Kootut selitykset

Sanoisin Wengerin toiminnan olevan taas melko ylimielistä unohtaen omat tekemiset. Wenger kritisoi Mourinhoa siitä, että portugalilainen sanoi totuuden, että emme ole voittaneet mestaruutta yli 10 vuoteen. Tähän olisi voinut jotain vastata, mutta toisaalta eipä tuota edes Wengerin selityslahjoilla miksikään muuteta, luultavasti ainakaan.

Näen Wengerin käyttäytymisen jotenkin todella tekopyhänä, että mies vaatii muilta käytöstapaoja, kun on itse tälläkin kaudella muutamaan kertaan kieltäytynyt kättelemästä vastustajan manageria heikon tuloksen jälkeen. Samoin muistaakseni se oli Wenger, joka kävi käsiksi Mourinhoon viime kaudella. Samoin oliko Wengerin käytös toimittaja Jacqui Oatleynia kohtaan 2-2 Hull tasapelin jälkeen oikein ja oikeuttaa olemaan jokin moraalinen tuomari näissä asioissa.

Wenger on myös selitellyt miksi alkukausi oli heikoin 40 vuoteen. Syy oli ainoastaan MM-kisoissa ja niistä johtuen pelaajat palasivat huonossa kunnossa. Ilmeisesti esim. Chelsealla ei sitten ollut pelaajia kisoissa tai millään muullakaan huippujoukkueella, koska en ole näiden nähnyt syyttävän MM-kisoja heikosta menestyksestä ainakaan tässä mittakaavassa.

Samassa jutussa myös Wenger niin perinteiseen tapaan piiloutuu täysin loukkaantumisten taakse ja sanoo niiden olevan syy, että emme pystyneet haastamaan mestaruudesta. Ei hyvää päivää. Onko tämä enää todellista? Luulisi sillä yli 30 vuoden managerikokemuksella tietävän vähän paremmin, mutta ilmeisesti vakioselitys riittää vuosi toisensa jälkeen niin seurajohdolle kuin kannattajille.

Varsinkin Stoke tappion laittaminen kokemattomuuden piikkiin on niin ala-arvoista selittelyä kuin voi vain olla. Ei ollut tämä kausi ihan ensimmäinen ja tuskin viimeinenkään, kun pisteitä tai kaikki pisteet jäävät Britannia Stadiumille. Kyseinen tappio oli siis Chambersin ja Bellerinin syytä, eikä sillä ollut mitään tekemistä sen kanssa, että managerimme ei hankkinut kolmatta topparia joukkueeseen, vaikka kaikki näkivät tämän ilmiselvän puutteen joukkueessa jo viime keväänä. Toki näinhän se aina menee ja vika löytyy aina jostain muusta kuin managerimme omasta tekemisestä.

Kesän kisoista puheen ollen Sanchez pelaa kuukauden verran Chilen mukana Etelä-Amerikan mestaruuskisoissa kesällä, joten siinä on jo ensi kaudeksi Wengerille valmis selitys jos ja kun kausi ei kuljekaan toivotulla tavalla.

19 thoughts on “Kootut selitykset

 1. Kuten olen aikaisemminkin todennut Wengerin käytös vuosien varrelta kertoo että hänellä on narsistinen luonteen piirre. Narsisti tekee omasta mielestään kaiken AINA oikein, hän on AINA oikeassa, vika on AINA muualla ja muissa, mutta ei itsessä. Narsistin käytöstä ja ajattelutapaa on ulkopuolisten vaikea muuttaa. Osuuko luonnehdinta Wengeriin…..näillä kuitenkin mennään vielä varmaan vuosia eteenpäin?

 2. Hattua pitää nostaa blogistimme tunteja laskemattomasta ja tinkimättömästä anti-Wengerismistä. Kauden 2017 loppuun vähintään saamme tästä nauttia.

  Tulikin jostain mieleen näin sadepäivän kunniaksi, että pitää lähteä ostamaan kevätlannoitetta.

  • Saisikohan jossitteluun sortuminen tai omien pelaajien suora haukkuminen enemmän peukutuksia tai pisteitä selityksinä.
   ”alkukausi meni huonosti, koska varakapteenimme ja 1 viimekauden luotettavimmista pelaajista oli umpi surkea, pelaajat eivät taaskaan pysy kunnossa ja en oikeastaan halua enään voittaa vaan liksan nostaminen ja silloin tällöin joseen käsiksi käyminen riittää mainiosti. Niin minulle kuin erityisesti joukkueen omistajille.” (c) AW

 3. Wenger ei ole koskaan osannut hoitaa MM-tynkäpreseasonia siten, että syksyllä peli kulkee. Siis suhteessa muihin. Ainoa suhteellinen onnistuminen taisi olla 98-99, jolloin mestaruuksia vietiin alle 80 pinnallakin. Ja kaikkihan muistaa millaiseen punaiseen toukokuuhun sekin päättyi. Tässä pitäisi 30 vuodessa kehittyä ja saada muut kiinni, joilla ei ihan niin kovia vaikeuksia ole. Vähän ikävältä tuntuu, että Wenger alkaa julkisesti pelätä Sanchezin puolesta, varsinkin kun mitään mahdollisuuksia ei ole menestyä mediapelissä Chilen liittoa vastaan ja säästellä pelaajaa. Jos Wenger katsoo, ettei Walcott tai joku muu kestä korvaajana tuon loman tai Sanchezin muun loukkaantumisen aikana, lienee syytä vahvistaa sitten joukkuetta.

