Uutiskatsaus perjantaille

Aloitetaan perinteisillä kokoonpanouutisilla huomisen Newcastle otteluun liittyen. Wilshere, Arteta ja Debuchy ovat edelleen viikkoja sivussa, mutta Rosickyn pitäisi olla pelikuntoinen huomenna. Diabysta ei ollut edes mitään mainintaa, mutta mitäpä sitä mainita, kun kaikki tietävät mikä ranskalaisen tilanne on.

Walcottin peliajan vähyydestä on kirjoitettu ja arveltu syitä. Yksi on sopimusneuvottelut ja tämän, joskin epäluotettavan lähteen, mukaan englantilainen olisi vaatimassa pitkälti yli 100 000 punnan viikkopalkkaa uuteen sopimukseen. Nykyinenkin lähteistä riippuen 90 000-100 000 palkka on liian suuri, joten jos nämä huhut pitävät paikkansa, niin myynnin täytyy olla ainoa oikea vaihtoehto kesällä. Eiköhän Liverpool tai mahdollisesti Manchester City HG-pelaajaongelmansa kanssa ole valmis maksamaan miehestä ylihintaa eli jotain 20 miljoonan luokkaa.

Muutamia päiviä siten kirjoitin, että kesällä pitäisi Artetan, Diabyn ja Flaminin lisäksi hankkiutua eroon muun muassa Walcottista, Wilsheresta ja jopa Gibbs pitäisi olla liipaisimella. Myös joku muu on aika pitkälle samoilla linjoilla Onlinegoonerin artikkelissa. Yksinkertaisesti ainakin Wilsheren ja Walcottin pelimäärät ovat vuosikausia olleet niin vähäisiä, että joukkue kärsii aivan liikaa tällaisten pelaajien pitämisestä joukkueessa kausi toisensa jälkeen.

Wengeriltä nähtävästi meni kuppi nurin oikein kunnolla Monacolle tippumisen jälkeen. Ensinnä kiukuttelut kaikesta mahdollisesta, kuten säännöistä vierasmaalien suhteen sekä väitteet, että vastustaja ei ansainnut jatkopaikkaa. Uusimpana managerimme pohtii, että Eurooppa-liiga voisi olla parempi kilpailu meille menestyä.

Onko tämä enää todellista? Jos joku enää epäili onko managerillamme kaikki kotona tai on mies muuttunut häviäjäksi, niin enää ei tarvitse arvuutella. Ensinnäkin Emiratesille muuttoa myytiin meille kannattajille sillä, että haastamme sitten Euroopan suurseurat. Nyt kuitenkin managerimme väittää yhdellä maailman suurimmasta palkkabudjeteista ja muutenkin kymmenen maailman rikkaimman seuran managerina, että ehkä meidän pitäisi kilpailla Eurooppa-liigassa Mestareiden liigan sijaan.

Ihan tiedoksi vain, että se on aivan sama vaikka olisimme Torstailiigassa, niin sitäkään ei Wenger voittaisi. Voittoon tarvittaisiin taktista osaamista ja järkevää joukkueen rotaatiota, mutta kumpikaan ei kuulu managerimme osaamisalueelle. Joku Benfica, Fiorentina, Sevilla tai vastaava olisi varmasti aivan liikaa kaksiosaisessa ottelussa tai viimeistään finaalissa paineiden ollessa kovimmat.

Päätetään päivitys Wengerin lainaukseen, joka on jo mustaa huumoria:

I am realistic enough to know that every season is different and we will judge it at the end of the season.

Saatiinhan se legenda tällekin kaudelle eli tuomitkaa minut toukokuussa kommentti. Joka kausi on tosiaan erilainen, tiputaan Mestareiden liigasta ensimmäisellä jatkokierroksella ja keväällä taistellaan paikasta neljän joukkoon liigassa, jotta päästään toistamaan sama seuraavalla kaudella. Aivan hurjan erilaisia ovat tosiaan kaudet. Itse käyttäisin meidän tekemisestä jälleen kerran nimeä Groundhog season.

6 thoughts on “Uutiskatsaus perjantaille

 1. Englantilaisia kannattajiahan torstailliiga ei kiinnosta yhtään, joten PR- ja markkiinointiosasto ei varmasti kiittele yhtään manageria näistä arvioista. Jotta katsomoon saataisiin edes jonkin verran porukkaa, lippuja jouduttaisiin antamaan pilkkahinnalla.

  Ja kuten Ville toteaa, torstailiigan pokaali on naurettava Arsenalin resursseilla. Parempaan pitää pystyä ja kilpailla kirkkaimmista ja halutuimmista pokaaleista. Leikkipokaaleita voi ostaa vaikka palkintokaupasta, jos pelkkä kiilto kiinnostaa.

 2. Voi hyvänen aika. Tuo heitto Eurooppa-liigasta oli puhdas vitsi. Pientä suodatusta kannattaa käyttää noissa uutisoinneissa – kannattaa esim. vilkaista eilinen pressitilaisuus Arsenal.comin kautta, niin saatte selvyyttä asiaan. Mutta tässäkin tietysti pätee taas se, että kaikki asiat ja kommentit voi itse tulkita siten, että ne sopivat omaan agendaan parhaiten.

  Ja jos en väärin muista niin eilisessä blogissa toivottiin meidän putoavan CL:sta kokonaan, jotta saataisiin keskittyä paremmin fa- ja liigacupiin.

  • Joo eihän sillä ole mitään eroa toivonko tai sanonko mää sen vai onko sanoja Wenger..

   Pointti on se, että CL on täysin turha kilpailu urheilullisesti meille niin kauan kuin Wenger on managerina ja asian ei todellakaan pitäisi meidän kokoluokan seurassa olla näin.

   • Pakko kommentoida. En epäile hetkeäkään, etteikö Villekin olisi tulkinnut AW:n heiton Eurooppa-liigasta vitsiksi. Ongelma vain on se, että se oli kaikessa sarkastisuudessaankin erinomaisen huono vitsi. Tai siis, sarkastisesti erinomaisen hyvä, ainakin osuva.

    Tulella on aina vaarallista leikkiä. Kommentti herätti keskustelua ja huumorintajuisimmat kykenevät naureskelemaan sille. Kannattaako heitolle sitten naureskella, ainakaan kovin äänekkäästi, sitä voi sitten kukin pohtia tahollaan.

 3. Ei se mitään kaikkien aikojen komiikkaa ollut, mutta kannattaa varmaankin suhtautua vitseihin vitseinä.

  Komiikan puolelle menee omasta mielestäni myös se, että kaikki teot ja sanomiset saadaan käännettyä väkisin manageria vastaan. En kuulu itse mihinkään AKB-klaaniin (miksi tätä jaottelua pitää yleensä harrastaa), mutta ei silti ihan kaikki mitä Wenger tekee, ole täyttä paskaa.

  • Ville on kantansa kaverista tehnyt selväksi kymmeniä ellei satoja kertoja.
   Toista näkökulmaa odottavat saavat odottaa pitkään. Lähes yhtä pitkään kuin Ville uutta manageria.
   Pohjimmiltaan tässä on mun mielestä siitä kiinni, että riittääkö se että joukkuetta johdetaan rahan teko etusijalla. Ja jos menestystä sattuu tulemaan niin hyvä. Sekin tietää rahaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s