Lauantai alkaa lähestyä

Eihän tähän kauteen voi olla monellakaan mittarilla tähän asti tyytyväinen. Mestaruustaistossa emme olleet missään vaiheessa mukana, vaikka loppukausi tai sanotaanko tammikuusta lähtien tulokset viimeisiä otteluita lukuun ottamatta olivat pääasiassa hyviä. Silti vastapainoksi sarjan alku oli heikoin vuosikymmeniin.

Mestareiden liigassa tuli lähtö Monacolle ja tämä oli todellinen riman alitus useassakin suhteessa ja osoitti, että se on aivan sama kuka tulee vastaan jatkopeleissä, niin Wengerin johdolla tie tyssää heti alkuunsa. Liigacup loppui myös lyhyeen Southamptonin hakiessa jatkopaikan Grovelta jo ensimmäisessä pelaamassamme ottelussa.

Jäljelle jää FA Cup ja se on sujunut mukavasti tähän mennessä. ManU kaatui pitkästi aikaa vieraskentällä ja se oli iso voitto. Muut vastustajat ovat olleet pääasiassa alempisarjalaisia, jotka täytyikin voittaa. Finaaliin pääsy toisena vuonna peräkkäin on hienoa ja harvinaista, mutta vielä ei ole saavutettu mitään.

Tärkein ottelu on jäljellä ja ainoastaan sen voittaja muistetaan. Samalla ottaen huomioon muiden kilpailujen heikon menestyksen ja tähän lasken mukaan Valioliigan, vaikka olimmekin kolmas, koska meidän pitäisi edes taistella mestaruudesta, vaikka emme sitä voittaisikaan ja tähän ei pystyttä tälläkään kaudella.

Pokaalin voittaminen on aina hienoa ja pelastaisi paljon kaudesta. Tällä en tarkoita, että se poistaisi olemassa olevia ongelmia tai jatkossakaan Wengerin johdolla olisimme yhtään lähempänä liigamestaruutta tai euromenestystä, mutta FA Cupin pokaali toisena vuotena olisi silti mahtava juttu. Sitä paitsi se on juuri se maksimi mihin pystymme nykyisellä valmennuksella.

Seuraavaksi enemmän jo suorasti finaaliin liittyvää asiaa. Vaikka lauantai-iltaan ja finaalin alkuun on vielä reilut pari vuorokautta, niin voin paljastaa avauskokoonpanon jo tässä vaiheessa. Se on seuraava jos mitään yllättävää loukkaantumista tai sairastumisia ei tule:

Szczesny

Bellerin-Mertesacker-Koscielny-Monreal

Cazorla-Coquelin-Özil

Ramsey-Giroud-Sanchez

Toisin sanoen aivan sama kuin kuusi kertaa peräkkäin nähtiin loppukauden otteluissa ainoastaan sillä muutoksella, että Wengerin logiikan mukaan FA Cupin finaali on hyvä paikka antaa kakkosmaalivahdille peliaikaa. Miksei samalla muillekin rotaatio- ja vaihtopelaajille? Miksei Rosicky, Flamini ja kumppanit myös ansaitse aivan samoin minuutteja kuin Szczesny?

Onko joku teistä lukijoista muuten menossa paikan päälle Wembleylle lauantaina? Eno, oliko onnea arvonnassa? Jos suuntaatte paikan päälle, niin mitä kautta onnistuitte liput hankkimaan? Joskus olisi mahtava päästä jokin finaali paikan päälle katsomaan, mutta mitä katselin hintoja, niin halvimmallaan ottelulippu, kaksi hotelliyötä ja lennot olisivat tulleet maksamaan noin 1 500 euroa.

11 thoughts on “Lauantai alkaa lähestyä

 1. Tyytyväinen ei tietenkään voi kauteen olla, mutta toki mukaan mahtuu myös positiivisia ja rohkaisevia asioita. Vieraspelit isoja joukkueita vastaan alkoivat mennä siihen suuntaan, kuin on aiempina kausina toivottu. Tämä antaa tietysti uskoa siihen, että Arsene Wengerkin on kykeneväinen muuntautumaan, vaikka toki se liian pitkään veikin.

