Reading vastassa FA Cupin välierässä Wembleyllä – ainoastaan voitto kelpaa

Viikon tai oikeastaan pidemmänkin ajan odotus loppuu tänään, kun tällä hetkellä pelikalenterissa olevista otteluista tärkein pelataan illalla erikoiseen aikaan klo 19.20 alkaen.

Loukkaantumistilanne on positiivinen, kun ainoastaan varmuudella sivussa ovat Ox ja edelleen pelikuntoa hakeva Arteta. Toki tässä asiassa piilee myös vaara, sillä Wenger saattaa peluuttaa tänään Wilsherea ja jopa Diabya, joka ei todellakaan ole joukkueen edun mukaista sen enempää kuin Szczesnyn pelaaminen maalissa. Viimeisin on kuitenkin varmaa ja puolalainen tulee olemaan tänään tolppien välissä, sillä tämän managerimme paljasti jo aiemmin viikolla.

Readingin puolelta en lähde suuremmin nostamaan pelaajia esille. Ehkä kuitenkin menneinä vuosina Valioliigassa paljon maaleja tehnyt Yakubu on ainut poikkeus. Mies palasi Englannin kentille tammikuussa ja osui muistaakseni heti debyytissään vastustajamme paidassa. Tämän tarkemmin en kuitenkaan tiedä miehen nykykunnosta, mutta aiemmin urallaan mies on ainakin maaleja osannut tehdä jos paikka tulee.

Lähtökohta otteluun on kuitenkin selkeä, olemme parempi joka osa-alueella kentällä ja siitä on tuskin epäselvyyttä. Pelkästään tämä ei kuitenkaan riitä mihinkään jos valmistautuminen, asenne ja esim. avauskokoonpanon valinnat ovat kaukana optimaalisesta.

Pitkässä sarjassa tai useammassa ottelussa olisi varmaa, että voittaisimme Readingin, mutta tänään on kyse yhdestä ainoasta 90 minuuttisesta tai maksimissaan 120 minuutista ja sen takia jatkopaikan eteen on tehtävä sama työmäärä kuin muissakin otteluissa.

Readingin useimmille pelaajille tämä saattaa olla ainutkertainen tilaisuus päästä Wembleylle pelaamaan FA Cupissa tai ylipäätään koskaan. Voimme olla varmoja vastustajan antavan aivan kaikkensa ja sen takia meidän täytyisi pystyä alusta asti ottamaan ottelu kontrolliin toisin kuin viime vuonna välierässä tai finaalissa. Viime kaudella olimme molemmissa otteluissa tappiolla ja se jos mikä antaa altavastaajalle ottelussa entistä enemmän uskoa omiin mahdollisuuksiin.

Szczesnyn tiedetään olevan tolppien välissä, vaikka se ei olekaan hyvä ratkaisu. Muuten toivoisin samaa avausta kuin parissa viime ottelussa. Jos jonkin vaihdon haluaisi tehdä, niin se olisi todennäköisesti toisen laiturin ottaminen joko Ramseyn tai Cazorlan tilalle, mutta toisaalta Reading tulee puolustamaan todennäköisesti erittäin alhaalla jättäen äärimmäisen vähän tilaa pystyjuoksuille, joten sen puolesta Walcottin tai Welbeckin peluuttaminen laidalla ei ole välttämätöntä.

Ottelun tuomitsee Martin Atkinson ja se ei ole mitenkään hyvä asia. Ei mies kahden heikoimman tuomarin joukossa ole omissa papereissani, mutta lähes seuraavaksi heikoin. Toki tuomariin tämän ei kuitenkaan pitäisi missään nimessä ratketa tai sitten Atkinson vetää todella törkeästi Readingin suuntaan koko ottelun ajan rankkareiden ja/tai ulosajojen suhteen.

Lopetetaan päivitys loistavaan artikkeliin virallisilta sivuilta. Aiheena on päivän teeman mukaisesti FA Cupin välieräottelu ja ennen kaikkea siinä David Seamanin esittämä aivan huikea torjunta. Pidempään seuraa kannattaneet muistavat varmasti torjunnan, mutta jos joku ei ole kyseistä torjuntaa koskaan nähnyt niin tässä videopätkä. Itse artikkelissa Seaman kertoo torjunnasta ja ylipäätään tärkeistä asioista maalivahtipelissä. Todellinen seuralegenda ja aivan huikea maalivahti, jota on pitkään ollut ikävä ja on edelleen.

