Samaa vanhaa ja eilinenkin oli varmaan taas ”vahinko”

Arsenal – Sunderland 0-0

Onnea Sunderlandille sarjapaikan uusimisesta. Me varmistimme myös kolmospaikan, vaikka emme sitä välttämättä olisikaan ansainneet eilisen kaltaisella esityksellä. Lähes jokaista tappiota tai heikkoa esitystä Wenger kutsuu yksittäiseksi vahingoksi. Tämä on täyttä valehtelua, kun samat ongelmat seuraavat pelistä ja vuodesta toiseen ja ainoa yhteinen tekijä on manageri. Mitä oli opittu vaikka edellisestä Swansea ottelusta ja miten olimme muuttaneet taktiikkaa tai ryhmitystä? Aivan, ei yhtään mitenkään. Pelaajat ovat vaihtuneet tiuhaan vuosien varrella ja jopa muu henkilökunta hiljakseen, ainoastaan manageri pysyy ja sitä kautta tulokset junnaavat paikallaan tai heikkenevät.

Kuinka typerä pitää olla, että syyttää kolmatta kertaa kotona nollille jäämisestä väsymystä, kun ei tee juuri mitään muutoksia avauskokoonpanoon, joka on pelannut kuusi edellistä ottelua ja ylipäätään lähes kaikki kauden ottelut jo sitä ennen.

Sanchez, Cazorla, Giroud, Ramsey ja Ozil nyt ainakin olisivat tarvinneet lepoa. Ei kaikkien olisi tarvinnut olla yhtä aikaa lepovuorossa, vaan kierrätystä olisi voinut tehdä tänään muutaman pelaajan verran ja edellisissä otteluissa samoin, jotta emme olisi tilanteessa, jossa juuri ennen FA Cupin finaalia ja kauden tärkeintä ottelua joukkueelta näyttää olevan bensa aivan lopussa ja maalien tekeminen sitä myöten täysin mahdoton tehtävä oli vastassa kuinka alhaalla sarjataulukossa tahansa oleva joukkue.

Miksi eilen ei voinut avaukseen laittaa esim. Walcottia ja Rosickya tuomaan energiaa ja ennen kaikkea suoraviivaisuutta peliimme? Syy on yksinkertainen. Wenger pitää enemmän keskikenttäpelaajista, jotka neppailevat sivuttaissuunnassa kuin siitä, että mentäisiin vauhdilla vastustajan maalia kohti ja samoin suosikit on saatava kentälle, vaikka sitten väärille pelipaikoille. Eihän hyökkäys ole hyökkäys jos se on alle parinkymmenen syötön pituinen niin kuin eilen nähtiin. Varmaan pari syöttöä lisää per hyökkäys sivuttain, niin Sunderlandin puolustus olisi hetkellä millä hyvänsä auennut. Tätä vain nyt treenaamaan sunnuntaina West Bromwichia vastaan, niin mahtaa Aston Villa olla peloissaan.

Näyttää olevan Wengeriltä sula mahdottomuus valmistaa ja valita joukkue niin, että se olisi valmis ottelun alusta asti, eikä vasta yrittäisi alkaa pelaamaan 60 minuutin kohdalla tai sen jälkeen. Olimme eilen onnekkaita, että Sunderland ei käyttänyt kolmea tai neljää loistavaa paikkaansa hyödyksi toisen jakson alussa. Flecther oli kahdesti nokikkain Ospinan kanssa, Van Aanholt kertaalleen, lisäksi Fletcherin ohjaus laukaukseen oli erittäin lähellä ja joku tuomari olisi voinut ajaa Koscielnyn ulos käsivirheestä heti toisen jakson alussa, kun Defoe oli pääsemässä läpi.

Toki meilläkin oli paikat ja yrityksiä lopulta moninkertaisesti vierasjoukkueeseen nähden, mutta vaaralliset paikat menivät aika tasan ja sen ei vain pitäisi olla mahdollista. Samoin hyökkääjätilanteemme on täysi farssi. Giroud on taas peluutettu loppuun ja/tai mikään ei ainakaan onnistu tällä hetkellä ja muita vaihtoehtoja ei ole. Hienoa joukkueen rakentamista ja eihän tästä samasta asiasta olekaan kärsitty jo kuin useampi kausi. Varmasti ensi kaudella asiat ovat paremmin tämänkin suhteen..

Kuinka typerä tosiaan pitää olla, että myöntää pelaajien olevan väsyneitä, mutta siitä huolimatta peluuttaa samoja miehiä pelistä toiseen, vaikka tulokset eivät edes ole hyviä. Jotenkin ymmärtäisin jos voittaisimme väsymyksestä huolimatta, mutta olisiko viime aikojen tulokset voineet olla heikompia jos rotaatiota olisi käytetty. Tuskin ja väittäisin, että pisteitä olisi päinvastoin kertynyt vähintäänkin jokunen enemmän. Kaiken huippu on se sitten, että aina vahvistuksista puhuttaessa managerimme kehuu meidän laajaa ja laadukasta rinkiä, jonka takia uusia pelaajia ei tarvita. Suoranaista valehtelua ja kannattajien aliarvioimista, mutta eipä tuo mikään uusi asia ole manageriltamme, vaan ihan päinvastoin.

