Klopp lähtee Dortmundista ja olisi saatavilla

Eilisen yksi merkittävimpiä uutisia jalkapallomaailmasta oli Jurgen Kloppin ilmoitus lähteä Dortmundin valmentajan paikalta tämän kauden päätyttyä. Saksalaisvalmentaja on erittäin arvostettu ja tehnyt keltamustissa loistavaa jälkeä lukuun ottamatta tätä viimeisintä kautta.

Järjestykset niin pelaajien kuin valmentajien tai managerien osalta, kun puhutaan maailman parhaista ovat vahvasti subjektiivisia. Omissa papereissani Klopp on kuitenkin maailman viiden parhaan valmentajan joukossa ja olisi lähes täydellinen valinta meille useassakin suhteessa.

Aina kun Wengerin asemaa on kyseenalaistettu ja miehen vaihtamista uuteen mieheen on vaadittu, niin managerimme kannattajat ovat nostaneet saman loppuun kuluneen mantran esille eli kuka olisi saatavilla tilalle. No nyt olisi saatavilla loistava vaihtoehto ja vieläpä, niin että Wenger saisi vetää kauden loppuun ja siirtyä kesällä sivuun.

Mielestäni Kloppista puhuttaessa keskitytään aivan liikaa tähän viimeiseen yhteen heikkoon kauteen ja unohdetaan aiemmat meriitit täysin. Klopp voidaan toisin sanoen osan porukan mielestä tuomita yhden heikomman kauden perusteella, kun taas Wenger on saanut vetää niitä kymmenkunta ilman, että vaihtoa edes vaaditaan. En oikein ymmärrä logiikkaa tuon takana, se ei ole mitään uutta puhuttaessa Wengerin kannattajista.

Kloppin saavutukset ovat kiistattomat Dortmundissa, kaksi peräkkäistä mestaruutta, cupin voittoja ja myös finaalipaikka Mestareiden liigassa paljon lyhyemmässä ajassa kuin mitä Wengeriltä siihen meni.

Klopp on myös joutunut toimimaan paljon pienemmällä palkka- ja siirtobudjetilla kuin Wenger, mutta se ei ole silti estänyt voittamasta liigamestaruuksia ja pärjäämästä ylipäätään paremmin Mestareiden liigassa kuin me Wengerin johdolla.

Pelityyliltään Klopp olisi myös erittäin loistava valinta, sillä hyökkäävää peliä olisi jatkossakin luvassa. Lisäksi Klopp on lähes 20 vuotta Wengeriä nuorempi, joten parhaat vuodet managerina ovat todennäköisesti vasta edessä.

Nyt ei yksinkertaisesti ole mitään syytä miksi emme voisi hankkia Kloppia ensi kaudesta lähtien manageriksemme jos niin haluttaisiin. Saksalaisen hype ei ole korkeimmillaan, joten esim. Real Madrid tuskin miestä hankkii ja Manchester City on ainakin alkuun kieltänyt huhut siirrosta sinisiin. Muutenkin uskoisin meidän olevan enemmän Kloppin näköinen seura, mutta toki tämä on vain puhdasta arvelua.

Valitettavasti tiedän Kloppin päätyvän jonnekin muualle kuin meille, luultavasti vielä Valioliigaan ja se tulee olemaan äärimmäisen masentavaa katsottavaa. Klopp olisi yksinkertaisesti parempi, nuorempi ja halvempikin kuin Wenger, mutta Kroenke ja muut ketunmetsästäjät mieluummin jatkavat tällä nykyisellä linjalla, jossa tavoite ei ole voittaa vaan sijoittua neljän joukkoon kausi toisensa jälkeen kasvattaen puntapinoja seuran pankkitilillä.

Loppuun kysely, mikä olisi teidän lukijoiden mielipide asiassa. Pitäisikö Klopp ottaa Wengerin tilalle kesällä?

A) KYLLÄ
B) EI

Mainokset

27 thoughts on “Klopp lähtee Dortmundista ja olisi saatavilla

 1. Punamustat pelaa joko-joko palloa. Ei liene mitään tekemistä jalkapallon tai Dortmundin kanssa. B) Ei mitään syytä

 2. Kyllä mulle käy. Wengerin vuodet käy joka tapauksessa vähiin ja nyt olisi Klopp saatavilla.

  Sanon nyt kuitenkin, että Kloppin tämä kausi on ollut katastrofaalinen. Arsenal ei ole Wengerin aikana koskaan liigassa alisuorittanut yhtä paljon kuin mitä Dortmund tällä kaudella. Sen vuoksi Kloppia on kritisoitu ankarasti. Myös Kloppin viime vuosien hankinnat ovat olleet surkeita.

