Arsenal – Chelsea ja Wenger vs Mourinho

Kiitos Eero huikeista päivityksistä, joista saimme eilen lukea viimeisimmän Arsenal aiheiseen kirjallisuuteen liittyen.

Tänään vuorossa ei ole enempää tai vähempää kuin sarjan kärkiottelu ja samalla tietysti Lontoon paikallispeli. Sarjan kannalta tämä kärkiottelu on kuitenkin lähes merkityksetön. Ainakin vierailijoiden kannalta ottelussa ei suuremmin ole panosta, sillä mestaruus on jo tukevasti takataskussa päättyi ottelu miten tahansa.

Itselleni ensimmäinen ajatus tästä ottelusta on erittäin negatiivinen tai sanotaanko, että luulen taas homman menevän aivan samoin kuin aiemminkin. Viime viikonlopun kokoonpanon tarpeeton vaihtaminen ja sitä kautta voitosta ja finaalipaikasta huolimatta heikko esitys Readingia vastaan oli virhe. Olimme hyvässä iskussa ja peli toimi, mutta miksi mennä vaihtamaan jotain, kun siihen ei ollut tarvetta.

Toki vaikka olisimme pelanneet viime viikonloppuna loistavasti, niin se ei toisaalta vielä tarkoittaisi mitään tänään. Historia on todella raskas Mourinhon Chelseata vastaan ja pelkään, että edelleenkään edellisistä kerroista ei ole opittu mitään. Lähinnä tarkoitan siis, että Wenger ei ole oppinut mitään tai halunnut oppia, vaan pelaa edelleen samalla tavalla ja Chelsea rankaisee näin ollen vastaiskuista tai vähintäänkin erikoistilanteista.

Meidän ei missään nimessä pitäisi lähteä erityisen hyökkäävällä avauksella, vaan pakottaa myös Chelsea ottamaan ainakin välillä pallonhallinta itselleen. Tämä tarkoittaa myös, että laidalla ei saisi olla Ramsey viime ottelujen tapaan, vaan oikea laituri vaikka tämä tarkoittaa sitten Cazorlan tai Ramseyn penkkikomennusta.

Keskeltä tuskin tulemme puhkaisemaan Chelsean tiivistä puolustuspelaamista, vaan siihen tarvitaan laitoja ja nopeutta sekä suoraviivaisuutta niiden kautta. Neljä pelintekijää tai keskustan pelaajaa on liikaa varsinkin, kun Giroudista ei ole mitään vaaraa pystyjuoksujen suhteen. Sanchez on yksinkertaisesti liian vähän jos pystyjuoksut jäävät käytännössä chileläisen varaan.

Chelsean joukkueesta voisi nostaa esille vaikka kuinka monta pelaajaa, mutta Hazard on koko kauden ollut sinisten ykköshahmo ja luultavasti koko liigan paras pelaaja. Bellerin tai Debuchy tarvitsevat vahvasti tukea laiturilta sekä keskikentän keskustan pelaajilta, ettei Hazard pääse liikaa haastamaan laidaltaan yksi vastaan yksi tilanteilla.

Hazardin lisäksi Fabregasin paluu on varmasti asia, johon katseet kiinnittyvät väkisinkin. Entinen kapteenimme johtaa ylivoimaisesti koko liigan syöttötilastoa ja luo valtaosan Chelsean maalipaikoista Hazardin ohella. Saako Coquelin ja kumppanit Cescin kuriin vai joudummeko todistamaan jotain mitä emme haluaisi entisen suosikkimme toimesta.

Kolmas pelaaja on Drogba, jonka pelaaminen ei toki ole varmaa. Jos olen oikein ymmärtänyt, niin Remy on varmuudella ulkona ja Chelsean kärjessä pelaa joko Costa tai viime vuosikymmenen pahin painajaisemme. Toki on myös väläytelty vaihtoehtoa, että joku junnuhyökkääjä voisi olla kehissä jos vierailijoiden koko hyökkääjäkolmikko on sivussa, mutta eiköhän tuo ole enemmän mediapeliä Mourinhon toimesta. Tekisi mieli sanoa, että mieluummin Costa kuin Drogba, sillä olen lähes varma norsunluurannikkolaisen osuvan taas kerran jos on avauksessa.