No Wengerhän totutusti ottaa opiksi virheistään ja varmasti antaa nyt lepoa suurimmalle osalle avauksen pelaajista ennen FA Cupin finaalia, kun kolmospaikan kohtalo ratkesi eilen. Voi sanoa, että tällä hetkellä Aston Villan kohtaaminen finaalissa näyttää pelottavalta. Benteke on hurjassa vireessä, meidän pelaajat ovat lopussa ja maalinteosta on muodostunut paha peikko viime otteluissa.

Tim Sherwoodilla tuskin tulee olemaan kovin vaikea miettiä taktiikkaa meitä vastaan. Yhdeksän pelaajaa pallon alle, vastaiskut laidoilta ja keskityksiä Benteken päähän. Toimii kerta toisensa jälkeen ja managerimme paljon mainostamallaan yli 30 vuoden managerikokemuksella on täysin kykenemätön vastaamaan tähän taktiikkaan millään tapaa.

Mainokset

13 thoughts on “Samaa vanhaa ja eilinenkin oli varmaan taas ”vahinko”

 1. Mielenkiintoista oli kun ottelun jälkeisessä haastattelussa Sunderlandin O`Shea kertoi joukkueen analysoineen Arsenal-Swansea ottelun ja laatineen taktiikkansa sen perusteella. Epäilemättä Sherwood omaa riittävät hengenlahjat samojen johtopäätösten tekoon. Eilisessä pelissäkin nähtiin pariin otteeseen, että nopeat nousut laidoilta ja nopeat keskitykset avasivat Sunderlandin puolustusta jolloin viimeistelijän paikalle jäi enemmän tilaa. Mutta eipä niitä pahemmin käytetty. Positiivista oli Gibbsin esiintyminen. Kaveri oli ennen eilistä ollut hieman alavireinen mutta eilinen esitys oli joukkueen parhaimmistoa. Cazorla antoi eilen enemmän harhasyöttöjä kuin koko kaudella tähän asti yhteensä.

  Ari

 2. Villen kanssa samoilla linjoilla – eli nyt kun kerrankin on sekä otteluohjelman että loukkaantumistilanteen myötä mahdollisuus kierrättää ja sitä kautta lepuuttaa pelaajia, niin klassikkokommentit ”physically a little bit jaded” tai ”fatigue jne jne….” eivät oikein mene läpi.

  Laitetaan vielä tännekin sama tilasto, mitä FB:n puolelle. Eli kiikarit toistuvat Sunderlandia vastaan näköjään joka toinen kausi:
  07-08 Arsenal-Sunderland 3-2
  08-09 Arsenal-Sunderland 0-0
  09-10 Arsenal-Sunderland 2-0
  10-11 Arsenal-Sunderland 0-0
  11-12 Arsenal-Sunderland 2-1
  12-13 Arsenal-Sunderland 0-0
  13-14 Arsenal-Sunderland 4-1
  14-15 Arsenal-Sunderland 0-0

 3. En tajua miksi kukaan ei pistänyt palloa reppuun.. Taas kerran järjetön määrä paikkoja. Jos pelisysteemi luo noin paljon paikkoja niin siitä on turha käydä kitisemään. Alexisin pelityyli näköjään tunnetaan hyvin tai sitten jalka ei enää liiku.

 4. Liverpool järjestää muistojuhlan 2005 UCL-voiton kunnaksi. Ehkä Arsenalinkin kannattaa pitää isot invincbles-pirskeet, kun muuten ei oikein ilo irtoa?

  • Täytyy myöntää että samoilla linjoilla ollaan. Kammottavaa tekemistä ja selittely alkaa menemään tosissaan mauttomuuden puolelle.

   Sen verran haluan positiivisia tuoda esiin. Että jacky oli mun mielestä kentän paras pelaaja. Ainakin sen aikaa kun bensa riitti. Theo oli tietysti myös nälkäinen.
   Jos aw vain ymmärtäisi käyttää sitä laajaa rinkiään niin ainakin 2 vaihtoehtoa sieltä löytyy..

 5. Me ollaan Wengerin takia aina kärkikahinoissa, mutta valitettavasti se vaatii vähän extraa ollakseen mestari.

  • Metro.co.uk sivulla on mielenkiintoisia uutisia ensi kautta ajatellen. Sivuston mukaan Arsenal on hankkimassa Juventuksen Arturo Vidalin. Samalla kahdeksan nykyistä pelaajaa saisi lähtöpassit, mukaan lukien Arteta, Flamini, Rosicky ja Walcott. Wengerin mielenkiinnon kohteena olisi myös Karim Benzema. Saas nähdä mikä toteutuu.

 6. En mä nyt tiedä oliko eilisessä taktiikassa suuremmin vikaa. Maalipaikkoja tuli taas kyllä ihan riittävästi, mutta jos ukot ei saa sisään ni sit ne vaan ei saa. Pakko kai se on antaa hieman krediittiä Sunderlandin taistelulle eilen. Ja kyllä se managerikin reagoi, Coquelin ja Monreal vaihtuivat hyökkäävämpiin vaihtoehtoihin. Se toki hieman huolettaa, että vire on hakusessa ja finaali lähestyy.

 7. Kuten wenger sanoi: ”Ei vaikuttanut siltä, että maali tulisi.” Lähimpänä maalia oli sunderlandin pakkien kohellus tolppaan. Liike oli verkkaista – theon ois pitänyt olla avauksessa.

 8. Aamun kevennyksenä voin mainita, että the Sunin mukaan Barca haluaa ostaa Aaron Ramseyn yli 50 m punnalla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s