Voittaminen ei ole seuran tavoite, Ramseyn laiturirooli ja Wilsheren myyntihuhut

Aloitetaan seuramme toimitusjohtajan kommenteilla:

When we talk about the destination, it’s not winning a Champions League, it’s making fans proud,
It’s about making the people at the football club proud of what we do and how we do it.

Toisin sanoen tavoitteena ei todellakaan ole voittaa, mutta tämähän on tiedetty jo kauan. Tavoite on tehdä rahaa omistajalle ja myös Wenger siinä samassa rikkaammaksi.

Itseäni fanina ei kiinnosta paljoakaan tilillä lojuvat rahamäärät, vaan peliesitykset ja ennen kaikkea tulokset kentällä. Tavoitteen pitäisi olla käyttää kaikki olemassa olevat resurssit eli rahat ja muut keinot menestymiseen viheriöllä, mutta voittaminen ei vain ole tärkeää Gazidiksen mielestä.

Minkään muun joukkueen kannattajat tuskin joutuvat kuuntelemaan tämän kaltaisia kommentteja joka vuosi ja yleensä vielä useampaan kertaan toimitusjohtajalta ja managerilta, kun samalla maksavat vielä maailman kalleimpia lipun hintoja. Käsittämätöntä touhua, mutta samalla niin tyypillistä nykyään.

Jatkan hieman parin eilisen päivän aiheilla tai ainakin yhdellä niistä eli Ramseyn tai ylipäätään keskikentän keskustan pelaajien käyttämisellä laiturina. Tässä on aiheesta lukemisen arvoinen artikkeli. Olen useassa asiassa samaa mieltä, mutta jutusta poiketen en myöskään Cazorlaa käyttäisi laiturina sen enempää kuin Ramseya. Pelaajat oikeille paikoille, parhaat kentälle ja sopivasti rotaatiota olisi oikea ratkaisu tämän nykyisen sijaan, jossa kaikki keskikentän keskustan pelaajat on saatava kentälle vaikka sitten laitureina.

Täysin huhuasteella on Manchester Cityn kiinnostus ja mahdollinen 30 miljoonan punnan tarjous Wilsheresta. Jos tässä olisi totuutta mukana ja summa olisi edes lähellä tuota luokkaa, niin omissa papereissani ratkaisu olisi äärimmäisen helppo. Wilshere ei tunnu pysyvän kasassa yhtään ja taso on pysynyt paikallaan tai jopa heikentynyt loukkaantumisten takia tai muuten, joten englantilainen pitäisi ehdottomasti myydä jos joku maksaa tuollaisen summan.

Wilsheren edellä nokkimisjärjestyksessä ovat tällä hetkellä muutenkin keskikentän keskimmäiseen rooliin Cazorla ja Ramsey ainakin. Myös Rosickyn pitäisi mennä edelle, mutta ensi kautta ja pidemmälle ajatellessa tsekin varaan ei kannattaisi enää mitään laskea. Joka tapauksessa Jack myyntiin jos hyvä tarjous tulee ja paremmin kasassa pysyvä, parempi ja joukkueelle hyödyllisempi pelaaja esim. Schneiderlinin muodossa kesällä tilalle.

Tänään näin melko lyhyesti ajatusten ollessa jo vapun vietossa ja toki asiaan vaikuttaa, että pelaamme seuraavan kerran vasta maanantaina. Viikonlopun päivityksistä en lupaa mitään varmaa. Tuskin kolmea tyhjää päivää on luvassa, mutta joku päivä saattaa hyvinkin jäädä väliin.

Mainokset

6 thoughts on “Voittaminen ei ole seuran tavoite, Ramseyn laiturirooli ja Wilsheren myyntihuhut

 1. Itse tulkitsin tuon sitaatin olevan suunnattu selskiin ja mourinon suuntaan. Ajatuksena että arsu pelaa sellaista futista, josta fanit voi olla tyytyväisiä ja ylpeitä. Tulokset tulevat sitten sitä kautta.
  Toki arsenal on voittoa tavoitteleva yritys, mutta toki tuo ns. Faneille pelaaminen lausuntona sopii.
  Eihän siinä mitään perää ole, mutta hyvä että joku louksuttaa leukojaan josen lisäksi

 2. Kai tuota lausuntoa voi tulkita taas useammalla eri tavalla. Tuskin Gazidisia korpeaisi, jos voittaismme CL:n, mutta pointtina tuossa varmaankin on, että se halutaan tehdä meidän omalla tyylillä. Toisin sanoen ei haluta riskeerata seuran tulevaisuutta panostamalla nopeaan menestykseen yli resurssien, vaan pyritään tekemään kauaskantoisempia ja kestäviä ratkaisuja.

  Varmasti tämä herättää tunteita sekä puolesta että vastaan. Itse olen kuitenkin tyytyväinen siihen, että Arsenal seurana edes pyrkii toimimaan filosofiansa mukaisesti ja tällä tavoin myös erottua joukosta omalla vahvalla identiteetillään.

  Tietysti seuran vahvistunut taloudellinen asema ja esim. uusi TV-diili tuovat painetta myös rahan käyttämiseen, mutta sitäkin on viime siirtoikkunoissa nähty. Uskon ja toivon, että sama linja jatkuu edelleenkin. Enkä tarkoita, että kaikki seurajohdon valitsema strategia tai kaikki tehdyt ratkaisut olisivat automaattisesti kannatettavia, mutta mielestäni seurassamme on myös paljon ominaisuuksia, joista kannattajat voivat olla ylpeitä.

 3. Vahvistusten hankkiminen ei ole aina niin helppoa. Täällä kesällä 2013 hehkutettu Mario Gomez siirtyi silloin Fiorentinaan. Kyseinen Gomez on pelannut saapasmaan liigassa kahden kauden aikana yhteensä 29 ottelua tehden 7 maalia.

  Tuolloin taisin liputtaa itsekin Gomezin puolesta. Jälkiviisaana voinee todeta, että taidettiin välttää hutiostos.

 4. Tulkitsen lauseen kanssa niin että siinä annetaan kuittia muille seuroille ketkä ovat yrittäneet hankkia menestystä nopealla tahdilla seuran taloudesta välittämättä. Mutta en voi käsittää sitä että jotkut ajattelevat että Wenger ei haluaisi voittaa vielä valioliigaa tai mestareiden liigaa. Se että Wenger kitsastelisi pelaajien hankinnoissa ei mielestäni pidä enää paikkaansa mutta ei sitä jatkossakaan tulla käyttämään ylenmäärin kaikkeen mikä liikkuu.

  Itseäni ainakin kiinnostaa rahamäärä mikä liikkuu seurasta ulos ja sisään ja miten se käytetään. En todellakaan ole sitä mieltä että pitäsi kaikki rahat laittaa nopeassa tahdissa pelaajiin samalla lailla kuin esim. Liverpool ja Tottenham kahtena viime kesänä.

  Arsenal on hankkinut kolmen viime vuoden aikana pelaajia melkein 150 milj. eurolla. Hankinnat ovat olleet paljon järkevämmin toteutettuja kuin kahdella aikaisemmalla joukkueella. Jos tuo ei muka kerro haluasta menestyä niin en tiedä mikä. Se mitä monet eivät mielestäni tule ajatelleeksi on se että vaikka nyt on rahaa käytettävissä enemmän kuin viisi vuotta sitten, ei tarkoita että tulemme automaattisesti voittamaan joka vuosi mestaruuden.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s