  Joka tapauksessa pidän Kloppista valmentajana, joten olisin valmis antamaan mahdollisuuden. En kuitenkaan ole ollenkaan varma, että mies suoriutuisi Wengeriä paremmin Arsenalissa. Toisaalta täälläkin on huudeltu vähän väliä Moyesia, Martinezia ja joskus taannoin jopa Owen Coylea Wengerin korvaajiksi, joten nyt olisi oikeasti potentiaalinen valmentaja tarjolla.

 3. A. ei vaan tule tapahtumaan,Wenger tulee valmentamaan loppuun koko sopimuskauden ja sitten kloppi valmentaa jo muualla ku wengerin sopimus loppuu.

 4. Uskaltaisinko tulkita mm. Jakkea niin, että Villen kysymyksen asettelu aiheuttaa pientä pohdintaa. Tarkoitan, että vastaamalla pitäisi, leimautuu anti-AW:ksi ja toisin päin. Oma kantani lienee tullut selväksi jo useamman vuoden ajan; en näkisi lainkaan pahasta, vaikka puikoissa olisi joku muu kuin Arsene.

  Kun tässä on kovin pitkään elänyt sellaisessa paikallaan polkemisen tunnelmissa, ellei peräti taantumassa pidemmällä perspektiivillä, ehkä managerin vaihtuminen toisi juuri sellaista tuoretta lapsenomaista innokkutta ja virtaa laajemminkin. Sellaista kutinaa ja pöhinää, että nyt tapahtuu jotain.

  Voidaan huoletta spekuloida nyttemmin positiivisella kevätpöhinällä ja sillä, että se voisi kantaa tulevalle kaudelle ja että kuka tietää, ehkä AW vielä puristaa itsestään liigamestarin. Mutta se spekulaatio voidaan luonnollisesti toki kääntää toisinkin päin.

  Tämä yhteiselo on joka tapauksessa jatkunut niin pitkään, että väistämättä syntyy lieveilmiöinä ryppyjä rakkauteen ja sama vanha alkaa kyllästyttää siinä missä kaipaa elämään jotain piristystä.

  Niin, en minä piristystä pahana pidä. Ja mikäli tätä peilaa sitten viheriölle, tai tässä tapauksessa sen laidalle, uskoisin ja kuvittelisin uuden tuoreen kasvon kentän laidalla saavan minussa aikaan jotain virkistävää. Uusia ’messejähän’ tulee tuon tuosta, enkä epäile etteikö uusia [heh] kloppejakin, eli en hirttäydy tässä nyt Kloppiin, mutta Villen kysymykseen A:men.

 5. Niin oma vastaukseni perustuu juuri siihen haluanko nimenomaan Kloppin korvaavan Nykyisen managerimme.

  Sinälläänhän tämä ajatusleikki on turhaa, koska AW:n sopimus kestää vuoteen 2017. En millään näe, että sopimusta purettaisiin tämän kauden jälkeen. Ainakaan seurajohdon aloitteesta.

 6. Wenger saanut Arsenalin lentoon tänä keväänä.. Kuitenkin jos Kloppiin ei nyt tartuttaisi, niin se on myöhemmin kenties jopa mahdotonta. Jos aatellaan pitkällä tähtäimellä, niin Klopp olisi paras mahdollinen seuraaja Wengerille. Sääli, että Dortmundin konttaus tapahtui nyt, eikä vasta parin vuoden päästä. Vastaan silti A.

 7. Wenger on onneksi pystynyt jonkin verran lisäämään klopp-pallon palikoita eli juoksuvoimaisia ja melko taitavia pelaajia Arsenaliin. Siinä mielessä vaihdos olisi helppo.

  Olen sitä mieltä edelleen, että kauden toisen puoliskon pääsääntöisesti hyvät otteet ovat false dawn. Eli vaihdos on tarpeen. Pokaaleita ei ala välittömästi satamaan, mutta tarkoitus olisi nimenomaan tähdätä kahteen kovimpaan kannuun. Uskon, ettei Wenger enää niitä pysty voittamaan. UCL:ää varsinkaan, yritetty on tarpeeksi hänen johdollaan. A.