Tänään ei missään nimessä kelpaa muu kuin finaalipaikka. Se saa toki tulla millä tavalla tahansa, kun vain tulee, mutta olisihan hyvä esitys ja selkeä voitto 90 minuutissa ainakin hermojen kannalta suotavaa.

COME ON YOU GUNNERS!!!

49 thoughts on “Reading vastassa FA Cupin välierässä Wembleyllä – ainoastaan voitto kelpaa

 1. Ei kyllä pumppu kestäisi tuollaista 5-7 peliä. 🙂

  Itse ottelussa toivoisin Debychyn saavan peliaikaa. Saataisiin mies avariin Chelseaa vastaan. Bellerinin pelaamisessa oli Burnleyta vastaan huolestuttavia piirteitä puolustussuuntaan. Selssi pelissä tulee kuitenkin muutamaa luokkaa kovempi laituri vastaan. Burnleynkin laituri meni oikealta ja vasemmalta monta kertaa ohi helposti.

  Itse en muuten viime pelien kokoonpanoa muuttaisi.

 2. Pitäisi näkyä. Ottelu tulee bbc one kanavalta.
  Tuossa vielä acestream osoite.
  acestream://304528e8bd201ae6eec3bb321ab3247f3f09366f

 3. Joo, BBC One lähettää Britanniassa. Suomessa näkyy Viasat Sport Xtralla ja Viaplayssa. Ja tietty FilmOn.

 4. Ite oon tsekannut FA Cupin matsit BBC:in iPlayerillä joka on siis vähän sama kuin Ylen areena. Selvästi paras kuvan laatu ja käyttövarmuus. Sehän on geoblokattu sivusto mutta ainakin chromelle on tarjolla useitakin lisäosia jotka hämäävät sivustoa luulemaan että olen Lontoossa :-).

 5. Pistähän tänne ne lisäosien nimet. Ei niistä ikinä mitään haittaa ole.
  Itse kuullut myös positiivista tuosta bbc playrista.

 6. ite käytän ZenMate nimistä. Asennuksen jälkeen muuta asetuksista maa UK:ksi.
  Sitten on ainakin Hola mutta sitä en ole ite kokeillut.

  • Liigassa ei ole enää aikoihin löytynyt tarpeeksi heikkoa vastustajaa, jota vastaan Welbeckia uskaltaa peluuttaa keskellä avauksessa. Mutta cupissa Manu-maali sementoi ilmeisesti avauksen loppukisaan.

  • Pirnes ei oo edes penkillä.

   Viasat ei muuten hirveästi panosta fa cupiin – ei edes semeissä omaa selostusta. Tosin englanninkielinen on tod.näk. parempi, jos selostus ois samaa tasoa kuin la ligassa – jatkuvaa hehkutusta.

 7. 4-1 kelpaa, tai siis voitto ylipääätään, se on tänään pääasia.
  Toivotaan ettei kuitenkaan nähdä mitään 7-5 clasicoa!
  GOYG

 8. Kohtuullisen löysästi on pelattu etenkin puolustussuuntaan. Merten paitsioansa taisi pettää, mutta linjajampalla oli lippu herkässä.

 9. Näin on, turhan katkonaisesta on peli muutenkin…siinä oli Alexilla paikan puolikas, mut hieman huono tatsi palloon viime hetkellä…hyvä ja nopea avaus keskikentältä…näitä tarvitaan lisää

 10. Ja sit Wenkku ei vaan voi laittaa ikinä FA cuppiin ,paitsi finaaliin absoluuttista 1.kokoonpanoa.Kunhan ei tartttis jossitella pelin jälkeen.

 11. Jep jep, vauhtia koneeseen koko kentän mitalta.
  Omissa käsissähän tää on, nyt on jälleen mahdollisuus nousta ratkaisijan rooliin…toivotaan nyt että Joku nousee…

 12. Wenger on siinä oikeassa, että ilman ykkösvahtia ja laitapakit vaihtamalla (ei huonoihin) Readingin pitäisi kaatua. Ainoa arveluttava asia oli tulikuuman Giron penkitys ja tuhnu-Dannyn peluutus. Asenne on muuten vaan surkeaa.

