Vieraita Walesista

Viikonloppu on vietetty ja kuten viime viikollakin meidän tämän kierroksen ottelu on vuorossa näin maanantai-illan iloksi. ManU voitti vanhaan tapaan viikonloppuna eli vahvasti tuomareiden avustuksella. Tämä tarkoittaa Van Gaalin joukkueella olevan edelleen pienen pieni mahdollisuus tiputtaa meidät neljänneksi, mutta tuo mahdollisuus voidaan lähes lopullisesti poistaa kuvioista ottamalla illalla kolme pistettä, jolloin tarvitsemme todennäköisesti enää pisteen kauden kolmesta jäljellä olevasta ottelusta pysyäksemme Manun edellä. Tämä vielä olettaen, että ManU ylipäätään pystyy voittamaan molemmat jäljellä olevat ottelunsa.

Swansea on pelannut hyvän kauden ja jos se pysyy nykyisellä kahdeksannella sijalla sarjataulukossa se taitaisi olla walesilaisten paras Valioliigasijoitus koskaan. Suurta panosta tai pelattavaa vastustajallamme ei äsken mainitun saavutuksen lisäksi ole. Alaspäin Stoke on toki vain kolmeen pisteen päässä ja Southampton puolestaan neljä pistettä edellä, mutta ottelun enemmän pelanneena. Tietysti voitolla tänään Swansea taistelisi parhaimmillaan jopa Tottenhamin ja Southamptonin kanssa kuutossijasta ja paikasta Eurooppa-liigaan, joten ehkä sitä panosta vierasjoukkueella onkin enemmän kuin ensimmäinen nopea vilkaisu sarjataulukkoon antoi ymmärtää.

Gary Monk on tehnyt ja jatkanut Swanseassa hyvää työtä, jota aiemmat managerit Rodgers ja Laudrup tekivät. Valioliigatasolla pienellä budjetilla operoiva seura on tehnyt hyviä hankintoja ja pärjää kaudesta toiseen mukavasti, vaikka managerit vaihtuvat ja paras hyökkääjä Bony myytiin Cityyn kesken kauden.

Swansean riveistä nostaisin esille muutaman lähinnä hyökkäyssuunnan pelaajan. Sigurdsson on erittäin vaarallinen erikoistilanteissa olivat ne sitten suoria vapareita, kulmia tai sivuvapareita. Islantilainenhan onnistui jo kertaalleen meitä vastaan kauden ensimmäisessä kohtaamisessa vapapotkusta laukomaan ottelun voittomaalin. Erikoistilanteiden lisäksi tietysti Sigurdssonin oikea jalka on syytä saada kuriin myös pelitilanteissa boksin tuntumassa.

Bonyn paikan ykköshyökkääjänä ottanut Gomiz on ilmeisesti kuntoutunut loukkaantumisestaan ja ottaa paikan vierailijoiden hyökkäyksestä. Gomiz on vahva rynnijä ja suhteellisen nopea isoksi kaveriksi, mutta ei mikään taitava jalalla. Ilmassa sen sijaan puolustuslinjamme ja ennen kaikkea topparit saavat olla hereillä, että Gomiz ei pääse puskemaan toista kertaa tällä kaudella palloa meidän maaliin, kuten kauden ensimmäisessä kohtaamisessa kävi.

Kaksi muuta pelaajaa, jotka nostan esille vierailijoista ovat keskikenttämiehet Cork ja Ki Sung-yueng. Cork siirtyi Southamptonista tammikuussa ja on ottanut keskikentän pohjapelaajan roolin haltuunsa Swanseassa. Pidin jo Southamptonin aikoina miehen otteista ja samat otteet ovat jatkuneet elleivät jopa parantuneet vakituisen peliajan myötä Swansean paidassa. Ki Puolestaan on hyökkäävämpi pelaaja keskikentällä ja tehnyt muistaakseni jo kahdeksan maalia tällä kaudella liigaotteluissa, joten eteläkorealaisen kanssa on syytä olla tarkkana.

Meidän kokoonpanossa tuskin tulee suuria muutoksia. Ramseyn pelikunto on kysymysmerkki ja jos walesilainen ei ole pelikuntoinen, niin veikkaan Wilsheren aloittavan oikeana laiturina, vaikka se ei olekaan englantilaiselle omin pelipaikka. Wenger kuitenkin todennäköisesti menee mieluummin neljällä keskimmäisellä keskikentällä kuin antaa Walcottille saatikka Gnabrylle peliaikaa.

