Neljä yötä finaaliin

Lauantai-iltaan on aikaa vielä useita päiviä, mutta siitä huolimatta ajatukset karkailevat jo liian usein siihen. Pääsy toisena kautena peräkkäin FA Cupin finaaliin on hyvä saavutus ja kohtalaisen harvinaista. Silti pelkkä finaaliin pääsy ei riitä mihinkään, vaan ainoastaan voittajat muistetaan. Eikä meistä kukaan varmasti halua kokea sitä tunnetta, joka kestää monta päivää finaalitappion jälkeenkin.

Meidän leiristä on kuulunut sen verran uutisia kokoonpanoon liittyen, että varmuudella sivussa ovat Arteta ja Welbeck. Olettaisin Diabyn myös kuuluvan tähän kategoriaan, vaikka miestä ei enää pitkään aikaan olekaan noteerattu missään kommenteissa puhuttaessa loukkaantuneista tai kokoonpanoon palaavista pelaajista. Myös Debuchyn mukana olo äärimmäisen epävarmaa ja ei ranskalaista kannata ilman pelituntumaa ottaa penkille. Mieluummin Gibbs ja Gabriel puolustuksen vaihtomiehiksi. Oxin kanssa sama, sillä mies on puolikuntoinen ja penkillä on jo Walcott muutenkin. Mitään uusia loukkaantumisia tai muita poissaoloja eli sairastumisia ei ole uutisoitu ja toivottavasti niitä ei tulekaan.

Vastustajamme leirissä suurimman osan kaudesta toisena topparina pelannut Okore on ilmeisesti sivussa. Tämä voi vähän auttaa, mutta toisaalta tilalle on Sherwoodilla laittaa suurin piirtein samantasoinen pelaaja Clarkin tai Bakerin muodossa ja vastustajamme puolustuksen johtohahmo on kuitenkin Vlaar, joka osoitti viime kesän MM-kisoissa pelaavansa hyvin panoksien kasvaessa.

Okoren loukkaantumista mielenkiintoisempaa on Sherwoodin antamat kommentit, joiden mukaan hänen joukkueensa ei aio tulla puolustamaan Wembleylle, vaan pyrkii pikemminkin hyökkäämään. Voisi sanoa, että kohtalaisen yllättävää ottaen huomioon kuinka viime aikoina meitä vastaan on pärjännyt pois lukien sunnuntain päätöskierroksen lähes merkityksettömän West Bromwich ottelun.

Toisaalta taas Sherwoodin ajatusmaailma ja miehen käyttämät taktiikat niin Tottenhamissa aiemmin kuin Aston Villassa ovat perustuneet vahvaan hyökkäyspeliin, joten tähän peilaten rohkeampi lähestymistapa lauantaina ei tulisi täytenä yllätyksenä. Toivottavasti nämä Sherwoodin puheet pitävät paikkansa, sillä uskon meillä olevan paljon paremmat mahdollisuudet jos Villa tulee myös pelaamaan jonkin verran avoimemmin kuin ennakkoon olisi voinut kuvitella. Benteke toki soveltuu monipuolisena pelaajana useampaan tapaan hyökätä, mutta esim. Agbonlahorin vahvuudet ovat aika puhtaasti vastaiskupelissä perustuvassa taktiikassa.

Wenger on ottanut esille ensi kauden alun, kun Valioliiga alkaa viikkoa aikaisemmin kuin yleensä johtuen seuraavan kesän EM-kisoista. Tilanne on hankala, koska tämä kausi puolestaan venyi viime kesän MM-kisojen kanssa ja osa pelaajista pelaa vielä parin viikon päästä alkavassa Copa Americassa. Erityisesti meidän kannalta huonoa on, että paras pelaajamme Sanchez näin ollen menettää toisena vuotena putkeen kunnon lomat tai sitten ainakin tulee missaamaan muutaman ottelun kauden alusta jos chileläiselle annetaan yhtä pitkät lomat kuin muille pelaajille. Tämä olisi todennäköisesti pidemmässä juoksussa oikea ratkaisu.

Tilanne on kaukana hyvästä ja valitettavasti kyseessä on meidän paras pelaaja. Silti tämä ei käy missään nimessä selityksestä jos ensi kausi alkaa taas samoin kuin tämä tai edes lähelle sitä. Wengerillä on koko kesä aikaa vahvistaa joukkuetta sekä valmistautua tilanteeseen ja niin hyvä kuin Sanchez onkin, niin pelimme ei voi kaatua yhden pelaajan poissaoloon muutamasta ottelusta. Ospina on toki toinen kesän turnaukseen osallistuva pelaaja, mutta tämän ei pitäisi olla yhtä suuri ongelma. Kolumbialaisen rasitus on ollut kaudella paljon vähäisempää ja lisäksi miehen ei pitäisi olla kauden alussa ykkösvaihtoehto, mutta valitettavasti tämä on todennäköistä tietäen Wengerin heikkoudet maalivahtien hankkimisen suhteen.

9 thoughts on “Neljä yötä finaaliin

 1. Mikäs siinä Ospinassa noin blogistia närästää?

  Itseä närästää eniten se ylpeä mulkku nimeltä Giroud.
  Tuolla kaverilla ei voiteta ikinä mestaruutta.

  Nimiä en osaa sanoa, mutta huippuhyökkääjän pitäisi pystyä omalla panoksellaan ratkaisemaan pelejä yksinään.

  Arsenalissa on ollut Wrightit,Bergampit,Henryt,Persiet.

  Nyt meillä on joku vitun Girous. Joukkueeseen olen muuten tyytyväinen,mutta kärjessä joku Giruu.

  Huutaa Henkka pienessä kosupöhnäsä. Ammattiyökkääjää.

 2. Niin ja sitten. Vaikka Ville inhoaa Wengria.
  Kymmenen vuotta sitten arsenal oli yleinen naurun aihe useitten ulkomaalaisten takia.

  Nyt on sitten 4 kaveria maajoukkueessa. 2 u21 kisoissa ja vielä siihen Walesin maajoukkuekapteeni. Toki ooceeta unohtamatta joka on loukkaantunut,

  Montako pelaajaaVillen idolilla Mourinholla on………..

 3. Sori.
  Nussittuna menisin paremmin nukkumaan.
  Taitaa silti mennä tuonne lähiövalaan viereen nukkumaan tie.

 4. Henkka, siinä Casino Helsingin lähes naapurissa, eli Sports Academyssa kokoontuu lauantaina melkoinen lauma goonereita, eli sinne vaan jonon jatkoksi. Ja sinnehän pääsee jonon ohi ennen klo 18:30 AFSC:n jäsenkorttia näyttämällä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s