Tavoite

Villen pyytämättä sekä näin vaalien alla luonnollisesti yllättäen ja salaa, olkoon erinomaisen lyhyesti. Ville vihjaili päivityksistä vapaata viikonloppua ja vaikka sellainen olisikin, pidin huomionarvoisempana miehen toteamaa: ensimmäinen ’musta aukko’ kuluvalle kalenterivuodelle. Se on ystävät helvetin kova juttu, pian huhtikuu ja monella tavalla ’jälleen yhdestä kaudesta’ huolimatta tämä juna ei ole pysähtynyt.

Edellisestä lauseesta onkin varsin luontevaa rakentaa aasinsilta päivän otsikkoon ja aiheeseen. Löysin nimittäin tovi takaperin itseni pohtimassa seuran asettamia tavoitteita kuluvalle kaudelle. Itse asiassa pohdinta ulottui varsin nopeasti lukuisia vuosia taaksepäin, mutta kysymys säilyi samana; mitkä olivat seuran tavoitteet kauteen lähtiessä?

Te jotka allekirjoittaneen kauden päivityksiä olette lukeneet, tiedätte henkilökohtaisesti asettamani tavoitteet kuluvalle kaudelle. Se, että asetin riman sijoittumiselle kolmen joukkoon Valioliigassa ja näin välttymään karsintavaiheelta Mestareiden liigaan ei ole kuitenkaan relevanttia. Saattoipa olla niinkin, että rima oli salaa korkeammalla, mutta kovin pian kauden päästyä vauhtiin todellisuus lakaisi salaisuudet maton alle visusti piiloon.

On syytä ottaa väliotsikko.

Kattellaan

On hyvin mahdollista, että rivien välistä voi olla löydettävissä seuran tavoitteita kaudelle, mutta vaikka pidän itseäni varsin nokkelana rivien välistä lukijana, ovat mahdollisesti piilotetut lauseet jääneet minulta löytämättä. Oli kyseessä sitten manageri, toimitusjohtaja, omistaja, hallituksen puheenjohtaja tai hallitus, tulkintani asetetuista tavoitteista ovat olleet parhaimmillaankin hyvin ympäripyöreitä.

On tietenkin vain luonnollista, että mikäli tavoite on sijoittuminen neljän joukkoon, ei sellaista voi ääneen sanoa. Mutta olisiko syytä? Mikäli ei voi sanoa ääneen seuran tavoittelevan mestaruutta, olisiko sitten parempi myöntää tietyt realiteetit ja pyrkiä sitä kautta rakentamaan vaikkapa jotain mahdollista yllätysmomenttia.

Voisin kuvitella, että muutama teistä puree nyt hammasta ja on vakaasti sitä mieltä, että totta helvetissä mestaruus oli tavoitteena niin kuluvalle kaudelle kuin lukuisille edellisillekin kausille. Ehkä näin, mutta uskalletaan sitten kertoa se siinä missä sen ovat kertoneet Chelsea, Manchester City ja jopa Liverpool. Yksi joukosta poissa, mutta ymmärtääkseni Manchesterin punaisten tavoite oli jokseenkin avoimesti palauttaa seura ensi alkuun takaisin neljän joukkoon edellisen kauden rimanalituksen jälkeen.

Väliotsikkoon viitaten, meidän tavaksi on mielestäni jollain perin kiusallisella tavalla muodostunut lähteä kattelemaan. Tätä voi pitää puolestaan varsin turvallisena ratkaisuna seuran taholta, ainakin niin pitkään kun otteluiden yleisömääräksi voidaan kerta toisensa jälkeen ilmoittaa 60000. Se on turvallista siksikin, että kun kattellaan, niin se mitä kaudesta käteen jää, vastaa juuri sitä mitä kattelemalla kauteen lähtiessä voi odottaa ja olettaa.

Voimme jokainen pohtia esimerkiksi managerin tavaksi tullutta ilmoitusluonteista asiaa, eli hänen ’tuomitsemistaan’ toukokuussa – vuodesta toiseen. Mutta kun tässä nyt vain katteltiin, niin eihän sitä nyt voi ainakaan kovin sanoin suoritusta tuomita, vaikka edellisestä mestaruudesta on kulunut niin pitkään, etten numeroilla halua ketään kiusata. Seuramme organisaatio on kyllä sanalla sanoen pirullisen nerokkaasti rakennettu, sillä tällaista näin pitkään jatkunutta kattelua on mahdotonta kuvitella tapahtuvan missään muualla.

Ettäkö jälleen kerran synkkä ja negatiivinen päivitys? Kuten edellä tulitte lukeneeksi henkilökohtaisesta tavoitteestani, jopa rivien välistä lipsautetusta salaisuudesta, odotuksissani on askel parempaan mitä edelliseen kauteen tulee. Yhtä kaikki, se ei edelleenkään ole relevanttia. Olen nimittäin äärimmäisen huolestunut, että seurajohdon letkeä diskotanssi värivaloja ihastellen ja kattellen alkaa pesiytyä niin syvälle kulttuuriin, että pelaajatkin vaihtavat viheriöltä vapaalle savukoneen syöksemän vesihöyryn näkymättömyyteen.

