Mahdottomasta mahdollinen?

Liverpool voitti kuin voittikin Swansean eilen, vaikka oli vaikeuksissa erityisesti avausjakson. Näin ollen näyttää, että kolmesta paikasta taistelee neljä joukkuetta. Ei tämän enempää kuitenkaan nelossijapokaalista, sillä tänään pelataan kisaa joka on seurausta nelossijapokaalista ja jonka voittoon meillä ei ole pitkään aikaan ollut mitään mahdollisuuksia.

Aloitetaan kokoonpanouutisilla. Rosicky on edelleen sivussa samoin kuin Ox, Sen sijaan Gabriel on takaisin kokoonpanossa, mutta koska päivän teemana on hyökkääminen, niin vaikea nähdä kovin suurta etua brassitopparin tulosta Akpomin tilalle kokoonpanossa.

Aloitetaan kylmillä faktoilla, minkä takia meidän jatkopaikka on äärimmäisen epätodennäköinen. Monacon voittoprosentti (75) kotiotteluissa on toiseksi paras nykyisistä joukkueista, kun ainoastaan Real Madridilla se on vielä prosentin parempi.

Voittoprosentin lisäksi nykyinen Monacon joukkue on erikoistunut puolustuspeliin ja vastaiskuihin. Toisin sanoen päivän lähtökohdat ovat sille täydelliset. Se saa jopa päästää kaksi maalia ja etenee silti jatkoon, vaikka ei onnistuisi kertaakaan.

Seitsemässä Mestareiden liigan peleissä tällä kaudella vastustajamme on päästänyt ainoastaan kaksi maalia eli meidän pitäisi yli tuplata tuo määrä tässä ottelussa ottaaksemme jatkopaikan. Eilen kirjoitin virheellisesti Monacon päästäneen neljä maalia, mutta totuus on vielä pahempi meidän kannalta. Lisäksi kaikissa kolmessa kotiottelussa Monaco on pitänyt maalinsa puhtaana eli tässäkin valossa voi jokainen miettiä kuinka todennäköistä on meidän jatkavan seuraavalle kierrokselle.

Lisäksi ensimmäisessä osassa kaiken huipuksi ranskalaisvastustajaltamme puuttui muutama avauksen pelaaja, joista tänään ainakin joukkueen kapteeni Toulalan on pelikuntoinen. Tämäkään tuskin helpottaa asiaa.

Siirrytään sitten meidän leiriin. Mitä pitäisi tehdä ja kuinka yrittää tehdä mahdottomasta mahdollinen? Periaatteessa yhden maalin päästäminen ei vielä muuta tilannetta olennaisesti, vaan edelleen tuossakin tapauksessa kolme tehtyä riittäisi jatkoajalle. Näen siis, että alusta asti on lähdettävä hyökkäämään ja sen tulisi näkyä avauskokoonpanossa. En toki tarkoita, että molemmat laitapuolustajat ovat taas kerran heti ensimmäisestä minuutista alkaen samaan aikaan vastustajan boksissa, vaan järki pitää kuitenkin olla mukana.

Hyvin tai jopa loistavasti viime aikoina pelannut Özil täytyisi pitää kymppipaikalla. Tämä on mielestäni avainasia otteluun. Molemmille laidoille oikeat laiturit, eikä väkisin Cazorlaa ja Ramseya molempia avaukseen. Pahoin pelkään vain Wengerin toimivan juuri näin.

Henkilökohtaisesti lähtisin kahdella hyökkääjällä, mutta tämähän on täysin poissuljettu vaihtoehto managerimme papereissa. Tosin sanoen Giroud löytyy kentältä yksinäisenä kärkenä. Vaikka Walcott ei ole parhaassa iskussa, niin laittaisin miehen avaukseen, sillä Welbeckin maalinteko on vielä selkeästi heikompaa, eikä myöskään Öziliä pitäisi uhrata missään nimessä laituriksi.

Aikaisen avausmaalin tärkeyttä ei voi tänään korostaa liikaa. Se antaisi lisää itseluottamusta ja mahdollisesti näkyisi vastaavasti Monacon riveissä paniikkina tai ainakin pieni epäilys heräisi jatkopaikan menettämisestä. Taukoon mennessä on onnistuttava vähintään kerran tai muuten jatkopaikka jää haaveeksi.

Giroudilla olisi tänään loistava tilaisuus korjata ensimmäisen pelin missatut paikat parilla maalilla. Myös Özilin ja Sanchezin luultavasti täytyy onnistua loistavasti jos aiomme päästä edes lähelle jatkopaikkaa. Tietysti ratkaisija saa olla kuka tahansa, mutta tänään on kyseessä ottelu, jossa parhaiden pelaajien täytyisi onnistua hyvin tai jopa loistavasti.

Rehellisesti sanoen en usko jatkopaikkaan. Korkeintaan se viime vuosilta tuttu moraalinen voitto saattaa olla lopputulos eli voitamme tänään maalilla tai jopa kahdella, jonka jälkeen Wenger kritisoi vierasmaalisääntöä ja pitää itseään ja joukkuetta moraalisina voittajina otteluparista.

