Tärkeimmät tulokset saatiin ja ne olivat hyviä taas kerran

Keskiviikon tappio ja siitä seuraava väistämätön tippuminen Mestareiden liigasta on unohdettu viimeistään eilen Wengerin ja seuran johtoportaan osalta. Talouspuolelta saatiin lukuja viimeisen julkistetun puolen vuoden osalta ja tulot nousivat kyseisellä ajanjaksolla yli 10 miljoonaa.

Tämä viivan alle jäävä tulos on se ainut, jolla on jotain väliä Wengerille ja Kroenkelle. Seuran tilillä on vaatimattomat noin 140 miljoonaa puntaa uusimpien lukujen mukaan. Eihän tuota kannata käyttää vahvistamaan joukkuetta ja vaihtamaan manageria, kun nykyiselläkin tavalla kannattajat ovat tarpeeksi tyhmiä ja maksavat kaudesta toiseen maailman kalleimpia lippuja, vaikka tarjolla on aina vain samaa keskinkertaisuutta vailla mitään yllätyksiä.

Gooner-lehden nokkamies Kevin Whitcher paljasti muuten viimeisessä otteluraportissaan järkyttävän faktan Wengerin palkasta. Kahdeksan miljoonan vuosipalkka on ollut tiedossa ja sekin on moninkertaisesti liikaa, mutta tämän lisäksi managerimme saa kolmen miljoonan bonuksen vuosittain Mestareiden liigaan selviytymisestä. Eipä tarvitse ihmetellä mikä on ainut tavoite ja miksi Wenger on keksinyt tämän nelossijapokaalinimityksen.

Ei tässä ole mitään järkeä. Wengerille 11 miljoonaa kaudesta ja mies on suurimman osan ajasta pihalla kuin lumiukko, eikä halua oppia uutta tai ottaa opiksi virheistä. Kaikki vähänkään menestyvät nykyvalmentajat lukevat manageriamme kuin avointa kirjaa ja kerta toisensa jälkeen suurin piirtein samoilla aseilla hakevat voiton tai jatkopaikan riippuen kilpailusta.

11 miljoonalla vuodessa saisi lähes kenet tahansa managerin maailmasta. On aivan naurettavaa väittää, että ketään ei olisi saatavilla. Tuo on niin järkyttävä summa, että vähän pienemmälläkin melkein kaikki liikkuisivat ja on paljon helpompi nimetä ne, joita ei saataisi. Mourinho, Ancelotti, Guardiola ja ehkä pari muuta, mutta loistavia vaihtoehtoja olisi lukuisia jos vain todella haettaisiin muutosta ja haluttaisiin menestyä.

Loppuun vielä korvaamaton managerimme harkitsee Diabyn kanssa jatkosopimusneuvotteluja ensi kuun aikana. Hienoa, eipä se riitäkään että ranskalaiselle on maksettu palkkaa parikymmentä miljoonaa saamatta käytännössä mitään takaisin. Joku nelivuotinen jatko selkeällä palkankorotuksella sopisi oikein hyvin managerimme toimintatapoihin.

The Swiss Ramble on julkaissut oman kirjoituksensa viimeisimpiin talouslukuihin liittyen. Asiantuntevaa tekstiä kuten aina ennenkin. Jos seuran taloustilanteesta haluaa lukea, niin nämä Ramblen kirjoitukset ovat olleet parhaita mihin olen itse törmännyt.

Päätetään tämä päivitys seuran puheenjohtajan kommentteihin joiden olettaisi olevan vitsi tai mustaa huumoria, mutta valitettavasti näin ei taida olla:

On the field, the team has produced some strong results and the squad is looking fit and better balanced.

15 thoughts on “Tärkeimmät tulokset saatiin ja ne olivat hyviä taas kerran

 1. Aiemmin manageri, seura ja pelaajat oli perseestä. Nyt myös fanit on tyhmiä.
  Mikähän tässä seurassa bloggaajaa oikein viehättää?

 2. Suosittelisin Villelle käyntiä Crystal Palacen otteluun.siellä ei unelmoida minkäänmoisista pokaaleista,mutta tunnelma on todella hurja.Tää ryhmä tuntuu olevan täysin pokaaleilla hemmoteltu seurakunta,täynnä toinen toistaan pahempia valittajia.Minä tulen käymään tämän kauden aikana vielä ainakin kolmeen otteeseen kotistadionilla,olen mää niin saatanan tyhmä ja nautin joka vierailusta.Arsenal on minun seurani ja rakastan jalkapalloa,tappiot kuuluvat tähän lajiin ja vaikka ne sattuvatkin,ei ole henki ainakaan velä mennyt.

