Oliver maanantain tuomari ja Özil juoksutilaston ykkönen

Maanantaille ajoittuva FA Cupin ottelu tarkoittaa viikonlopun menevän ilman peliä. Ei se toisaalta huono asia ole tässä tapauksessa, sillä pahoin pelkään tuloksen olevan se normaali. Eipä näin mene ainakaan viikonloppu piloille. Tosin epätodennäköisessä voittotapauksessa juhliminen on myös vähäisempää kuin vaikkapa lauantaina pelattavassa ottelussa.

Kävin tarkistamassa kuka oli valittu tuomariksi maanantaille. Olin lähes varma Rileyn valinnan olevan taas kerran jompikumpi D-miehistä eli Dowd tai Dean. Näin ei kuitenkaan ollut ja se on aina positiivista. Michael Oliver tulee tuomitsemaan ottelun ilman viime hetken muutoksia tule.

Oliver oli vielä jokin aika sitten liigan nuorin tuomari ja saa nähdä pystyykö mies viheltämään kovassa paikassa tasapuolisesti vai onko linja normaali Manua selkeästi suosiva höystettynä perinteisellä rankkarilla. Itselläni ei ole hirveästi muistikuvia Oliverista meidän peleissä, joka on varmasti vain positiivinen asia. Ei mies missään tapauksessa mikään Dowd tai Dean ole ja se on jo paljon.

Useasti ja välillä varmasti aiheestakin laiskaksi ja välinpitämättömäksi haukuttu Özil on viime peleissä juossut eniten pelaajistamme. Tämä fakta käy ilmi The Telegraphin artikkelista. Loukkaantumisen jälkeen kentille palattuaan Özil on ykkönen juoksutilastossa ennen Cazorlaa ja Coquelinia.

Useasti Özilin kehonkieli hämää ja saa vaikuttamaan saksalaisen laiskalta, vaikka hyökätessä ennätyshankintamme on erittäin aktiivinen sekä pallon kanssa että ilman. Toinen asia on tietysti aktiivisuus puolustussuuntaan. Siinä olisi varmasti parannettavaa. Tällä en tarkoita, että Özilin pitäisi olla taklaamassa ja riistämässä palloa esim. Coquelinin tapaan.

Oikein roolitetussa joukkueessa alapuolella pelaisi kaksi tai vähintään yksi puolustava keskikenttäpelaaja ottelusta riippuen. Valitettavasti meillä näin ei ole kuin välillä, sillä joukkueessa ei ylipäätään ole Coquelinin lisäksi yhtään kelvollista puolustavaa keskikenttäpelaajaa. Silti puolustussuuntaan Özilin olisi syytä hiukan nostaa tasoaan ja tarjota enemmän apuja muille osallistumalla prässäämiseen aktiivisemmin. Tietysti ylipäätään tämä meidän koko joukkueen prässi ei toimi yleensä lähellekään niin kuin pitäisi.

Nykypeli on silti niin nopeaa ja taktista, että vapaamatkustajia ei voi olla, vaan kaikkien panosta puolustussuuntaan tarvitaan. Joissain helpommissa peleissä homma voi vielä toimia, vaikka kaikki pelaajat eivät juuri puolustakaan, mutta yhtään kovemmissa otteluissa koko joukkueen puolustuspeli on aivan olennainen asia menestyksen kannalta.

Meidän leiristä ei pitäisi olla maanantaita ajatellen olla tulossa mitään suuria yllätyksiä kokoonpanon suhteen. Pitkäaikaisloukkaantuneista ei kukaan ole palaamassa ja Gabrielin lisäksi muita ei pitäisi olla poissa keskiviikon miehistöstä.

Manulta tulee puuttumaan muun muassa Van Persie, joka on ehdottomasti positiivista. Hollantilainen on osunut lähes jokaisessa ottelussa meitä vastaan siirtonsa jälkeen. Eipä osu tällä kertaa, mutta valitettavasti Rooneylla on ollut sama tapa koko uransa ajan ja lisäksi maanantain vastustajamme riveistä löytyy myös sellainen ihan kohtalainen hyökkääjä kuin Falcao.

