Upea voitto Liverpoolista

Arsenal – Liverpool 4-1 (3-0)

Onneksi olin täysin väärässä ja Liverpoolista ei ollut todellista vaaraa missään vaiheessa. Kenttätapahtumien perusteella paremmasta joukkueesta ei ollut mitään epäselvyyttä ja loppulukemat olivat täysin oikeat. Aloitimme ottelun loistavasti ja paikkoja oli tehdä avausmaali ja pari muutakin, mutta valitettavasti viimeinen ratkaisu hyvissä ja loistavissakin paikoissa jäi uupumaan.

Tästä syystä joku voi spekuloida Liverpoolilla olleen mahdollisuuksia jos se olisi käyttänyt omat paikkansa. Muun muassa Markovicilla oli loistava tilaisuus viedä vierasjoukkue johtoon ja samoin Henderson oli käsittämättömän vapaana boksin sisällä Sterlingin keskityksessä. Nämä olivat kuitenkin vierailijoiden ainoat todelliset tilanteet ja muuten Liverpoolilla oli vaikeuksia päästä edes puolen kentän yli avausjaksolla.

Kokoonpano oli hyvin odotettu ja Ramsey, Özil ja Cazorla olivat kaikki avauksessa, mutta onneksi homma toimi tästä huolimatta. Hyökkäyspelimme oli monipuolista ja Liverpoolin puolustus ei yksinkertaisesti pysynyt vauhdissa mukana alkuunkaan. Toki Mignolet maalissa ei onnistunut hyvin toisessa maalissa ja ehkä kolmannenkin olisi joku huippuvahti torjunut, mutta ei vierasjoukkue silti kaatunut maalivahtiinsa.

Tehot jakautuivat eilen melko tasaisesti koko joukkueelle, joka olikin kuvaavaa esitykselle. Onnistujia oli paljon ja heikon lenkin valitseminen olisi vaikeaa, eikä siihen edes ole mitään tarvetta. Ainoat miinukset menevät Koscielnyn loukkaantumiseen. Toivottavasti kuitenkin selvitään vähällä, kuten Wenger arveli pelin jälkeen. Omaan silmääni myös Ramsey näytti saavan jonkin asteisen tällin tai loukkaantumisen ennen vaihtoaan, mutta tästä managerimme ei ainakaan maininnut mitään. Jäädään seuraamaan uutisia lisääntyikö loukkaantumislista yhdellä vai kahdella pelaajalla tällä kertaa ja kuinka pitkäksi aikaa.

Eilinen tulos varmisti käytännössä, että olemme vähintään neljän joukossa jälleen kerran kauden loputtua. Liverpool ei tule enää millään ilveellä ohitse ja tuskin tulee Southampton tai Tottenhamkaan. Manchesterin kaksikon kanssa todennäköisesti ratkaisemme sijoitukset kaksi, kolme ja neljä. Koko kolmikko on kahden pisteen sisällä, mutta toki City ei ole vielä pelannut kierroksen omaa otteluun, vaan kohtaa huomenna Selhurst Parkilla Crystal Palacen.

Eilisen kaltaisten loistavien tulosten ja esitysten jälkeen ei voi kuin miettiä, että miksi tällä kertaa alkukausi piti tehdä idioottimaisella tavalla vaikeimman kautta. Kahdella topparilla kauteen lähteminen oli täyttä idiotismia samoin kuin ties monettako vuotta joukkue tarvitsi kunnollisen puolustavan keskikenttäpelaajan. Nyt Gabrielin hankinnan jälkeen ja Coquelinin täysin odottamattoman tasonnoston jälkeen joukkueen peli-ilme on ollut aivan erilainen. Mitä jos näin olisi menty alkukaudesta lähtien ja tätä tuskin voi pitää edes suurena jälkiviisasteluna, sillä suurin osa kannattajista on nähnyt joukkueen puutteet vuosia, mutta silti Wenger ei ole suostunut niitä korjaamaan.