Kaikki edelliset spekulaatiot on tehty lähinnä historian ja edellisten tulosten pohjalta. Positiivisemmin ajatellen voisi olettaa viime aikojen meidän hyvän vireen ja Chelsean heikohkojen esitysten voitoista huolimatta tarkoittavan kotivoiton olevan hyvinkin mahdollinen. Ehkä näin tai ainakin pitää toivoa asian todella olevan näin. Ratkaisevimman tekijän sanoisin olevan kuitenkin ottelun ”merkityksettömyys”. Jos pelattaisiin toden teolla mestaruudesta en uskoisi meidän ainakaan voittavan missään tapauksessa ottelua. Nyt se saattaa olla mahdollista, vaikkakin epätodennäköistä, koska yleensä olemme Wengerin johdolla olleet parhaimmillaan viimeisten vuosien aikana aina, kun todellista panosta otteluissa ei ole ollut.

Tulosveikkaus itseltäni on parhaimmillaan 1-1, mutta pahoin pelkään Chelsean voittavan 0-1 Drogban maalilla. Toivottavasti olen täysin väärässä ja jatkoa ajatellen tämä Mourinhon yliote olisi saatava lopetettua tavalla tai toisella. Tänään olisi korkea aika viimeinkin onnistua siinä.

COME ON YOU GUNNERS!!!

27 thoughts on “Arsenal – Chelsea ja Wenger vs Mourinho

 1. Mielenkiintoista on nähdä, mikä on pelivireemme tänään. Nyt on itse asiassa kaksi ottelua putkeen ollut nihkeää: Reading-ottelun lisäksi myös Burnley-vierailu oli aika lailla äheltämistä.

 2. Lähtökohdat muuttuvat Cityn virkistymisen myötä, eli ovat edellä kaksi peliä enemmän pelanneena. Manu voittanee Evertonin. Jos Arsenal häviää Chelsealle, Wenger on suu mutrussa nelossijalla. Kyllä se karsimisen paine voi vähän halvauttaa pelaamista.

 3. Tilastotappion on tultava ennemmin tai myöhemmin keskinäisissä peleissä.Ja tässä tapauksessa huomioarvo painosanalle myöhemmin! Toivotaan et omapää pysyy nollissa ja onnenkantamoisella louhitaan yksi osuma. City ja muna henkii niskaan…tänään otetaan yllätysvoitto

 4. Palaan vielä Henten perjantaiseen kommenttiin nimestä. Ensiksikin korostan, että jaan Henten näkemyksen siitä, että jatkumo vuodesta 1886 on katkeamaton ja niin muodoin putosimme siis sarjasta keväällä 1913 Woolwich Arsenalin nimellä. Sen jälkeisistä nimen vaihdoista on olemassa paljon uskomuksia ja väärää tietoa, seuraava perustuu Tony Attwoodin ja kumppaneiden AISA:n historiikkilehdykässä The Start of the Norris Era julkituotuun.

  On totta, että osa lehdistöstä omaksui kaudella 1913/14 nimen The Arsenal. Tämän nimenvaihdoksen seura myöskin kommunikoi liigalle huhtikuussa 1914. Kuitenkin koko kauden käsiohjelmissa säilyi nimi Woolwich Arsenal. Käsiohjelmiin uusi nimi The Arsenal ilmestyi kauden 1914/15 aikana. Virallisesti yhtiön nimenmuutos The Arsenal Football Club Limitediksi päätettiin vasta 23.4.1915 ja viranomaiset vahvistivat tämän 10.5.1915.

 5. Kuusi tämän päivän vastustajan pelaajaa vuoden joukkueessa. Arsenalilta ainoana ja itseoikeutettuna Sanchez.

  Vuoden pelaaja ilmoitetaan illalla.

