Jälleen tappio Swansealle

Arsenal – Swansea 0-1 (0-0)

Olipahan siinä taas kestämistä useassakin suhteessa. Ei mennyt niin kuin Strömsössä tai edes lähelle sitä. Positiivisiakin asioita löytyy silti jotain tuloksesta huolimatta. Ne ovat lähinnä se, ettei kolmospaikka ole menetetty, vaan edelleen täysin omissa käsissä.

Vaikka häviäisimme Manulle sunnuntaina, joka on kai se todennäköisin tulos, riittää neljä pistettä kotipeleistä Sunderlandia ja West Bromwichia vastaan kuitenkin nelossijaan. Jos taas saamme pisteenkin sunnuntaina riittää yksi ainut piste kahdesta jäljellä olevasta kotiottelusta kolmospaikkaan.

Negatiivisempaa oli taas tulos jos ajatellaan kakkossijaa, joka on nyt Manchester Cityn käsissä. Cityllä on niin paljon parempi maaliero, että tarvitsemme apuja muilta Cityn kahdessa viimeisessä ottelussa, jotta pystymme ottamaan kakkossijan.

Seuraavaksi jotain itse ottelusta. Ensimmäinen jakso oli taas paluu äärimmäisen tylsään ja hitaaseen sivuttaissiirtelyyn. Jo jonkin asteiseksi tavaramerkiksi muodostunut ongelma nosti päätään ja emme saaneet avauspuolikkaalla ainuttakaan laukausta maalia kohti. Yritä siinä sitten tehdä maaleja.

Toinen jakso oli parempaa ja paikkoja oli, mutta Fabiankista tehtiin sankari heikolla viimeistelyllä. Lisäksi tietäen Fabianskin heikkoudet keskityksissä, erikoistilanteissa ja vastaantuloissa oli käsittämätöntä kuinka tätä ei käytetty mitenkään hyödyksi. Entinen maalivahtimme sai aivan vapaasti hakea kulmat ja keskitykset, kun maalille olisi pitänyt ajaa vauhdilla useamman miehen voimin ja/tai vaikka kasata useampi pelaaja puolalaismaalivahdin eteen jo lähtötilanteessa, jolloin olisi ollut hyvä mahdollisuus olla kerrankin se joukkue, joka olisi hyötynyt miehen saippuoinneista. Ilmeisesti tämän asian painottaminen taktiikassa ja erikoistilanteissa oli kuitenkin liian hankalaa valmennusjohdollemme.

Giroud oli heikko jälleen, mutta ei sen heikompi kuin useimmat muutkaan. Wengerin ratkaisu ottaa meidän ainut edes jollain tavalla mitat täyttävä hyökkääjä pois, kun tarvitsimme maalia oli täysin käsittämätöntä. Varsinkin kun joukkueessa ei ole toista edes välttävää hyökkääjää. Welbeck on heikko hyökkääjänä ja Walcott vielä heikompi meidän kiveen hakatussa yhden kärjen systeemissä.

Lopussa varsinkin, kun keskityksiä ja pitkiä palloja aletaan laittaa entistä enemmän, niin Giroudin vaihtaminen Walcottiin on managerilta jotain niin käsittämättömän typerää, ettei sitä riitä sanat kuvaamaan. Walcottin olisi ehkä voinut ottaa Giroudin rinnalle, mutta bussia tai ainakin erittäin alhaalla makaavaa puolustusta vastaan Walcott keskellä yksinäisenä hyökkääjänä on aivan turha. Yli 30 vuoden managerikokemuksella Wenger ei kuitenkaan ilmeisesti tätä ymmärrä ja tappio oli vain taas kerran vahinko, kuten managerimme pelin jälkeisessä haastattelussa totesi. Eihän sillä tietenkään voinut olla mitään tekemistä managerimme pelaajavalintojen, taktiikan tai vaihtojen kanssa.

Toinen käsittämätön vaihto eilisessä oli taas Coquelinin kentältä ottaminen ja Ramseyn laittaminen ranskalaisen tilalle keskikentän pohjalle. Miksi? Miksei Ramseya vain pois ja tilalle Wilshere tai mieluummin kunnon laituri, koska Coquelin on omalla paikallaan huomattavasti parempi kuin Ramsey. Vaikka maalia haetaan, niin ei se tarkoita, että koko joukkue on samaan aikaan hyökkäämässä ja kenttätasapaino aivan pielessä. Ja tätä se nimenomaan oli, kun vaihdon jälkeen minuutin sisään Ramsey oli jo kahdesti tehnyt pystyjuoksun Swansean boksiin jättäen koko keskikentän aivan tyhjäksi. Paha sanoa olisiko Coquelinin kentällä olo estänyt Swansean maalia, mutta todennäköisemmin kuin Ramseyn keskikentän pohjalla, jossa mies ei kuitenkaan todellisuudessa pelannut.

