AS Monaco Grovelle Mestareiden liigan jatkuessa

Mitään ihmeellistä ei kuultu kokoonpanon ja loukkaantumisten suhteen. Wilshere ei ilmeisesti ole mukana eli on edelleen loukkaantunut. Wenger yritti kieltää tämän ja mahdollisen takapakin kuntoutuksessa, mutta vaikea sitä on selitellä mitenkään jos pelaaja ei ole pelikuntoinen.

Parempia uutisia sen sijaan tuli muun muassa Oxin, Flaminin ja Bellerinin kohdalla tai näin ainakin ymmärsin virallisilta sivuilta eli kaikkien pitäisi olla pelikuntoisia ja viimeksi mainitun pitäisi mennä suoraan avaukseen.

Oikeastaan ainoa kysymysmerkki on näin ollen pelaako Özil vai Rosicky keskikentän kolmikossa. jos valinta on Rosicky, niin Özil on laidalla ja jos taas saksalainen on keskellä tarkoittaa se Welbeckin tai Walcottin nousevan avaukseen.

Ospinan pelikunnon kanssa on ollut pientä epävarmuutta, mutta ilmeisesti kolumbialainen on pelikuntoinen. Silti joka pelissä mies tuntuu vähintään kerran jos ei useamminkin tarvitsevan hoitoa ja viime pelien perusteella ei ole kuin ajan kysymys milloin loukkaantuminen tulee.

En tiedä paljoakaan illan vastustajasta. Monacon pelaajistosta omaan silmääni erottuvat nimet Carvalho, Moutinho, Kondogbia, Berbatov ja Toulalan, joista viimeisin on pelikiellossa tänään. Carvalho entisenä Chelsean topparina on Berbatovin ohella pelaaja, jonka esityksiä vastustajan riveistä on nähnyt eniten.

Molemmat entiset valioliigapelaajat ovat kuitenkin uransa ehtoopuolella tai näin ainakin voisi olettaa. Tietysti Monacon puolustus on pitänyt erityisesti Mestareiden liigassa, mutta myös Ranskan liigassa erinomaisesti eli ei Carvalho voi olla aivan surkeasti esiintynyt.

Hyökkäyspäässä sen sijaan vastustajallamme on maalinteon kanssa ollut suuria ongelmia ja tätä ei tarvitse hirveästi ihmetellä Berbatovin ollessa ykköskärki. Berbatov on maaginen parhaimmillaan, mutta noita päiviä on tuskin viime vuosina enää sattunut kovin usein ja toivottavasti ei tänäänkään. Moutinho ja Kondogbia ovat kelvollisia keskikenttäpelaajia ja molemmat on vuosien varrella useampaankin otteeseen yhdistetty siirtohuhuissa meihin.

En ole seurannut Ranskan liigaa oikeastaan tarkemmin, joten paremmin tietävät korjatkaa jos ja kun unohdin mainita vastustajamme riveistä muita avainpelaajia. Veikkaisin tämän illan ottelun käsikirjoituksen olevan selvä. Monaco tulee puolustamaan tiiviisti ja suhteellisen alhaalla luottaen pitävänsä nollan jälleen kerran. Sitten erikoistilanteista tai vastaiskuista vastustamme hakee arvokasta vierasmaalia.

Toivottavasti emme sorru perinteiseen ongelmaan eli pidämme palloa hallussa valtaosan, mutta se ei johda juuri mihinkään. Viime aikoina pallonhallintamme on ollut vähäisempää ja hyökkääminen nopeampaa ja selvästi suoraviivaisempaa. Toivottavasti myös tänään näin ja se saattaisi myös pakottaa tai rohkaista vierasjoukkueen nostamaan kenttäryhmitystä hiukan ylemmäksi, joka puolestaan voisi avata myös meille vastaiskupaikkoja.

Vaikea nähdä tänään ottelussa tulevan montaa maalia, joten ensiarvoisen tärkeää on pitää oma pää puhtaana. Vierasmaalit ovat suuressa arvossa, jopa liian suuressa, nykyisillä säännöillä eli niitä ei saisi vastustajalle antaa tai sitten on pakko onnistua tekemään kolme maalia itse.

Helppoa peliä en odota, mutta pakkohan tämä olisi pystyä hoitamaan. 1-0 kelpaisi ja antaisi hyvät lähtökohdat kolmen viikon päästä pelattavaan toiseen osaotteluun.

COME ON YOU GUNNERS!!!

