiastaan. Ja opittava ostamaan parempia puolustajia. Nyt on seuraavaksi yritysvuorossa Gabriel.

 4. Eipä 2-3 hyvää tai huonoa ottelua sen kummemmin kannata tuijottaa, koska melkosta heittelyä arsenalin peleissä tapahtuu jo kahdessa peräkkäisessä ottelussa. 38 ottelun otanta antaa realistisen kuvan tasosta ja tasoittaa myös loukkaantumisia ja yksittäisiä virheitä/huonoja esityksiä.

  Esim. Koscielnylla sattuu niin paljon samanlaisia arviointivirheitä ja mokia kautta kohden, että voisi todeta kaverin olevan vain ihan hyvä toppari. Parhaimmillaan loistava, mutta aivopierut laskee arvosanaa. Eiköhän wengerinkin ole ehtinyt viimeisen kymmenen kauden aikana todistamaan nykytasonsa, joka riittää juuri siihen 4. sijaan. Joillekin tämä riittää, mutta itse haluan nähdä paljon enemmän, koska seura on yksi maailman suurimmista ja rikkaimmista.

 5. Ospinan roiskimisesta syy löytyy mielestäni taaksepäin syötettyjen pallojen laadussa – syötettiin maalivahdille tilanteissa, joissa oli jo yksi vastustaja varsin lähellä ahdistelemassa ja ei ollut muuta ratkaisua kuin roiskaista pallo pois. Edellisessä pelissä, jossa sai rauhassa antaa pitkiä avauksia, ne useimmiten löysivät kaunokaisen ja peli meni eteenpäin. Nyt Tottenham ei antanut hetken rauhaa ja tuli koko ajan virhesyöttöjä tämän johdosta. Pochettinolta hyvä taktinen oivallus ja vastaavasti meillä osittain väärä kokoonpano, joka sekin oli taktinen oivallus. Käytännössä Santilta ei yhtään hyvää kuljetusta ja harhaili kentällä aina väärässä paikassa.

  • Juuri näin. Täysin samaa mieltä. Ja jos Ospina sai rauhassa laittaa avauksen, hävisimme viimeistään kakkospallot.

  • Ei Ospina mitään nappipeliä pelannut, mutta ei toki ole syyllinen maaleihinkaan. Ospina tekee paljon show-torjuntoja, eli tekee helposta torjunnasta näyttävämmän. Tästä erityisesti David Seaman syyttää monia vahteja, eikä niissä sinänsä mitään väärää ole, mutta pikkuisen joskus hymyilyttää. Yksi luokaton ulostulo Ospinalta nähtiin ja pari hankalaa liikaa sivulle maalintekosektorille ohjattua palloa, jotka ovat tosi pahoja puolustajille. Yhdestä tuli maalikin, mutta se oli jo huippuvaikea reagointi. Käsittämätöntä, ettei Kanea pystytty tarkemmin merkkaamaan, kuten ei pystytty Baleakaan ennen. Spurs on todellinen two men team, mutta se jäi Wengerilta huomaamatta.

   Tuohon prässinsietoon Wenger ei ole keksinyt mitään reagointia, samaa on nähty vuodesta toiseen ja erityisesti närästää se, ettei edes selkeästi alempitasoisen jengin (Stoke) myllytyksessä ole mitään jakoa hallittuun purkupeliin, vaan vyörytystä joudutaan ottamaan vaan vastaan kunnes helisee. En osaa sanoa, mikä tässä eniten pettää: löysät syötöt, vastaantulon puuttuminen syöttöihin, heikko liike ylipäätään, kuljetuksen oikea-aikaisuuden tai totaalinen puute, heikko pääpeli, heikko voima vääntökaksinkamppailuissa jne? Jokaisessa lienee osuutta ja lopputuloksena on pallon polttelu Arsenalin jaloissa ja sumputukseen alistuminen. Itse haluaisin kyllä mieluusti tarttua tähän listan viimeiseen ja lisää Arsenaliin liikkuvia, ketteriä isoja miehiä tyyliin Pogba, jotka kykenisivät dominoimaan peliä myös vaikeissa olosuhteissa. Pikkumiehet eivät pärjää näissä oloissa, tai eivät ainakaan Cazorla ja Özil. Sanchex onkin vähän eri maata, mutta yksi mies ei kesää tee.

