Tulevan viikonlopun pelikierros ja Henry junnuvalmentajaksi

Nyt on aika jättää FA Cup taka-alalle hetkeksi, sillä seuraavaan kierrokseen on aikaa vielä kaksi ja puoli viikkoa. Sitä ennen on edessä muutama kierros Valioliigaa, tarkasti sanoen kolme ottelua ja myös Mestareiden liigan ensimmäinen osaottelu AS Monacon vieraana.

Viikonlopun liigakierros näyttää mielenkiintoiselta ja useampikin joukkue kolmos- ja nelossijakisassa saattaa menettää pisteitä. Tällä hetkellä kahdesta paikasta kisaa meidän lisäksi edellä olevat ManU ja Southampton sekä takana olevat Tottenham ja Liverpool. Eroa ei ole kuin viisi pistettä kolmantena olevan Manun ja seitsemäntenä majailevan Liverpoolin välillä, joten tilanne on erittäin tiukka.

Southampton ja Liverpool pelaavat vastakkain etelärannikolla sunnuntaina, joten vähintään toinen tulee menettämään pisteitä. Erityisesti Liverpoolilla ei olisi varaa hävitä tuota ottelua, sillä muutoin piste-ero alkaa kasvaa turhan suureksi.

ManU pelaa Swansean Liberty Stadiumilla ja tuon ottelun tulosta on mahdoton veikata. Molemmat joukkueet ovat olleet melko huonossa vireessä ainakin pelillisesti, mutta siitä huolimatta ManU on ottanut pisteitä melko paljon. Silti Manun tappio tai ainakin pistemenetys ei ole kovin kaukana tai ainakin näin haluaisin uskoa.

Tottenhamilla on kierroksen helpoin peli sen kohdatessa West Hamin kotikentällä. Ei tuo tietysti ole mikään automaattinen kolme pistettä, mutta veikkaan Kanen ja Eriksenin olevan liikaa huonosti viime aikoina esiintyneelle Allardycen ryhmälle.

Jos voitamme Crystal Palacen, kuten ehdottomasti täytyy, tilanne paranee jonkin verran. Sanoisin nyt olevan hyvä aika kohdata Crystal Palace, sillä managerinvaihdoksesta saatu lisäpotku on ehtinyt loppua ja jo viime viikonloppuna Selhurst Parkilla kotkien esitys Liverpoolia vastaan oli melkoisen vaisu tai ei ainakaan niin hyvä kuin aiemmat ottelut heti Pardewn tultua manageriksi.

Thierry Henry on aloittanut tai aloittamassa seurassa alle 16-vuotiaiden valmennuksessa. Tämä on ilmeisesti osa UEFA:n vai FIFA:n virallista valmentajakoulutusta, johon kaikkien aikojen paras maalintekijämme osallistuu, jotta voisi jossain vaiheessa mahdollisesti valmentaa tai englantilaistyyliin manageroida korkeimmilla sarjatasoilla.

Joka tapauksessa hienoa saada seuralegenda mukaan valmennustoimintaan ja voi vain kuvitella, minkä lisäpotkun legendan mukana olo tuo nuorille pelaajille. Kaikkein parasta on, että vasta juuri lopettaneena Henry pystyy vielä kaiken lisäksi näyttämään asioita omalla tekemisellään pelkän puhumisen sijaan.

Tänään on hiljainen päivä uutisten suhteen punavalkoisessa maailmassa, joten lopetan suosiolla tähän. Loppuun vielä kuitenkin maininta, että perjantaiksi on luvassa jotain muuta kuin allekirjoittaneen normaalipäivitys. Eero on tuolloin vuorossa, joten muistakaa ehdottomasti lukea ja miksei myös kommentoida.

4 thoughts on “Tulevan viikonlopun pelikierros ja Henry junnuvalmentajaksi

 1. Vaihteeksi tv-asiaa: maikkari ei jatka ensi kaudella Mestareiden liigan televisiointeja. Ylehän putosi kisasta jo aiemmin. Eli vaihtoehdoiksi jäävät Nelonen ja Viasat. Veikkaan Viasatia.

  Maikkari kehuu keskittyvänsä Valioliigaan. Tosin se keskittyminen voi jäädä ensi kauteen, sillä syksystä 2016 alkaa uusi sopimuskausi eikä sitä sopparia ole tehty vielä kenenkään kanssa.

 2. Tv-tilanne on kyllä huolestuttava ja toimijat tekevät jalkapallon ystävälle huonoja päätöksiä. Nelonen satsaa lätkään liikaa, sieltä tuskin rahaa liikenee jalkapalloon. Viasat ei paljon vakuuta, toistaiseksi. Maikkarin hiihto ja formulapaketti on naurettava, lätkästä ovat yllättäen hieman irtautumassa. Valitettavasti Yle satsaa jääkiekkoon Leijonien takia.

  Valioliigan ystävälle tullee normiksi, että UCL, FA cup ja itse liiga (kaljacupista puhumattakaan mutta ketä se nyt kiinnostaa?) ovat eri toimijoila ja katsoja maksaa lujasti, jos laillinen katselu kiinnostaa.

  Voi olla, että suuret liigat kaipaavat oikeuksien kaupan epäonnistumisia, jotta vapaampi myynti (ppv) tekisi lopullisen läpimurron. Nämä rajatut ja monella tapaa säädellyt oikeudet ovat aikansa eläneitä. Yleisö on kyllä valmis maksamaan, kunhan tuote on kunnossa teknisesti ja sisällöllisesti. Toisaalta se pakottanee jyvitettyjen sopimusten kuoppaamiseen, eli seurat tekevät omat sopimuksensa kuten Välimeren liigoissa onkin ollut. Kroenkehan on tähän panostanut jo pitkään, odotellut Valioliigan keskitetyn tv-sopimuksen murtumista.

  • On täysin mahdollista, että UCL, FA cup ja Liigacup ovat ensi kaudella yhdellä toimijalla eli Viasatilla. Kaksi jälkimmäistä niillä jo on. Ja kaudesta 2016 alkaen myös Valioliiga voi olla siellä. Tosin siinä vaiheessa saattavat luopua fa cupista ja liigacupista. Miksi juuri Viasat satsaisi näihin? Siksi, että ovat juuri päässeet antennitalouksiin ja tarvitsevat sisäänheittotuotteita. KHL, yöllinen NHL ja la liiga (joka näkyy myös veikkaus-tv:ssä) eivät tähän riitä. Valittettavasti ei kyllä edes Valioliiga eikä UCL, sillä lätkäliiga ja formulat ovat ainoat Suomessa maksukorttikauppaa kiihdyttävät tuotteet. Mutta Viasatin on ainakin yritettävä. Ja niillä on kokemusta Ruotsista, miten homman saa toimimaan. Ja tämä ei ollut Viasatin puolustuspuhe, mutta tuskin kukaan haluaa Nelosen Pepe Jurgensin selostavan Arsenalin otteluita…

 3. Terveiset täältä Krabilta,täältäkin onnex löyty mesta missä Arsun FA-peli oli 1.happeninki,siinä rugbyt katos nopsasti screeniltä ku peli alkoi.Nyt alkaa joukkue tervehtymään ja variaatioita ja laatua on laajalti.Manu kaatuu OT:llä ja sit cuppi on meidän.Aika tekijä saa olla joka meidät tiputtaa CL:stä.Maaleja tehdään se on varma,mut montako vastustaja tekee…Täältä noustaan,sotonit ja poolit hyytyy,manu sieltä varmaan tulee meidän lisäx 4 joukkoon.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s