Eurosarjojen kuntopuntarin kärjessä ja Burnleyn kaaduttava, jotta Chelsea ei missään tapauksessa juhli Grovella

Manchester City on romahtanut viime aikoina lähes totaalisesti ja sama meno jatkui eilen Crystal Palacea vastaan Selhurst Parkilla. Hallitseva mestari hävisi ja on näin ollen neljäntenä kaksi pistettä meitä ja pisteen Manua jäljessä. Nopeasti tilanteet muuttuvat, kun jokin aika sitten City oli vielä ainut haastaja Chelsealle, mutta nyt on viimeistään selvää joukkueen taistelevan ainoastaan meidän ja Manun kanssa hopea- ja pronssisijoista.

Eilen vähän spekuloin tilannetta, että onko Chelsean mahdollista voittaa mestaruus muutaman viikon kuluttua Grovella. Ymmärtääkseni tilanne menee seuraavasti. Jos me häviämme Burnleylle ja Chelsea voittaa molemmat omat ottelunsa ennen tuota, niin siinä tapauksessa sinisten voittaessa saattaisimme joutua kokemaan Mourinhon mestaruusjuhlat omalla kotistadionillamme.

Toki tässä yhtenä muuttajana saattaa olla myös Manun ja Cityn tulokset ennen tuota ottelua, mutta en jaksa alkaa tarkistaa asiaa syvällisemmin. Laittakaa kommenttia jos ja kun tiedätte tilanteen allekirjoittanutta paremmin. Lyhyesti sanottuna jos otamme voiton Burnleysta lauantaina, niin ei tarvitse missään nimessä pelätä Chelsean mestaruusjuhlia parin viikon päästä Grovella.

Olemme tällä hetkellä Euroopan merkittävimmissä sarjoissa kuntopuntarin ykkönen yhdessä Lazion kanssa. Ihan hieno saldo sinänsä, mutta edelleen ainakin itseäni samaan aikaan harmittaa alkukausi entistä enemmän. Kuinka huikeaa olisikaan todella pitkästä aikaa pelata kevään viimeisiä otteluita tietäen, että panoksena on mestaruus ja jokainen piste ja jopa maali on äärimmäisen tärkeä.

Ei tässä voittoputkessa ja hyvissä esityksissä nytkään ole mitään vikaa, mutta nelos- tai edes kakkossija kamppailu ei jaksa innostaa läheskään samaan tyyliin kuin mestaruudesta pelaaminen. Loppujen lopuksi ei ole kuitenkaan käytännössä mitään eroa sijoitummeko toiseksi vai kolmanneksi. Molemmilla sijoituksilla pääsee suoraan ensi kaudeksi Mestareiden liigaan ja välttää karsintapelit.

Siirtohuhuja ei ole paljoa jaksanut seurata, sillä siirtoikkuna ei ole auki ja muutenkin siihen hommaan on koko kesä aikaa. Suurin syy on silti, että huhuista lähes kaikki ovat täyttä roskaa vailla pienintäkään totuuspohjaa.

Viime päivinä meihin on huhuissa yhdistetty joku 16-vuotias ”uusi Messi”. Tästäkö pitäisi innostua, eiköhän näitä uusia ronaldoja, messejä ja vieroja olla nähty vuosien varrella ihan tarpeeksi. Ylipäätään niin kauan kuin joukkueessa on aivan selviä puutteita useammalla kriittisellä osa-alueella, niin en ymmärrä näihin junnuhankintoihin miljoonien syytämistä. Esim. tammikuussa hankittiin joku Bielik, vaikka joukkue olisi tarvinnut ihan heti valmiin ja tasonsa osoittaneen puolustavan keskikenttäpelaajan.

Sinänsä itselläni ei ole mitään junnujen ostamista vastaan, mutta ensin pitäisi kuitenkin hoitaa se tärkein eli ykkösjoukkue kuntoon. Ihannetilanteessa ostokset eivät vaikuttaisi toisiinsa mitenkään, mutta tosiasiassa se ei mene näin. Taloustieteilijä Wengerin tuntien jos junnuihin laitetaan miljoonia, niin se on valitettavasti pois oikeista hankinnoista eli niistä pelaajista, jotka vahvistaisivat joukkuetta välittömästi, eivätkä vuosien päästä jos silloinkaan.

Mainokset

4 thoughts on “Eurosarjojen kuntopuntarin kärjessä ja Burnleyn kaaduttava, jotta Chelsea ei missään tapauksessa juhli Grovella

 1. Koska eduskuntavaalien ennakkoäänestys starttaa huomenna, aavistus ’politiikkaa’ – ja miksei, kun Chelsea tuli tämänkin päivän päivityksessä mainituksi.

  Oli kerrassaan hupaisaa katsoa, miten entinen urheiluministeri jäätyi YLEn englanninkielisten uutisten puoluejohtajatentissä, kun toimittaja veti ’ässän’ hihasta ja haastoi John T*rrystä.

  Rupattelu Chelseasta haastattelun lopuksi alkaen kohdasta 8:39.

  http://yle.fi/uutiset/arhinmaki_pro-immigration_principles_and_anti-austerity_views/7856713

 2. Heh, ei välttämättä ollut Paavo valmistautunut vastaamaan John Terryyn liittyviin kysymyksiin 🙂

  Jos ääniä olisi halunnut kalastaa, niin olisi todennut: ”John Terry is a cunt”.

 3. Teoriassa Chelsealla on mahdollisuus nostaa pyttyä Grovella, mutta tuo skenaario on melko kaukaa haettu. Käytännössä Chelsean pitäisi voittaa kaikki seuraavat kolme otteluaan, Arsenalin hävitä Burnleylle ja näin ollen myös Chelsealle sekä Manun ja Cityn pelattava kolme seuraavaa otteluaan niin, että pelaavat keskinäisen tasan ja häviävät muista kahdesta vähintaan toisen. Tämän mukaan sarjataulukko olisi 26.4 seuraavanlainen:

  Chelsea P33, Pts. 79 (QPR W, Manu W, Arsenal W)
  Manu P34, Pts. 66 (ManC D, Chelsea L, Everton W)
  Manc P34, Pts. 65 (ManU D, West Ham L, Aston Villa W)
  Arsenal, P33 Pts. 63 (Burnley L, Chelsea L).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s