 6. Paniko joku jo tiedon, että paitsi Akpom (5 v) myös Coquelin on tehnyt uuden 4 v sopimuksen? Siellä se seisoo ja arsenal.comissa.

  • Coqin sopimus ja Artetan mahdollinen jatko käytännössä torppaavat uuden dm:n hankinnan. Samoin kärjen osalta pelaajat ovat jo olemassa ensi kaudeksi. Tulee hiljainen kesä. Ja hiljaisemmaksi käy, jos CL-paikka jää saamatta.

   • Artetan jatko ei ole kuitenkaan varmaa vielä, sekin vahvistetiin. Olisiko board tai medisiininen tiimi pannut Wengerille noottia, ettei Arteta täytä paikkaasa tai kykene enää kummoisinkaan pelimääriin? Aiemminhan Artetan jatkoa pidettiin selviönä, valitettavasti.

 7. Eikös tässä ole peräänkuulutettu monesti sitä, että tilastojen valossa ei tarvitse olla parempi jos maaleja tekee enemmän? Eihän eilinen taktiikka tuntunut suuresti eroavan siitä, mitä se oli Cityä vastaan. Mielestäni ne maalit olivat aika selkeitä yksilötason virheitä, hävittiin 1vs1-tilanne ja Kane rokotti. Viime kuukaudet on puolustettu erikoistilanteita paremmin kuin syksyllä, eikä niitä maaleja ole mitenkään liukuhihnalta omiin tullut. Toki varsinkin kun tulee takkiin ja vieläpä Spursilta, niin ilman muuta pitäisi puolustaa paremmin.

  Olen jo aiemmin ”manannut” Koscielnyn jostain syystä heikohkoa mentaalista kontribuutiota. Ihan liian monesti kovassa paikassa tulee virheitä. Ainoastaan tämä estää miestä nousemasta liigan eliittiin omalla pelipaikallaan. Ikää on jo sen verran, että en tiedä voiko se ratkaiseva askel sieltä enää tullakaan.

  Mestaruus on karannut jo tovi sitten, ei siinä. Sarjataulukko kuitenkin on aika tasainen, joten useampi jengi sieltä on vielä poimittavissa. Se sijoitus sieltä sitten tulee, mikä ansaitaan. Omalla tavallaan voisi olla jopa ihan hyvä herätys jos se sijoitus olisi 5. tai huonompi. Minusta yksi tappio ei kuitenkaan voi vesittää kaikkea viime viikkojen positiivista tekemistä.

  • Mitä se tarkoittaa tuo menttaalinen kontripuutio,mää olen aika kauan seurannut jalkapalloa,enkä ole sieltä tommosta puutiota löytänyt.Sen sijaan huomasin että Kos pelas muutaman tilanteen päin persettä !!

   • No sitä, että kasetti ei tunnu kestävän kovissa paikoissa kovin hyvällä prosentilla. Liigacupin finaalin loppuhetket kun pupelsi voiton Birminghamille, alkukesästä otti Ranskan MM-jatkokarsinnan ekassa osassa punasen. Lisäksi löytyy näitä kovia, etenkin vieraspelejä, liigassa, joissa taso on tipahtanut. Viime City-matsin kaltaiset esitykset tuntuvat olevan enemmän poikkeus kuin sääntö.

