Onnekas piste kelpaa – peliesitys oli kuitenkin taas erittäin heikko

ManU – Arsenal 1-1 (1-0)

Yleensä olisin ottanut tasapelin Old Traffordilta jos sitä olisi etukäteen tarjottu. Eilen kuitenkin Rooneyn poissaolon ja Van Persien vaihtopenkillä aloittamisen sekä Carrickin puuttumisen takia voittoon oli erittäin hyvä mahdollisuus. Samoin paineita ei meillä juurikaan ollut, vaan tappiollakin olisimme edelleen ollut suosikki kolmossijalle.

Tietysti tasapeli Manun vieraana on lähtökohtaisesti hyvä tai vähintäänkin ok tulos ja eilen se ennen kaikkea ratkaisi kolmossijan kohtalon lopullisesti. Sen sijaan kakkospaikka meni Citylle mitä todennäköisimmin, sillä Pellegrinin ryhmän pitäisi hävitä päätöskierroksella Southamptonille kotona ja meidän voittaa molemmat jäljellä olevat ottelut, jotta nousisimme sinisten ohi kakkossijalle. Ei kuulosta todennäköiseltä, vaikka kai tuohon pieni mahdollisuus on olemassa.

Itse ottelu noudatti hyvin tuttua käsikirjoitusta. Tulimme kentälle taas ns. valmiiksi hävinneenä. Meidän peliesitys ensimmäiset 75 minuuttia ottelusta oli surkea ja kotijoukkue oli selkeästi kuskin paikalla ja olimme onnekkaita ollessamme vain maalin tappiolla. En tiedä mistä tämän johtuu, mutta jälleen kerran valmistautumisessa oli selvästi jotain pielessä. ManU ei todellakaan tällä hetkellä ole niin hyvä joukkue kuin miltä saimme sen näyttämään valtaosan ottelusta.

Wengerin ajatus lähteä otteluun puolustavammalla taktiikalla oli sinänsä oikea. Valitettavasti toteutus uupui tälläkin kertaa muutamasta asiasta johtuen. Ensinnäkin pelasimme suhteellisen matalalla ja tila otettiin pois puolustuslinjan ja maalivahdin välistä, joka sinänsä oli oikein. Valitettavasti koko joukkueen puolustaminen oli kuitenkin jotenkin heikkoa ja ManU pääsi aivan liian helposti meidän boksin eteen ja jopa boksiin. Jos keskitytään ennen kaikkea puolustamaan, niin ei vastustaja saisi kuitenkaan noin helposti päästä pyörittämään peliä aivan meidän maalin tuntumassa.

Suuri ongelma oli vastaiskupelote tai tarkemmin ottaen sen lähes täydellinen puuttuminen, joka johti osaltaan siihen, että kotijoukkue sai kenttätapahtumat lähes täydellisesti haltuun. Ramsey toimii vastaiskupelaajana ihan hyvin, kun saa nousta keskikentältä mukaan, mutta ei miehen varaan voi laiturina paljoa kyseisessä taktiikassa laskea. Tämän lisäksi Giroud kärjessä on täysi turisti, kun yritetään iskeä riistojen jälkeen nopeasti eteenpäin. Ainoastaan Sanchez oli sopiva pelaaja tähän taktiikkaan ja se on yksinkertaisesti liian vähän ja helposti puolustettavissa pois.

Tuskin on yllätys, että kauden parhaat vierasvoitot Manusta ja Citystä tulivat, kun pelattiin tällä puolustavammalla taktiikalla, mutta kärjessä ja laiturin paikoilla oli nopeutta. City voitossa molemmilla laidoilla oli nopeat pelaajat ja FA Cupissa Manua vastaan lisäksi vielä Welbeck piikissä.

Wengerin ongelma on, että hänen on pakko saada kaikki suosikit kentälle vaikka se tarkoittaa pelaajia väärillä pelipaikoilla, joka ei palvele alkuunkaan joukkueen etua. Eilenkin olisi pitänyt valita joko Ramsey tai Cazorla keskustaan ja Walcott laituriksi, sillä eilisen kaltaiset ottelut ovat juuri niitä joissa Walcottista voi olla paljonkin hyötyä. Busseja vastaan Walcot on yleensä täysi turisti, mutta vastaiskuissa suhteellisen korkealla pelaavaa Manun melko heikkoa puolustuslinjaa vastaan Theon nopeus olisi ollut suuri ase.

