Lisää juttua Walcottin ja Sterlingin tilanteesta

Sen verran on keskustelua viime päivinä käyty ja kirjoittelua ollut Sterlingin ja Walcottin tilanteesta, että jatkan hieman aiheen spekuloinnilla.

Mitä enemmän asiaa ajattelee niin sitä enemmän vaihtokauppa olisi hyvä asia meidän kannalta. Tai tietysti kaupan ei tarvitse olla edes vaihtokauppa, vaan voimme myydä Walcottin vaikka HG-pelaajia tarvitsevaan Manchester Cityyn ja ostaa Sterlingin tilalle. Toki vaihtokauppa olisi tässä tapauksessa ehkä kuitenkin todennäköisempi, sillä molemmat seurat saisivat pitää HG-pelaajan ja vieläpä Englannin maajoukkuemiehen.

Walcottin sopimusneuvottelut ovat siinä tilanteessa, että 100 000 viikkopalkkaa pitäisi ilmeisesti nostaa, jotta mies suostuisi jatkamaan. Tätä ei pitäisi missään nimessä tehdä. Ensinnäkin Walcottin loukkaantumishistoria ja näytöt tuskin edes oikeuttavat nykyiseen palkkaan puhumattakaan palkankorotuksesta. Toiseksi jos joukkueen tähtipelaajat Sanchez ja Özil tienaavat noin 140 000, niin ei Walcottin palkkaa voi nostaa yhtään ilman, että muut ovat myös välittömästi vaatimassa korotuksia.

Sterlingin puolestaan huhutaan hylänneen Liverpoolin 90 000 tai 100 000 punnan viikkotarjouksen ja laituri vaatisi selkeästi enemmän. Joidenkin huhujen mukaan Sterling ei kuulemme suostuisi uuteen sopimukseen Liverpoolin kanssa, vaikka seura tarjoaisi 180 000 viikossa. Jos tämä viimeisin pitää edes vähän paikkansa, niin silloin tuskin on kyse enää rahasta. Sterling on vain päättänyt jostain syystä vaihtaa maisemaa. Onko se halu menestyä tai väärä pelipaikka tai jotain ihan muuta on melko pitkälti arvailujen varassa.

Walcottin vaihtaminen Sterlingiin tuskin kuitenkaan nostaisi älyttömästi palkkakustannuksia, sillä Walcott tienaa jo nyt sen satatonnia ja Liverpoolin miehen voisi kuvitella suostuvan suurin piirtein samaan jos olisi siirtymässä. Olennaisin kysymys onkin kuinka paljon joutuisimme maksamaan välirahaa mahdollisessa kaupassa. Sterling on viitisen vuotta nuorempi ja pysyy paremmin kasassa, joten ihan yksi yhteen vaihtokauppana siirto ei varmasti toteutuisi.

Mitään hirveitä summia en olisi valmis laittamaan Sterlingiin, sillä vaikka potentiaalia on periaatteessa mihin vain, niin luonne vaikuttaa melko vaikealta ja sitä kautta riski epäonnistumiseen on myös korkea ja toki näytöt ovat vielä erittäin lyhyeltä ajalta huipputasolla. Walcott ja 10 miljoonaa alkaisi olla maksimi mitä kannattaisi omasta mielestäni Sterlingiin sijoittaa.

Toisaalta pidän Gnabrya todella potentiaalisena, joten Walcottin mahdollisen myynnin seurauksena saksalainen voisi saada todellisen tilaisuutensa läpilyöntiin. Tämä on kuitenkin väärä tapa rakentaa joukkuetta, kuten olemme aivan liian kauan saaneet todistaa. Jos todella menestystä haetaan niin lähtijät pitää korvata vähintään yhtä hyvillä ja mielellään paremmilla pelaajilla sen sijaan, että toivotaan ja luotetaan junnuista nousevan korvaajan.

Tietysti lupaaville junnuille pitää tarjota mahdollisuuksia, mutta ei heidän varaan voi yksinkertaisesti joukkueen menestystä laskea. Jos Gnabry on tarpeeksi hyvä, niin saksalainen näyttää sen jossain vaiheessa joka tapauksessa vaikka lainan kautta oli joukkueessa sitten Walcott, Sterling tai joku muu samalla pelipaikalla.

7 thoughts on “Lisää juttua Walcottin ja Sterlingin tilanteesta

  1. Hoo, Diaby on palannut treeneihin – ilman vesijuoksu-alkuosaa. Toki myös Arteta, Debuchy ja Wilshire, mutta Diaby tulee ja hoitaa loppukauden.

  2. En usko että sterlingin tulo huhuissa on mitään perää,eiköhän miehellä ole real mielessä,koska huhut ovat paljon sitä sinne suuntaan myös vieneet,eikä walcott plus 10 miltsiä kyllä riittäisi alkuunkaan poolille,uskon.mutta siirtohuhuista sen verran,että tämä sampdorian paulo dypala kiinnostaa arsenalia ilmeisen paljon,koska sampdorian joku puheenjohtaja ym.on jo ilmoittanut juven ja arsun tehneen miehestä tarjouksen,miehen hintapyynnöksi on laitettu vaatimattomat 40 miltsiä…

  3. Pool-faneille annostellaan Arsenalin kannattajille takavuosilta tuttua epätoivoa, kun parhaita pelaajia ei kyetä pitämään. Sielläkin tulossa toinen kesä peräjälkeen, kun paras pelaaja lähtee. En tunne sympatiaa, kyllä Arsenalille naurajia riitti munattomuuteen tai muuhun perustuen. Talous jyrää nykyaikana.

  4. Eipä Theon neuvotteluasemat ainakaan parantuneet Italia-ottelun perusteella. Monissa arvioissa Theo rankattiin Englannin heikoimmaksi lenkiksi. Eikä ihme, sillä Walcott koski palloon vain 14 kertaa ja syötti kuusi. Eli ei ollut pelissä mukana juuri ollenkaan.

  5. Theo oli aika aseeton tosiaa eilises pelis,minusta näytti että theo vaihteli hyökkäyskolmikko rooneyn ja kanen kanssa aika paljo paikkoja pitkin peliä,oli tosiaa myös välillä kymppipaikal.surullista kyllä,että kun barkley tuli theon tilalle,niin englannin hyökkäyspeli sai ihan uutta virtaa ja luovuutta.gibbs pelasi sen sijaan ihan kelpo ottelun,vaikka tuhrikin puolittaisen maalintekopaikan.taitaa tulla nokkimisjärjestyksessä heti bainesin jälkee,oikealla laidalla taas englannilla jopa ylitarjontaa,ei tarvii paljo pelätä et chambers/jenko pääsis pelaamaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s