Ideologia vs todellisuus

Pelaamme seuraavan kerran vasta maanantaina, jolloin vastaan asettuu Swansea. Tuohon otteluun on vielä liian aikaista pureutua yhtään enempää, joten jätetään se suosiolla mahdollisesti viikonlopulle tai jopa maanantaille. Muutenkin todelliset ja mainitsemisen arvoiset uutiset vaikuttavat olevan vähissä. Toista se olisi jos olisimme kerrankin jatkossa Mestareiden liigan tässä vaiheessa ja pelaisimme paikasta finaaliin.

Siirtohuhuista en ole kirjoittanut pitkään aikaan juuri mitään. Syyt ovat se, että en oikeastaan seuraa niitä yhtään, ainoastaan tulee nähtyä otsikoita esim. NewNow:ssa, mutta äärimmäisen harvoin tulee avattua linkkiä. Valtaosa huhuista on niin järjettömiä, että en vain yksinkertaisesti enää viitsi lukea juuri mitään siirtoihin liittyvää ennen kuin ne tulevat jostain luotettavammasta lähteestä.

Siirtoasioista sen verran, että viime aikoina Henry ja Mourinho ovat molemmat sanoneet meidän tarvitsevan kolme tai neljä selkeä vahvistusta joukkueeseen, jotta voisimme ensi kaudella ja tulevaisuudessa kilpailla muun muassa Valioliigan ja Mestareiden liigan voitosta. Tähän Wenger on jo ehtinyt vastaamaan ja todennut, että emme tarvitse todellakaan noin montaa vahvistusta, vaan joukkue on jo tarpeeksi hyvä.

Toki Wengerin puheita voi pitää vain pelaajien perinteisenä puolusteluna, mutta kokemuksen mukaan tämä ei pidä paikkaansa, vaan managerimme todella uskoo puheisiinsa vaikka todellisuus on vuosikaudet todistanut muuta. Erityisesti kun Mourinho ja muut asiantuntijat vaativat selkeitä huippuluokan vahvistuksia on lähes varmaa, ettei Wenger niitä tule hankkimaan. Mieluummin managerimme tekee asiat päinvastoin ja omalla tavallaan, vaikka se ei olisikaan joukkueen edun mukaista. Wenger yrittää voittaa omilla ehdoillaan, kun taas esim. Mourinho tekee sen mitä voittamiseen vaaditaan, vaikka se tarkoittaisi kovia ratkaisuja, kuten Lampardin päästämistä pois tai Cechin penkittämistä.

Ihan konkreettisiin siirtohuhuihin sen verran, että meille jo pitkään huhuttu Schneiderlin tai kukaan muukaan tasonsa osoittanut puolustava keskikenttäpelaaja on tuskin tulossa kesän aikana. Wengerille riittää Coquelin hyvin ja miten ihmeessä managerimme nyt sen puolustavan keskikentän ostaisi, kun ei ostanut edes silloin kun joukkueessa ei ollut yhtään kunnollista. Paljon ennemmin uskon sisään tulevan Ranskan liigasta jonkun hyökkäävän keskikentän. Fabregasille ei toki tilaa ollut, mutta ainahan silti joukkueeseen pari uuttaa pelintekijää ja hyökkäävää keskikenttää mahtuu, kun niitä ei ennestään montaa olekaan.

Ensi kauden kapteenitilanne on mielenkiintoinen tai pikemminkin saattaisi olla jos Wenger tekisi, kuten pitää ja ei jatkaisi Artetan sopimusta. Joukkueessa ei yksinkertaisesti tunnu olevan todellista johtajaa. Valintani olisi Mertesacker, jonka sanoisin olevan paras mahdollinen nykyisistä vaihtoehdoista, vaikkakin aika kaukana optimaalisesta. No jollain tavalla kapteeniasiakin heijastaa managerin asennetta. Onhan Wenger useasti vähätellyt kapteenin merkitystä ja sanonut meillä olevan 11 kapteenia kentällä. Itse sanoisin, että jaettu vastuu ei ole kenenkään vastuu tässä tapauksessa. Erityisesti vahvan kapteenin tärkeys korostuu, sillä selvästikään Wenger ei ole kykenevä samaan joukkuetta pelaamaan oikealla asenteella läheskään kaikissa otteluissa.

11 thoughts on “Ideologia vs todellisuus

 1. Ramsay kapteeniksi! Jos vain pysyisi kunnossa.
  Eikös Santi oli tuurannut muutamaan otteeseen Merteä, joka taas on tuurannut vähän pitemmänkin ajan Artetaa..?
  Huoh.

 2. Jahas, Barcan pojilla on tänä vuonna vitamiinit kohdillaan ja jalka polkee käy taas kuin ennen vanhaan.

  Vakavammin, Pepi romahti taas. Heynckes murskasi vähän heikommammalla Bayernin materiaalilla katalaanit mennen tullen, mutta Pepi kapea taktiikkapakki petti pahemman kerran, petti jo Portossakin aiemmin, mutta nyt vastus on kovempi eikä enää nousta. Pikkuisen on yliarvostettu tämä mies ja ilmeisesti ihmisjohtanana aika heikko jopa vertaisiinsa suhteutettuna. Ei kiitos koskaan tätä diivaa Arsenalia valmentamaan. Pelkään kyllä, että on tyrkyllä (vapaana) siilloin kuin Wenger nostaa kytkintä.

  • No sillähän ei ollut vaikutusta, että Ribery ja Robben puuttuivat… ja jokunen muukin. Bayern käytännössä kaatui heikkoon laitapakkiin, joka mokasi kaksi kertaa muutaman minuutin välein.

 3. Peppi on ”tyhmä, ei osaa kierrättää, peluuttaa puolikuntoisia, …”
  -eiku-
  Ei se ollutkaan Peppi, vaan joku Valioliigamanageri, sori!

  • Silti voitti Saksan liigan ja oli kuitenkin välierissä asti Mestareidenkin liigassa, mutta mitäpä siitä ja onhan AW täysin korvaamaton..

 4. Olisiko muuten Mourinho taktikoinut Barcelonan ja Lionel Messin nurin?

  Tuossa pari viikkoa sittenhän Mourinho suorastaan kyykytti Wengeriä hakemalla 0-0 tuloksen Emiratesilta.

  • Vaikea sanoa, kun eivät kohdanneet tänä vuonna. Aiemmin muun muassa Interissä Mourinho nimenomaan haki jatkopaikan B*rcan kotikentältä ja voitti koko kisan myöhemmin.

   • Niin, tiedä häntä. Ei ollut tuo minun kysymys muuten pelkästään Villelle suunnattu vaan ihan yleiseen ihmettelyyn.

    Mourinholla on varmasti taktista osaamista ja näyttöjäkin olemassa, mutta esim. kahdella edellisellä yrittämällä on tullut lähtö sellaisesta otteluparista, joissa Chelsea on etukäteen ollut hienoinen ennakkosuosikki. Toki huippujoukkueita Atletico ja PSG molemmat. Lähinnä itseäni huvitti mediassakin valloilla ollut ajatus tuon ARS-CHE pelin jälkeen, jolloin mourinhon katsottiin kyykyttäneen Wengeriä 0-0 tuloksella.

    Itselleni Pep kelpaisi mainiosti Wengerin seuraajaksi. Harmi, että taitaa kelvata monelle muullekin.

 5. Eli konsensus on: Pepi on nero ja hävisi koska Robben ja Ribery olivat loukkaantuneita. Eikun Arsenaliin naaraamaan vaan, sillä Bayern ei muuten kauaa tätä UCL-taaperrusta katso.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s