Wilsheren mahdollisen pelaamisen lisäksi en näe avaukseen tulevan muita vaihdoksia, vaikka se olisikin mahdollista. Ehkä laitapakit voisivat tai ainakin toinen mennä vaihtoon ja samoin Gabriel voisi taas hetken tauon jälkeen saada peliaikaa jos rotaatiota on luvassa.

Swansea pelaa yleensä pallonhallintaan ja hyökkäämiseen perustuvaa peliä, jonka luulisi sopivan hyvin meille. Tulokset eivät kuitenkaan vuosien varrelta tue tätä väitettä erityisen hyvin, sillä olemme olleet yllättävän useasti vaikeuksissa ja jopa hävinneet illan vastustajallemme. Viime aikojen tuloksilla olemme kuitenkin selkeä ennakkosuosikki kaikkien papereissa, mutta pidän tätä ennakkoon vaikeampana otteluna kuin viikko sitten pelattua, vaikka nyt pelataankin Grovella. Swansea on huomattavasti parempi joukkue kuin Hull. Toivottavasti olemme illalla kolme pistettä rikkaampia.

COME ON YOU GUNNERS!!!

Mainokset

26 thoughts on “Vieraita Walesista

 1. Palaan vielä Timon edellisen blogin viimeiseen kommenttiin:

  ”Täytyy nyt kuitenkin se kommentoida, että 80-luvulla jo ennen Grahamia oli vankka boring boring -leima, mutta sillä pahimmalla tavalla, eli,maaleja ei saatu aikaan eikä voittojakaan, oli manageri sitten Terry Neill tai Don Howe. Leima ja pilkka olivat melko ansaittuja. George Graham oli ylläolevista luvuista huolimatta selvästi Mourinhon linjoilla siinä, että oman pelin ja pelityylin rakentaminen lähtee vankasta alakerrasta. Nuo romahdukset johtuivat osin alakerran loukkaantumisista ja heikkotasoisista varamiehistä, tyyliin Gus Caesar.”

  Nuo Grahamin romahduksethan (liigassa) osuivat kausille 92-93 ja 94-95. Gus Caesar ei tuolloin enää ollut Arsenalin kirjoilla. Oma näkemykseni tuosta on, että alakerran miehiä oli kyllä riittävästi (toppareina esim. Adams, Bould, osittain Keown, Linighan, O’Leary jonkin aikaa…), mutta GG alkoi jostain syystä korvaamaan keskikentän luovempia ja hyökkäävämpiä pelaajia (Rocastle, Thomas) pelkillä duunareilla, tyyliin John Jensen, Steve Morrow, David Hillier. Tämä taas johti siihen, että pelinrakentelua ei varsinaisesti enää harrastettu, joka taas ruokki boring boring-leimaa. Sinällään erikoinen veto Grahamilta, koska sapluuna oli toiminut aikaisemmin varsin hyvin. esim. Rocastlen myyminen on toki vielä selitettävissä pelaajan loukkaantumisilla, mutta korvaajan hakeminen Jensenista ja kumppaneista koitui Corgeous Georgen kohtaloksi.

 2. Täyttä asiaa Jakelta. Vaikkakin ’boring’ Arsenal -leima periytyy jo 70-luvulta, niin Graham teki kyllä viimeisinä vuosina parhaansa sen vahvistamiseksi. Grahamin aika vuoteen 1992 asti oli kyllä varsin näyttävää hyökkäyspeliä. 90-luvun puolivälissä keskikenttä oli tosiaan aneeminen, kuten Jakke todisti. Tuossa joitakin vuosia sitten näytti vielä siltä, että Wenger olisi tekemässä saman tempun: Denilson (sorry Isse), Song, Eboue ja kuka olikaan se ’kauhukvartetin’ neljäs jäsen – siinä ei paljon pallo liikkunut muuta kuin sivuttaissuunnassa.

  Sanoisin kuitenkin, että 70-luvun puolivälin Bertie Meen loppuvuosien Arsenal on ollut se kaikkein tylsin näkemistäni – ei maaleja, ei pokaaleja ja hyvä kun pysyttiin sarjassa. Sitten Terry Neillin aikana (1976 alkaen) maalimäärät nousivat ja päästiin muutamiin cup-finaaleihinkin – kunnes Brady myytiin ja homma taas lopahti vähäksi aikaa ennen Grahamin tuloa. Siinä välissä Don Howen ensimmäinen kausi 1984 oli varsinainen gung ho: maaliero 74-60 ja kuudes sija.

  Illan vastustajalle tosiaan tulossa nyt paras valioliigasijoituksensa, mutta kuka muistaa, että 80-luvun alussa Swansea piipahti pääsarjassa ja sijoittui keväällä 1982 John Toshackin johdolla peräti kuudenneksi.

