FA Cupia sunnuntaina – ei vastus ainakaan helpotu tiistaista

Viime aikojen teeman mukaisesti seuraava peli on jälleen sunnuntaina, toki Tottenham ottelu oli poikkeus tähän. Sunnuntaina on kyseessä FA Cupin viidennen kierroksen ottelu Middlesbroughia vastaan Grovella.

Lähtökohtaisesti Boro oli hyvä arpa, vaikka useita helpompiakin olisi ollut, kun Chelsea, Manchester City, Tottenham ja moni muu Valioliigajoukkue on jo ulkona kilpailusta. Middlesbrough pelaa sarjatasoa alempana, mutta johtaa Mestaruussarjaa tällä hetkellä ja on yli 10 ottelun tappiottomassa putkessa.

Viime kierroksella FA Cupissa se tiputti Manchester Cityn Etihadilla, joten tuon pitäisi olla muistissa ja toimia hyvänä varoituksena sunnuntaille. Epäilen kuitenkin asiaa ja tunnetusti meidän asenne on yleensä näissä se, että pelkkä kentälle ilmestyminen riittää. Useasti se riittääkin jos vastustaja on tarpeeksi heikko, mutta sitä se ei välttämättä ole viikonloppuna.

Jos olimme periaatteessa parhaalla kokoonpanolla hätää kärsimässä Valioliigan viimeisenä olevaa Leicesteriä vastaan, niin Champioshipiä johtava ja vahvasti pelaava joukkue ei varmasti ole yhtään helpompi. Ehkä jopa päinvastoin, sillä Boro on tottunut tällä kaudella voittamaan, kun taas Leicester häviämään ja sillä on varmasti jotain vaikutusta vähintäänkin henkiseen puoleen.

FA Cup on meidän viimeinen toivo voittaa tällä kaudella jotain. Tämä tarkoittaa, että en haluaisi nähdä mitään täydellistä kierrätystä, joka on vaarana. Usein Wenger toimii juuri näin eli yleensä ei kierrätä käytännössä ollenkaan, mutta sitten vaihtaa lähes koko joukkueen tai ainakin yli puolet.

Leicester pelin loukkaantuneista eli Sanchezista ja Ramseysta on ollut erinäisiä huhuja liikkeellä. Ilmeisesti Sanchez saattaisi olla jo kunnossa sunnuntaina, mutta Ramseyn toipumiseen ennustetaan menevän viikkoja, takareisi taisi mennä siis ihan kunnolla rikki.

Wilsheren huhutaan myös olevan mahdollisesti kokoonpanossa viimeisimmän pitkän loukkaantumisensa jälkeen. Periaatteessa hyvä, mutta toisaalta Wilsheren otteet ovat viime aikoina harvoin kunnossa ollessa olleet melkoisen kehnoja tai sanotaanko hyvien esitysten ainakin olleen harvinaisuuksia. Jos Wilshere tulee, kuten pelkään, automaattisesti avaukseen Coquelinin, Cazorlan tai Özilin tilalle ei siinä ole mitään järkeä. Samoin jos Wilsheren paluu tarkoittaa Özilille tai jopa Cazorlalle entistä enemmän pelejä laiturina on englantilaisen paluusta joukkueelle enemmän haittaa kuin hyötyä.

Kaiken järjen mukaan meidän pitäisi selvitä jatkoon Boroa vastaan, mutta Tottenham ja Leicester otteluiden jälkeen olo ei ole kovinkaan luottavainen. Peli on kuitenkin vasta sunnuntaina, joten jäädään odottamaan mitä ehtii tapahtua ennen sitä.

One thought on “FA Cupia sunnuntaina – ei vastus ainakaan helpotu tiistaista

  1. Wilshere oli hieman paremmassa formissa kun loukkaantui. Paljon miehen ei tarvitse tehdä yltääkseen Ramseyn esitystasoon. Wilsheren kanssa pitäisi kuitenkin olla melko varovainen. Sinänsä en yllättyisi jos Rosicky olisi avauksessa, vaikka miestä harvemmin on viikon sisään kahta kertaa peluutettu.

    Musta tänä nykyinen pelitapa ei oikein edes sisällä sellaista 10-paikan pelaajaa, johon ollaan totuttu joskus. Özil ja Cazorla liikkuvat aika laajalla säteellä ja kumpaakaan on vaikea istuttaa mihinkään perinteiseen pelipaikkaan. Özil ei ole pelannut mitenkään perinteisenä laiturina vaikka on laidassakin ollut. Esimerkiksi tiistaina oli melkolailla keskellä tilanteessa, jossa 2-0 maali syntyi. Olis musta aika ihmeellistä, jos joka pelissä joka ukko vetäis MoM-tasoisen setin, kuten odotus joskus tuntuu olevan. Cazorlan formi on hieman laskeva mutta samaan aikaan sieltä on Walcott ja Özil taas nousseet enemmän näkyviin. Monella tapaa se on hyvä, että laajuutta ja syvyyttä riittää.

    Wengeriä on voitu monesti syyttää peluutuksesta juuri cupeissa, on tullut huteja. Toisaalta on tullut myös onnistumisia, vaikka viime kaudella skeptikoita riitti, niin Fabianskin kanssa mentiin päätyyn asti ja nosteltiin kannua. Ehkä nämä kaksi edellistä peliä sekä vierailua Brightonissa ovat pelaajistolle hyviä muistutuksia, että peli voitetaan kentällä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s