FA Cupin peli maanantaille ja ontuvia siirtoselityksiä Wengeriltä

FA Cup oli tarkoitus jättää taka-alalle hetkeksi, kuten eilen kirjoitin. Täytyy kuitenkin palata aiheeseen vielä muutaman kappaleen verran. Pelipäivä on päätetty ja se on maanantai 9.3. BBC televisioi ottelun, joten FilmOn todennäköisesti näyttää ottelun. Isse voi vahvistaa asian, kun on paremmin näistä perillä.

Omasta puolestani voin sanoa, että pysyttelen mieluummin kuitenkin Sopcastin ja Acestreamin tarjonnassa. Viimeksi kokeilin tuota FilmOnin lähetystä, mutta kuva nyki ja Sopcast pelitti paljon paremmin.

Ottelun siirtäminen tai pikemmin maanantain valitseminen pelipäiväksi on nostanut paljon kritiikkiä erityisesti vieraspeleihin matkaavien goonereiden puolelta ja täysin syystä. Jälleen televisioyhtiö on valinnut sellaisen päivän ja ajankohdan, että vieraskannattajat eivät pääse takaisin kotiin pelin jälkeen junalla, kun niitä ei enää kulje sinä iltana tai yönä.

Maanantai on erityisen typerä valinta, kun lukee tämän artikkelin kuinka ottelut olisi voinut laittaa televisiointien suhteen helposti aivan toiseen järjestykseen. Ei tosin yllätä ketään, eikä ole ensimmäinen tai viimeinen kerta, kun kannattajia ei ajatella pätkääkään televisioinneista päätettäessä.

Normaalia hankalammaksi tai sanotaanko suuremmaksi ongelmaksi tekee tilanteen, että kyse on FA Cupista, jossa vieraskannattajat saavat lähes tuplasti lippuja normaaliin liigaotteluun verrattuna. Tarkka kiintiö taisi olla 8600 lippua.

Ihan puhtaasti omia aikatauluja katsoessa maanantai pelipäivänä on parempi kuin esim. lauantai tuona viikonloppuna. Joka tapauksessa jos joku sattuu olemaan Englannissa kyseisenä ajankohtana, niin lippuja luultavasti jää hyvin myyntiin normaalia suuremman kiintiön ja ennen kaikkea ottelun ajankohdan takia. Myynti alkaa huomenna kausikorttilaisille, joilla on viisi vieraspistettä, mutta ei varmasti ole kaukana, että jopa Red memberin omistavat voivat päästä lippuihin käsiksi.

Wenger on taas puhunut järjettömyyksiä tai ainakin teoillaan osoittanut tekevänsä toisin kuin puhuu. Kyseessä on siirrot ja mitkä kaikki seikat vaikuttavat tapahtuuko pelaajakauppa lopulta. Artikkelissa managerimme puhuu muun muassa kielitaidosta ja muuttohalukkuudesta uuteen maahan tärkeinä kriteereinä mietittäessä hankitaanko pelaaja.

Kuinka sitten managerimme tosiasiassa toimiikaan. Viimeisin hankitamme on brassitoppari, joka ei puhu sanaakaan englantia tai ymmärrä sitä, mutta eipä tuo näyttänyt mitään estävän. Samoin aikoinaan Reyesin haluttomuus muuttaa uuteen maahan ja pois perheensä luota oli yleisesti tiedossa, mutta siitä huolimatta managerimme oli valmis maksamaan kaverista silloisen seuran ennätyssiirron verran.

Jatketaan samalla aiheella toisen artikkelin verran. Tässä managerimme väittää, että ei hanki englantilaispelaajia muista englantilaisseuroista, koska useimmat ovat tyytyväisiä jo pelkästään päästessään Arsenalin kokoiseen seuraan, eivätkä välttämättä enää siirron jälkeen tee kaikkea kehittyäkseen, vaan ovat tyytyväisiä tilanteeseen.

Ehkä tuossa on jotain perää, mutta en todellakaan näe asiaa noin selvää. Eikö sama ole vielä suuremmassa mittakaavassa ulkomailta pienemmistä seuroista siirtyvillä pelaajilla? Samoin kuinka managerimme sitten selittää esim. Walcottin, Oxin ja viimeisimpänä vaikka Chambersin siirrot? Ai niin, mutta Southampton onkin meidän yläpuolella sarjataulukossa..

Loppuun vielä muistutus Eeron olevan huomenna päivitysvuorossa eli taattua laatua tiedossa.

2 thoughts on “FA Cupin peli maanantaille ja ontuvia siirtoselityksiä Wengeriltä

  1. Itse toivon Wengerin jatkavan pestissään vähintään seuraavat 10 vuotta. Sitten voidaan ottaa joku harjoittelemaan suurseuran managerointia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s