 3. Itse muistelen post-Bradyn Mariner-Woodcock aikojen kaaripallojengin olleen varsin puuduttavan.

  Grahamin hankintoihin liittyen, pahat kielethän toki ”tiesivät” luokattomien hankintojen olleen taloudellisesti motivoituja eli agenttien voitelemia, mistä Graham sai potkut. Eli johtokunnan mielestä riittävän hyvin todistetusta yksittäistapauksta, mutta turska-agenttihan väitti tapauksia ollleen muitakin.

 4. Tikulla silmään, joka vanhoja.. Auts!

  Tätä tikulla silmään -fraasia viljeli muuten jo edesmennyt englannin kielen opettajani noin neljännesvuosisata takaperin. Opettaja, joka oli tunnettu siitä, että joutui köhimään äänekkäästi noin joka kolmannen sanan jälkeen. Tämä puolestaan johtui huhujen mukaan siitä, että lähes brittiläisen tyylikäs herrasmies oli nuoruudessaan harrastanut mäkihyppyä, kaatunut pahoin ja suksen kärjen iskeytyminen kurkun tienoille aiheutti pysyvän vamman, joka ilmeni köhimisenä.

  Ja että miten tämä liittyy yhtään mihinkään? No ei sitten yhtään mitenkään, mutta tuli syystä tai toisesta niin nostalginen olo yllä kommentoineiden herrasmiesten tarinoista, etten malttanut ahdasta mieltäni. Mutta hei, tarinani kertoi kuitenkin englannin kielen opettajasta.

  Ehkä juon nyt kahvit.

 5. Jaaha,ramsay taas puoliväkisin avaukseen,mikä siinä on niin vaikeeta harrastaa järkevää kierrätystä.

 6. Henten englannin ope Eddie Edwards?
  Tänään ohjelmassa tyylipuhdas 2-0 voitto. Santi ja Alexis.

 7. Eka kertaa tälle kautta jälkikasvu haukotteli pelin aikana.
  Yleensä heiluu ku heinämies. Jätkät, Siellä on peli!

 8. Luulisi, että Swansea hyökkäisi toisella jaksolla. Voitolla ne nousisi pisteen päähän Saintsista. Seiskahan menee eurooppa liigaan jos Arsenal voittaa cupin.

 9. Tällasta paskaa tällä kertaa. Nelossija odottaa ja sitä myötä ne iän vitun ikuiset sieniliiga karsinnat. Vittu!

 10. Ois pitäny mennä jo nukkumaan. Nyt ei varmaan saa unta vitutuksen takia. Pahinta tässä on pelko nelossijasta. Ei helvetti.

 11. Ospinalle on ennenkin käynyt näin eli torjuu maalin sisäpuolelta. Lisäksi teimme Flappysta ottelun sankarin – jokainen veto meni kohti tai siten, että sai kroppansa eteen.

  Saatiin sit lisää painetta muna-matsiin.

 12. Miksi otettiin Giroud pois? Ei Walcott osaa painia boxissa. Sama juttu Chelski vastaan. 0-0 tilanteessa otettiin paras maalintekijä pois sen takia ettemme vaan tekisi maalia.

 13. Tää matsi oli oikeastaan linjassa viime aikaisten otteluiden kanssa – poikkeuksena Hull-matsi, jossa tuli pari kimmoketta. Nihkeää on ollut.

  Vielä muna-ottelusta: Nehän pelaa ilman paineita, kun juhlivat jo nelossijapokaalia. Me taas olemme pitäneet vähintään kolmatta sijaa varmana. Eihän siihen mahkut menisi tappiollakaan, mutta tasurikaan ei nyt varmista, kun emme saaneet edes pistettä.

 14. Joopa joo että sellanen peli.
  Flappysta tehtiin sankari , tosiasiassa laukaukset suuntautuivat järjestään kohti.
  Surkeaa viimeistelyä , huippuna alexisin ja theon tuplapaikka.

  Ei näin.

 15. Tää on maalinteko peli, edelleen. Toivoa sopii että sulaminen loppui tähän, sunnuntaina on astetta hyökkäävämpi jengi vastassa.

 16. Pool-pelin jälkeen homma on alkanut tökkimään, vaikka ennen eilistä on selvitty lähes kuivin jaloin eli käytännössä kuukausi on nyt mennyt pelillisesti heikommin. Hull-ottelun eka puoliaika oli poikkeus osittain hyvän onnenkin ansiosta. Josko tämä tosiaan oli pohjat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s