Vihdoin voitto Manusta ja unelma toisesta peräkkäisestä FA Cupin voitosta elää

ManU – Arsenal 1-2 (1-1)

Todella hyvää huomenta tai päivää goonerit!

Old Traffordin lähes 10 vuoden kirous on viimein rikottu ja lisäksi arpa heitti Readingin tai Bradfordin välierävastustajaksi. Eilinen oli pitkästä aikaa mahtava päivä olla Arsenalin kannattaja. Manun voittaminen sen kotikentällä ja vielä tavalla, jolla se tuli.

Aloitetaan tuomaritoiminnasta. Avausjaksolla näytti tuomiot taas kerran menevän Manun suuntaan, ei tosin yhtä räikeästi kuin ennen, mutta kuitenkin selkeästi. Bellerinille varoitus ensimmäisestä taklauksesta, joka sinänsä oli oikein, mutta siten Rojo ei saanut varoitusta vastaavasta tilanteesta. Tämän lisäksi Welbeckin repiminen nurin boksissa tai sen rajalla, josta ei vihelletty mitään, vaikka vapari ja keltainen olisi ollut minimi.

Toisella jaksolla Oliver kuitenkin veti parhaan tuomarisuorituksen mitä olen koskaan Old Traffordilla nähnyt. Kaksi korttia filmaamisesta kotijoukkueen pelaajille ja täysin oikein. Varsinkin Januzajn törkeä filmi olisi lähes varmasti Fergusonin aikana ollut pilkku meitä vastaan. Lisäksi vielä Di Marialle ulosajo aivan oikein perustein kruunasi Oliverin toisen jakson.

Esityksemme oli pääasiassa erittäin positiivinen. Ei ehkä aiemman City voiton tasolla, mutta silti hyvä. Paikkoja saatiin luotua enemmän kuin ManU, mutta De Gea taas huikeilla torjunnoilla piti lukemat tasaisina. Toki muutama loistava paikka hukattiin aivan itse, kuten 20 minuutin kohdalla Ox olisi vain pelannut helpon syötön takaviistoon tai sitten Sanchez olisi syöttänyt aiemmin kuljettamisen sijaan noin 40 minuutin kohdalla, kun saimme loistavan pallonriiston ja vastahyökkäyksen Manun kenttäpuoliskolla.

Suurin miinus tulee johtoaseman lähes välittömästä menettämisestä. Siinä vaiheessa veikkaisin todella pelin kääntyvän normaaliin suuntaan, mutta onneksi ei tällä kertaa. Rooney ei saisi yksinäisenä hyökkääjänä olla missään nimessä noin vapaana ja toinen perinteinen virhe oli antaa Di Marialle aivan liikaa aikaa sekä tilaa keskittää, vaikka laidassa meillä oli miesylivoima kyseisessä tilanteessa.

Koko joukkue saa pääasiassa hyvät arvosanat. Szczesny maalissa ei vakuuttanut, mutta onneksi muun muassa yksi keskityksen saippuointi ei maksanut mitään. Welbeck ei maalia lukuun ottamatta tehnyt mitään hyvää hyökkäyspäässä, mutta maalihan riittää hyökkääjälle ainakin tällaiseen peliin.

Keskikentällä Coquelin ja Cazorla pelasivat vahvasti ja myös Özil osoitti viimeinen kunnollista taistelua puolustussuuntaan useammassa tilanteessa, vaikka ei ollutkaan parhaimmillaan ylöspäin pelatessa ja viimeiset ratkaisut tuntuivat usein epäonnistuvan.

Miinuksen puolelle muuten mahtavassa voitossa ja illassa menee Oxin loukkaantuminen taas kerran. Vaihteeksi takareisivamma ja ei voi kuin ihmetellä mitä seurassa tapahtuu harjoittelun ja palautumisen sekä valmistautumisen suhteen.

Ox alkaa vaikuttaa todella pahalta tapaukselta loukkaantumisten suhteen. Mies on tainnut joka kaudella olla vähintään puolet otteluista sivussa loukkaantuneena. Todella valitettavaa, mutta ei tuollaisten pelaajien varaan voi laskea mitään. Ainakaan nykyisellä valmennuksella ja muulla taustaporukalla Oxin varaan ei pitäisi laskea sen enempää kuin Gibbsin, Artetan, Rosickyn, Wilsheren tai Walcottin kunnossa pysymiseen.