Loppujen lopuksi piste kelpaa ja onhan se hauskaa, että saamme niin sanotun ansaitsemattoman pisteen juuri Manulta sen kotikentällä. Valitettavasti vain totuus on, että mikään ei ollut muuttunut esityksen suhteen ja ilman erittäin onnekasta kimmoketta emme olisi tälläkään kertaa saaneet mitään mukaan. Peliesityksiin olisi pakko saada parannusta tai jatkossakan emme tule pisteitä liiemmälti Old Traffordilta hakemaan, sillä harvoin olemme yhtä onnekkaita kuin eilen. Lisäksi Dean tuomarina hoiti hommansa kerrankin hyvin, joten senkään suhteen ei ole valittamista.

Ramseyn ja ylipäätään pelaajien peluuttamisesta väärillä pelipaikoilla on pakko jatkaa vielä hitusen verran. Ramseyn pelaaminen laiturina ei ole loukkaantumisista johtuvaa, vaikka joku haluaisikin niin väittää. Welbeck ja Ox ovat toki sivussa, mutta Walcott olisi käytettävissä. Samoin aiemmat vuodet ovat osoittaneet, että kyse ei ole loukkaantumisista, vaan Wenger haluaa peluuttaa väkisin laiturin paikalla keskimmäisiä keskikenttiä, laitapakkeja ja jopa keskushyökkääjiä, vaikka se ei toimikaan. Kyseessä on ainoastaan Wengerin itsepäisyys eikä mikään muu. Ramsey on vain jatkumoa listalle johon kuuluu esim. Bendtner, Arshavin, Denilson, Eboue ja Diaby.

Paljon on väännetty tälläkin kaudella Giroudin tason riittävyydestä tai riittämättömyydestä. Itse olen ehdottomasti jälkimmäisen kannalla ja eilinen vain alleviivasi asiaa. Vastaiskupeliin perustuvan taktiikan toteuttaminen Giroudin kanssa on äärimmäisen vaikeaa tai ainakin vaatii molempien laitureiden ja jopa kymppipaikan pelaajien olevan todella nopeita. Lisäksi viimeistely-yritykset olivat ranskalaishyökkääjältämme huippupelissä jälleen kiltisti sanottuna vaisuja. Ykköshyökkääjän pitäisi olla ehdoton hankinta kesällä tai vähintään samantasoinen toinen vaihtoehto kuin Giroud vähän eri ominaisuuksilla varustettuna, jotta edes laajuutta olisi kun eilenkään penkillä ei ollut toista hyökkääjää.

Lopetetaan lainaukseen tai vitsiin Onlinegoonerin forumilta, joka nauratti myöhään eilen illalla. Voi olla, että tämä johtui kuitenkin enemmän väsymyksestä. Joka tapauksessa kyseessä oli keskustelu Giroudin viimeistelyn tasosta eilisessä ottelussa:

Paint a minge on the ball and Giroud would have nailed it!

9 thoughts on “Onnekas piste kelpaa – peliesitys oli kuitenkin taas erittäin heikko

 1. Lyon, Villarreal ja Wolfsburg Emirates cuppiin. Kuvittelenko vaan vai laskeeko turnauksen status vuosi vuodelta? Emiratesilta rahat lopussa?

 2. Kuka Giroudin tilalle ykköskärjeksi? Ainoa kuka itselle tulee mieleen on Cavani. Siinä olisi kaveri suht samoilla ominaisuuksilla mutta parempi viimeistelijä.

 3. Edinson Cavani on varmaankin yksi niistä nimekkäimmistä hyökkääjistä, jotka kesällä mahdollisesti voisivat liikahtaa. Mutta onko hän sitten vahvistuksena yhtä kova, kuin nimi antaa olettaa? Vai menisikö enemmän tai vähemmän Falcao-kategoriaan? Falcaolla toki allaan iso loukkaantuminen, millä voi osittain taantumista selittää.

