ManU osoitti täydellisesti vastenmielisyytensä maanantaina

Edelleen on loistava fiilis maanantain voitosta ja jatkopaikasta. Viime vuosina Manun tai ylipäätään yhdenkään huippujoukkueen kaataminen vieraskentällä on ollut harvinaista herkkua ja vieläkin harvinaisempaa jos ottelussa on ollut panosta jäljellä.

Maanantai osoitti ja muistutti taas kerran kuinka vastenmielinen seura ja joukkue ManU todella on. Epätoivoinen sukeltelu läpi koko ottelun sekä jatkuva tuomarin piirittäminen lähes joka kerta tuomion mennessä vastaan on äärimmäisen säälittävää toimintaa. Maanantaina Di Maria vei jopa toiminnan uudelle tasolle käymällä käsiksi tuomariin ja tästä olisi syytä tulla vähintään peli tai kaksi lisärangaistusta, mutta näin tuskin tapahtuu.

Filmaamisen ja sukeltamisen kulttuuri on todella syvällä Manussa, kuten Januzaj hyvin osoittaa. Ei mitään kontaktia edes lähellä ja mies sai ansaitusti hyvin lyhyen uransa neljännen vai jopa viidennen varoituksen sukeltamisesta. No sitä pienet perässä mitä isot edellä ja tämä sopii täydellisesti Manuun. Nistelrooy, Ronaldo, Nani, Rooney, Young ja viimeisimpänä Di Maria ovat täydellisiä esikuvia Januzajn kohdalla.

Tällä kertaa ero tuli kuitenkin siinä, että tuomari oli vahva ja oikeudenmukainen toisin kuin noin yhdeksällä kerralla kymmenestä aiemmin. Oliver ei edes suosinut mitenkään meitä, vaan vihelsi tasapuolisesti toisen jakson ja tämä oli ero verrattuna moneen aikaisempaan kertaan. Tietysti olemme usein olleet surkeita ilman tuomariakin Old Traffordilla, mutta todella useasti myös ManU on saanut pilkkujen, korttien, ulosajojen ja muiden tuomioiden muodossa suunnatonta etua. Onneksi viimeinen Fergusonin lopetettua asia näyttäisi muuttuneen ja täytyy toivoa, että eilinen ei ollut vain yksi harvinainen poikkeus tuomaritoiminnassa Old Traffordilla.

En todellakaan ole Welbeckin puolestapuhuja, vaan pidän englantilaista meille riittämättömänä tai sanotaanko miehen olevan rotaatioon sopiva pelaaja, mutta ei missään nimessä avaukseen. Silti juuri Welbeck oli täysin oikea mies ratkaisemaan maanantain ottelun. Oma koira puraisi kerrankin jotain muuta kuin meitä ja se tuntuu todella hyvältä, vielä paremmalta Manun ollessa kyseessä.

Kausi on myös elossa pokaalin suhteen, puhuttaessa siis oikeista, eikä mistään Wengerin keksityistä nelossijoista, jotka takaavat miehelle muutaman miljoonan bonuksen vuosittain. Totta kai nimellisesti olemme mukana myös vielä ensi viikkoon asti Mestareiden liigassa, mutta Monacon verkkoon pitäisi onnistua tekemään minimissään kolme maalia pitäen oma pää puhtaana kuulostaa aivan mahdottomalta asialta.

Liigassa taas pelaamme maksimissaan paikasta Mestareiden liigaan, jota emme vahingossakaan Wengerin johdolla voita, mestaruustaistelun sijaan ja tämä ei kiinnosta paljoakaan. Omissa papereissani FA Cupin välierä ja toivottavasti sitä seuraava finaali ovat kauden kaksi ylivoimaisesti tärkeintä jäljellä olevaa ottelua. Onneksi tämä ensi viikon Mestareiden liigan toinen ”merkityksetön” ottelu on niin kaukana välierästä, että se ei vaikuta kokoonpanoon. Olen nimittäin varma, että Wenger lähtisi taas kerran tavoittelemaan mahdotonta ja sitten rotaatiota olisi tiedossa Wembleylle, kuten aikaisemmin muun muassa Arshavinin penkitys osoitti.

Mainokset

27 thoughts on “ManU osoitti täydellisesti vastenmielisyytensä maanantaina

 1. Arshavinin penkityksessä 2009 cupin välierän yhteydessä ei ollut tekemistä mestareiden liigan kanssa, koska Arshavin ei vielä sillä kaudella saanut edustaa Arsenalia CL:ssa.

  Siinä penkityksessä oli mielestäni kaikkein omituisinta se, että sille ei löytynyt mitään tuollaista vastaavaa syytä.

  Muistanko muuten oikein, että Arshavin tuli pelissä vaihdosta sisään ottelun ollessa vielä 1-1 numeroissa? Ja tappioonhan se peli tietenkin lopulta päättyi.

  Ja olen siis toki itsekin sitä mieltä, että iso virhe kyseinen penkitys oli. Siitäkin on jo perkele kuusi vuotta.

 2. Poldi sit ilmoittaa olevansa ”avoin” paluuseen Grovelle. Olisi kyllä ollut suotavaa, että Poldi olisi onnistunut hieman paremmin Interissä – tuskin mtn loppukiriä on luvassa. Nyt myynti on jokseenkin haastavaa.