 8. Muna ylsi lopulta tasuriin, mutta ei sen enempää saanut aikaiseksi. Nelossijapokaali nyt sit kahden pojon päässä.

  • Ja kakkospaikallekin matkaa vain 7 pinnaa. Peliohjelmanhan pitäisi noin periaatteessa suosia, kovempia vierasmatseja taitaa olla enää Manu. Ei sillä, kyllähän Arsenal toki saa kenestä tahansa pahan vastuksen, kotona ja vieraissa.

 9. Viikonlopun loppukevennykseksi: kaksi ex-Arsenal-peluria pokkasi Afrikan mestaruuspokalin eli Gervinho ja Kolo. Olipahan rankkariskaba: kaikki 11 laukoi. Lopulta Norsujen veskari ratkaisi – jotenkin osuvaa, sillä tää veskari filmasi ja häirköi rankkariskaban aikana hyvinkin rasittavasti.

 10. Kevennys.
  Jos Gervinholle annettaisiin norsupyssy teltassa. Niin se ei osuisi sillä edes telttaan 🙂

 11. Ottelussa pisti silmään puolustaminen oikealta laitaa.. Bellerin näytti seuraavan Erikseniä, mutta sitten takaa nousi hanakasti Rose. Oisko sitte ollu Welbecin homma hottaa Rosen nousut.
  Viekas liikkeinen Tanskalainen sai kyllä nuoren Espanjalaisen pelin sekaisin.

  • Kyllä juuri näin, puolustaja ottaa ylimmän hyökkääjän, ja jos vastustajan pakki nousee on se laiturin tehtävä seurata häntä. Pari sanaa noista pelaajien suorituksista kentällä. Arsenalilla on useita pelaajia jotka pelaavat tällä hetkellä tai ovat pelanneet koko kauden alle kykyjensä. Sehän yleensä kertoo että valmennuksessa on jotain pielessä. Joko pelaajalta ei vaadita maximaalista suoritusta harjoituksissa/ otteluissa, harjoitukset ovat löysiä, harjoitellaan vääriä asioita, luottamus valmennukseen on hukassa ym. Nämä tai vaikkapa yksi näistä saa jo suoritustason laskemaan. ” Pelaat niinkuin harjoittelet” pitää aina paikkansa. Pelaajat kyllä itse tietävät mikä on joukkueessa pielessä ja se tietysti vaikuttaa heihin henkisesti mikä näkyy sitten epävarmuutena ja alisuorituksina otteluissa. Joukkue on kuin laiva ilman peräsintä ja kapteenia, ja minusta Arsu on jo tuolla materiaalilla ehdottomasti top 4 joukkue minimissään jos pelaajat saataisiin vaan pelaamaan tasaisesti omalla max tasollaan….mutta ei.. jokin tökkii pahasti. Kun ajatellaan vielä managerin yli kymmenen vuotta kestänyttä pestiä samassa joukkueessa, niin kyllähän siinä rupee toistamaan jo muutaman vuoden jälkeen itseään pyörittämään samaa levyä ja tulokset heikkenee kun ei kykene tuomaan siihen mitää luovaa ja uutta. Joku sir arvonimen saanut on suuri poikkeus ja harvinaisuus ja on tittelinsä ansainnut, mutta siihen Wenger ei tule yltämään koskaan. Sitten kun ajatellaan Arsenalista pois lähteneitä pelaajia miten he ovat pärjänneet ja kehittyneet pois lähtönsä jälkeen, esim. Song West Hamnissa joka oli Arsussa mielestäni surkimus pelaa nyt elämänsä kautta, kuin myös Chelseassa Wabregas joka hiipui lopussa Arsenalissa. Molemmista on kehittynyt huippuja hyvässä ja vaativassa valmennuksessa….mitenkähän olisi käynyt jos pelaisivat edelleen Arsenalissa, mutta onnekseen osasivat hakeutua ajoissa muualle. Nämä kirjoitukset ja syyttävä sormi täällä, niinkuin minunkin kohdistuvat yleensä Wengeriin, mutta joukkuehan on yleensä aina valmentajansa näköinen ja siinä syy.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s