Uutiset perjantaille

Wengerin lehdistötilaisuudessa saatiin kuulla muun muassa loukkaantumistilanteesta. Se on kokonaisuudessa hyvä ja mitään yllättävää ei ole tapahtunut viikolla. Ox on todennäköisesti sivussa koko loppukauden ja ei voi kuin harmitella asiaa, sillä englantilainen on maamiestensä Walcottin, Gibbsin ja Wilsheren tapaan osoittautumassa todelliseksi lasijalaksi. Pelaajien, jotka ovat enemmän loukkaantuneena kuin kunnossa varaan ei joukkuetta voi yksinkertaisesti rakentaa.

Oxin ohella Arteta jatkaa sivussa hakien edelleen pelikuntoa, vaikka ei kai olekaan enää virallisesti loukkaantunut. Mertesacker on ainoa kysymysmerkki Readingia vastaan saadun nilkkavamman takia. Saksalainen ei ole Wengerin mukaan harjoitellut joukkueen mukana viikolla ja mahdollisuudet pelata ovat 50/50.

Liverpoolin kannattajat tai ainakin osa aikoo boikotoida vierasottelua Hullia vastaan, koska tiikerit ovat nostaneet härskisti vieraskannattajien lippujen hintoja viime kaudesta ja ylipäätään huippujoukkueiden kannattajat maksavat selvästi enemmän kuin muiden. Tämä uutinen ei suoranaisesti liity meihin, mutta meidän kohdalla tilanne lippujen hintojen kanssa on täsmälleen sama ja boikotti olisi suotavaa goonereidenkin keskuudessa.

Nyt siihen olisi erinomainen mahdollisuus, kun Hull ottelu vielä siirrettiin maanantaille ja ylipäätään ei aivan hirveästi ole pelattavaa. Joku raja tähän seurojen ahneuteen pitäisi saada ja varsinkin puhuttaessa vieraskannattajien lipuista, niin kyseessä ei ole mikään raha yhdellekään Valioliigajoukkueelle, vaikka liput olisivat vain sen ehdotetun 20 puntaa kaikille joukkueille.

Alkuviikon on ollut hiljaista uutisrintamalla, vaikka sunnuntaina on Chelsea vastassa. Nyt kuitenkin ottelusta voi lukea jo ennakkoja esim. Skysportsilta ja BBC:ltä. Molemmissa näkökulma on ainakin osittain sama ja se keskittyy siihen kuinka Wengerin olisi vihdoin löydettävä lääkkeet Mourinhon pelitapaa vastaan ja otettava se ensimmäinen voitto.

Skysportsin sivuilla on myös juttu Fabregasista ennen paluuta vanhalle kotistadionilleen. Voi sanoa, että kauden näytöt sekä tilastot eivät valehtele ja voi vain kysyä edelleen, että miksi Wenger ei käyttänyt sitä nykymarkkinoilla halpaa takaisinostopykälää. Jos Fabregasin hankkiminen olisi vaatinut esim. Wilsheren, Diabyn, Rosickyn ja vaikkapa Cazorlan tai ainakin osan näistä lähtöä, niin sitten olisi ja se olisi ollut joukkueen edun mukaista.

Nyt tosiasia on kuitenkin Fabregasin pelaavan sunnuntaina Grovella sinisessä paidassa ja se ei ole helppoa katsottavaa. Erityisesti kun on enää lyhyen ajan ja parin pelin kysymys, kun mies on liigamestari ensimmäisellä kaudellaan Mourinhon alaisuudessa.

Henkilökohtaisesti en buuaisi entiselle kapteenillemme sunnuntaina jos olisin paikan päällä stadionilla. Pidän nykyistä tilannetta ainoastaan Wengerin syynä, mutta toisaalta aikoinaan lähtö B*rcaan oli sen verran tyylittömästi hoidettu, että en myöskään varmasti antaisi mitään suosionosoituksia ennen ottelun alkua.

8 thoughts on “Uutiset perjantaille

 1. Otan sen verran kottia, kun en malta olla muistuttamatta, että tänään on historiallinen päivä. Aika moni Gooner tietänee vastauksen kysymykseen, mikä joukkue ei ole koskaan tippunut Englannin liigan pääsarjasta. Tämä on hieman tulkinnanvarainen asia riippuen siitä, ovatko Woolwich Arsenal ja Arsenal sama vai eri asia.

  Mutta se on faktaa, että päivälleen 100 vuotta sitten Arsenal pelasi viimeisen ottelunsa silloisessa II divisioonassa voittamalla 24.4.1915 Highburyllä Nottingham Forestin 7-0. Sarjasijoitus oli viides, mutta kun liiga sodan jälkeen jatkui syksyllä 1919, Arsenal nousi laajennettuun I divisiooonaan kabinettipäätöksellä (ansaitusti toki).

  Mitä tulee tuohon tietokilpailukysymykseen, niin Arsenal FC nimi hyväksytiin muistaakseni seuran toimesta päivää ennen ko. ottelua, mutta rekisteröitiin viranomaisten toimesta viikkoa myöhemmin, joten virallisesti Arsenal FC ei ole koskaan pelannut pääsarjan ulkopuolella.

  Vertailun vuoksi mainittakoon, että toiseksi paras eli Everton on viimeksi pelannut kakkosessa vuonna 1954 ja kolmas eli Liverpool 1962. Manu on käväissyt kakkosessa niinkin tuoreesti kuin 1975, Spurs 1978 puhumattakaan Chelskistä (1989) tai Citystä (2002). Tänään on siis hyvä syy nostaa pari maljaa punavalkean 100-vuotisjuhlan kunniaksi!

  • Pakko jakaa oma näkemykseni Eeron innoittamana tästä tulkinnanvaraisesta asiasta, että mikä joukkue ei olisi koskaan tippunut pääsarjasta.

   Hauskaa sekin, että muistan ottaneeni aiheesta kovastikin yhteen pienessä nosteessa, kun joku itselleni tuntematon henkilö (ei Arsenalin kannattaja) tuli pukeutumiseni innoittamana selventämään tietämystään seurastani. Hauskaa siis se, että muistui kyseinen tapahtuma mieleen, ei itse kohtaaminen.

   Kun missä tahansa yhteydessä seurastamme puhutaan, yleisesti hyväksytty fakta on est. 1886. Tähän faktaan nojaten 26.4.1913 Middlesbrough’n kanssa 1-1 tasapeliin päättynyt ja vain kolme voittoa tuonut kausi tarkoitti paitsi jäähyväisiä Manor Groundille ja Woolwichille nimessä, tarkoitti se myös putoamista pääsarjasta.

   Miten vain – ja Eeron sopii korjata mikäli kirjoitan nyt potaskaa – yli sata vuotta, eli päivämäärästä 3.4.1914 asti olemme olleet ”The Arsenal”.

 2. Taas hyvä syy juhlia..Gmoon Arsenal….muut rupuseurat eivät pääse edes lähelle…simply the best ja samalla kaikille kommentoijille…kuka kannattanut pisimpään Arsua…itte vuodesta 1976….

  • Charlie Georgella näkyivät vielä hörökorvat, kun aloin joukkuettamme kannattamaan!

   • George syntynyt 1950…..elikkä pohjat tähän mennessä…ja tarkka vuosi oli…..

   • Tarkka vuosi oli 1968. Lapin Kansa ei ilmestynyt su-ma siihen aikaan, joten Ärrän luukkukioskista täytyi ostaa Hufvustads-
    bladet, jossa oli tulokset ja maalintekijät!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s