 3. Sitä tässä pohdin, että mistä se kertoo, että jännitän nyttemmin enemmän ampumahiihtoa kuin Arsenalin edesottamuksia? Ei sen nyt h*lvetti niin pitäisi olla, mutta sormien välistä pitää Kaisan ampumasuoritusta seurata, siinä missä viheriön tapahtumia pystyy seuraamaan jotenkin kylmän analyyttisesti.

  Olen vakavien kysymysten äärellä – onko syy minun vai Arsenalin? On nimittäin kiusallinen ajatus syyllistää itseään kylmästä analyyttisyydestä, että vika olisi minussa, kun en enää tuhoa kodin irtaimistoa vain siksi, että jalkapallojoukkue Englannista suorittaa miten suorittaa.

  Taisi yksi parisuhdekin kaatua punavalkoisuuteen. Se oli itse asiassa hyvä parisuhde, mutta kylmän analyyttisesti; minulla on ikävä sitä parisuhdetta ja sen kaatumista. Erinomaisesta syystä.

  • Täähän oli vitsi……vai….ampumahiihtoa….saatana!!! Kyllä vika on sussa…..ei helvetti arsenal vs.ampumahiihto.Mitähän täällä vielä näkee !!

  • Itselläni hyvin samansuuntaisia tuntemuksia.
   Itseasiassa olen huojentunut, että joku muukin tuntee samalla lailla.
   Luulin nimittäin, että kyse on vanhenemisesta ja elämänliekin hiipumisesta…

 4. Analyyttisyys ja kylmä nykyhetken arviointihan on tällä hetkellä kirosana blogissa, jos puhutaan Arsenalista. Pitää uskoa tulevaisuuden olevan loistavan, onhan se niin moneen kertaan ilmoitettu seuran puoleltakin. Just give’em your money!

 5. Ja jos sen tekee niin tulee tuomituksi spuds-faniksi 🙂
  Minä fanitan seuraavat kaks tuntia peeäskeetä.

 6. No oli heppoinen ulosajo Zlatanille. Keltainen olisi riittänyt ihan hyvin. Ilman Oscarin kaimapatsaansa kalsteludraama ei punkkua olisi tullut. Mourinhon mussutushan alkoi hyvissä ajoin ennen peliä ja valitettavasti dumarilla mennyt siitä pasmat sekaisin. Se on ainakin varmaa, että mitä korkeammat panokset Chelsean pelissä on, sitä vähemmän jalkapallo on keskiössä.

 7. Jos Villen mielestä osoitta ManU vastenmielisyyttään FA-cupissa, niin kyllä täytyy sanoa, että nyky-Chelsea on maailman kaikkien aikojen kuvottavin joukkue.

 8. Hyvää taistelua kuitenkin PSG:ltä, ei heti mennyt niska katki tunnin vajaalla pelaamisesta. Cavanilla oli paikka panna Chelsea paniikkiin, mutta ei maistunut.

 9. Aika yleinen ilmiö tämä ”vanha koira puri”. Mutta kai Chelsea tuosta vääntää silti jatkoon, tuomarin lahjoittama ylivoima ratkaisee lopulta pelin.

 10. Vaikea ylipäätään pitää myöskään arabirahalla mällääviä PSG:tä ja Cityä yhtään sympaattisina. Hämmästyttää tämä varsin selvä jakauma, vaikka toki Mourinho ja Terry ovat vähemmän hienoja ihmisiä. Mourinho on edellä aikaansa pelin (ottelun) totaalisessa manipuloinnoissa, mutta yhtä laiila ärsyttää arabirahan jotenkin röyhkeä ja vähän aivotonkin törsäys, kun millään uhrauksilla ei ole mitään väliä.

 11. PSG:stä kannattaisi ehkä kyselläm kuitenkin kuntovalmentajaa, hemmetin kovaa duunia vajaalla 60 min. Tähän ei Arsenal pystyisi.

 12. Virkkunen ihan hyvässä vedossa, vaikka kerran höpisikin arsenal-syndroomasta. ”Drogban viikset ovat jotenkin häiriintyneen näköiset.”

 13. Puolijumala-Mourinho ryssi täysin Chelsean mestareiden liigan. Lähes koko peli miehen ylivoimalla eikä ainuttakaan maalintekotilannetta erikoistilanteita lukuunottamatta. Noh, ehkäpä sen siitä saa kun keskittyy kaikkeen muuhun kuin itse peliin. Mourinhon jumalallisen nerokas suunnitelmaha oli jatkuva kieriminen ja hyppiminen ja tuomarin toiminnan sekoittaminen. Ehkäpä Mourinho on jo niin kova jalkapallon edelläkävijä, ettei tartte keskittyä jalkapalloon lainkaan.

 14. Jättimäinen sulka Blancin hattuun. Ei ole Mourinho-kompleksia!

  Muutenkin todella yllättävän MIEHEKÄS peli ostoarmeijalta, jotka yleensä kuvaillaan tosipaikassa veteliksi ja särmättömiksi. Kuten monet somessa totesivat, todella harvoin 90 min alivoimalla pystyy esittämään noin kovan suorituksen huippujoukkuetta vastaan. Kai Chelsea sellaiseksi lasketaan.

  Mutta tässä Mourinhon taktiikka petti, runsaat katkot auttoivat PSG:tä. Tempopelissä vähin katkoin olisivat väsyneet ratkaisevasti.

  • Eli Mourinholtakin puuttui pelin aikana reagointi. Tai vaihtoehtoisesti joukkueeltaan kurinalaisuus toteuttaa muutettua taktiikkaa. Jälkimmäisestähän lienee useimmiten kyse, kun managereita haukutaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s