Mainokset

52 thoughts on “AS Monaco Grovelle Mestareiden liigan jatkuessa

 1. Yes, kompataan edellistä!
  Tänään vähintään 1-0 voitto ja EI anneta vierasmaalia patonkipojille. Nyt näytetään mistä puusta Tykkimiehet on veistetty.
  C’mon Gunners!

 2. Team in full: Ospina, Bellerin, Koscielny, Mertesacker, Gibbs, Coquelin, Cazorla, Alexis, Ozil, Welbeck, Giroud

  Subs: Szczesny, Gabriel, Monreal, Chambers, Rosicky, Oxlade-Chamberlain, Walcott

 3. On tää kyl synkkää, kun uefan matseissa ei stadionilla saa myydä olutta. Täysin ristiriidassa suomalaisen alkoholipolitiikan kanssa…

   • Vai on welbeck syrjäyttäny walcotin taas.onneks myös gibbs avaa.

   • Sehän oli selvä jo siinä, kun Welbeck vaihdettiin yllättäen jo reilun tunnin jälkeen liigapelissä.

 4. Ihan hyvä kokoonpano muuten, mutta puolustavana hyökkääjänä Welbeckiä odottaisi ennemmin vierasmatsiin avaukseen. Tänäänhän pitäisi värkätä pari maaliakin tiukasti puolustavaa vastustajaa vastaan. Olisi Theon paikka.

  • Ilmeisesti. Saa oikein kunnolla höristellä korvia että kuulee Ooospina-huudon. On vain Innasen tavallistakin vaisumpi tilastoselostus.

 5. Nyt jos toi harmaatukka on vähääkään hereillä niin vaihtoja kehiin, maaleja tarvitaan ja monta. Eikä mitään 70+ vaihtoja!

 6. Ei ole sitten yli 30 vuotta valmentanut Wenger keksinyt paljon mitään Monacon tiiviin puolustuksen murtamiseksi, vaikka kaikki maailman aika ja mahdollisuudet oli. Arsenal näyttää siltä kuin vastustaja oli selvinnyt vasta eilen.

  • Niin, maalin tekeminenhän on suoraa seurausta toisen pelien katsomisesta! Miten olisi sitten pitänyt tehdä? Oli nopeita ja hitaita hyökkäyksiä, keskityksiä ja muutama paikka missä vastustaja vime hetkellä pääsi väliin! Mutta onneksi valmentaminen on täältä katsottuna niin helppoa, pelkää toisten pelien katsomista ja vaihtojen tekemistä ennen 65 min. koska ne kuitenkin ratkaisee kaiken.

  • Jos harmaahapsi ei tee heti vaihtoja ja muuta taktiikkaa, niin ei tästä mitään tule! Tällä hetkellä pelottaa toisen jakson alku enemmäm kuin ensimmäisen…tässä sitä Tosifania taas mitataan…reilu 45 min jäljellä 1. peliä, nyt ei muuta täysi rähinä päälle ja vähintään 2 maalia tauluun. Ugh!

 7. Noin 34 sekuntia oli ottelua takana, kun manageriamme kuvattiin lähetykseen. Ilme oli klassinen, se oli Arsenalin ilme. Sen lähes 20 vuotta kun olemme rakentaneet jatkumon Euroopan eliitissä, olemme rakentaneet roolin täysin tätä myyttistä jatkumoa vastaan.

  Aivan se ja sama miten sitä kutsutaan, mutta kaverin topparin paidan selässä voisi lukea Moisander, ja me olisimme yhtä ’ulkona’ kaikesta 20 vuoden myyttisestä pelotteesta.

  Haluammme uskoa, minäkin yli neljännesvuosisadan kokemuksella, että kyllä täältä tullaan. Mutta on se helvetin masentavaa, että kaverin riveissä edustaa lähes eläkeikäinen mökkiläinen siinä toivossa, että saisi särkisoppansa, ja meidän kaviaarihemmot kadehtii taitoa tappaa hirvi siihen tarkoitetulla kiväärillä..

  Koska he eivät osaa käyttää sitä..

  Vaikka se on vyöllä.

  • 0-2, ei tästä ole enää tennislukemat kaukana…ken leikkiin ryhtyy, se leikin kestäköön
   Mielenkiinnolla jään odottamaan huru-ukon koottuja selityksiä lehdistö tilaisuudesta!

