Huonoin mahdollinen arpa FA Cupissa

Joku voi ajatella positiivisesti, että saimmepa vihdoinkin kunnon vastustajan ja huippupelin myös FA Cupin puolella. ManU Old Traffordilla totisesti lukeutuu edellä mainittuun kategoriaan. Mahtavaahan se olisi hakea jatkopaikka Manchesteristä, mutta mutta..

Negatiivisesti tai oikeastaan realistisesti ajateltuna jatkoonpääsy tai edes kotiuusintaan venyminen eivät ole todennäköisiä tuloksia. Viimeisen 10 vuoden tilastot Manua vastaan ovat erittäin synkät ottaen huomioon kaikki ottelut ja jos tarkastellaan ainoastaan Old Traffordilla pelattuja otteluita, niin tulokset ovat vieläkin pahempia.

Tässä tulokset viimeisen 10 vuoden ajalta Old Traffordilta:

Marraskuu 2013 Valioliiga 0-1
Marraskuu 2012 Valioliiga 1-2
Elokuu 2011 Valioliiga 2-8
Maaliskuu 2011 FA Cup 0-2
Joulukuu 2010 Valioliiga 0-1
Elokuu 2009 Valioliiga 1-2
Toukokuu 2009 Valioliiga 0-0
Huhtikuu 2009 Mestareiden liiga 0-1
Huhtikuu 2008 Valioliiga 1-2
Helmikuu 2008 FA Cup 0-4
Syyskuu 2006 Valioliiga 1-0
Huhtikuu 2006 Valioliiga 0-2
Joulukuu 2004 Liigacup 0-1
Lokakuu 2004 Valioliiga 0-2

14 ottelua, joista olemme saaneet yhden voiton ja yhden tasapelin Manun voittaessa tusinan kertaa. Jos joku löytää tuosta jotain hyvää ja rohkaisevaa ajatellen arvontatulosta, niin en voi kuin ihmetellä.

Tilastomme olivat jo ennen vuoden 2011 8-2 nöyryytystä surkeat, mutta tuon ottelun jälkeen emme ole voittaneet Manua yhdessäkään ottelussa edes kotikentällä. Emme edes siitä huolimatta, että tilaisuudet ovat olleet parempia kuin periaatteessa milloinkaan. Olemme saaneet pelata Manua vastaan, kun se on juuri edellisessä pelissä varmistanut mestaruuden, samoin olemme kohdanneet Moyesin Manun, joka oli todella heikko ja ei myöskään syksyinen Van Gaalin ManU Blacket ja McNair toppareina yhtään sen parempi ollut, mutta siitä huolimatta emme vain pysty voittamaan.

Valitettavasti eilinen arvonta tarkoitti samalla, että tämäkin kausi tulee päättymään lähes varmasti pokaalitta. FA Cup oli viimeinen toivo ja nyt sekin on lähes mennyt ilman pienimuotoista ihmettä. Sinänsä ottelun ajankohta on hyvä, kun peli tulee olemaan muutama päivä vieraissa viikolla pelatun QPR liigaottelun jälkeen ja seuraavaan otteluun on sitten viikko.

Valitettavasti vain meidän esitykset tulosten lisäksi eivät lupaa yhtään mitään. Yleensä on näyttänyt erityisesti Old Traffordilla siltä, että olemme hävinneet jo pelin ennen kuin se alkaakaan. Pelaajien olemuksesta samoin kuin Wengeristä paistaa kauaksi pelko ja tietynlainen tyytyminen kohtaloon eli tappioon näissä kohtaamisissa.

Olisin todella mielelläni väärässä, mutta en usko näin käyvän. ManU on vuosien varrella voittanut meidät kotikentällään, vaikka se on peluuttanut avauksessa seitsemää puolustajaa tai muuten todella erikoista kokoonpanoa. Ja oman lisänsä tuo tietysti tuomaritoiminta, jonka tietää näissä ottelussa suosivan ainoastaan toista joukkuetta kerta toisensa jälkeen ja se emme todellakaan ole me.

Täytyy myös vahvasti kyseenalaistaa tämä FA:n ”arpominen”. Vajaan 20 vuoden aikana mitä olen Arsenalia kannattanut meidät on arvottu lukuisia kertoja FA- ja Liigacupissa Manua vastaa, mutta koskaan pelipaikka ei ole ollut Highbury tai Grove. Joka ainut kerta olemme joutuneet Old Traffordille ja jos oikein muistan ainoastaan kerran olemme hakeneet jatkopaikan. Tietysti kyseessä voi olla vain äärimmäisen huono arpaonni, mutta jotenkin vaikea uskoa tähän aina vain kerta toisensa jälkeen.