Coquelinin kanssa Wengerillä kävi todellinen tuuri ja samoin väittäisin, että Wilsheren ja Artetan loukkaantumiset ovat olleet enemmän hyödyksi. Ilman kapteenin loukkaantumista Coquelin olisi ehkä jo siirtynyt tammikuussa jonnekin muualle pysyvästi tai viimeistään kesällä. Samoin vaikea uskoa, että on ihan puhdasta sattumaa meidän tulosten parantuneen huomattavasti Wilsheren ollessa sivussa. Tällä en tarkoita syyn olevan pelkästään Wilsheren, vaan Wenger ei ole löytänyt miehelle roolia ja peluuttaminen muun muassa Ramseyn kanssa samaan aikaan ei vain toimi alkuunkaan.

Loppukauden tavoite pitää ehdottomasti olla FA Cupin voitto. Se on ainoa pokaali jäljellä, sillä Chelsea ei varmasti romahda loppukauden osalta täydellisesti. Toki liigassa kakkossija olisi ensimmäinen yli 10 vuoteen, mutta ei silti sinänsä ole mikään saavutus, kun tosiasiassa ei olla koko kaudella oltu mukana mestaruustaistossa. Kakkos- tai kolmossija toki välttäisi ensi kauden aluksi karsinnat Mestareiden liigan ja ehkä sitä kautta helpottaisi kauden alkua, kun pre-seasonin voisi vetää vähän pidemmän kaavan mukaan ja kauden alkuun ei tulisi heti kahta ylimääräistä ottelua, jotka ovat usein heijastuneet sitten liigapeleihin pistemenetyksinä.

Ei muuta kuin loistavaa sunnuntaita ja Pääsiäisen jatkoa Suomigoonerit ja mikseipä se olisi eilisen kaltaisen esityksen jälkeen. Tänään vielä sitten kruununa olisi Burnleyn voitto ja huomenna Manchester Cityn pistemenetys. No ehkä tämä on jo liikaa vaadittu.

Mainokset

13 thoughts on “Upea voitto Liverpoolista

 1. ei nyt sentään burnley voittanut, mut ainahan se hymyilyttää kun tottenhotten menettää pisteitä heikommilleen…toivotaan että sama trendi jatkuu huomiseen chittyn peliin asti.

 2. Spudsin tasuri tarkoittaa käytännössä sitä, että nelossijaan riittää 12 pistettä viimeisistä seitsemästä ottelusta ja oikeasti vähemmänkin. Näin se homma etenee – vuodenvaihteessa kisassa oli mukana seitsemän joukkuetta, nyt jo pudotuspeli oikeastaan ohi. Paitsi tietty nyt kisataan, kuka jää neljänneksi.

 3. Oikeastaan yksi mielenkiintoisimpia kysymyksiä peluutuksen suhteen onkin Coquelinin ja kapteenin suhde. Flaminin peli on pelattu ja hän saa lähteä. Arteta mitä ilmeisimmin ei saa lähteä, vaan nauttii edelleen Wengerin massiivista arvostusta. Wenger saattaa jopa penkittää Coqin ja päästää vanhan hölkkähirmun pelaamaan avaukseen. Artetan jääminen ja jopa Diabyn jääminen tarkoittaa myös managerin matematiikalla sitä, että keskikenttä on ”täynnä” ja uusia pelaajia sinne ei kaivata.

  Kaiken kaikkiaan todella vahva kauden toinen puolisko aiheuttanee todella hiljaisen siirtokesän. Katalyytteinä voisivat olla mahdollisei Walcottin ja Szczesnyn myynnit, tuskin muu, koska sopimustilanne on aika hyvässä mallissa Theoa lukuunottamatta.

  • Niin, tuo Arteta-kysymys on mielenkiintoinen. Wengerhän toki penkitti edellisen kapteenin eli Vermalenin, kun havaitsi Merte-Kosin olevan parempi vaihtoehto. Voisi kuvitella, että Artetan kohdalla käy samoin. Siitä huolimatta Artetalle saatetaan tarjota jatkosopparia.