 13. Kait nää jatkoajat on aina Wembleyllä pelattava. Lopussa oli jo vähän painostusta, mutta ei nyt munkkikaan käynyt.

 14. Raskasta kateltavaa, hartiat lakoaa täysin!
  Tylsää, uneliasta, flegmaattista. Ei edes takki auki -meininkiä vaan jotakin… en tiiä prkl.
  Ramseylla oli ihan hyvä paikka…

 15. Mezut & Alex…huolellista imurointia. Hyvä näin, jospa nyt pidettäis pakka kasassa hamaan tappiin asti…nyt ei ole enää final kaukana!

 16. BBC:n netin kommentaattorit täynnä myötätuntoa Readingia kohden. Eipä ihme, Waddle, Murphy jne. Hieman ällöttävää.

 17. Reading taisteli hienosti Ei paljoa jäänyt Arsenalin osalta kehuttavaa saati muistettavaa, mutta voitto on voitto ja Cup finaali edessä. Se on aina loistava asia!

 18. Näin tällä kertaa. Veskarit pääosassa – eikä torjuntojensa ansiosta. Joo, sama Viasatin selostuksessa – readingille toivottiin rankkariskabamahista. Tää on tietty vähän tulkinnallista – meillä kuitenkin maalien lisäksi pari tolppaa yms.

 19. Wengerillä on nyt ongelma näiden divarijoukkueiden kanssa. Tasoero ei välity juuri lainkaan. Neljän maalin marginaalin lumipesu kuvastaisi hyvin liigassa nähtyä kovaa virettä.

 20. Ja toisaalla: shelski otti perinteisen 1-0:n ja LvG voi lopettaa mestaruusmahiksista höpöttämisen. Sama tietty meidän leirissä.

 21. Tiukasti ottaen 90 min voittoputki katkesi, mutta ei se mitään.

  Tulokset varmistivat sen, että Chelsea tulee entistä kovemmin peruuttamaan Emiraateille. Heille ei mitään ole voitettavaa, ainoastaan henkinen yliote menetettävänä Arsenaliin nähden. Arsenalille Manun häviö antaa myös vähän siimaa, pakkovoiton paikkaa ei ole, mutta Wenger lähtenee tässä tukkimaan suita eli voittamaan. Jos ei onnistu, kakkosijalla kestää kyllä Mourinhon virnuilut eli Manu sitten nurin.

 22. Ymmärrettävästi readingin veskarin hörppy nousee mediassa päällimmäiseksi. Jos pool pääsee finaaliin, sit se on yhtä gerardia – etenkin ennen matsia.

  • Pool on kuitenkin Pool. Ei ole mitään takeita, että ne pääsevät finaaliin. Itselläni pyöriiikin juuri sellanen kauhuskenaario päässä, että Villa voittaa Poolin, me arse-fanit biletellään ”varmaa” pokaalia ja lopulta ryssitään Villa finaalissa. FA vetää sen johtopäätöksen, että Agbonlahor on yhtä kuin Agüero ja brittiläisten futaajien tuoatanto on OK, ainoastaan ulkkiskiintiöt on pielssä. FA rajoittaa ulkomaalaisten määrää, valjun taso tippuu ja Arsenal voittaa vihdoin valjun mestaruuden siinä vaiheessa kun liigan taso on tippunut niin alas, että koko liigan voitolla pääsee ainoastaan sieniliigan viimeiselle karsintakierroksella. Siellä meidät sitten tiputtaan pois jatkosta HJK, vierasmaalisäännöllä. Pienpanimooluet kunniaan! Päääsee aika sfääreihin kun vetelee koko illan hämäriä suomi-belgejä!

  • just niin….tulin eilen reissusta noin klo 23.00 ja puhelimeen oli tullut tekstari, että finaalissa tavataan…lähettäjänä oli yks maksa-allas fani ja henkilön tuntien…arsu joko voittanut ja oletuksena maksa-altaan voitto tänään tai sitten pahin, että Arsu hävis….no eipä hätää ..tarkistetaan teksti tv: sivulta 672 …..hermot meni ja aloin dokaamaan….sitten myöhemmin totuus selvisi…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s