Walcottista puheen ollen alkaa olla selvää, että taustalla on jotain tekeillä. Joko sopimusneuvottelut ovat menossa ja jumissa tai sitten Theo on myyntilistalla kesällä, kun viimeinen sopimusvuosi lähtee käyntiin. Ei tätä pelistä toiseen jatkuvaa penkittämistä muuten voi selittää. Eilen vielä Ox loukkasi juuri Theon omimmalta pelipaikalta, mutta siltikään ei minuutteja tullut. En sinänsä olisi pahoillani Walcottin myynnistä, sillä mies ei pysy kunnossa lähellekään, kuten avauksen pelaajan pitäisi. Hyvä korvaaja kuitenkin pitäisi hankkia ja tämä on se kohta, joka epäilyttää eniten. Luultavasti mentäisiin Welbeckille Wengerin ajatusmaailman tietäen.

Eiliseen vielä palatakseni. 9 000 Manchesteriin matkannutta gooneria todella saivat haluamansa ja pitivät kiitettävää ääntä koko ottelun ajan. Parasta eilisessä on, että voitto toi jatkopaikan ja hyvin mahdollisen FA Cupin finaalin toisena vuonna peräkkäin. Lisäbonus on tietysti tiputtaa ManU ja samalla varmistaa Van Gaalin ryhmälle pokaaliton kausi sekä tietysti viimein päättää tämä voitoton putki Manua vastaan.

21 thoughts on “Vihdoin voitto Manusta ja unelma toisesta peräkkäisestä FA Cupin voitosta elää

 1. No onhan toi Danny monipuolisempi ku Theo.Kykenee nonipuolissempiin luoviin ratkaisuihin pallon kanssa.Eli jos Theo myytäisiin ni ei ainakaan mua haittais.Toki köyttökelpoinen on,mutta vaikuttaa ettei avaukseen enää ole asiaa ja totta on et seuraava loukkaantuminen kolkuttelee ovella milloin tahansa.

 2. Kykenee monipuolisiin luoviin ratkaisuihin? Kenestä nyt puhutaan?

  Welbeck on ns. puolustava hyökkääjä, kykenee prässäämään ja häiritsemään vahvasti vastustajaa. Itse asiassa tässä olisi mahdollisuus rakentaa ylös kentälle kunnon jarrukenttä Sanchez-Welbeck-Ox, joilla kaikilla juoksuvoima riittää voimakkaaseen häirintäpeliin. Maaleja osaa näistä tehdä merkittäviä määriä kuitenkin vain Sanchez, valitettavasti. Theo taas elää kieltämättä vain nopeudellaan, mutta osaa myös napakasti viimeistellä.

  Itsekin alan uskomaan, että Theo on myynnissä. Mutta korvaava pelaaja tarvtitaan, ei Welbeckille näillä näytöillä voi antaa kausikorttia avaukseen. Kuten jo sanottu, Oxin jokavuotiset loukkaantumiset alkavat jo vähän huolestuttaa, vaikka nyt varmaan meneekin vain 3 vk, eiköhän se hamstring mennyt vaan lievemmin.

 3. Theo ja myynti, hmm. Siinä otetaan kova riski, sillä Theo on Pohjois-Lontoon nuorison suosikki nro 1. Jos bisnesjampoilla on tieto, että paitamyynti on pudonnut, niin sitten kait harkitaan myyntiä. Kova huuto silti tulisi – mutta se ei varmaan Kroenkea hetkauta. Ja onhan näitä fanitettuja muistakin seuroista myyty, Beckham nyt tunnetuimpana.

 4. Niin eihän toi Danny- boi mikään mahdottoman monipuolinen ole, mutta Theoon verrattuna kyllä. Pallosilmä on vaan parempi.

 5. Alkaa olla wengerin meininki se että kovaa molempiin suuntiin työtä tekeviä pelaajia pidetään arvossa ja sitten vähän löysemmät kaverit saa lähteä. On ollu hieno viime peleissä katsoa cazorlankin puolustussuuntaan pelaamista ja pallonriistoja.

 6. Veikkaan Theon vaativan aika suolaista palkankorotusta. Voi sen saada, mutta todennäköisimmin ei, koska sitten viime sopimuksen, loukkaantumiset eivät ole loppuneet. Mies tuskin koskaan pysyy ehjänä tuon kummemmin. Tosin vertailukohta eli Diaby sai luottoa paljon lujemmin, tosi pitkä pahvi lyötiin eteen kyselemättä silloin aikoinaan.

  Fanipuoli on toki varteenotettava asia. Vastaavaa suosikkia on vaikea löytää. Dieselmäiset Wilshere ja Ramsey nauttivat vain rajattua suosiota ja tärkein, eli maalit puuttuvat. Maalit tekevät nopeasti suosion. Lisäksi markkinointijengi halunnee puhtoisen imagon ja mielellään englantilaisuuden, siksi Sanchez ei ole täydellinen vastaus. Henry toki osoittaa tässäkin asiassa, että jopa ranskalainen fiksu ja tehokas pelaaja voi nousta äärettömään suosioon. Sanchez lienee ensi kaudeksi markkinoinnin ykkösnyrkki, koska hänellä on kuitenkin brittien vaalimia ominaisuuksia aika paljon. Vaikea uskoa ketään erityisen automaattisen suuren suosion saavaa pelaajaa ostettavan kesällä, lähti Walcott tai ei.