  PSG-aikanaan Cavani on tehnyt maaleja noin 0,5/peli tahdilla. Napolissa keskiarvo oli aikanaan 0,75/peli. Nykyinen tahti ei siis juurikaan Giroudiin olisi parannusta. Tosin sekä seurajoukkueessaan että maajoukkueessa Cavani on viime aikoinan jäänyt vielä isomman staran varjoon (Zlatan, Suarez), mikä osaltaan voi olla nakertamassa tehoja.

  Cavani täyttää ensi kaudella 29 vuotta. Hinta tulisi todennäköisesti olemaan erittäin suolainen. Veikkaan, että Wenger ei näe ko. pelaajan kohdalla hinta-laatusuhteen olevan ihan kohdallaan.

  Itsekin laittaisin paukkuja jonnekin muualle, kuin Cavaniin. Esim. Alexandre Lacazette kiinnostaisi kovasti, mutta niin varmaankin montaa muutakin seuraa.

 4. Cavanilla on tiettyjä vahvuuksia Giroudiin verrattuna, mutta kliininen viimeistely ei ole yksi niistä. Cavani sortuu myös tuhnuiluun ja heikkoihin ensimmäisiin kosketuksiin. Toki ehkä pääsee useammin paikkoihin kuin Giro eikä totaalisesti katoa kuvasta, kuten Giro välillä.

 5. Wenger ei joka kesä hyökkääjiä osta. Jos joku joltain paikalta lähtee, saatetaan hankkia korvaaja. Mitään lisävahvistuksia tuskin on tulossa.

  • Omissa toiveissa se petr cech,ei näistä meidän mikki hiiristä ole voittavaksi maalivahdeiksi.rosicky,arteta,flamini joutais kaikki jo pois,ja tilalle riittää ainoastaa yks kunnon kk-mies,laatua sieltä meidän keskikentältä puuttuu edelleen vaikka miehiä rosterissa paljon onkin.toppariakaan ei välttämättä tarvii vaikka mertesacker jo alkaakin ikääntyä,chambersin alkukausi oli topparin paikalla lupauksia antava,ja eikös Wenger sanonutkin alkavansa peluuttaa jatkossa topparina?toivottavasti näin,sillä laitapakiksi ei hänestä mielestäni ole.hankintaan siis cech ja schneiderlin ja joo se lacasette olis kova ainaki jo tilastojen valossa.

 6. Vanha kunnon ”Benzema lähtökuopissa” on jälleen myös ajankohtainen. Mutta se on totta, että Arsenalilla on kiveen hakattu muodostelma ja kaksi kärkeä, jotka erittäin kovasti haluaisivat pelata piikissä. Ja kolmantena mutta epätodennäköisenä ainakin vielä lisäksi Walcott. Ei sinne isoa kärkeä mahdu, ellei ainakin Theo lähde. Oikeassa laidassa pelaamaan kykeneviä on useita, joten vasemmassa laidassa sekä piikissä pelaamaan kykenevä olisi hyvä. Cavani oli ylihintainen ostettaessa, eikä varmaan alle 40m liiku, joten en näe häntä mahdollisena. Arsenal ostanee yhden 30m pelaajan, ehkä jonkun saksalaisen? Ei siis välttämättä kärkeä. Ehdottomasti keskikenttä kaipa nuorennusta ja päivitystä.

  Rosickystä on onneksi alkanut liikkua huhuja, että lähtee kesällä liian vähäisen peliajan takia. Hyvä suunta tämä. Myös Arteta voisi tehdä johtopäätöksiä. Flaminin lähtö on käsittääkseni aivan selvä, mutta Diabyn kiintiöpaikka olisi hyvä nyt väistää. Kunniavelka on maksettu ja mies ei kestä huipputason treenia edes, saati pelaamista, joten ehkäpä DIaby löytää jossain seurassa itsensä valmentajana tmv. toimessa lajin parissa?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s