On syytä pahoitella äärimmäisen kehnoa vertausta ja heikkoa sanaleikkiäni. Yritin vain sanoa, että kun seuran johdossa jatketaan määrätietoista linjaa kattella, on suuri vaara, ettei ihan yksilötasolla viheriölläkään löydy enää sitä viimeistä puristusta olla vastuussa tekemisistä ja ennen muuta tuloksista. Tekisi mieli väittää, että tekemisestä tulee alitajuisesti, joskin tahattomasti, vastuuttomampaa. Ei ole olemassa sellaista auktoriteettia kentän tasolta aina omistajaan, etteikö kaikki olisi kuitenkin anteeksi annettua oli lopputulos sitten mitä tahansa.

Tämä kaikki siis vain yhtä tyhjän kanssa pohdintaa kaukana pääkallopaikalta, vailla tietoa siitä miten asiat oikeasti ovat, mutta helvetti se osaa turhauttaa. Summa summarum, näkisin kovin mielelläni selkeästi asetettuja tavoitteita. Olivat ne sitten seuran taholta miten ikinä määritellyt, olisi edes jotain kosketuspintaa vaikka sitten tuomioon toukokuussa, tai kuka tietää mainittuun yllätysmomenttiin – konkretiaa. Jätetään katteleminen meille kannattajille, pelien kattelu.

hente

8 thoughts on “Tavoite

 1. No Chelseaa kaikki arvostaa ,mutta kukaan kunnioita.
  Tollane ogliargin ostama seura Ostetaan joka paikall 30 mil. pelaaja ja aletaan puolustamaan. Joku Chelsean vuuden paras pelaaja myydään Mauun?Niin ja joku Btnand myytiin pois jonkun spansi pakin tieltä.

  Nyt kuulema tämä home sääntö muutttuu niin on s jos ekusessa

 2. Welbeckillä polvi ja Sterlingillä varvas pipinä. Molemmat missaavat ainakin tiistain maajoukkuematsin.

 3. ja nyt Huru-ukko on väsäämässä Theolle jatkosopparia! Ei voi kuin ”ihailla molempien motiiveja!?
  Pidempi aikainen penkittäminen lienee molemmille motivaatioetu neuvotteluihin…aiempaa isompi liksa ja eikun pari vuotta lisää vaihtomiehenä, kyllä siinä on motivaatio tapissa niin Theolla kun joukkuekavereillakin. Ugh

 4. jaaha tämän kun taas luki niin tuli mieleen, et miksi lukea päivittäin tätä. Eli Tavoite: saada joka päivä blogiin päivitys
  Kattellaan: kyllä nyt joka päivälle löytyy jotain, jos ei löydy niin voidaan ihmetellä Gnabryn poissaoloa avauksesta siihen asti kun tyhmä sen laittaa kentälle. Ei Saatana pojat! Laatua seuraavaan!

 5. Noh noh, spekulointi on urheilun suola. Ja kun spekuloidaan ni mielipiteet / ajatukset vaihtuvat kuin itsestään!

 6. Eipäs, Henten pohdinta tavoitteisen asettamisen tärkeydestä on johtamisen ytimessä. Myös jalkapalloseuran johtamisen. Oli ehkä hyväksyttävää uuden stadionin rakentamiskauden ajan pitkin hampain tyytyä vähän halvempiin ja heikompiin pelaajiin sekä antaa luottoa aketemiapelureille. Mutta tästä kuopasta pitää nyt päättäväisesti pyrkiä ylös muutenkin kuin markkinointivihkosen puheissa.

  Arsenalin tavoitteeksi pitää selkeästi asettaa liigan voittaminen tai UCL:n. Miksei molempienkin, vaikkei samalla kaudella välttämättä. Jos tulosta ei kuitenkaan tule, pitää tehdä muutoksia, jotta tavoitteisiin päästään. Mitään henkseleiden paukuttelua ei tarvita, mutta tavoitteet ja itsereflektio niihin suhteuttaen on tärkeää oppimisen kannalta. Tätä ei Arsenalissa juurikaan näy.

 7. Arsenalin tavoite on ollut ja tulee jatkossakin olemaan fyrkan tekeminen omistajilleen.
  Stadionit, pelaajat ja jopa pokaalit ovat vain työkaluja ulosmitata fyrkkaa meidän taskuista herrojen taskuihin.

  Mutta niin kauan kuin esitykset kentällä ovat riittävän kovalla tasolla, luovun ainakin henkilökohtaisesti pennosistani suht hyvillä mielin.

  Suht tuoreena kannattajana en ole päässyt nostelemaan muita mielikuvitus pokaaleita kuin viime vuotista FA pyttyä.
  Varmaankin tästä syystä tuo top3 sijoitus liigassa tyydyttäisi isoimman nälän. Selvää on, että seuraavalle kaudelle pitäisi lähteä tavoittelemaan taas pykälää parempaa.

  Jos et mene eteenpäin, menet taaksepäin, koska muut menee (tai ainakin yrittää) eteenpäin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s