 7. Ja Englannissa on vaikea nousta ykkössuosikiksi ulkomaisen pelaajan. Tosin sama koskee vaikkapa Espanjaa: Realissa pelasi/pelaa milloin mitäkin megahankintoja, mutta zidanen ja beckhamin aikana suosituin oli Raul. Ja hänen jälkeensä Casillas ja Ramos. Sanchezin pitäisi pikavauhtia oppia puhumaan englantia edes siedettävästi, jotta voisi nousta fanikerhojen lemmikiksi.

  • En ole asiaa aikaisemmin juuri miettinyt, mutta nyt kun otit asian esille, niin Arsenalissa tilanne hieman toinen. Toki vanhemmat parrat muistaa Rockyt ja muut, mutta itselle tulee lähinnä mieleen Pires, Henry ja Bergkamp..

 8. Joo, vähän tuntuu siltä ettei se Arsenalin pukukopin virallinen kieli ihan niin tiukasti olekaan aina englanti, kun joillain vahvistuksilla se kielen oppiminen ei vaan isosti luonnistu.

  Ehkä se markkinointi lepää sitten Ramseyn harteilla. Ensi kaudella varakapteeniksi?

 9. Walcott on ollut seurassa jo miltei vuosikymmenen ja pelillisesti on edelleen annettavaa. Sinänsä toivoisi että sopimus syntyy ja mies nyt ylipäänsä saisi minuutteja. Samalla muistettava, että Walcottin paikka lienee kilpailluin koko jengissä (en oikein osaa laskea Walcottia vasemmalle, ainoastaan oikealle). Ox on jo ihan tekijämies laidalla, Sanchezille tuo lienee myös paras paikka. Campbell teki juuri jatkon ja Gnabrykin on sieltä tulossa. Ja sitten on vielä nämä özilit, welbeckit ja rosickyt, jotka voivat tuolla tarvittaessa vetää.

  Sinänsä siis vaikea ”kiristää” isompaa liksaa, koska tarjontaa. PR-mielessä Walcottin lähtö toki olisi jonkinlainen kolaus, mutta varmastikin paikattavissa.

  Itselleni mies on pitkän ajan suosikkeja ja siksi toivon että roolia vielä löytyy jatkossakin.

 10. Aika ihmeellinen tämä osallistuminen Asian cupiin alkaen 15.7. Preseason on silloin poikkeuksellisen alkutekijöissään, koska tämä kausi jatkuu poikkeavan pitkään. Fa cupin finaali on 30.5 ja UCL-finaali kesäkuussa. Ei rakennu mikään optimaalinen preseason mutta rahat on varmaan hyvät.

  • Osallistumisen attraktiona oli varmaankin se, että näin saadaan kauteen yksi matsi lisää Stokea vastaan ja siitäkin kammosta ehkä joskus irti.

   • Arvokisoja ei ole, joten kesälomallekin jää aikaa. Äkkiseltään on kuitenkin se fiilis, että ihan kaikki ykkösnimet eivät pelaa tuolla. Varmaan ihan hyvää settiä Akpomille, Zelalemille, Gnabrylle ja kumppaneille, mahdollisesti jopa Jenkolle. Ehkä heinäkuussa Stokekin pelaa lepposaa näytösfutista, tai sitten ei…

   • NIin, eikös arvokisoja sisältämättömänä vuonna ole tarjottu 5-6 vk kesälomia, jotka tosin usein alkavat jo jossain toukokuun kolmannella viikolla? Nyt 5 vk on maksimi ja Asian cuppia höntsätään silloin vikon treenillä. Kai tuossa loukkaantumisriskiä on jonkin verran.

 11. ”Arsenal’s result against Monaco was a surprise for me, but I keep saying that I wouldn’t be surprised if Arsenal go to the quarter-finals. They have the quality to go to Monaco and win 3-0, 3-1.”

  Aika yllättävältä taholta nuo lauseet: Mou.

  • No jo on mielenkiintoinen heitto. Toki pienistä asioista se joskus on kiinni, maalivahdille punainen ja pilkku niin asetelmat muuttuvat kummasti. Siltikin vaikea uskoa, että Monacon jäätävän hyvin pelannut alakerta hajoaisi niin pahasti, että Arsenal onnistuisi tekemään vähintään kolme maalia, samalla kun pitäisi oma pää pysyä puhtaana.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s