Aston Villa FA Cupin finaalivastustajaksi

Eilinen oli hyvä päivä, vaikka emme pelanneetkaan. Aston Villa nousi tappioasemasta voittoon ja näin ollen ei tarvitse kuunnella loppukauden ajan hehkutusta Liverpoolin ja ennen kaikkea Gerrardin syntymäpäiväfinaalista ja viimeisestä ottelusta Englannin kentillä.

Loppuotteluun on vielä yli kuukausi aikaa, joka on hyvä siinäkin mielessä, että ehkä Sherwoodin tuoma alkuhuuma hieman tuossa ajassa hälvenee Aston Villan leirissä ja ehkä tällä hetkellä tulikuuma Benteke ei myöskään ole samaisessa iskussa enää toukokuun lopulla.

Joka tapauksessa itselleni Aston Villa on kuitenkin mieluisampi vastus kuin Liverpool. Tämä johtuen Gerrardin tilanteesta sekä ihan puhtaasti siitä, että näen meidän voittomahdollisuuksien olevan kuitenkin paremmat birminghamilaisjoukkuetta vastaan kuin Liverpoolia. Toki kaikki muistavat kuinka viimeksi kävi finaalissa toista birminghamilaisjoukkuetta vastaan vuonna 2011.

Finaalivastustajan varmistuttua pitää hiukan palata vielä meidän omaan lauantaiseen välierään. Maalivahtitilanne on käyty läpi jo aiemmin ja siihen ei juuri ole lisättävää. Sen sijaan molempien laitapakkien vaihtaminen avauksesta maalivahdin lisäksi oli todella tarpeeton riskinotto Wengeriltä. Debuchy ei ollut pelannut useaan kuukauteen, joten miksi ihmeessä? Gibbsin ymmärrän vähän paremmin, mutta henkilökohtaisesti en olisi silti englantilaista peluuttanut. Yleisesti ottaen alakerran pelaajista ei pitäisi kolmea viidestä vaihtaa ellei ole ihan pakko.

Neljäs ja vähintään yhtä paha moka oli loistavassa iskussa olleen Giroudin penkittäminen. Tässä Wengerin rotaatiossa ei ole mitään järkeä. Alkukaudesta sekä joulun ja uuden vuoden aikaan pahimpaan peliruuhkaan samat pelaajat pelaavat niin kauan, että hajoavat, mutta nyt loppukaudesta peli per viikkotahdilla viimeisen voitettavissa olevan pokaalin kohdalla Wembleyllä välierävaiheessa aletaan harrastaa kierrätystä. En kerta kaikkiaan ymmärrä.

Mitä varten muuten kierrätettiin? Ilmeisesti ensi sunnuntaita, sillä eihän tässä mitään muuta selitystä voi olla. Managerimme papereissa siis Chelsea kotona on tärkeämpi, vaikka juuri mitään panosta ei ole.

No nyt varmaan tähän Chelsea otteluun voi lähteä luottavaisin mielin, kun usea avauksen pelaaja on saanut lepoa lähes pari viikkoa. Mitä luuletteko näkyykö tämä jollain tavalla tulevana sunnuntaina? Pahoin pelkään ennemminkin viime aikojen loistavan vireen kadonneen täysin turhaan kierrätykseen, joka oli lisäksi maksaa finaalipaikan. Ainakin lauantain esityksestä viime aikojen pääasiassa hyvät otteet olivat kaukana.

Kloppin tulo kesällä on näyttänyt äärimmäisen epätodennäköiseltä, koska viime kesänä tehtiin se katastrofaalinen kolmen kauden sopimus Wengerille. Ilman tuota olisi ollut mahdollisuuksia. Jatkosopimuksesta huolimatta lähteet saksasta pitävät Kloppin tuloa mahdollisena. Itse en valitettavasti jaksa uskoa uutiseen, vaikka ilmeisesti lähde on perillä Dortmundin asioista keskimääräistä paremmin. Paras mahdollinen tilannehan olisi toinen peräkkäinen FA Cupin voitto ja Wenger sen myötä eläkkeelle Kloppin ottaessa vastuun. Valitettavasti tämä on vain haaveunta ja Klopp on huomattavasti todennäköisemmin joko Manchester Cityn tai Liverpoolin manageri ensi kaudella.

2 thoughts on “Aston Villa FA Cupin finaalivastustajaksi

  1. Wenger perusteli mielestäni Debuchyn peluutuksen hyvin, loukkaantumisen takia siis Bellerinille lepoa. Bellerin oli myös kentän huonoimmistoa Burnleyä vastaan, joten jopa Chambersin peluutuksen olisin ymmärtänyt. Lepo ehdottoman tärkeää muutenkin nuorelle pelaajalle.

    Welbeckin dissausta en myöskään ymmärrä, pelasi kelpo ottelun. Giroudille vaihdosta 50 minuuttia peliaikaa, silti muut kaverit oli ratkomassa peliä, vaikka pääsi pelaamaan väsyneitä jalkoja vastaan. Gibbsin tilanne huolestuttava, Monreal pelaa merkittävän paljon kypsemmin. Toki mitä vanhoja tekstejä muistelen. Blogisti mielestä Monrealkin olisi pitänyt potkia aika päiviä sitten pois joukkueesta, koska taso oli mitä oli viime kaudella. Maalivahteihin ehdoton sama, Ospina loppukaudeksi selkeeksi ykköseksi ja saisi puolestani torjua myös finaalin jos ei vaan ihmeellistä tason pudotusta tule.

  2. Wenger tuntuu aina puolustavan pelaajiaan viimeiseen asti. (lieneekö osasyy miksi nauttii niin laajaa arvostusta sieltä suunnalta).
    Harvoin kuullaan proffan suusta, että pudotti jonkun kokoonpanosta, jonkun toisen syyn kuin vamman takia.
    Menee yleensä kaavalla, Walcottilla oli vähän kramppia niin Welbz sai mahdollisuuden ja on nyt pelannut niin hyvin, että voittavaa kokoonpanoa ei vaihdeta. Ja sitten voidaan taas sanoa, että Walcott on nyt parantunut vihdoin kahden viikon krampeistaan niin pääsee taas kirmaamaan kentälle.

    Tarinaan voi puolestani vaihtaa pelaajien nimet, mutta perus ajatus pysyy mielestäni samana.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s