Ajatuksia loppukaudesta

Seuraavaa ottelua saadaankin odottaa lähes kaksi viikkoa. Pääsiäislauantaina jatketaan, jolloin vastassa on Liverpool Grovella. Tätä voi pitää melkoisena ratkaisuotteluna loppukautta ajatellen jos välittää paikasta ensi kauden Mestareiden liigaan. Tietysti vaikka ei välittäisikään on kyseessä huippuottelu.

Liverpool hävisi eilen Manulle ja tämä tarkoittaa Rodgersin ryhmän olevan meitä kuusi pistettä jäljessä ja vieläpä selkeästi heikommalla maalierolla. Tilanne on siis se, että ellemme häviä parin viikon kuluttua, niin ilman todellista sukellusta loppukauden seitsemässä ottelussa ei Liverpool tule meitä ohittamaan.

ManU taas on aivan toinen asia, sillä hävittyään meille FA Cupissa on joukkue ottanut pelkkiä voittoja ja peliesitykset ovat parantuneet. Piste on ainoastaan eroa Van Gaalin poppooseen ja edessä on vielä reissu Old Traffordille eli ennen tuota kohtaamista toiseksi viimeisellä kierroksella olisi eron syytä olla enemmän kuin kolme pistettä tai voi käydä heikosti.

Loppukautta ajatellen olisi ensiarvoisen tärkeää saada Sanchez takaisin iskuun. Ei vireen välttämättä tarvitsisi olla alkukauden luokkaa, mutta viimeiset noin 10 peliä ovat olleet heikkoja. Alkukaudesta Wenger perinteiseen tapaan peluutti chileläistä joka ikisessä ottelussa, eikä lepoa tullut, vaikka siihen olisi joitain tilaisuuksia ollut.

Nyt tästä typerästä peluutuksesta maksetaan kovaa hintaa ja täytyy vain toivoa, että jollain ihmeellä kauden paras pelaajamme parantaa vielä otteita lopuissa peleissä. Helppoa se ei tule olemaan, sillä Chilen maajoukkueella on sama taktiikka kuin Wengerillä peluutuksen suhteen eli Sanchez pelaa kaikki harjoitusottelut alusta loppuun, vaikka se ei olisi kenenkään etu pidemmän päälle.

Welbeckiin en luota maalinteossa, joten myös Giroudin olisi tärkeää pitää yllä nykyinen kunto kauden loppuun asti. Erityisesti jos Sanchez ei saa enää peliään edes lähelle alkukauden tasoa. Ramsey voisi olla yksi avaintekijä hyökkäyspäässä ja maalinteossa, mutta walesilaisen otteet vaikuttavat heittelevän laidasta laitaan. Ennen Newcastle ottelua oli jo parempaa muutaman ottelun verran, mutta viikonlopun esitys oli paluu arkeen eli heikkoa tekemistä, kuten suurin osa miehen otteista tällä kaudella.

Özil ja Cazorla ovat myös kaksikko, joka on erittäin tärkeä meidän hyökkäyspelissä. Yhtä aikaa homma ei välttämättä toimi, mutta silti ainakin toisen olisi oltava kentällä lähes aina. Cazorla oli aiemmin meidän paras pelaajaa pari kuukautta putkeen ja Özilin otteet näyttivät myös hyviltä loukkaantumisen jälkeen, joten täytyy vai toivoa, että vähintään toinen kaksikosta pystyy pelaamaan vahvan loppukauden. Cazorla on vaikuttanut todella väsyneeltä useassa pelissä, joten sen suhteen Özilin suhteen voisi olla enemmän toivoa. Valitettavasti vain saksalainen on tähän asti ollut aivan liian ailahteleva koko Arsenal uransa.

FA Cupin välierän pelipäivä varmistui jo jonkin aika sitten ja se on lauantai 18.4. Kyseessä on vielä iltapeli klo 19.20 eli ei voi pahemmin valittaa. Päivää myöhemmin siten selviää mahdollinen finaalivastustaja Aston Villan kohdatessa todennäköisesti Liverpoolin jos punaiset onnistuvat ensin hakemaan jatkopaikan Blackburnin Ewood Parkilta 8.4 pelattavasta uusintaottelusta.

Issen päivitys on tiedossa tässä lähiaikoina, varmaa päivää ei ole vielä tiedossa, mutta luultavasti tämän viikon aikana. Onpahan ainakin jotain hyvää tiedossa tälle muuten tylsälle maaottelutauolle.

5 thoughts on “Ajatuksia loppukaudesta

  1. Sen verran välitän chämppärisijoituksesta että mieluummin sinne kun torstailiigaan. Se jos joku on toiminu negatiivisena asiana liki jokaiselle englantilaisjoukkueelle? En ymmärrä miksi joku haluaisi tippua chämppäripaikoilta päästäkseen höntsäämään torstaisin.

  2. Alkaa vahvasti näyttää siltä, että FA:ssa ketään ei kiinnosta käsitellä Skrtelin sikailua (talloi tahallaan de Gean jalan päälle) muna-matsin viime sekunneilla. Ei toisaalta yllätä.

    • Maikkari uutisoi, että Skrtel on saanut FA:lta kurinpitohaasteen. Lähteeksi on mainittu Liverpool Echo

      • Jep, hätäilin. Atkinson on myöntänyt, että ei nähnyt tapausta, mutta kolme virallista ottelutarkailijaa näki ja heidän mielestään se oli ulosajon paikka. Skrtelillä on tiistaihin kello 20:een (suomiaikaan) aikaa antaa vastineensa. Jos sitä ei hyväksytä, jamppa saa kolmen ottelun pelikiellon eli ei pelaisi meitä vastaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s