Invincibles dokkari ja pari sanaa tappotaklauksista

Edelleenkään tätä kirjoittaessa ei ole Wengerin ottelua edeltävää lehdistötilaisuutta pidetty, joten tarkemmat kokoonpanouutiset jäävät huomisen ennakkoon. Silti mitään suuria yllätyksiä ei pitäisi olla luvassa, vaikka meidän kohdalla yksi tai kaksi yllättävää loukkaantumista on aina mahdollista.

Loukkaantumisista puheen ollen vastustajamme tilanne on myös kaukana parhaasta jos näitä uutisia on uskominen. Jopa kuusi pelaajaa saattaa olla sivussa, ehkä todennäköisempää on kuitenkin, että vähintään pari pelaajaa parsitaan kokoon keinolla millä hyvänsä.

Tietysti se jos Monacolta on useampi avainpelaaja pois helpottaa urakkaa, mutta vaikka ranskalaisilla olisi kaikki kunnossa, niin meidän on pystyttävä hoitamaan jatkopaikka. Yksinkertaisesti jos emme pysty edes tästä otteluparista jatkamaan, niin silloin olemme täysi turisti tässä Euroopan ykköskisassa.

Tappiottomasta liigakaudesta 2003-2004 on tehty uusi dokumentti Invincibles. Eilen dokkarin ensi-illassa oli paikalla joukko pelaajia tuolta ajalta. Tänään illalla dokumentti on katsottavissa Skyn kanavilta ja tuskin kauaa menee ennen kuin se on nähtävissä muualtakin. Saattaa ihan hyvin löytyä jo nyt jostain netin syövereistä. En ole ehtinyt etsiä, mutta jos joku on jo löytänyt, niin laittakaa linkkiä kommentteihin.

FA:lta on homma karkaamassa aivan lopullisesti lapasesta tuomioiden ja ylipäätään tuomaritoiminnan suhteen. Viimeisimpänä tämä Barnesin Maticiin kohdistunut tappotaklaus, josta ei tullut mitään Burnleyn pelaajalle ja Matic sai vähintään kolmen ottelun pelikiellon reaktiostaan, joka oli täysin ymmärrettävä.

Jos ja ilmeisesti kun FA jatkaa tällä linjalla eli missään tuomioissa tai tuomioitta jättämisissä ei ole mitään logiikkaa tai pienintäkään järkeä on helppo kohta nähdä tapahtuvan jotain vakavampaa. Joku taklaa jossain vaiheessa vaarallisesti toista pelaajaa, loukkaantuu pelaajaa tai ei, ja seuraavaksi kostetaan samalla mitalla. Näin ollen pahimmassa tapauksessa parin pelaajan ura on vaakalaudalla sen takia, että FA ei edes halua puuttua näihin räikeimpiinkään ylilyönteihin millään tapaa, vaan päästää jopa tekijät ilman mitään rangaistusta tai sitten säälittävällä kolmen ottelun pelikiellolla.

Yleensä Mourinho on raivostuttava kitisijä tuomariasioissa, mutta tässä viimeisimmässä tilanteessa on kaikkien etu jos jokin muuttuisi asian saadessa laajaa julkisuutta ehkäpä maailman seuratuimman managerin toimesta. Epäilen kuitenkin vahvasti, että mikään muuttuu.

Tietysti kolikolla on kääntöpuoli, joka ei tietysti tee tappotaklauksista yhtään sen lievempiä, mutta tekee Mourinhosta ääliön. Chelsea managerin kommentit olivat aivan erilaisia, kun viime kaudella Mikel taklasi erittäin rumasti Artetaa. Tuolloin sinisten käskyttäjä kuittaisi asian sanomalla jalkapallon olevan miesten peli. Ehkä jonkun toimittajan olisi syytä muistuttaa Mourinhoa noista kommenteista.

Joka tapauksessa pahasti näyttää, että ennemmin tai myöhemmin pitää tapahtua todella jotain räikeää ja erityisen brutaalia ennen kuin nykyistä rangaistuskäytäntöä edes harkitaan millään tapaa muutettavaksi. Toivottavasti tuossa vaiheessa uhrina olevat pelaajat eivät ole meiltä Eduardon ja Ramseyn tapaan.

Mainokset

5 thoughts on “Invincibles dokkari ja pari sanaa tappotaklauksista

  1. Ville puhuu ihan asiaa. En voi mitenkään ymmärtää FA:n lähestymistapaa jälkikäteen annettaviin rangaistuksiin. Jos pelin aikana teknologiaa ei haluta käyttää niin vähintä olisi videotarkastusten pohjalta annettavien jälkiseuraamusten käyttöönotto. Mielestäni törkeästä taklauksesta tulisi aina saada teon kanssa linjassa oleva rangaistus riippumatta siitä, miten tuomari on toiminut ottelutilanteessa. Keltaisten korttien muuntaminen punaisiksi pitäisi olla mahdollista. Jälkitarkastuksissa tulisi myös voida antaa keltaisia kortteja rikkeistä, myös sulketamisista, jolloin kroonisimmat sikailijat ja hyppyrotat saisivat sitten korttitilin täytyttyä ansaitsemiaan lepovuoroja. On tosiaan käsittämätöntä, että koko jalkapallomaailman päätöksentekijät vaikuttavat kaikin tavoin vastustavan lajin viemistä oikeudenmukaisempaan suuntaan. Muissa lajeissa kun näyttäisi olevan pyrkimys reiluuteen.

  2. Lauantaina vaihtopenkillä istuminen oli ilmeisesti sen verran rankkaa, että Wilshire ei ehkä ole käytettävissä huomenna. No, eipä pitäisi olla asiaakaan aloitukseen.

  3. Korjatkaa jos oon väärässä mutta käsittääkseni noissa FA:n jälkkärituomioissa homma menee niin että jos tuomari on tilanteen nähnyt eikä ole kortilla asiaan reagoinut niin FA:n kädet on tällöin sidotut. Olettaen siis tässä tapauksessa ko. ottelun tuomari tilanteen näki ja jo jostain syystä ei sitä laputtanut. Jos taas tuomari ei olis tilannetta nähnyt ja myöntää sen niin FA vois rangaista jälkikäteen asiasta kunnolla.

  4. City sulaa taas painepelissä. Olisi saanut Barcelonan kultapossukerho tippua. Mutta nyt telkkari kiinni ja mietiskellään vaikka huomista Arsenalin näytöstä.

    Nythän pitäisi olla se kokeneen ja älykkään valmentajan näytönpaikka. Monaco vastustajana on ollut tiedossa 2 kk ja miehistöä on voitu valmentaa kohtaamiseen huolella. Oma pää puhtaaana dominoivalla esityksellä ja pari maalia Monacon verkkoon, niin Wenger voi minusta olla tyytyväinen ratkaisuottelun lähtökohtiin. Nyt pitäisi valmentaa rento ja rohkea hyökkäyspään esitys ja välttää arsenalmaiset alakerran jäätymiset ja kardinaalivirhet. Henkinen puoli tässä minusta ratkaisee, Arsenal on materiaaliltaan jonkin verran kuitenkin parempi ja UCL-kokeneempi.

  5. Joo, loppuhetkiä ei tällä kertaa kuudella puolustajalla, kiitos. Ja erityisesti siksi, koska mä oon huomenna Grovella.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s