11 thoughts on “Huonoin mahdollinen arpa FA Cupissa

 1. Itse asiassa arpa osui 2000-luvun alussa kertaalleen myös Highburylle, eli kaudella 2001-2002 liigacupissa 4-0 kotivoitto:

  • Hyvä korjaus, mutta ei silti vakuuta FA:n arvonnat. Mukavaa katsottavaa joka tapauksessa reilun vuosikymmenen takaa. Molemmilla oli kentällä jonkin asteiset kakkosmiehistöt ainakin muutamista pelaajista päätellen.

 2. Muistelin, että jotain hämärää tuossa ko. pelissä oli ja kävin selaamassa 2001-2002 otteluohjelmia.

  Tuo liigacupin peli pelattiin 5.11.2001 maanantaina, eli hyvinkin erikoisena päivänä liigacupia ajatellen. Vielä erikoisemman ajankohdasta teki, että molemmilla joukkueilla oli vain päivää aiemmin (4.11.2001) liigaottelut. Arsenal-Charlton (surullisen kuuluisa) 2-4 ja Liverpool-Man Utd 3-1.

  Selittää ainakin sen, miksi oli reservipitoiset miehistöt kentällä. Sitä ei pysty muistamaan, miksi homma oli noin järjettömästi hoidettu. Varmaan siihenkin joku syy sitten oli.

 3. Mitenhän mulla olisi jossain hämärissä muistikuvissa huhu jossa väitettiin Fergusonin jaWengerin tehneen jonkun cupin ottelun suhteen herrasmiessopimuksen ns. kakkosmiehistöillä pelaamisesta jossain otteluruuhkassa. En kyllä muista yhtään tarkemmin. Voin kyllä muistaa väärinkin.

  Tuosta manusta cup vastuksena sen verran, että nyt on korkea aika jo manun tilastotappiolle.

 4. Asian vierestä, kiinnittää huomiota brittimediassa käytävä massiivinenn keskustelu Rooneyn eilisestä sukelluksesta. Tätä ei olisi käyty Fergusonin aikana ja hyvä, että Manun törkeitä otteita näin pidetään esillä, eikä aina vain ulkomaalaistaustaisten pelaajien tekemisiä. Nimenomaan tämä jälkipuinti on tärkeää tuomareihin vaikuttamisen kannalta ja ajaa lisäksi painetta jälkikäteen annettavien huijausrangaistusten käyttöönotosta joskus.

  Ihmeellistä on kyllä Prestonin managerin luja Rooneyn puolustelu, vaikka sukellus on varsin selvä kaikin kriteerein.

  • Tämä on vähän kaksipiippuinen juttu. Jos Shrek ei ois hypännyt veskarin yli, vaihtoehtona ois ollut yhteentörmäys veskarin kanssa. En nyt mitenkään puolustele hiuslisäkettä, mutta kyllähän se veskari aika rajusti tilanteeseen tuli.

 5. Täytyy hieman palata tuohon omaan suosikkiin, eli Komeaan Olliin. Kaveristahan ollaan montaa mieltä, osin sen takia ettei osumia tule isoja vastaan ja osin sen takia että taustalla on kaksi sangen kohtuullista hyökkääjää Henryn ja RvP:n muodossa. Mutta jos katsotaan objektiivisesti Ollia, niin kaveri on tehnyt 2012-2013 kauden jälkeen Arsenalissa 49 maalia 116 peliin eli 0.4 maalia per peli. Tällä tahdilla oltaisiin liigassa keskimäärin 16 maalia/kausi tahdissa – olettaen että Komea Olli pelaa kaikki pelit. Viime kaudella Olli tosiaan teki tuon 16 maalia liigassa ja tällä kaudella kasassa on 7. 7 ei ole kovin kummoinen määrä ykköshyökkääjälle, sen toki myönnän mutta toisaalta takana on vain 14 peliä.

  Kysymys kuuluukin, olisiko Ollin tehtävä nykyistä enemmän maaleja noin ylipäätään vai vähemmän, mutta paino kovissa peleissä? Vai mistä se kenkä nyt puristaa? Itse olen sangen tyytyväinen Olliin. Ei se mikään Zlatan ole, mutta helkkarin kova hyökkääjä Valioliigan mittareilla. Lisäksi, jos saamme laidoilta tukea/tehoja Theon ja Sanchezin muodossa niin tilanne on suorastaan huikea. 3 pelaajaa, joilla kaikilla on edellytykset tehdä pitkälle yli 15 maalia per kausi liigassa. Ei Olli tuossa porukassa se heikoin lenkki ole.

  • Surkeaa tässä matematiikassa on se, että Giron pelipaikan tärkeimmäksi kilpailijaksi hankittiin Welbeck, joka on pelannut enemmän pelejä (aloituksia 16 vs. 9) ja tehnyt vain 4 maalia. Lukema on luokattoman huono.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s