Chelsea sunnuntaina

Vasta sunnuntaina on luvassa tämän viikon ottelu eli tässä on vielä monta päivää aikaa ennen kuin kohtaamme Chelsean. Ottelussa ei sinänsä ole merkittävää panosta kummankaan puolelta, toisaalta taas pelin tärkeyttä korostavia seikkoja myös löytyy. Paljolti riippuu kuinka ajattelee ja mitkä asiat näkee tärkeinä.

Mestaruudesta ei ole pelattu meidän osalta sitten viime syksyn, vaikka lehdistö yritti väkisin sellaista kirjoittaa muutaman viime viikon aikana. Chelsean mestaruus on enää sinettiä vaille valmis, mutta onneksi tuota lopullista sinettiä ei nähdä sunnuntaina Grovella, vaikka Mourinho perinteiseen tapaan jälleen kerran vetäisi pitemmän korren Wengeristä.

Sarjassa sijoittumisella kakkoseksi tai kolmoseksi ei oikeastaan ole mitään eroa. Loppuohjelmamme on sen verran helppo tämän jälkeen Manun kohtaamista lukuun ottamatta, että heikossa iskussa oleva Manchester City luultavasti pysyy takana, vaikka emme saisi pistettäkään Chelsealta. Sarjan kannalta siis sunnuntain ottelu ei ole mitenkään erityisen merkittävä kummankaan joukkueen osalta.

Tietenkin kyseessä on Lontoon paikallispeli ja suurin sellainen heti Tottenham kamppailujen jälkeen. Lisämausteensa tuo myös Fabregasin todennäköinen paluu Grovelle. Mielenkiintoista nähdä, mikä tulee olemaan suurimman osan kannattajista reaktio. Osa varmasti buuaa, mutta kuinka suuri osa, niin se jää nähtäväksi.

Sarjapisteitä tärkeämpänä pitäisin viimeinen kuitenkin henkisen lukon avaamista eli Wengerin olisi pakko saada voitto Mourinhosta keinolla millä hyvänsä. Tilaisuuksia on ollut tusinan verran, mutta kertaakaan se ei ole onnistunut ja tuo on hävettävä tilasto, joka osaltaan selittää heikkoa menestystämme viimeisen noin 10 vuoden ajalta.

Chelsealta on viime aikoina bensa näyttänyt olevan lopussa, vaikkakin toisaalta se on siitä huolimatta napannut voittoja suurimmaksi osaksi. Me taas olemme oikeastaan viime lauantaita lukuun ottamatta olleet hyvässä vireessä. Ainakin tämä ennakkoasetelma on sellainen, että jos sunnuntaina emme edelleenkään pysty Mourinhon Chelseaa kaatamaan niin sitä tuskin tulee koskaan tapahtumaan Wengerin johdolla. Avaintekijä tässä on paineettomuus ja tuolloin Wengerin viime vuosien joukkueet ovat olleet parhaimmillaan. Valitettavasti tästäkään huolimatta en löisi vetoa meidän puolesta.

Kokoonpanoista on turhan aikaista paljoa mainita, mutta Chelsean leirissä on pientä kriisiä hyökkääjien suhteen tai näin ainakin ulospäin annetaan ymmärtää. Costa on kai varmuudella sivussa ja myös Remy oli viime ottelun Manua vastaan loukkaantuneena. Viimeisimpänä meidän suurin peikkomme pelaajista viimeiseltä 10 vuodelta eli tietenkin Drogba on myös nilkkavaivainen. No eiköhän joku kolmikosta pelaa vaikka väkisin ja historian tuntien se on juuri Drogba ja jokainen tietää tämä tarkoittavan vähintään yhtä maalia norsunluurannikkolaiselle sunnuntaina.

Mainokset

4 thoughts on “Chelsea sunnuntaina

  1. Anteeksi offtopic, mutta harmitan itseäni katsomalla, miten Bayern esittää esityksen ”miten korjaan huonon UCL-pudotuspelin oikein”. 3-0 alle puolen tunnin. Koskahan Wenger osaisi tämän UCL-pallon? Toki Arsenalin miehenä mielelläni näkisin Wengerin nostelemassa tässä puuttuvaa isoa pokaalia, mutta eipä ole mitään merkkejä siitä, että oppimiskäyrässä riittäisi tarpeeksi vuosikymmeniä.

  2. Kuulemma jo 5-0. Itseä potuttaa niin paljon, kun ei noissa geimeissä olla, etten katso koko peliä. Yäk.

  3. Niin, bayernin piti olla ongelmissa loukkaantumissuman takia, mm. Ribery ja Robben puuttuvat. Aika paljon täälläkin on sanottu, että Guardiola on tuonut hieromisfutiksen Bayerniin. Tässä hieromisessa on kyllä runsaasti nopeaa liikettä – just sitä, mitä Arsenalista turhan usein puuttuu. Toki on todettava, että Porto ei nyt ole mikään mittari – joukkue lähti pelkästään puolustamaan eli pelaamaan siten, miten ne eivät koskaan pelaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s