Voi myös sanoa, että emme oppineet paljoa tai oikeastaan mitään kauden ensimmäisestä Swansea tappiosta. Tälläkin kertaa walesilaiset tekivät maalinsa samalla kaavalla, Monteron keskitys ja Gomis puskee pallon maalin aivan vapaasti. Ehkä Monteroa olisi pitänyt tuplata enemmän, mutta eihän oikealla ollut koko pelissä laituria sitä tekemään, kun ensin siellä pelasi Ramsey ja sitten Wilshere. Todellisuudessa molemmat olivat kuitenkin paljon aivan muualla kuin oikealla laidalla. Lisäksi vielä kun Coquelin otetaan pois, niin tarvitse paljon ihmetellä jos Montero pääsee yksi vastaan yksi tilanteisiin laitapakkiamme vastaan jatkuvasti.

Tietysti toppareiden ja Monrealin pelaaminen maalissa Ospinan ohella oli heikkoa ja Gomis ainoana hyökkääjänä ei saisi päästä puskemaan tai ainakaan missään nimessä noin vapaasti, kun meillä oli niin selkeä miesylivoima maalin edessä. Maalissa Ospina saa myös katsoa peiliin ja tilanne oli suuri sellainen, jonka Courtois, De Gea tai vaikka huhuissa ollut Cech olisi luultavasti torjunut. Ospina on ok samoin kuin Szczesny hyvänä päivänään, mutta huippumaalivahti pelastaisi pisteitä tasaiseen tahtiin ja siihen meidän kumpikaan maalivahti ei vain pysty.

Ei tässä toki vielä hätää ole kolmospaikan ja sitä myötä suoran Mestareiden liigapaikan suhteen, mutta toki mahdollisuudet täydelliseen romahdukseen ja jäämiseen nelossijalle ovat olemassa. Eilinen kuitenkin ennen kaikkea osoitti karusti, että joukkue ei todellakaan ole valmis haastamaan mestaruudesta sanoi Wenger mitä tahansa. Näitä tämän kaltaisia tappioita tai vähintään pistemenetyksiä tulee aivan liikaa. Swansean ei vain pitäisi pystyä ottamaan meistä tuplaa missään nimessä, mutta niin vain tapahtui.

Hiukan tai hiukan enemmänkin pelottaa, että jos Gomis on noin vaikea pideltävä, niin miten Benteke reilun kolme viikon päästä Wembleyllä. Voitte olla varmoja, että Aston Villa tulee pelaamaan juuri samalla tavalla kuin Chelsea ja Swansea ovat viime otteluissa pelanneet eli koko joukkue pallon alle ja sitten nopeasti vastaan Benteken ja Agbonlahorin toimesta.

5 thoughts on “Jälleen tappio Swansealle

 1. Ensi kauteen itseluottamusta kasvattava vahva tekeminen ja loppuun asti voittoputkettaminen jäi haaveeksi. Edessä on nihkeiden ja hermostuneiden esitysten liigakauden loppu, jossa todellakin täysi sulaminen nelossijalle on aivan mahdollinen. Varsinkin jos Manu löylyttää sunnuntaina, aikaa toipua tärkeään rästipeliin on vain kaksi vapaapäivää.

  Odotan kolmossijaa edelleen itse, mutta tuttu Wengerin joukkueen mentaalinen hauraus voi ikävästi jälleen yllättää.

 2. Suoraviivaisuus puuttui eilisestä pelistä aivan kokonaan, tämän näki lapsikin.
  Kidutin itseäni ja katsoin vielä pelin pikana tänään uudestaan ja laskin koko pelin aikana 3 pystyjuoksua linjan taakse, joista 1 päätyi vetoon / maalipaikkaan.

  Jostain syystä se pallo pitää vaan kuljettaa sinne maaliin.

  Kyllä se isoin boring boring arsenal on sellainen joka ei saa kahteen otteluun maaliakaan aikaiseksi.

 3. Mulla jäi sellainen tunne, että pelaajilla oli samanlainen fiilis, kuin kotikatsomoissa. Hohhoijjaa, tulis jo se F.a cupin finaali.

  Siinä mielessä hyvä tappio. että tuli mielenkiintoa katsoa nämä viimeisetkin ottelut.

  Arsenal ei kyllä ikinä petä, silloin kun asiat voisi tehdä helpoimman kautta. 🙂

 4. Eilen varmistui sekin, ettei viime kauden pistemäärää ainakaan ylitetä. Sijoitus ehkä voi parantua, mutta alkaa käydä niukaksi tämä vastustamattoman eteenpäinmenon tunnelma.

  Kaudessa on ollut välähdysmäisiä jaksoja ja näillä herroilla kohtuulliset tehot, mutta kyllä (Wengerin mielestä) tulevaisuuden runkomiehistä Ramsey ja Giro voidaan laskea pettymysten puolelle. Parempaan pitäisi pystyä, jotta olisivat voittavan joukkueen tukipilareita. Alan kallistua vahvemmin sille puolelle, että ykköskärki pitää päivittää, muuten ei FA cuppia kummempaa voi voittaa. Giro antaa lupausia harppauksesta tehokkaamman kärjen suuntaan, mutta sitten alkaa taas surffailu.

 5. Eilisestä fiaskosta vielä sen verran erikoistilanteiden osalta että hyvimpä oli hyödynnetty kokemuksia flappysta menneiltä vuosilta….
  Kulmat olivat umpisurkeita , joko jäivät matalana ekaan ukkoon tai leijailivat löysinä entisen ähmäräpylän vangittaviksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s