 8. Paras tämän hetkinen vaihtoehto seuraajaksi, mutta aika väärä.
  Jäärä saanut läksytystä aiemmin ja Hupparinarri saanut kehuja aiemmin. Nyt osat vaihtuneet.

  A.

 9. B

  Kloppin kohdalla jäi nyt vähän se maku, että Dortmundin menestyksessä oli enemmän kyse loistavista yksilöistä kuin poikkeuksellisen loistavasta taktiikasta. Arsenalilla puolestaan on nyt hyvä putki päällä ja realistiset mahkut uusia cupin voitto.

 10. B. Wenger jatkaa vielä tulevan kauden Kloppin pitäessä sapattivapaata vuoden verran (Bildin mukaan).

  Klopp puikkoihin siis vasta vuoden päästä, ei tänä kesänä, ja Wenger saa päättää uransa meidän peräsimessä triplaan 2016 keväällä.

 11. Kloppille hyvä paikka olisi Wengerin oppipoikana pari kautta, niin näkisi miten kokonaisvaltaisesti kehitetään koko seuraa ja luodaan jatkuvuutta ilman katastrofikausia. Sitten Wengerin jäätyä eläkkeelle parin seuraavan jatkosopimuksen jälkeen, Klopp voisi ottaa paikan ykkösvalkkuna.

 12. A , nyt olisi Klopp saatavilla , vuoden-parin päästä tuskin on…..
  Mut Aw:han valitsee itse seuraajansa ?

 13. Diggaan klopista ja allekirjoitan Villen näkemyksen ”meidän näköisestä valkusta”
  Mutta nyt ehdottomasti B
  ….katotaan 4 vuoden päästä 😁

 14. Komppaan Henteä.
  A, muutos on mahdollisuus
  ( wengerin taktisen kypsyyden, peluutuspolitiikan & joukkueen ”voiton tahdon luomisen” suhteen, muutos olisi maailmanluokan mahdollisuus
  En väitä että klopp olisi absoluuttisesti oikea valinta, mut jos hänelle annettais meidän resurssit ja 10 v aikaa, ni eiköhän sieltä vähintään pari kannua tulisi

 15. Aika mielenkiintoinen ajatus on se, että Klopp olisi nyt saatavilla. Vaikka Klopp sanoo, että ei ole ollut yhteydessä minkään seuran kanssa, on melkoisen selvää, että jokin diili hänellä on vähintäänkin harkinnassa. Eli tuskin Klopp on ”saatavilla” ellei Arsenal ole jo asiaa neuvotellut. Jotenkin tämä nyt vain osuu turhan hyvin yhteen Shittyn kompuroinnin kanssa.

  Jos siis Klopp olisi saatavilla, vastaus on tietty A. Kuten olen jo useita kertoja maininnut, ikuisuusmanagerit eivät ole ihanteellisinta seuratoimintaa. Ja ainakin mokatessaan Kloppista saisi kivan sanaleikin: Klopp the flop.

 16. Ehdottomasti B.
  Klopp voisi olla Wengerin jälkeisen aikakauden messias, mutta en usko, että olisi meille juuri se oikea juuri nyt, tai ensi kaudella.
  Wengerin sopparin jälkeiseen maailmaan sopisi todella hyvin, olettaen, että tulisi wengerin viimeisen kauden ajaksi oppipoika asemaan.

 17. Semiä täällä enklannissakin Paul -Scholes toiv ottaa sekä guardiolan että kloppin tervetulleeksi valioliigaan, koska ei usko että englantilaisella valmentajalla ei väiin aikoihin saada mestarien liigan voittajaa englantilaisesta joukkueesta. Ajankohta on kuitenkin vaikea, koska Shittyllä on hänen mukaan selvä suunnitelma tuoda Guardiola tänne vuoden jälkeen, kun hänen sopimuksensa Bayernin kanssa päättyy kesällä 2016.Kysymys lienee siitä, saako Pellegrini potkut joukkueen mahalaskun jälkeen ja paikka olisi vapaana. Muutenhan ei Kloppin tasoiselle valmentajalle ei tällä hetkellä ole tilaa.
  Itse kysymykseen: kun Wenger näyttää vihdoinkin saavan voittajajoukkueen kokoon (tosin tämäkin voi lässähtää loukkaantumisiin), joka olisi iskukykyinen jo kauden alusta, menestyminen ensi kaudella olisi paljon todennäköisempää ja Wenger voisi päättää hallitsemiskautensa ”triplaan”, niinkuin joku täällä ilmaisi. Optimistina on mukava olla. Wenger jatkoon.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s