Kaatuuko Liverpool?

Tilastojen valossa ainakin viime vuosilta olemme olleet niskan päällä Liverpoolia vastaan erityisesti kotiotteluissa. Useasti on toki pelattu tasan, mutta samoin Grovella ja Highburylla tulos on usein ollut kotivoitto. Liverpool ei ole tainnut kuin kerran voittaa Grovella ja se oli kaksi vai kolme kautta sitten.

Tilastot ovat kuitenkin tilastoja ja eivät takaa mitään, vaikka antavatkin jonkin asteista osviittaa siitä mitä voisi olla tulossa. Lähtökohdat ovat meille hyvät useassa suhteessa, vaikka yllätys yllätys Sturridge ja Lallana saattavat olla pelikuntoisia, vaikka eivät pystyneet Englannin maajoukkueessa pelaamaan.

Giroud on ollut viime aikoina loistavassa vireessä ja ranskalaisen panosta tarvitaan myös tänään, jotta kolme pistettä jäisi Grovelle. Varsinkin nyt kun Skrtel on poissa vierailijoiden takalinjoilta, niin Giroudin voisi olettaa fyysisyydellään tuottavan todellisia ongelmia. Lovren, Can tai Kolo Toure eivät ainakaan ennakkoon ajateltuna pärjää painissa tai ilmatilassa hyökkääjällemme.

Liverpoolin koko kauden tai ainakin viime aikojen paras pelaaja on ollut joukkueen varakapteeni Henderson. Tämä on ollut jonkin asteinen läpimurtokausi englantilaiselle. Tehoja on tullut entistä enemmän ja muut osa-alueet ovat aina olleet melko vahvoja.

Hendersonin lisäksi Coutinho on pelannut hyvin viime aikoina ja tehnyt jonkin verran näyttäviäkin maaleja. Brassi on kuitenkin hyvin ailahteleva ja ikään ei voi tietää minkälainen pelisuoritus sieltä on tulossa. Meillekin viime aikoina huhuttu Sterling kuuluu samaan kastiin ja on jännä nähdä kuinka huhut ja spekulaatiot ovat vaikuttaneet miehen keskittymiseen.

Viimeisenä seurattavana pelaajana Liverpoolista nostan esille Sturridgen, joka on aina vaarallinen. Useasti englantilaishyökkääjä on itsekäs ja voisi pelata paljon paremmin joukkueelle, mutta tästä huolimatta miehen vaarallisuutta ei voi kiistää. Montaa paikkaa mies ei tarvitse maalintekoon.

Meidän kokoonpanossa en näe suuria yllätyksiä tulevan. Ainoastaan pari asiaa tai pelaajaa mietityttää. Saako Gabriel jatkaa avauksessa vai palataanko tuttuun Merte ja Koscielny yhdistelmään. Veikkaan jälkimmäistä ja se voi olla ihan järkevääkin tähän otteluun.

Toisekseen täytyy edelleen toivoa, että Wenger ei laita Öziliä laituriksi, jotta saa sekä Cazorlan että Ramseyn molemmat avaukseen. Paljon mieluummin Walcott tai jopa Welbeck laituriksi ja toinen aiemmin mainitusta kaksikosta vaihtopenkin puolelle. Toki Özilinkin voi jättää penkille ja laittaa Cazorlan kymppipaikalle, mutta tähän ratkaisuun en usko hetkeäkään.

En sinänsä välitä mistään nelossijasta ja siitä, että sillä pääsee kisaan, jonka voittamiseen meillä ei Wengerin johdolla ole mitään mahdollisuuksia. Tästä huolimatta haluan kuitenkin ilman muuta voittaa Liverpoolin ja samalla tämä tarkoittaisi, että kisaamme ennemmin kakkossijasta kuin nelospaikasta jäljellä olevien seitsemän ottelun ajan.

Saa nähdä, periaatteessa lähtökohdat suosivat meitä, mutta siitä huolimatta olo ei ole järin luottavainen. Tämä vaikuttaa juuri sellaiselta peliltä taas kerran, että hommat menevät pieleen oikein kunnolla. Toivottavasti olen väärässä.

COME ON YOU GUNNERS!!!

Mainokset

41 thoughts on “Kaatuuko Liverpool?

 1. Olo on luottavainen.
  Vanhan pool-fanin luona Peliä odottamassa.
  Ilta intetty.
  Voittaja tarjoaa safkat Mustaparran Päämajassa, Torniossa juhlan kunniaksi.
  Tilatkoon parasta.

  COYG!

  • Kuten nii usein aiemminkin. Toivotaan että Ville on väärässä ja jengi pelaa sydämellä hienoa futista.. Tai sitten raapii räkä voiton 2-1 lopun paniikilla.

 2. kohta pool fanin luo kattoo peliä, siitä lähdetään että rinta on kaarella vielä ottelyn jälkeenkin! Tänään 3 pistettä, hinnalla millä hyvänsä. Coyg!