  Toinen positiivinen asia on uudet vastuunkantajat. Coquelin alkoi saada peliaikaa vuoden vaihteesta ja samalla joukkueen tuloskunto kääntyi selkeään nousuun. Tuskin kovin moni Gooneri uskoi Coquelinilla olevan enää minkäänlaista tulevaisuutta Arsenalissa ennen tämän kauden alkua. Myös Bellerinin nousu pelaavaan kokoonpanoon on iso yllätys. Vaikka ko. pelaaja tiedettiinkin lupaavaksi, niin hyppy Watfordista valioliigan kärkikahinoihin on iso. Bellerin on myös osaltaan varmistanut sitä, että Calum Chambersin paikka lienee jatkossa nimenomaan keskuspuolustuksessa ja tämä on myös positiivinen asia.

  Shad Forsythen vaikutuksesta on hankalaa täältä käsin mennä kommentoimaan. Mutta liigan toisella puolikkaalla loukkaantumisten määrä alkoi olla jo siedettävällä tasolla. Tämänkin voi tietysti vain toivoa olevan pysyvämpi trendi.

 2. Ainakin Twitterissä kiertää huhu, että flamini jatkaisi vielä ensi kauden. Onneks somessa on yleensä väärää tietoa…

 3. Skysportsin mukaan Flamini on itse sanonut, että vuosi on sopparia jäljellä ja aikoo jäädä Arsuun sopparin loppuun

 4. Ilmeisesti Artetalle, Flaminille ja Rosickylle on tehty täysin turhaan jatkot tässä syystalven aikana. Ties millä perusteilla, ei ainakaan kentän hyvillä näytöillä. Wengerin yksi suuri ongelma on juuri muutoshaluttomuus, mikä lamauttaa ihan oikeasti eteenpäinmenoa. Nytkin keskeinen osa-alue on vanheneva ja väsynyt keskikenttä, jonka nuorentaminen pitäisi aloittaa. Vaan eipä sitten aloiteta.

 5. Rikki olevat/menevät vanhat sotaratsut ulos joukkueesta niin pian kuin mahdollista. Näinhän kiertokulku toimii normaalissakin elämässä, alalla kuin alalla.
  Odotellaan jälleen tovi ja pian huru-ukko tekee diabyn kanssa jatkopahvin ja nostaa viikkopalkkaa vähintään 20 000 puntaa.
  Jotain järkeä tähän joukkueemme kasaamiseen pitää saada. Täytettä tarvitaan pelaavaan miehistöön, ei vesijuoksuosastolle

 6. Arvonnassa oli tällä kertaa suuri onni kun sain kummallakin kortilla liput ja tyttären kanssa tulemme huutamaan Tykkimiehet voittoon. Luotan siihen, että tälläkin kertaa puolustus pitää Benteken kurissa niinkuin tapahtui liigaottelussa. Mutta yhtään virhettä se ei salli.
  Wengerin lehdistöpuhe oli sellaista, että sitä voi tulkita niinkin, että konsonatti ei olekaan maalissa, vaikka Arsenen puheita on välillä varsin vaikea tulkita.
  Edelliseen keskusteluun viitaten uskon vähintään kahden-kolmen vahvistuksen tulevan, Ongelma onkin, ketä sieltä ulostetaan…..
  She were a yellow ribbon….

 7. She were a yellow ribbon…
  Pitäkäähän ääntä!
  Täällä pannaan taas Muhos sekasi ku Voitto tulee!

 8. Ei kyllä voi käsittää noita koko kolmikon jatkosoppareita……
  Olisii ymmärtänyt jos jommalle kummalle Arteta/Flamini olisi tarjottu vuoden jatko rotaatiopelaajaksi. Tosiaan puuttuu et kaikkien vesijuoksijoiden kuninkaalle kirjoitetaan jatkosoppari palkankorotuksineen kuten laardi kommentoi.

  Mut ajatukset on jo suunnattu wembleylle ja cup(ittelu) voi kohta alkaa 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s