   • Voihan niin käydä. Flamini pelasi tätä vaihdosta tulevan jarrumiehen roolia, ehkä Artetalle kaavaillaan samaa. Vaan huoliiko, jos toteaa tämän tilanteen keväällä? Voi olla, että sopimuksen syntymistä rohkaistakseenkin Wenger peluuttaa Artetaa. Tai sitten pahvi on jo tehty ajat sitten ja spekulaatio on turhaa.

    Muiden kohdalla projekti jatkunee, eli (todennäköisen) Coqin kanssa kiertävät Ramsey, Wilshere ja Cazorla, joiden kaikkien puolustusosaamista yritetään kehittää. En usko millään, että Wilsherestä luovutaan tässä tilanteessa, vaikka hänelle jää reilusti parannettavaa. Cazorlan ikä toki on yksi tekijä, mutta pelivuosia on jäljellä. Ai niin ja Rosickykin vie kiintiötä keskikentältä, joten sinne ei todellakaan nyt mahdu lisää pelaajia. Hyvät näytöt keväältä toki Coquelinilta, Ramseyltä ja Cazorlalta. Oxia voi ajatella kehitettävän Ramseyn rooliin tyyppiseksi ja on luultavasti nykyään kehityskelpoisempi kui Jack.

 4. Juttuhan on niin, että joko Artetalle tarjotaan jatkosopimusta tai sitten ostetaan puolustava keskikenttäpelaaja. Nyt pitää sitten miettiä, että ostetaanko sellainen, jonka oletetaan pelaavan jatkuvasti aloituskokoonpanossa vai sellainen, joka on Coquelille vaihtomies. Maailmanluokan pelaajat eivät suostu vaihtomiehiksi, jolloin tällähetkellä elintärkeä kokkeli joutuisi siihen asemaan. Onko Arteta tarpeeksi hyvä vaihtomieheksi vai pitääkö kurkottaa tähtiä? Mitä, jos ostos on torso? Mitä, jos ei? Mitä, jos Arsenalilla olisi kaksi hyvää puolustavaa keskikenttäpelaajaa, jotka vuorottelisi tai jopa pystyisi pelaamaan tarvittaessa yhdessä? Toimisiko se? Liikaa kysymyksiä tyhmälle.

  Vielä vähän aikaa sitten suorastaan kiljuin puolustavaa keskikenttäpelaa, mutta nyt tuntuu, että se on se vahvin osa-alue. Mitäs sitten, kun Coquelin loukkaantuu ja puolet kaudesta sivussa. Kuuluisiko huippujoukkueella olla hyvä varamies valmiina? Jos kuuluu, niin täyttääkö Arteta nämä saappaat. Itse näen, että ei.

 5. Arteta tänä vuonna 33 vuotta, kai tuo nyt itsekin tajuaa että suuremmin ei voi vaatia mitään avauksen roolia itselleen. Sinänsä aika se ja sama, että onko siellä kakkosvaihtoehtona Flamini vai Arteta. Itse diggaan enemmän Flaminia, mutta huhut puhuu sen puolesta, että Arteta saisi vielä jatkaa. Onhan siellä reservissä vielä meidän Kamara kyttäämässä paikkaa auringossa. 🙂

  Walcottin myyminen sopimustilanteesta johtuen olisi varmaan ihan loogista. Taitaa olla Diabyn kanssa pitkäaikaisimmat pelaajat seurassa, joten imagollisesti myyminen olisi kolaus. Mutta pelillisesti ei välttämättä niin iso. Joskin uskon, että Walcottille yhä edelleen käyttöä löytyy jos nimi sopimukseen tulee. Szczesnyn myyntiin en kyllä usko, ellei mies sitä itse rupea ajamaan isosti. Niin konsonantti kuin Walcottkin ovat HG-pelaajia, hyvässä iässä vieläpä, joten ihan kevein perustein ei tule myydä tai edes yrittää.