 3. ospina, bellerin, merte, kos, monreal
  özil, cazorla, ramsey, coquelin
  alexis ja giroud
  Näillä mennään ja muutaman tunnin päästä ollaan 3 pistettä rikkaampia 🙂

 4. Kas, Konsonantti ei ole penkillä. Kipeä vai ”kipeä”? Poolilla ei sit ole Lallanaa ja Sturridgekin penkillä. Nyt sit Alexis back in business.

 5. Tuo on juuri laadukkaan laitapakin onni: vastustajan alakerta ei osaa odottaa mitään aloitetta, vaan pelkkää keskityslinkousta.

 6. 3-0. Nyt vaan pidetää se takki kiinni puoliajalla niin täydellinen päivä.

  Hienosti saatiin selville, kumpi on kovempi näistä kuntopuntarin kärkijoukkueista.

 7. Ja nyt ei ole klassista 2-0-johtoa… Maalit olivat komeita, toki Poolin puolustus avusti, mutta silti.

 8. Naulan kantaan, komeita maaleja, sille ei mahda mitään et poolilla ei oo parempaa veskaria. Mut paska veska ei alenna komeiden suoritusten arvoa. Tänään on juhlapäivä!

 9. Ei muuta toivomusta tähän jäänyt, kuin 6-1 olisi hieronut Rodgersin naamaan häviäjyyttä vielä vähän tehokkaammin. Mutta ulkona UCL:stä Pool, taas kerran, on.

 10. Viime vuoden 5-1 olisi voitu kuitata vielä yhdellä maalilla, mutta eipä tästäkään tuloksesta voi juuri negailla.

 11. Toivottavasti blogisti avaa huomenna millä tavalla Rodgers oli paremmin kartalla oleva manageri tänään. Itse en sitä millään hiffaa vaikka kuinka koitin analysoida.

 12. Yes, tänään tehtiin kaikki mitä tarvittiin. Pool oli kyllä todella aseeton päivän pelissä. Mukava oli katella rodgersun naamaa pitkin peliä…tällä tatsilla kauden loppuun, muuta en toivo enkä odota.Ugh

 13. Vaikka toinen puoliaika oli mitä oli ja ottelu on jo tovi sitten tauonnut, pulssi on edelleen 120+. Monelle meistä vanhan liiton miehistä (Eero, yritä nyt pysyä housuissa, eikö ole ihana tämä kiihkeä pulssi) juuri Liverpool kummittelee edelleen vihollisena numero yksi.

  Toivon esimerkiksi, että kausi huipentuisi Englannin cupin finaaliin Arsenal – Liverpool. Tuskin on maukkaampaa, kuin verivihollisen lyöminen loppuottelussa. Totta helvetissä asiaan sisältyy riski tappiosta, mutta se on se riski, tunne, kaikki, miksi meillä on tämä elämä.

  Kun suljen silmäni, olo on kuin joskus 80-luvulla. Nyt ei tarvitse katsoa sarjataulukkoa, minulle riittää voitto Poolista, varsinkin kun ottelua edelsi sittenkin yllättävän iso hype, puhutaanhan tässä nyt kuitenkin vain top4-pokaalista. Nauran nyt ääneen, suomeksi, täällä meillä härmässä kun näitä Liverpoolin kannattajia riittää. Haha!

  Oijoi, nyt on jokseenkin täydellinen pulssi ja sopivasti alkoholia veressä. On erinomainen tunnetila jatkaa yöhön, Liberty Cityn yöhön. Grand Theft Auto, mahtavaa.

  • Nimenomaan. Olisi hienoa tyrmätä Pool kahdesta. Tänään upposi niiden UCL-saumat, minkä aika pitkälti myös Rodgers myönsi. FA cupin voitto olisi äärimmäisen maukas sinetti kaudelle ja jälleen jättipettymys Pool-pojille.

 14. Loistava peli. Coquelinilla tais olla taklausprosentti täydet 100. Rambo tuntui olevan löysällä jalalla liikenteessä, mutta syöttipähän kaksi meiän maaleista. Blogistin viha Wengeriä kohtaan on vähän liian raju. En oikein ymmärrä, millä tavalla Sturridgen ja Suarezin keväinen hirmuvire tekee Rodgersista paremman kuin Wenger?

  • Omissa papereissa coquelin ehkä meidän paras,taas.kai se alkaa olla kotkanpojan aika myöntää et kyl se nuori ranskalainen osaa oikeasti pelata.eipä mies paljoa hyökkäyssuuntaan tarjoa mutta onko niin väliä jos noin upeasti katkoo ja puolustaa.

 15. Lähes tasan päivälleen vuosi sitten Arsenal konttasi Evertonia vastaan 0-3, mutta voitti sen jälkeen kuusi peliä (yksi tasan) ja kausi päättyi positiivisesti Wembleyllä. Sitä ennen oli kuitenkin kauden pahoin romuttaneet surkeat helmi-maaliskuu.

