Paineita ei kestetä ja toisaalta ylimielisyys astuu kuvaan liian helposti

Tänään mennään eilen ennakkoon kirjoitetun päivityksen muodossa. Aikataulu ja lähinnä reissaaminen ei anna mahdollisuuksia normaaliin tapaan päivittää.

Paljon on käyty keskustelua ja itsekin kirjoitin jokin aika sitten päivityksen onko kehitystä ja eteenpäinmenoa tapahtunut tällä kaudella. Mielipiteet vaihtelevat tässäkin asiassa laidasta laitaan. Fakta on se, että emme voi saada kuin korkeintaan saman pistemäärän kuin viime vuonna ja tuon saavuttaminenkin vaatisi kaikkien kolmen jäljellä olevan ottelun voittamista. Todennäköisesti siis pistemäärä tulee olemaan alhaisempi liigassa viime kauteen verrattuna.

Toisaalta taas kolmossija olisi kehitystä askeleen verran, mutta ainakin pisteiden pohjalta täytyy miettiä kuinka suurta kehitystä se on meiltä vai ennemminkin vastustajien heikkoutta. Ehkä molempia, mutta tällä kaudella myös piste-ero mestariin on luultavasti suurempi kuin viime vuonna. Emmekä tänä vuonna olleet missään vaiheessa mestaruustaistossa mukana, kun viime kaudella johdimme liigaa noin puolet vai jopa yli puolet kaudesta.

Yleensä aina, kun nelossija on vaarassa saa Wenger joukkueen pelaamaan ja samoin silloin jos ja kun mahdollisuudet kirkkaimpiin pokaaleihin ovat menneet. Esimerkkinä tältä kaudelta kahden maalin voitto Monacosta toisessa ottelussa, kun jatkopaikka hävittiin ensimmäisessä osassa. Samoin peli alkoi kulkea kauden jälkimmäisellä puoliskolla nelossijan ollessa uhattuna ja mestaruustoiveiden kariuduttua jo aikoja sitten.

Sitten jos panoksia ja sitä myötä todellista painetta on, niin yleensä meidän peli sekoaa täysin ja tulokset ovat heikkoja. Samoin jos alla on muutama parempi esitys, niin hyvin nopeasti pelaajien jalat irtoavat maasta ja pelkän kentälle ilmestymisen kuvitellaan riittävän voittoon.

Esimerkkinä paineensietokyvyn heikkoudesta voisi ottaa Monacolle tippumisen, vaikka toisaalta tämän voisi ihan yhtä hyvin laittaa ylimielisyyden piikkiin. Paha sanoa kumpi oli syynä, ehkä osittain molemmat. Sitten taas liigassa Chelsea pelin aikaan lehdistö rummutti, että voitolla olisimme mukana vielä mestaruustaistossa. Tämä ei mielestäni pitänyt paikkaansa, mutta riitti takaamaan sen, että paineet olivat liian suuret taas kerran. Tämä ei toki paras esimerkki ole, sillä Wengerin ei vain voita Mourinhoa oli tilanne mikä tahansa.

Sen sijaan Swansea tappio oli hyvin tyypillinen, kun on mennyt paremmin jonkin aikaa niin sitten tulee ylimielisyydestä johtuva tappio ja toisaalta taas nelossija oli varmistunut, joten tavoitteetkin olivat täynnä. Mitäpä siinä enää sitten kaikkea laittamaan peliin ja siltä se totisesti näyttikin suurimman osan ottelua.

Ennen Swansea peliä Wenger ja ennen kaikkea lehdistö myös puhuivat kuinka olemme ensi kaudella todellinen mestariehdokas Chelsean ohella. Tämä oli selvästi aivan liikaa ja pelkästä mestaruudesta mainitseminen saa meidän peliesitykset aivan sekaisin.

Seuraavana on vuorossa Old Traffordin vierailu ja jos jokin on todella muuttunut, niin tuloksena pitäisi olla jotain muuta kuin se viime vuosilta tuttuakin tutumpi tappio lukuun ottamatta tämän kauden FA Cupin ottelua. Oletteko luottavaisia sunnuntain suhteen?

4 thoughts on “Paineita ei kestetä ja toisaalta ylimielisyys astuu kuvaan liian helposti

  1. Kyllä nämä kyynisyydessään alkavat tosiaan olemaan jo tragikomiikan puolella.
    Kaikki on koko ajan huonosti. Mikään ei muutu ikinä.
    Huoh.. Raskasta on

    • On aivan oikein pohtia mentaalipuolen ongelmaa Arsenalin viime vuosien joukkueissa. Omituisesti yksi paha/huono tulos on romahduttanut kautta pahasti, kun huonoja tuloksia on tullut putkeen useita. Toisin tavoin sanoen: Wengerin joukkueen ”blip” on aina liian pitkä. Toisaalta, Wenger kyllä korjaa, mutta korjaa vasta, kun on saatu niin huono tulos ja tilanne aikaan, että kovimpien pokaalien sauma (UCL, liiga) on menetetty. Eli aivan kuten Ville tuossa käy läpi.

  2. Tämän vuoden sieniliigasta putoaminen muistutti vahvasti kolme edellistä kautta. Kaikissa on yhteistä, että ensimmäisestä osaottelusta on saatu niin huono tulos, että jatkohaaveet on saatu käytännössä haudata. Sen jälkeen toiseen peliin on päästy lähtemään paineettomassa tilassa ja suoritus on ollut vähintään hyvä.

    Heikko paineensietokyky on näkynyt myös muiden cupien ja liigankin puolella. Swansea-pelin kaltaisia tappioita mahtuu viimeisten vuosien sisään useampia kuin jaksaa laskea. En jaksa uskoa, että wengerillä löytyy tarvittavaa osaamista tämän kelkan kääntämiseen. Heikko otteluihin valmistautuminen menee isolta osin valmennuksen piikkiin ja myös se on wengerin syy, että on hankittu hyökkääjiä, jotka vaativat lukuisia paikkoja yhden maalin tekemiseen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s