Ristiriitainen voitto ja lisäaika oli koitua kohtaloksi

Crystal Palace – Arsenal 1-2 (0-2)

Kolme pistettä saatiin, mutta loppu oli jälleen pelattu järjettömän huonosti. Peli oli täysin kontrollissa tai sanotaanko kotijoukkueen hyvien maalipaikkojen olleen todella vähissä. En sano meidän puolustaneen hyvin, sillä Palace pääsi aivan liian usein vetopaikkoihin jopa boksin sisässä, mutta onneksi lähes jokainen laukaus blokattiin.

Jos olisimme puolustaneet hyvin joukkueena, niin ei vastustaja olisi päässyt noin useasti laukaisupaikkoihin ja tilanteisiin, joissa tarvittiin viime hetken peitto tai taklaus. Siitä täytyy kuitenkin antaa tunnustusta, että aina joku oli loppujen lopuksi edessä ja uhrautuvasti peittämässä.

Kokoonpano oli mielenkiintoinen, sillä kentällä oli viisi erittäin hyökkäävää pelaajaa. Vieraskentällä Cazorlan ja Özilin samanaikainen peluuttaminen ei olisi oma ratkaisuni, mutta eilen toisaalta oli vähän vaihtoehtoja. Rosicky olisi voinut olla jommankumman paikalla, mutta ehkä tsekkiä säästeltiin keskiviikkoa varten. Tuskin Wengerin tietäen.

Tietysti se, että vaihtoehtoja ei ole on seurausta väärin kasatusta joukkueesta. Jos pitää joukkueessa Diabya, Rosickya, Wilsherea ja muita äärimmäisen loukkaantumisherkkiä pelaajia, niin turha ihmetellä kunnossa olevien pelaajien ja vaihtoehtojen vähyyttä.

Wilshere ei varmasti ollut avauksen vaatimassa kunnossa ja Flamini, Arteta, Ramsey ja tietysti Diaby rikki, joten ei vaihtoehtoja juurikaan ollut. Tietysti ryhmitys voisi olla jotain muuta kuin sama kiveen hakattu, mutta se nyt on turha toive. Se antaisi myös enemmän variaatioita ja mahdollisuuksia, mutta managerimme mieluummin menee aina samalla ja laittaa pelaajat väärille tai paikoille, jossa he eivät ole parhaimmillaan. Toki eilen ei ollut näin, vaan kaikki pelasivat Welbeckia lukuun ottamatta oikeilla paikoilla ja myös englantilainen pystyy laiturina pelaamaan, vaikka ei välttämättä haluaisi.

Sanchez ei ole viime aikoina ollut lähellekään parhaassa iskussa. En tiedä onko kyse loukkaantumisesta vai onko nyt vain menossa heikompi jakso? Paha sanoa, mutta eilenkin tuntui, että ehkä Walcottin olisi voinut laittaa avaukseen ja antaa Sanchezille huilia. Täytyy toivoa, että chileläinen löytää aikaisemman vireen tai edes lähelle, sillä sitä tarvitsemme ehdottomasti loppukauden osalta.

Kierroksen voi sanoa jo tähän mennessä olleen nelossijapokaalin kannalta erinomainen. ManU hävisi Swansealle, kuten vähän pystyi ennakoimaan, ja tänään Southampton ja Liverpool pelaavat vastakkain. Täytyy sanoa, että eilisen jälkeen olen lähes varma, että olemme taas kerran neljän joukossa kauden päätyttyä. Ei niinkään sen takia, että olisimme hyviä ja otteemme erityisesti vakuuttaisivat, vaan kilpailijat ovat vielä heikompia.

Olihan eilinen loppu käsittämätön ja oli vain senttien päässä, että olisi tullut uusi historiallinen sulaminen viime vuosien Tottenham ja Newcastle tasurien jatkoksi. Wenger vaihtoi taas paniikissa kaikki mahdolliset puolustajat kentälle ja vasta sen jälkeen kotijoukkue sai maalin ja ainoastaan tolppa pelasti tasoituksen. Wenger ei todella opi mitään ja taktiikka on joko kaikki hyökkää tai puolustaa. Mitään välimuotoa ei managerimme pelikirjassa ole.

Joka tapauksessa voitto on voitto. Kolme pistettä enemmän sarjataulukossa ja sijoitus ainakin hetkellisesti kolmas. Onhan tuokin jotain, mutta se ei riitä itselleni. Valitettavasti se kuitenkin riittää Wengerille ja Kroenkelle.

Mainokset

13 thoughts on “Ristiriitainen voitto ja lisäaika oli koitua kohtaloksi

 1. Näin on,tää ylenmääräinen puolustajien sisäänotto sekoitti jälleen lopullisesti meitin kenttätasapainon ja kun meillä ei ollut hyökkäyspelotetta pardew otti puolustavia pelaajia vaihtoon hieman meidän vaihtojen jälkeen.Kukaan ei tiennyt enää paikkaansa linjassa ja se oli johtaa katastrofiin,josta olisi ollut vaikeeta toipua.

 2. Mutta ei johtanut, otettiin kolme pistettä ja ollaan sarjassa kolmansia. Keskiviikkona pöllytetään ranskikset ja sitten jatketaan liigassa kolmossijan varmistamista.

  Ainiin, voitetaan matkalla myös FA Cup. Olivier G hoitaa maalit finaalissa. Btw, 8 pönttöä 11 peliin..