 3. Ja juupas eipäs jatkuu. Fanittaminen vai kannattaminen – siinäpä miettimistä, mikä niillä on erona. Aiheesta tänne joskus kolumnoin, joten ei siitä enempää.

  Mä maksoin 133 euroa Arsenal-Monaco-flabasta ja jos kannattamani seura pelaa surkeasti, katson voivani olevan oikeutettu sitä kritisoimaan. Ja vaikka en olisikaan maksanut, ihan sama juttu. Sen sijaan toisen mielipiteen, jopa kannattajaryhmän, dissaaminen, mitä se on? Valittamista? Hmm.

  • Niin,täällähän on lanseerattu tää ”fanipoika”,joka on hieman säälittävä ja ei ymmärrä pelistä niin paljon ku nää ylikriittiset.Täähän on kuin suomalainen jalkapallokatsomo pienoiskoossa,parhaat valmentajat,seurajohtajat ja jopa urheilukirurgitkin löytyvät täältä ja ”me on hävitty tää peli”-asenne on vallalla.Facen puolella olevat kommentoijat on lytätty kerta toisensa jälkeen,siellä on kai liian hauskaa ku pitäs vaan murjottaa siihen saakka ku venkeri lähtee.Ja lopuksi Isse mitä toi flapa tarkoittaa !!??

 4. Vertailu esim. Palaceen ontuu pikkasen, koska palacen resurssit on ihan toista kuin arsenalin, ja pelkkä valioliigassa säilyminen on pokaali heille. Arsenalin kannattajat maksavat niitä kuuluisia kalleimpia lippujen hintoja, organisaatio on vakavarainen ja kaikin puolin puitteet on maailman huippua.

  Wenger & co. touhu vaikuttaa ainakin mun mielestä juuri siltä, että tyydytään nyt siihen nelossijapokaaliin ja poimitaan 3 miljoonan bonari pois. Resursseja ei hyödynnetä maksimaalisella tavalla ja se tässä on pahinta. Kaiken muun ollessa toptop-laatua, myös manageri pitäisi päivittää 2010-luvun huipputekijäksi. Nyt puikoissa on 1990-luvun, nippa nappa 2000-luvun alun, huippu.

 5. OOKOOG, oot just noita Villen tarkoittamia tyhmiä kannattajia kun maksat kalliit liput keskinkertaisuudesta ja minä myös.
  Mutta kuten täällä on todettu onneksi kaikki kannattaminen on sallittua ja me voidaan hurrata Emiratesilla aina kun siltä tuntuu vaikka tyhmäksi haukuttaisiinkin.

 6. Olemme kannattajia, olemme fanittajia, meillä on joukkue ja meillä on valmentaja. Lisäksi tämä on kilpaurheilua. Minun on vaikea uskoa argumenttia, etteikö joukkue ja valmentaja haluaisi muuta kuin voittoa ja menestystä. Sitten on resursseja, toisilla enemmän ja toisilla vähemmän ja joskus joukossa on jopa vastustaja, jolla on myöskin tavoitteena voitto.

  On pettymyksiä, ilon hetkiä, mutta veri on sakea ja punainen!

  COYG!

  • Just näin. Enkä ole koskaan havainnut Villen valittavan muiden kommenteista. Ja kun ville sanoo, että tyhmät kannattajat maksavat maailman kalleimpia lipunhintoja, pitää sen verran ymmärtää sarkasmia, että hän tarkoittaa myös itseään.

 7. Fb:stä puheenollen: Siellähän käydään tällä hetkellä hyvinkin kiivasta keskustelua invincibles-topicissa. Kuten jo joskus syksyllä (vai jo aiemmin?) totesin, en enää kommentoi fb-kommentteja. Mutta sen voi sanoa, että keskustelu on siellä monipuolistunut.

 8. Kauden komeetoilla on nyt hankalaa, länsikinkku ja soton otti tänään pataan. Muna valitettavasti, mutta odotetusti voitti. Tän kierroksen jälkeen voi olla enää 3 ”pokaalin tavoittelijaa”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s