 4. Itse ihmettelen tuota Villen rakkautta Mourinhoa kohtaan.
  Viimeksi tänään Pellegrini naulasi tuon silmiintökkijän julkisesti kasseista kattoon.
  Itse ainakin allekirjoitan Wengerin.Pellegrinin ja Arsenalin kannattajien kritiikin tota Tony Pulis mentaliteetilla operoivaa ”suur” seuran manageria kohtaan.

 5. Onhan se jo nähty, ei Mourinhoa hetkauta tippaakaan pelitapakritiikki. Ja nyt näyttää siltä, että Abrakin eli palkanmaksaja on oppinut arvostamaan Mourinhon rakastamaa kurinalaista peliä. Mourinho kuittaa tuon varmaan huomenna siten, että hänen pelitapansa on voittava. Aika tylsä aihe jo kaikkinensa.

 6. Chelsea ei ole ollut, eikä tule olemaan ikinä mikään suurseura.

  Heitetään tän selainen kylmä fakta.
  Arsenalilla on enemmän mestaruuksia kuin muilla Lontoon joukkueilla yhteensä.

 7. No eikös Manukin ollut Fergusonin aloittaessa liigapokaaleissa Arsenalin takana? Maailma muuttuu ja kovat valmentajat voivat tehdä ihmeitä. Onneksi Mourinholla ei ole lähellekään samanlaista lojaliteettia kuin Fergusonilla, joten eiköhän tämä lusitaanin kakkoskausikin jää melko maltillisen mittaiseksi.

  Aiheena oli kuitenkin se, elääkö Wenger omissa harhoissaan vai ei ja onko hänelle asetettu tulosvastuullisuus kohdillaan vai ei. Ainakin jälkimmäiseen vastaus on selkeä ei.

 8. Tervehdys alan ja oikean seuran miehille. Käsiteltävän aiheen vierestä aloitan kommentoinnin tälle palstalle. Olen siis sattumalta Lontoossa 24.05., ja suunnittelin meneväni tekemään ensivierailuni pyhälle paikalle West Bromwich-matsin tiimoilta. Netistä lippuja tiedustellessani jouduin hämmentymään lippujen hintojen laajaan hintaskaalaan, vaikka suunnilleen samoille paikoille niitä koetin arpoa. Pitkälle sivulle päästäkseen joutunee pulittamaan n. 130 – 250 euroa, joka on kyllä aika suolaista, mutta hyväksyttävissä. Niinpä tiedustelisin kokeneemmilta, voiko noihin halvempiinkin lipunmyyntinettikauppoihin luottaa, vai osaatteko peräti suositella jotain?

  • Suosittelisin ostamaan jäsenyyden Arsenal.comista (Red Member) tai jäsenyyksiä jos tarvitsee enemmän kuin yhden lipun (lippu per jäsenyys). Tulee todennäköisesti lippujen ostaminen jäsenyydenkin kanssa halvemmaksi kuin muuta kautta.

   Luultavasti peli näyttää loppuun myytyä, mutta jäsesenä pystyy ostamaan kausikorttilaisten myyntiin palauttamia lippuja. Tuohon otteluun niitä pitäisi olla hyvin saatavilla. Linkitä myös jäsenyydet, niin pystyt ostamaan useamman lipun kerralla.

 9. Jos tässä nähdään hyväksi keskustella Chelseasta, niin mainitaan nyt sellainen mieltä lämittävä fakta, että Newcastle on hävinnyt nyt 8 matsia putkeen ja on pudonnut ehdokkaaksi viimeiseksi putoajaksi. Aika vahvaksikin siksi, että peli on takalukossa ja muilla on sentään voittoja viime ajoilta. Olisi ehkä kannattanut kiinnittää vähän huomiota Pardewn seuraajan valintaan.

  QPR ja Burnley tappioillaan ajautuivat jo aika toivottomaan asemaan ja lähtevät alas.

 10. Joskus herää epäilys, onko Ville aina aivan tosissaan näissä plogikirjoituksissaan – tuntuu välillä aivan uskomattomalta…

  • No ei tietenkään ole. Nämä on kirjoitettu Tuomas Kyrön ” mielensä pahoittaja” hengessä. Ihan hauskoja välillä.

 11. Ja sitten Manulle kolmas tappio putkeen. Ei ole kyllä onnistunut kausi juuri kellään.

  Arsenalilla kaksi pinnaa enemmän ja kaksi matsia vähemmän pelattuna. Ei tätä enää voi ryssiä UCL-karsijan paikalle.

  • Joo, muna yrittää kovasti varmistaa, että muna-arsenal-ottelu olisi ilman panosta. LvG pitänee pestinsä, kun eivät voi, kait, sössiä neljättä sijaa. LvG kyllä saa ”kauden suurimmat puheet” -palkinnon. Äijä hoki vielä kuukausi pari sitten pokaalimahkuista ja höpötti vain Shittyn ja Chelskin haastamisesta. Nyt sitten siellä eletään toivossa, että kesällä ostetaan Bale ja kaikki ongelmat ratkeavat.

   • Hullilla ja Sunderlandilla on vähän tai oikeastaan aika paljonkin säilymiskiimaa, joten ennakkoon hankaliahan nämä Arsenalin rästipelitkin on.

   • No juu ja muna-arsenal voi olla ainakin munan cl-paikan kannalta ratkaiseva. Perinteisesti ottaisimme pataan, vaikka munalla menisi kuinka huonosti tahansa, mutta fa-cupissa haettu voitto saattoi murtaa tämän perinteen.

   • Eiköhän Hull-Arsenal ratkaise. Jos Arsenal sen klaaraa, niin kyllä nyt Sunderland kotona myös kaatuu ja OT:llä on vaikka varaa hävitä. Muutenkin Arsenalilla on 4/6 matsia kotona, joten kaikki on pedattu kakkos-kolmossijatriumfiin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s