Perjantain uutiskatsaus tänään lauantaina

Kuten eilen jo mainitsin tämä päivitys on kirjoitettu eilisen aikana ja vieläpä melko hyvissä ajoin, joten ihan viimeisimmät uutiset eivät ole mukana. Ei siis optimaalinen tilanne uutiskatsaukselle, mutta toisaalta eihän tämä eroa mitenkään esim. sanomalehdistä tässä suhteessa.

FFP:n (Financial Fair Play) romuttuminen tai vähintäänkin säännösten lieventyminen on ollut esillä pitkin viikkoa. Täytyy sanoa UEFA:n olevan täysi vitsi ja tämä päätös sopii sen linjaan kuin nenä päähän tässä suhteessa. Suurin osa on toki alusta asti pitänyt ideaa tiukoista rajoituksista mahdottomina ja nyt myös UEFA on kääntämässä kelkkaansa täysin.

Ilmeisesti rahaseurojen, kuten PSG:n ja Manchester Cityn saamat sakot ja rajoitukset ovat saaneet seurojen lakimiehet liikkeelle ja tätä kautta UEFA alkaa tehdä lievennyksiä tai luopua ehkä kokonaan määräyksistä ennen kuin asiat ratkaistaan oikeusistuimissa. Huvittavaa tai sanotaanko surkuhupaisaa on, että Platinin poika on yksi PSG:n lakimiehistä. Miten niin UEFA korruptoinut FIFA:n tapaan..

Alusta asti on ollut selvää, että Wengerille, Kroenkelle ja Gazidikselle FFP:n säännökset ovat olleet vain yksi selitys lisää miksi menestystä ei ole tullut ja joukkueen selvimpiäkään puutteita ei ole vuosien varrella korjattu kunnollisilla hankinnoilla. Nyt tämäkin selitys poistuu samoin kuin nelossijasta johtuneet karsintapelit, joiden taakse managerimme on myös kerta toisensa jälkeen piiloutunut vahvistun ostamatta jättämisen jälkeen.

Toki managerimme erikoisalaa ovat selitykset, joten varmasti uusia löytyy useita, joiden takia emme voi kesällä hankkia pelaajia tarvittaville pelipaikoille. Samoin samoja vanhoja selityksiä on edelleen olemassa, kuten ketään ei ole saatavilla ja kuka olisi parempi kuin Giroud, Walcott tai Szczesny. Myös yleinen heikko maailman taloustilanne on aina käypä selitys kesästä toiseen.

Edelleen siirtohuhut jauhavat Cechin ympärillä ja täytyy toivoa, että tähän siirtoon ei käytetä koko kesää, koska tulos on todennäköisesti pettymys, kuten Mourinhon kanssa neuvotellessa aina ennenkin. Cech kelpaisi vallan hyvin ja olisi erinomainen hankinta. Jossain lähteissä on väläytelty, että Mourinho haluaisi Walcottin vaihdossa. Eihän tuo rahallisesti olisi huippukauppa, mutta pelillisesti se vahvistaisi meitä selkeästi ja se on tärkeintä. Sopisi ainakin itselleni erinomaisesti, että Walcott vaihtuisi Cechiin vaikka sitten päikseen. Saisipa Chelsea jatkossa nauttia Walcottista vesijuoksussa ja sen jälkeen aina hakemassa pelituntumaa useita otteluita ennen seuraavaa loukkaantumista.

Cech olisi ilman muuta vähän samanlainen hankinta kuin Lehmann aikoinaan. Kaiken nähnyt ja kokenut maalivahti parhaassa iässä. Lähtökohtaisesti Cech on toki vielä parempi kuin Lehmann oli aikoinaan joukkueeseen tullessaan. No ei tämän enempää siirrosta, joka ei todennäköisesti koskaan tapahdu.

Loppuun vielä uutinen, josta olen aikaisemminkin maininnut ja laittanut linkkiä aiheeseen. Seuramme manageria ja johtoa myöten mainostaa aina olevansa edelläkävijä pelissä ja esimerkillinen toimija asiassa kuin asiassa. Ei pidä alkuunkaan paikkaansa ja en toden totta haluaisi olla tämän kannattajan saappaissa. Kyseessä on tapaus, jossa seuramme antaa porttikiellon Grovelle, vaikka oikeus sekä muut puolueettomat tahot ovat todenneet kannattajan syyttömäksi mihinkään, millä voisi perustella vuosien porttikieltoa peleihimme paikan päälle.

Mainokset

6 thoughts on “Perjantain uutiskatsaus tänään lauantaina

 1. Vertauksena cech/lehmann hyvä . Tosiaan tullessaan olisi kokenut ja valmis paketti.
  Ospina on hyvä ….mutta vain hyvä , ei ehkä se ns. Voittava maalivahti mikä ratkoo pelejä .
  Tätähän tsekki kiistättä on.

  Konsonantilla on iso tykkisydän ja olisin pienen sieluni puolesta halunnut nähdä hänet vuosikausia maalimme tukkona mutta……
  Ei vaan taida pystyä vastaamasn huutoon , toki maalivahdiksi vielä nsm pentuiässä mut…

  Joten tsekkioluen suurena ystävänä ottaisin avosylin vastaan myös samasta maasta tulevan maalin tilkitsijän…

 2. Cech kelpaisi, tosin ei vaihtona Theoon. Mutta Mourinho ei anna tätä kilpailijalle samaan liigaan, jos voi välttää. Ja voihan se, eikös sopimusta ole se vuosi jäljellä.

  Varmaan kuumin peruna Arsenalin siirtokesässä on juuri Theo. Jos tämä ongelma saadaan purettua, niin voidaan tehdä hyökkäyspään ratkaisut. Veikkaan, että Wenger puheista huolimatta on taipuvaisempi myymään Walcottin. Toki pitää löytää myös rahakas ostaja. City tai Pool ehkä.

 3. Arsenalin ikärakenne alkaa muuten olla aika ihanteellinen menestysjoukkueelle. Ehkä se tosiaan vaatisi muuten kokeneen alakerran lukoksi yli kolmekymppisen, kaiken nähneen maalivahdin. Ja kärkeen ainakin supersubiksi samanikäisen rutinoituneen pelien ratkaisijan. Ainoastaan keskikentällä on jo yli-ikäisyyden makua, sinne tarvittaisiin ainakin yksi hieman nuorempi juoksukone ja pari ikivemppaa pois (Arteta, Diaby nyt ainakin). Vaan mahtaneeko Wenger kokeilla sitten Bielikiä, kun tuli hankittua.

 4. Onnistuukohan Mourinho toistamaan vedätyksen? Arsenalhan oli hankkimassa Ban, mutta chelsea vetkutti siirtoajan loppuhetkille ja lopulta ilmoitti, että ei tuu kauppoja, jonka jälkeen ketään muutakaan ei sit ehditty ostaa. Cechin kanssa sama uudestaan?

 5. Kyllä näen Theon suhteellisesti arvokkaampana ja hyvänä vaihtoehtona kun vain pääsisi pelaamaan 🍖

  • Theolle on paikkansa, mutta Wenger ei sitä osaa käyttää. Wenger kun ei juuri koskaan yritä vaikuttaa peliin tekemällä siirtoja kesken pelin. Podolski oli toinen jolle on paikkansa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s