 3. Melko hyvällä prosentilla nämä matsit on viime kuukausina päätyneet voitoiksi. Se on ehkä se tärkein kehitys. Varmasti mukana on ripaus onneakin, mutta jos pidemmän päälle pystyy napsimaan voittoja esityksestä huolimatta, on siinä oltava muutakin kuin onnea.

  Mikä muuten olisi se, joka tätä kautta itse kullekin voisi pelastaa? Ja jos nyt lasketaan pelilliset suoritteet ja ei mietitä pelastamista siten, että parasta olisi antaa Wengerille potkut.

  Itse saattaisin olla pitää kautta onnistuneena jos liigassa nykyinen sijoitus pysyy (ja sen Chelsean voisi kotona voittaa…). CL:ssä kahdeksan joukkoon vähintään, mutta suotuisalla arvalla välierätkin voivat olla mahdollinen. Ja jos siihen päälle cupin kannua vielä nosteltaisiin.

 4. 3 pistettä ja vain pisteet lasketaan.. Oli se kuuluisa loppuminuuttien sulaminen enemmän kuin lähellä, mutta onneksemme siitä selvittiin. Peluutus, taktiset asiat ja ennen kaikkea vaihdot: siinä sitä pureskeltavaa riittää meille kaikille?
  Katsotaan miten viikon Ranskan reissu onnistuu? Tavotteena oma pää puhtaana ja vähintään 1 tehtynä. Toivotaan et Giroud osuisi myös omalla maallaan. Ja sit ei muuta kun evertonin kaatoon!
  Hienoa et muna meni häviimään swansealle, vielä kun pool ja soton nyhjäis tasurin ni alettais olla jo lähellä kauden tavoitetta (valitettavasti)

 5. 6 pinnaa liigassa liigavoittajalla häviämistä korkeintaan (tarkoittaa mm. voittoa Chelseasta), FA cupin voitto ja UCL semit, niin kausi on varsin onnistunut.

  Monaco muuten tulee tietenkin Emiraateille eli ratkaisusta pelataan sitten lohkovoittaja Monacon kotona.

 6. Kuten arvelin, Soton alkaa hyytyä. Tosin tuomarikin halusi Poolin voittoa kun ei jaellut pilkkuja kotijouukkueelle. Sen verran kuitenkin kilpailijat kompuroivat, ettei Arsenalilta keväällä mitään ihmejuoksua vaadita UCL-paikkaan.

 7. Niin, pool on viime aikoina kirinyt, Soton hyytynyt sekä Muna ja spuds aaltoilevat miten sattuu. Tosin Pool sai tänään apuja tuomarilta – ja vähän myös spudskin.

  • Mutta rehti-Kane ei tietenkään sukella, koska on Englannin maajoukkueen uusi ja ainoa toivo.

   Tämä on muuten edelleen Arsenalin heikkous. maajoukkueessa dominoivaa lädiä ei ole ja siten FA:n tuomarien varauksetonta ihailua ei ole saatavissa.

   • Aika kaukaa kaivettu heikkous.

    Mutta tuosta huolimatta pilkkuja on viime aikoina meille vihelletty ihan hyvällä prosentilla.

  • Niin, mielestäni Eduardo-kohusta vuosia sitten alkanut tuomarikirous on nyt murtunut ja mennään niin kuin muidenkin kohdalla. Eduardon ”sukelluksesta” media onnistui kyllä iskemään lujaa ja monta kertaa Arsenalia ja Wengeriä vyön alle, vaikka kyse oli siis UCL-karsinnasta Celticia vastaan. Sinänsä huvittavaa, että Eduardon tehostus oli aika vaisu ja Rooney/Gerrard ovat tehneet lukemattomia kertoja paljon enemmän ilman mitään kohua.

 8. Manuhan sai silloin Fergusonin kultavuosina 10-15 rankkaria kaudessa.

  Sittenhän joku jonka nimeä en nyt muista joka oli Fa:ssa korkeassa asemassa. Kakkospomo?(enkä jaksa kuuklata) Siirtyi uefan leippiin vaikutti myös Manchester unitedin johtokunnassa.
  Ferguson ja tämä toinen mätäpaise, kun saatiin ulos englantilaisesta jalkapallosta, Niin siitä tuli edes vähän rehellisempää.

 9. Onhan Arsenal tällä kaudella saanut hämmästyttävän paljon pilkkuja. Eilen Sotonilta oli viety jo kaksi pilkkua ennenkuin pelikellossa oli 4 minuuttia täynnä :). Toki sitten vastaavasti Pooliltakin vietiin ainakin yksi. Viikonloppu kokonaisuudessaan satoi Arsenalin laariin varsin hyvin. Ohjelma jatkuu myös ensi viikonloppuna jossain määrin suosiollisena kun City vierailee Anfieldillä. Parin viikon päästä Sotonilla on Chelsea ja Manu isännöi Spursia. Loskanvalkeille tämä viikko lienee aika iso vedenjakaja, jos lähtö tulee torstailiigasta ja sunnuntaina Chelsea antaa tukkapöllöä Wembleyllä, niin johan alkaa selkäranka katkeamaan. Jos Arsenalin tuloskunto pysyy vähääkään samanlaisena, niin kevään perinteinen juhlapäivä saattaa osua taas huhtikuulle. Toki oma tekeminen tässä nyt pitää keskiössä olla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s