Toivottavasti pelaajat tekevät kuitenkin kaikkensa illalla ja katsotaan mihin se riittää.

COME ON YOU GUNNERS!!!

49 thoughts on “Mahdottomasta mahdollinen?

 1. Veikkauksella 9.2 kerroin vahintaan Arsenalin kolmen maalin voitolle. Tuo kiinni ja tanaan jatkoon !

 2. Veikkaus myös tarjoaa ihan siedettävän 2.18 kertoimen arsun normivoitolle,täytynee painaa harvinaisesti vihreetä seteliä tänää meidän voiton puolesta.

 3. Eiköhän tuo jatkopaikka napsahda niin kuin MonteCarlon ketsuppipullon korkki. Tosin perinteiset loppujännitykset, kun kotijoukkue kaventaa 2-4 82. minuutilla…

 4. Mä oon pähkinyt, että päättyykö 0-4 vai 0-5. Jos meillä ois vielä Deni, niin 0-5 ois selviö, mutta kait 0-4:kin on ihan ok.

 5. Lasipallon kertomaa: 0-2.
  Loppuminuuteilla meillä tolppalaukaus tai selkeä rankkari jää viheltämättä. Harmittaa.

 6. Kyllä Me tänään kaks maalia tehdään ja sovitaan että monaco tekee yhden omiin. Mulla on nyt sellaanen fiilis että hyvin tässä käy, kunhan ei omissa soi..
  Pienimuotoinen jännitys ainoastaan avauksen suhteen, keskikentän ryhmitys/kärkiosasto??

 7. TEAMS – MONACO: Subasic; Fabinho, Wallace, Abdennour, Kurzawa; Toulalan, Moutinho, Kondogbia; Dirar, Martial, Berbatov… Subs: Stekelenburg, Carvalho, Elderson, Touré, Matheus Carvalho, Bernardo Silva, Ferreira-Carrasco. /// ARSENAL: Ospina, Bellerin, Mertesacker, Koscielny, Monreal, Coquelin, Cazorla, Welbeck, Ozil, Alexis, Giroud… Subs: Szczesny, Gibbs, Gabriel, Chambers, Ramsey, Flamini, Walcott.

 8. Hitsi, tää onkin 0-3-vieraspelien päivä: jokerit-TsSKA 0-3. Jääkö 0-4 saavuttamatta? Ei pitäis.

  • Walcott on ainoa jokeri tässä kohtaa. Tekisi mieli sanoa, että yllättävän avoimin kortein Wenger lähtee vastaamaan haasteeseen. All in, ota tai jätä. Villen näkemyksiä peilaten, panokset lienee asetettu nopeaan avausmaaliin ja sen mahdollisesti luomaan psykologiseen mahdollisuuteen horjuttaa kaveria.

 9. Paikkoja on tullut kiitettävästi, pienellä tuurilla olisi jo tarvittava 0-3 taululla.Jännäksi menee.

 10. Onhan tässä puoleentoista otteluun ollut niin paljon paikkoja, ettei viisi byyria olisi vääryys. Ei vaan mene. Itse vaihtaisin Ramseyn Santin tilalle

 11. Aika vaisu kiri paikkojen suhteen. Sanchezin pusku oli kova, mutta jälleen kerran vastustajan maalivahti oli hyvä.

 12. Samaa paskaa vuodesta toiseen. Ensin paskotaan housuun ja sit näennäisesti voitetaan toinen osa. Olis sit hävitty tää toinenkin peli niin ei olis edes vituttanu niin paljon!! Vittu!

 13. Ensi vuonna, kun taas aloitetaan lohkokakkosena kotona, kannattaa jättää ne lahjamaalit heti alkuun antamatta. Paranee jatkomahdollisuudet.

 14. Erittäin (liian) tuttu skenaario kävi taas kerran toteen. Se moraalinen voitto. Vituttaa enemmän kuin pitkään aikaan

 15. Noo mut vähemmän pelejä ja rasitusta niin nelossijapokaali alkaa olla lähempänä ja päästään taas ens vuonna mukaan tähän kivaan turnaukseen!

 16. Saas nähdä, miten vaikuttaa valioliigan peleihin. Täähän oli rasittavin mahdollinen tulos – oli vähän mahkut, mut ei sit kuitenkaan.

  Kannattaako Bono monacoa vai mitä se tuolla pönöttää?

 17. Honkanen, ei tullut lopussa tolppaa. Paskaa puhuit 🙂

  Harvoin on näin paljon vituttanut tappion jälkeen. Voi olla vaikea saada unta sen verran adrealiini virtasi kotisohvalla.

 18. Samaa paskaa vuodesta toiseen, mutta jos Monacolta ottaa 3-1 pataan himassa niin ei ehkä ansaitsekaan mennä kasin joukkoon sieniliigassa.

