Reissut Monacoon ja Newcastleen viikon ohjelmassa

Kakkos-, kolmos- ja nelossijataistelu muuttui viikonlopun tulosten myötä jonkin verran. Southampton piti Chelseaa ahtaalla suurimman osan ottelusta ja loi hyviä tilanteita suhteellisen paljon, mutta ei pystynyt voittamaan vaan sai ainoastaan pisteen. Tietysti tuo on kova juttu Stamford Bridgeltä, mutta samalla se tarkoitti kauden suurimman yllättäjäjoukkueen olevan luultavasti ulkona kisasta neljän parhaan joukkoon.

Saman kohtalon koki vähemmän yllättäen Tottenham, joka hävisi Manulle selkein lukemin. Kevään varma merkki on loskanvalkoisten tippuminen nelossijakamppailusta ja tämä ei petä tänäkään vuonna. Pelaajat ja managerit vaihtuvat, mutta silti naapurin kohtalo on sama kerta toisensa jälkeen. Onpa harmi..

Liverpool on kärkijoukkueista vielä pelaamatta tämän kierroksen ottelun ja se matkaa illalla Walesiin Swansean vieraaksi. Rodgersin joukkue on ollut vahvassa iskussa viime ajat ja tarvitsee vähintään pisteen, mutta melkeinpä kaikki kolme, jotta se pysyy mukana taistelussa neljän joukkoon. Ei tappiokaan romuta täysin mahdollisuuksia, mutta kuuden pisteen takamatka nelospaikalla olevaan Manuun olisi paljon, kun kierroksia on enää jäljellä yhdeksän.

Huomenna on edessä Monacon kohtaaminen ja etukäteen tilanne on toivoton. Mestareiden liigan historiassa ei taida yksikään joukkue olla noussut jatkoon hävittyään ensimmäisen osan kotona kahdella maalilla päästäen kolme vierasmaalia.

Ei vastustajamme mikään aivan huippujoukkue ole, mutta puolustaa se osaa ja valitettavasti tilanne on sellainen, että tuo myös riittää. Monaco ei päästänyt alkulohkossa kuin neljä maalia, joten vaikea kuvitella sen päästävän kotikentällä kolmea tai jopa neljää, jonka tarvitsemme jos omissa kolisee edes kerran.

Oma veikkaukseni on, että otamme maalin voiton huomenna. Se ei kuitenkaan riitä jatkopaikasta puhuttaessa. Tietysti se olisi jonkin näköinen ryhtiliike aivan karmean avausosan jälkeen. Silti en kuitenkaan näe suurta eroa kuinka tipumme taas kerran tästä kilpailusta. Monacon olisi pitänyt olla vihdoinkin vastustaja, joka oli täysin voitettavissa, mutta ei niin ei.

Liigassa on kulkenut tuloksellisesti loistavasti viime aikoina ja neljän joukkoon sijoittuminen näyttää todennäköiseltä, vaikka kilpailu tällä kaudella on ollut jopa ennätystiukkaa. En näe suurta merkitystä Mestareiden liigasta tippumisella, sillä tämä on joukkueelle jo arkipäivää joka kevät. Onpa pelejä pari vähemmän ja saavat näin ollen keskittyä vain liigaan, jotta päästään taas tippumaan ensi vuonna samassa vaiheessa Mestareiden liigasta.

Newcastle ottelu voi olla jopa aika ratkaiseva, sillä jos onnistumme sen voittamaan on neljän joukossa oleminen jo lähes varmaa. Meillä on suhteellisen helppo loppuohjelma ja suurin osa peleistä vielä kotikentällä. Toki Liverpool ja Chelsea jäljellä, mutta muihin joukkueisiin nähden jäljellä olevat ottelut ovat suhteellisen helppoja.

Liverpool ja ManU myös pelaavat vastakkain ensi viikonloppuna Anfieldillä eli molemmat tai toinen menettää varmasti pisteitä. Etenkin jos ManU voittaisi tuon ottelun, niin alkaa olla lähellä tilanne, jossa neljän kärki on selvillä. Ainoastaan järjestys sijoilla kaksi, kolme ja neljä olisi enää epäselvää.

5 thoughts on “Reissut Monacoon ja Newcastleen viikon ohjelmassa

  1. Kyllä Me muna voitetaan uudestaan, vaikka vieraissa…siellä on koppi sekaisin, pelitapaa myöten!

  2. Näyttää vahvasti siltä, että kohtaamme Readingin cupin välierässä – yhdeksässä minuutissa 2-0.

  3. Just joo, swansealle tarjottiin maalia ekalla puoliajalla ja sit pool tokalla saa melkoisen tuurimaalin.

  4. honkanen, tää munan kohtaaminen OT:lla on mielenkiintoinen dilemma. Jos otetaan villemäisesti vertailuajankohdaksi 2006-2015 niin tuskin voitamme, mutta jos otetaan hessumaisesti kevät 2015 niin voitamme 100% todennäköisyydellä.

    Jännä juttu… Taitaapi olla aamukahvin paikka. I’ll get mi coat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s