 6. Ihmettelen mitä esim coutinho tekee siinä joukkueessa?!?muut kyllä jollaa lailla perusteltu,tai ehkä oikealle laitapakin paikalle olison harkinnu clynea.mutta mitä tulee illan peliin,niin merte ilmeisesti kunnos ku chambers ja gabriel ei edes penkillä!?!mutta nyt sitä mourinhon kyrpää nokkaa oikein kunnolla!!!

 7. Ettei nyt vain keneltäkään unohtuisi eräs vähemmälle huomiolle jäänyt pokaali. Matka on toki vielä pitkä, mutta ollaan hyvissä asemissa taistelussa kalenterivuoden 2015 mestaruudesta!

  Hmm, olenko se vain minä, mutta perin lattea tunnelma kymmenisen minuuttia ennen Chelsean kohtaamista. Totta puhuen, on siinä panosta ja työmaata saada tämä M-apina harteilta h*lvettiin.

 8. Jos Arsenal nyt sattuisi kääntämään tämän voitoksi, niin saadaan lukea ties mistä oikeusmurhasta.. 1-1 mennyt kyllä viheltämättömät rankkarit.

 9. On tässä tunnetta, mutta kaikesta näkee toisaalta, että kovin panos pelistä jo puuttuu. Managerien henkien taisto ei riitä ruoskimaan pelaajista parasta.

 10. Jose haki juuri sen tuloksen, mikä riittää. Kiusallista, miten Wenger on kyvytön haastamaan Mourinhoa.

  Chelsean pelaajat tuulettavat.

 11. Näin, Chelsean jampat tuulettavat, kun saivat jälleen mitä halusivat. Wengerin synkkä Mou-tilasto vain jatkuu. Vielä lisäajan alkuhetekillä oli mahkut tehdä maali, mutta Welbz päästi pallon längistään.

 12. Kommenttien määräkin kertoo kaiken oleellisen.
  Väljähtänyttä menoa ?
  Kyllähän tuo moupeikko on aika isoksi selässä kasvanut…..no ensi vuonna sitten.

 13. Paras paine ja paikat saatiin lopun yliajalla. Onneksi tällä kertaa sentään sinisten päätyyn.

  Tulos ei varmaan yllättänyt moniakaan, siksi kai tämä vaisuilu.

 14. Mahkuja oli, mut turha täs on voivotella kun ei niitä taas kerran hyväksi käytetty. Jose vei, ainakin moraalisen, voiton taas kerran. Onni onnettomuudessa on se, et muna on löytänyt jälleen tasonsa! Kyllä tässä panosta riittää meilläkin vielä vika kierroksille…muna täytyy pystyä voittamaan & hull’it ja muut siinä sivussa!

 15. Eka erä oli kyllä suht vauhdikasta, mutta sitten celssi pisti jarrun päälle. Täytyy silti sanoa, että on tämä meidän joukkue kehittynyt viime kaudesta huimasti. Puolustuspäässä ei juurikaan helppoja virheitä tule ja Kokkeli keskikentän muuri toimii loistavasti. Olin vähän yllättynyt, että Bellerin oli avauksessa vaikka itse olisinki saman valinnan tehnyt.

 16. Thierry Henry kaatoi sitten kylmää vettä fanipoikien haaveille ja sanoo, että Arsenal tarvitsee neljä laatupelaajaa ensi kaudeksi voidakseen voittaa mestaruuden. Ja kuka nyt uskoo, että Wenger kykenee neljää laatupelaajaa yhdessä kesässä ostamaan? Tai että edes näkee asian noin kirkkaasti?

  • Kevään perusteella neljä laatupelaajaa kuulostaa aika paljolta. Laajuutta on melko hyvin ja nykyiseen avaukseen ei ihan noin vaan kävellä ja edelleen esimerkiksi ehjänä paljon vastuuta saanut AOC puuttuu. Eiköhän se perinteinen 1-2 hankintaa ole realismia tulevanakin kesänä, jo kriittisiä lähtijöitä ei ilmaannu, niin nollalinjakaan ei olisi totaalinen yllätys.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s