  Fakta on kuitenkin se, että Wenger näyttää kääntävän lehteä ja pystyvän nykyään hyvään kevään loppuvetoon. Nyt hyvä putki tulee olemaan paljon pitempi kuin viime kaudella ja tuottanee myös pykälän, pari paremman sijoituksen. Vaikka Arsenal voittaisi jokaisen pelinsä (=84 pinnaa), ei pistemäärä kuitenkaan huikeasti parane. Viime kauden 79 pinnaa oli kivikova saldo nelossijaan. Kova kevätkunto on kuitenkin positiivinen asia, pokaalit ratkaistaan silloin. Se kertoo myös pelaajien kierrätyksen ja kunnonajoituksen paranemisesta. Umpiväsyneet miehet eivät voita. Vaikea sanoa, mistä jää kiinni, ettei tasaisuutta riitä koko kaudelle. Suunta on kuitenkin kiistatta parempaan.

 16. Mä kyl ”pahoin” pelkään, että Pool ei ole FA cupin finaalissa. Jo keskiviikon uusinta voi tehdä tiukkaa: yhä ilman Skrteliä ja nyt myös Can pois siitä matsista. Ja toki Gerrard, mutta se ei suuri menetys Poolille ole. Cup on toki ainoa pelastusrengas Poolille, mutta osuu uusinta aika veikeään saumaan.

 17. Onpa Arsenella muikea ilme bbc:n (ei se tarkoita sitä, pervertit) sivulla. Harvoin näkee moista, pitäisikö kopioida galleriaan…

  • Ja saman bigblackc…-sivun mukaan stadiumin ulkopuolella rotestoitiin lippuhintojen suurutta vastaan.

 18. Joka vuotinen juttu on, että arsu munaa mestaruuden johonkin huonoon putkeen jossain vaiheessa kautta. Tänä vuonna se oli alkukaudesta, viime kaudella loppukaudesta. Miksi ei tule ehjää hyvää kautta?

 19. Täytyy sanoa että tuntuu kyllä todella hyvältä kun Villen noitumat skenaariot eivät osu kohdalle.

  Noh sen verran annetaan siimaa, että ramseyn peluuttamInen lauturina oli aika lailla… Jännä, ratkaisu.

  Huikea ottelu! Toivotaan että hector oppii onnistumisestaan ja wpäonnistumisestaan. Ei ole Callella asiaa joukkueeseen ensi kaudella.
  Toivottavasti Kosin sisäänotto oli varotoimenpide. Eikä kyse ole mistään pahemmasta.

 20. Kakkossijataistelussa auttaa Chelsean meno, se ei kompuroi ja mestaruusjännä ei näin pääse Arsenalinkaan takaraivoon. Ei ole näyttöä, että mestaruusjännän käsittely on vielä hyvällä tasolla ja pakkovoitot siinä tilanteessa onnistuvat. Puhdas kakkos-kolmossijakamppailu näyttää sopivan sen sijaan hyvin.

  Loppukaudella FA cupin voiton ohella tärkein tavoite on silti juuri Chelsean voittaminen keskinäisessä. Nyt on tältä kaudelta haettu jonkinlainen voitto oikeassa kisassa Citystä, Poolista ja Manusta, mutta Mourinho-lukko on vielä murtamatta. Se lienee pakko murtaa, jos mestaruustasolle halutaan nousta. Chelseassa tulee ilmeisimmin pysymään Mourinho hyvän aikaa ja tilastot ovat niin huonot Wengerillä häntä vastaan, että mestaruushaaste kaatuu. Alistussuhden heijastuu paitsi keskinäisiin, varmasti myös muihin peleihin, jos vuoden päästä olisi loppusuoralla vain Chelsea ja Arsenal kannujahdissa. Mourinho pyyhkisi kenttää Wengerillä, ellei henkinen alistussuhde hajoa.

  Aika hyvät toiveet on siitä, että Arsenal voi voittaa kuitenkin tällä hetkellä Chelsean. Pelivire on sellainen. Henkinen valmennus ratkaisee, ne vähät paikat bussin edessä pitää pystyä käyttämään hyväksi.

 21. Yhdyn Henten kommenttiin sillä erotuksella ,että Hardline vei miestä viimeyönä.
  Wenger on kuitenkin aina Wenger.Tietty taso pysyy tekemisessä aina.Alkukauden loukkaantumiset söi liikaa.Özilin tulo takas tarvittiin.On se vaan sellainen sateentekijä tuo iso Ö.
  toki Alexis on ollut kans jo ekalla kaudellaa huikea ja piti meitä pystyssä kun loukkaantumissuma oli pahimmillaan.Mutta siinä se mestaruus lipsahti.Mut aina kun on matemaattiset saumat voi ainakin toivoa.

 22. Tässä vielä tueksi edelliselle:

  In an incredible fact, Arsenal have never lost a Premier League game at the Emirates in which Mesut Ozil has featured.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s