  Kesän uskon siirtojen osalta olevan hiljainen. Ehkä osin siksi, että kenties Wenger alkaa hiljalleen näkemään projektinsa ”valmiina”. Mahdollinen Walcottin lähtökin pystytään täyttämään omilla Gnabryn ja/tai Campbellin voimin. Ulospäin ovi saattaa kyllä käydä, Podolski lienee selvä sekä toinen aiemmin mainituista Artetasta tai Flaminista. Kaiken järjen mukaan Diabykin lähtee, ei kai tuolle oikeasti kannata ”uhrata” paikkaa rosterista. Ja kyllä tilanne näyttää pahalta myös Callen suhteen. Edellä taitaa Wengerin kirjoissa olla jo kolme pelaajaa. Ehkä joku Bellerinin laina ja Chambersin siirtyminen pääosin toppariksi voisi ostaa lisäaikaa, mutta todennäköisesti ei.

  • Ajattelen, että konsonantti itse hakee siirtoa. Sellaisia neuvoja tuntuu myös saavan neuvonantajiltaan.

   Artetaa saatettaisiin ehkä tarvita nuoren raakilepuolalaisen Bielikin kehittämiseen tai kehittymistä odotellessa. Hän ei missäänn nimessä voi vielä tässä vaiheessa riittävällä tasolla suoraan kierrätykseen Coqin kanssa. Toki voi Bielik olla täysin tyhjä arpa, mutta ei sitä ainakaan pariin vuoteen voi sanoa.

   • Jos Szczesny haluaa ajaa siirtoa tiputtuaan kakkoseksi, niin se kyllä kertoo samalla kapasiteetin rajoista mentaalipuolella. Viime kauden otteilla olisi edelleen ykköstorjuja ja potentiaali isoksi molariksi on edelleen olemassa, kunhan osaa keskittyä oikeisiin asioihin. Hienoista otteista huolimatta olen vieläkin hieman epäileväinen, että onko Ospinasta ykkösvahdiksi pitkässä juoksussa. Miehessä on jotain samaa tärisemistä kuin Almuniassa ja Fabianskissa. Kritisoitavaa ei kyllä tältä vuodelta löydy, helppoja maaleja ei ole mennyt ja jonkin verran game savereita tullut.

   • No ei se nyt niin yksioikoista varmaan ole. Szczesny voi olla tätä tasoa tai sitten vaan jonkinlainen toinen valmennusjohto sopisi puolalaiselle paremmin. Toki ajolähtö Arsenalista toimisi pahana stigmana uralle, mutta jossain muualla voi lähteä huomattavasti paremminkin.

    Sinänsä täysin samaa mieltä tästä maalivahtikaksikostamme.

 6. Konsonantista puheenollen, en ole nähnyt, minkä takia hän ei ollut edes vaihtopelaajana Pool-ottelussa. Oliko sairastuminen vai joku muu syy?

  COYG

 7. Arsenal 15-16

  G: ospina, konsonantti
  RB: deby, belle ( calum)
  LB: nacho, gibbs
  CB: merte, kos, Gabriel, calum
  DM: kokkeli, arteta
  CM: gordon, santi, rotsi, jack, ox, abuu
  W: alexis, özil, wellbeck, theo, gnabry
  F: Olli

  Siinä siis jengi, joka paperilla on suht kova 👊. Toki tää ok menny loppukausi taas vähän sokaisee mut silti mielestäni, jos kukaan ei poistu, niin tarvittaisiin 3-4 ukkoo. Yleensähän se menee niin, et se kuka breikkaa, ni myös loukkaantuu pitkäks aikaa. Eli ehdottomasti DM! Tarvitaan!! Sit hakisin kova luuta tonne vasempaan puolustukseen ja/tai keskustaan Ainakin kieran on jo nähty. Sit meillekin?? huhuttu stearlingin 👊 ois nappihankinta. Se on niin wenkun näköinen pelaaja ku olla ja voi. Noi pelaajat ja ilman LOUKKAANTUMISIA (ainakaan pitkiä) ni voitais oikeestikin haastaa mestaruus todenteolla!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s