 8. Giruoud näyttää taas todellista tasoaan tiukassa paikassa. Kunhan Boroa vastaan verkko heiluu niin hyvä tulee

 9. eikä siinä mitään vaikka Wengerin käsikirjaa luettaisiin kun pelaajat menettelee palloja miten sattuu.. no jostain valmistautumisesta tuo varmasti on kiinni, jolloin taas voidaan osoittaa Wengeriä.

 10. Tää on varmaan wengerin taktinen veto tiputtautua jo tässä vaiheessa kisasta ulos niin jää turhat pelit keväältä pois että päästään keskittyy täysillä nelossijapokaalin metsästykseen!

 11. No ei me oltais tätä pokaalia voitettu kuitenkaan…..vittu ihan sama tippuu jo nyt. Saatanan masentavaa. Kaikilla jengeillä joita kannatan menee tällähetkellä vitun hyvin. PERKELE.
  Lopetan urheilun kattomisen ja rupeen vittu kutomaan vaikka sukkia (enkä todellakaan käytä punaista lankaa ikinä)

 12. Eikä pelkästään tässä me olla ihmeissämme, BBC:n pollissa 86% vastaajista uskoi Arsenalin menevän tästä jatkoon. Heikoin lohkovoittaja kyseessä ja silti Arsenalin pelaajilla käpy jäätyy totaalisesti heti avausmatsissa. Nähdyn perusteella Monacolla ei ole homma eikä mitään puuduttaa Arsenal nollille kotonaan.

 13. Semmosta sitte tänään… Monaco hyvä, Arsenal helvetin huono. Eka reilu puolituntinen peli oli hallussa vaikka maalipaikkojen luominen olikin vaikeaa. Sen jälkeen kyykkäs ja pahasti. Kondogbia pelasi loistopelin mutta maali oli tuuria. Riitti kuitenkin nujertamaan henkisesti Arsun. Kaikki pelas heikosti, silti tekee mieli nostaa topparit, Giroud ja Cazorla esille, ne pelas ihan päin helvettiä. Mitä siinä oli, joku 4-5 hyvää maalintekomestaa, mutta ei saa pojat sisään. Ja alakerrassa koittavat sitten tehdä kaikkensa lahjoittaakseen lisää vierasmaaleja. Kirsikkana kakun päällä Ospina hörppää lisäajalla vielä kolmannen. Szczesny takasi kiitos…

 14. Ospina penkille, kiitos. Paljon isompi virhe mitä Szczesny teki.

  En pysty tajuamaan, miten kollektiivinen pupellus ja alakerrran totaalinen luhistuminen (osa CXI) ei ole valmennuksen vika. Nyt viimeistään kirkastui, miten turha kisa UCL on nykyään Arsenalille. Keskinkertainen ranskalaisjoukkuekin näyttää Chelsealta kun tosipeleissä tulee Arsenal vastaan.

  • On se valmennuksenkin vikaa. Mutta ei Merten, Kosin ja Cazorlan otteita voi kyllä pelkästään sen piikkiin laittaa. Kyllä siellä oli räikeitä yksilövirheitä aivan liikaa. Sitä en ymmärrä, että hajosko se kasetti oikeasti siiheen ekaan maaliin? Siihen asti alakerran pelaaminen oli ihan solidia, ei Monaco päässyt paikoille.

 15. Onneksi ei ollut hölkkä-Mikel ja kroonisen väsynyt Flamini pelaamassa. He voivat pakata kesällä ja Wenger hankkia esim. Schneiderlin kesällä. Nämä pelit vaativat kahta osaavaa pelaajaa pohjalle, jottei kolmea sentään mene omiin. Coq ei ole tarpeeksi kokenyt eikä muutenkaan pelaaja, joka hoitaa yksin koko pohjan kovissa peleissä. Jatkoa ei voi juuri koskaan voittaa ensimmäisessä osassa, mutta sen voi hävitä helposti, kuten naivisti pelannut Arsenal tänään.

 16. Ennen toista osaottelua on onneksi FA-cupin pahin kanto kaskessa jo selvitetty. Ainakaan Wenger ei lähde reservimiehistöllä Manchesteriin, koska tämän kohtalo on jo päätetty.

 17. Tulipahan sit ekan kerran todistettua tappio paikanpäällä. Tosin 4-4 spudsin kanssa oli pahempi ketutuksen aihe.

  Wenger on vanha, väsynyt puusilmä. Coq joutui avaamaan peliä huomattavasti enemmän kuin valkussa ja eihän coq sitä osaa. Ox ois pitänyt ottaa paljon aikaisemmin kentälle. Mut samapa tuo, kolektiivinen sulaminen.

  Onneks on Twelve Pins.