Ei tämän enempää kuitenkaan vielä maanantaista ja palataan aiheeseen tulevissa päivityksissä. Hyvää perjantaita ja alkavaa viikonloppua Suomigoonerit.

6 thoughts on “Oliver maanantain tuomari ja Özil juoksutilaston ykkönen

 1. Wenger otti myös kantaa lehdistötilaisuudessa Özil kritiikkiin. Itse asiassa käytti hyvin samoja ilmaisuja kuin Veillekin, että Özil tekee paljon enemmän kuin mitä hänen pelityylinsä antaa ymmärtää. Jossin asioissa Ville ja Wenkkukin samoilla linjoilla 🙂

  Itsellä onkyllä sellainen fiilis, että nyt ManU kaatuu. Toki nämä mun ennakkofiilikset on hyvin usein osoittautuneet täysin totuudenvastaisiksi, mutta ei kai se intuitiokaan voi aina pettää

 2. Özil on laitaan siirron jälkeen vastannut huutoon mielestäni kohtuullisesti (en sano hyvin) ja parantanut puolustamistaan. Paljonhan Cazorla ja Özil voittavat palloja joukkueelle älyllään, ketteryydellä ja pelinluvullaan, eivät vääntämällä.

  Voi olla, että osasyy Walcottin heikkoon peliaikaan on se, ettei Theo nyt vaan osaa puolustaa nimeksikään eikä siksi oikein sovi nykyaikaiseksi laituriksi niin täydellisesti. Toinen syy peliajan puutteeseen lienee sopimusasiat. Sääli silti, jos Walcott myydään kesällä. On hän kiinnostavampi pelaaja kuin moni muu Arsenalissa. Welbeck varmaan kyykkää enemmän ja juoksisi maratonin nopeammin, mutta Theo on parempi jalkapalloilija.

  • Hyvä että otit tuon asian esille täällä, siis wallcotin pelaamisesta puolustus suuntaan. Siitähän myös Arsecastissa rupattelivat viime viikolla. Yksi teoria muiden joukossa, Totuus on tuolla jossain..

 3. Jos siellä johtoportaassa ajatellaan että nyt olis aika tehdä walcottista tiliä. Englantilainen ja herkkä loukkaantumaan, eroon vaan nyt kun on kunnossa. Vois saada melko hyvän hinnan.

 4. Jos nyt kaikki teoriat Wengerin mahdista seurassa pitävät paikkansa, johtokunta ei ole antamassa Walcottille kenkää (?, jos on), vaan Wenger itse. Merkittävä ero sinänsä.

 5. Pelaa Mesut sitten kymppinä tai nimellisesti laidalla tuntuu, että germaanin kapeille hartioille on lasetettu maalivahdin ”prässääminen”. Olen ollut huomaavinani, että Giru jää taakse yrittämään katkoja, peittämään helppoja syöttösuuntia ja mahdollisesti voittamaan pääpalloja. Veikkaisin, että tällä tavalla pyritään voittamaan pallo aikaisin takaisin ja Özil juoksuvoimaisena pelaajana sopii tähän rooliin suht hyvin.
  Eihän Özilillä ole samanlaista sisua pallon riistoihin, kun Alexizilla tai jopa Santilla. Proffa on kuitenkin löytänyt hyvän puolustavan roolin kaverille. Samalla tulee nuo mainostetut kilometrit.

  Vaikea on nähdä esim. Wallcottia tekemässä samaa työtä. Uskon nimenomaan, että tästä kaverin surkeasta puolustus asenteesta on kyse. Nykyään Arsenal PYRKII puolustamaan koko joukkueena.
  Tietenkin pitäisi löytyä sitä johtajuutta kentältä ja penkiltä, jotta tässä onnistuttaisiin useammin.

  Munaa veivataan turpaan maanantaina se on saletti!

  Coyg!!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s