 19. Vaikka fa cupin finaalissa noustiin 0-2:sta voittoon, ei nyt jokaisessa cupissa kannattaisi päästää vastustajaa parin maalin johtoon.

 20. Vittu, se kotipelitörttöily tuli taas maksamaan paljon. Tässä sitä onkin kokoamista viikonlopun harakkamatsiin…

 21. Joka vuosi valkussa kolmas tai neljäs (useimmin 4.) ja CL:ssä ulos ekalla pudotuspelikierroksella. Ja ainakin kolmas putkeen, että homma sössitään kotimatsissa. Kehitystä?

 22. No hyvinhän se taas herra W. mennä viipotti kentän läpi monakossa.
  Toiv. sopparia on tarpeeksi jäljellä.

 23. Typerää nillitystä Wengeriltä sanoa, ettei Monaco ansainnut jatkopaikkaa. Monaco pisti Arsenalin täysin nippuun Emiratesilla ja se riitti ihan hyvin. Wengerillä on tosiaan joku ongelma valmistaa tiimi ensimmäiseen osaotteluun, vaikka se on useimmiten Emiratesilla ja aikaa tehdä kotiläksyt on pari kuukautta. Todellakin aihetta syyttää vain itseään.

  • Nillitys on toki typerää, mutta oma pointtinsa siinä oli: me pelasi kotimatsimme surkeasti, mutta Monaco pelasi omansa vielä surkeammin (nolla vetoa maalia kohti ja vain kolme tilannetta). Vaikka onnen merkitystä ”tosiasiantuntijat” eivät haluakaan myöntää, niin kuvaavaa on se, että Monaco sai maalin puolustajasta kimmonneesta pallosta, me emme – meni ehkä puoli metriä ohi.

   Toki siis Monaco ”ansaitsi” jatkopaikan, koska teki enemmän vierasmaaleja, mutta parempaa joukkuetta siitä ei saa kirveelläkään. ”Jokainen saa, mitä ansaitsee” -scheissea en allekirjoita.

   • Jalkapallon henkitieteessä tämä ei ole yllättävää. Monaco sai Arsenalin alakerran organisoimattomuuden takia ”liian suuren” voiton, josta oli hieman hankalaakin lähteä pelaamaan, koska yleensä juuri varma jatkopaikka tuudittaa äärettömään passiivisuuteen. Tähänhän sortui jopa Bayern muutaam vuosi sitten, vaikka on selvästi sekä Monacoa että Arsenalia parempi joukkue. Vastaavasti Arsenal lähti vapautuneesti urku auki, kun jälleen kerran se oli dumattu ulos. Monacolla olisi varmasti ollut rahkeita lähteä pelaamaan eri lailla, jos tilanne olisi ollut vaikka 0-1 ensimmäisen pelin jälkeen, mutta nyt tarvittavaa särmää sillä ei ollut eikä tarvittu.

    No se sikseen, itseänikin jäi harmittamaan se, että Arsenalin pei mureni viimeisen 10 mini aikana ja hyökkääminen oli luokattomia keskityksiä aivan liian kaukaa maalista. Vaaratilanteita ei tullut enää kontrolloidusti eikä oikein tuurillakaan, kun keskitykset jäivät niin korkeiksi ja voimattomiksi. Maali olisi ollut tehtävissä, jos hyökkäämisessä olisi pidetty pää kylmempänä. Theo oli huono vaihto, hän ei oikein näihin peleihin sovi.

 24. 2-osainen ottelusarja ja maalit lasketaan, eka peli oli sysipaska ja siitä ei joukkueemme saa kiittää kuin itseään. Jossittelu ei auta kun paskat meni housuun jo kotipelissä.
  Kun haetaan positiivisia asioita, niin vähemmän rasitusta loppukaudelle, eihän meillä mitään saumaa tän turneen voittoon ole koskaan ollutkaan…
  Mielenkiintoista on nähdä onko tällä tappiolla mentaalipuolen vaikutusta miehistöön, lauantaina nähtäneen…
  Nyt toivoisin valmennusryhmältä järkeä peluutukseen/rotaatioon loppukautta silmällä pitäen. Alexis esim. näyttää olevan väsähtänyt tai ei aivan täydessä tikissä…herää kysymys jälleen tästä meidän ikuisuus ongelmasta eli ylipeluutuksesta…samoin harjoittelusta jne. Vesijuoksuosastohan meillä on vuodesta toiseen saari valtakunnan laajin.
  Katseet kohti viikonloppua ja ei muuta kun newcastlea pataan!

 25. Sieniliigaan lähtiessä kaikilla maaliman ihmisillä oli varmaan tieto miten pelejä pelataan tässä maalintekopelissä. Pisteet ratkaisee, jos pisteet tasan, tehdyt maalit ratkaisee/ns. vieras-maali-sääntö.

  Mikä siinä on kummallista? Kysyn vaan venger&co…
  Arsenal paska, monako parempi. Pulinat pois.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s