 18. Tää on kaikkein pahin fiilis kun ihan täysillä uskoo kannattamaansa joukkueeseen ja on ihan varma, että tästä mennään jatkoon ja sitten se tulee tällainen paskaryöppy niskaan. Mitä vittua tässä seurassa tapahtuu? Mertesacker on meidän kapteeni. Se kertoo kai kaiken oleellisen.

 19. Alussahan tuossa Wengerin paketissa peli toimi jotenkuten eli ainakin siten, että Monacon hyökkäys oli kurissa. Ja idea oli, että vaikka pallo pyöri hitaasti, niin Giroud teki nöyrästi töitä ja teki tilaa, jotta Welbeck saattoi juosta vapaasti boksiin. Tuhnu-Danny munasi karkeasti kuitenkin puolittaiset paikkansa eikä Monacon maali ollut vakavasti uhattuna. Ymmärrän kuitenkin jossain määrin Welbeckin valinnan, sillä Theo ei ole luontainen boksiinjuoksija, siis irtopalloihin. Sääli, ettei Welbeckinkään ajoitus ole mitenkään täydellinen, kaukana siitä. Aikainen avausmaali, peli olisi ollut varmasti toinen, mutta Monaco tiesi ja esti sen ja oli selvästi parempi ja paremmin valmistautunut.

  Julistan kauden jo pettymykseksi, sillä paraatikisassa Arsenal joutui täydellisen nolatuksi ja taas tuli haavoja nuoltavaksi pariksi vuodeksi vähintään, mitä tulee tässä kisassa tästä nousemiseen.. Harmittaa, että oma suosikkiseura on vitsi Euroopan jalkapallon paraatitapahtumassa. Viime kaudellahan tuli se täysnolaus valioliigassa.

 20. Jatkan vielä coq-teemasta. Kun coqia ei aiemmin vaihdettu, wengerin olisi pitänyt ratkaista, miksi hyökkäyssuuntaan pallo on turhan usein coqilla. Missä cazorla? Missä özil? Miksi Sanchez on muuttunut tehottomaksi pallonmenettäjäksi?

  Äh, twelve pinsissä pyörii, ilman ääntä, Invisbles-dokkari. Martin Keown! Kunnon Nistelrooy-kurmotus ottelun jälkeen, kun Nisse oli ensin hankkinut Vieiralle ulosajon ja sit kalastanut myöhemmin rankkarin, jonka nisse potki yläputkeen, 0-0 apinanraivolla. Martinkeownit on nyt kateissa.

  • Toivottavasti tässä ei nyt Wenger yritä piiloutua sen alle, että Ramsey loukkaantui. Kieltämättä jälkivisaus houkuttaa ja alkaisi mielellään jankuttaa sitä, ettei yhdellä kokemattomalla ankkurilla mennä näihin peleihin, koska silloin nollaa ei voida pitää. Myös selvästi laitapakeille annetut nousuvapaudet olivat kohtuuttoman rajuja. Ilmeisesti Wenger todella unelmoi 4-0 tyrmäyksestä ja glorian noususta kohti kisan suosikkeja.

   Sinänsä olen sitä mieltä, että sekä Ramsey ja Wilshere ovat syöttövarmuudeltaan riittämättömiä nimenomaan kireisiin huippupeleihin. Harhasyöttöjä tulee Ramseylle liikaa ja Wilshere ei muuten vaan osaa luopua ajoissa pallosta.

 21. Tuo 4-1-4-1 jossa Santi ja Özil ylempänä saattaa riittää tuurivoittoon jostain Crystal Palacesta mutta Coquelin ei vain pysty hoitamaan pohjaa yksin. Wilshereä tai Ramseytähän tuo huutaisi.

 22. Täs ois wengerille ainakin yksi oppimisen paikka: kun vastustaja kaventaa 1-2:een, ei panikoida vaan jatketaan omaa peliä (ja tehdään se kolmaskin…).

 23. Perseelleenhän se meni, mutta maailmanlopunmessiaat voisi silti rauhottua. Itseäkin vitutti aivan suunnattomasti eilen (ja sama jatkuu), mutta olihan tuossa myös Monacolla aika helkkarin kova tsäkä mukana. Eka maali, kolmas maali. Ei ne mitään taitomaaleja ollut. Edes se kolmas.

  Välillä pomppii ja välillä ei. 90min jäljellä ja Ranskasta pitää hakea 3-0 voitto. That’s it. Eilisen kaltaisella epävarmuudella se ei ole irtoamassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s